Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload

loading...
Modurile de afisare a documentului

word


ALTE DOCUMENTE

Editoare de texte si calcul tabelar
Selectarea textului, copierea, stergerea, mutarea
Tiparirea documentelor
Crearea paginilor web cu Word
Forme geometrice
Modificarea dimensiunilor celulelor unui tabel
LUCRUL CU STILURI
Formatarea paragrafelor
Chenare

Modurile de afisare a documentului

Editorul permite utilizarea a urmatoarelor moduri de afisare a documentelor pe ecran:

  • modul normal (Normal din meniul Vizualizare);
  • modul Web (Aspect pagina Web din meniul  Vizualizare);
  • modul rezumat (Plan document din meniul Vizualizare);
  • modul de afisare Aspect pagina imprimata;
  • modul de afisare īnainte de tiparire (Examinare īnaintea imprimarii);Īn momentele īn care se cupleaza dintr-un mod de afisare īntr-un alt mod de afisare, punctul de insertie va ramāne īn locatia similara a documentului. Īn afara de aceste cinci moduri de afisare mai exista si posibilitatea de a afisa documentul īn diferite 515y2419f dimensiuni (focalizarea documentului), este posibila atribuirea ecranului īntreg pentru documentul actual precum si īmpartirea īn doua a ecranului (prin care documentul activ va fi afisat īn doua ferestre).

Modul normal

Este modul implicit de afisare a editorului. Se afiseaza o versiune simplificata a documentului, astfel ca viteza de editare creste substantial. De exemplu nu sunt afisate notele de picior si antetele, iar chenarele nu sunt afisate la locatiile lor corecte din interiorul paginii. Acest mod este cel mai frecvent utilizat īn timpul introducerii, editarii si formatarii. Pentru cuplarea īn modul de afisare Normal se va alege fie comanda Normal (meniul Vizualizare), fie se va actiona butonul Vizualizare Normala (din bara de defilare orizontala).

Modul Aspect pagina Web

           

Acest mod este folosit atunci cānd se doreste afisarea documentului ca o pagina de Web.

Modul rezumat (Plan document din meniul Vizualizare)

Acest mod de afisare permite vizualizarea structurii documentului. Documentul poate fi comprimat īn asa fel, īncāt sunt vizibile doar titlurile principale. Se permite si dilatarea totala a documentului, caz īn care este vizibil īntregul document. Acest mod usureaza copierea si deplasarea diferitelor portiuni de text, precum si rearanjarea documentelor de dimensiune mare. Modul rezumat poate fi utilizat doar atunci cānd pentru diferitele titluri din document au fost atribuite stilurile predefinite "titlu" (Heading de nivelele 1, 2, .., 9). Pentru a cupla la modul de afisare Rezumat se va alege comanda Plan document (meniul Vizualizare).

Modul Aspect pagina imprimata

Este modul de vizualizare ce arata cum vor fi pozitionate pe hārtia tiparita elementele documentului (text, grafice, etc.). Este folositor la editarea header-elor si a footer-elor, la ajustarea marginilor si la lucrul cu coloane si obiecte.

Modul - īnainte de tiparire

 

Acest mod de afisare prezinta mai multe pagini complete ale documentului īn dimensiune redusa. Īn acest fel se poate analiza o pagina sau mai multe pagini. Se permite modificarea trecerilor de la o pagina la alta pagina, īnsa este posibila si efectuarea ultimilor retusari (editari) ale documentului. Se foloseste de regula īnainte de a da comanda de tiparire a documentului. Pentru a cupla la modul de afisare Īnainte de tiparire se va alege fie comanda Examinare īnaintea imprimarii (meniul Fisier), fie se va actiona butonul de comanda Examinare īnaintea imprimarii (din bara de unelte standard).

Exista posibilitatea afisarii documentului pe ecranul īntreg. Īn acest caz nu se afiseaza rigla, barele de defilare, barele de unelte, meniurile si alte elemente de ecran, adica īntregul spatiu al ecranului va fi atribuit documentului activ. Pentru selectarea acestui tip de afisare se va selecta comanda Ecran complet (meniul Vizualizare). Pe ecran va apare si o mica fereastra de dialog, care este prevazuta cu un buton de comanda intitulat Ecran complet.
Comanda Panoramare (meniul Vizualizare) permite controlul marimii de afisare pe ecran a unui document (focalizarea ecranului). Daca se foloseste o dimensiune de afisare mare, atunci se va usura citirea textului. Daca se foloseste o dimensiune de afisare mica, atunci poate fi vizualizata o pagina īntreaga. Comanda afiseaza o fereastra de dialog intitulata Panoramare.

Subfereastra Panoramare la contine un sir de butoane de radio prin care se poate selecta dimensiunea de afisare. Daca se alege varianta Latime pagina, atunci editorul determina automat procentajul de afisare necesar, īn care latimea unei pagini īncape pe ecran. Daca se alege varianta Pagina īntreaga, atunci dimensiunea de afisare este redusa īn asa fel, īncāt marginile sectiunii afisate īncap īn fereastra documentului. Optiunea este folosita de regula atunci cānd se doreste vizualizarea īntregului text a unei pagini care foloseste margini negative. Varianta Multe Pagini  afiseaza doua sau mai multe pagini īn modul de afisare īnainte de tiparire. Pentru a selecta numarul paginilor care se afiseaza simultan se va face un clic pe simbolul grafic Multe Pagini si se trage cursorul de mouse pāna cānd se selecteaza numarul dorit de pagini. Optiunea Pagina īntreaga si Multe Pagini pot fi aplicate numai īn modul de afisare tip pagina.

Subfereastra Examinare vizualizeaza o mostra a modului de afisare selectat, fontul si dimensiunea de font utilizata.

Editorul permite īmpartirea īn doua a ecranului, fiecare parte fiind prevazuta cu cāte o bara de defilare. Astfel, documentul activ poate fi afisat īn doua ferestre, iar cele doua ferestre pot fi defilate independent unul de altul, īn acest mod putāndu-se lucra simultan cu diferite parti ale documentului. O alta utilizare a īmpartirii ecranului este vizualizarea simultana a documentului īn doua moduri de afisare distincte (de exemplu īn partea superioara a ecranului se foloseste modul de afisare normala, iar īn partea inferioara a ecranului modul de afisare tip pagina). Īmpartirea īn doua a ecranului poate fi realizata fie cu ajutorul mouse-ului, fie cu ajutorul comenzii Scindare (meniul Fereastra).

Īmpartirea īn doua a ecranului cu ajutorul comenzii SCINDARE  se realizeaza astfel:

Se selecteaza comanda Scindare (meniul Fereastra). Īn urma acestei comenzi īn mijlocul ecranului va apare o linie orizontala.

Cu ajutorul tastelor ­ (sageata sus) si Æ (sageata jos) se deplaseaza linia de despartire īn locatia dorita.

Se actioneaza tasta ENTER.

Pentru a trece dintr-o fereastra īn cealalta subfereastra se va face un clic īn interiorul subferestrei inactive (sau se va actiona tasta F6). Pentru reunificarea ferestrelor se va da  comanda Eliminare Scindare (meniul Fereastra).

Īmpartirea īn doua a ecranului se foloseste la documente de dimensiune mare īn acele momente, īn care sunt mutate sau copiate diferite portiuni de text. Īn acest caz īn una dintre ferestre se va afisa portiunea de text sau imaginea grafica care urmeaza sa fie mutata sau copiata, iar īn cealalta fereastra se va afisa locatia de destinatie.


loading...


Document Info


Accesari: 1363
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
Coduri - Postale, caen, cor

Politica de confidentialitate

Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2018 )