Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload

loading...
OPRIREA PROGRAMATA A TURBINEI

tehnica mecanica


ALTE DOCUMENTE

Lucrător Ón electrotehnică tema 5
Manual de exploatare tren
INFORMATICA PENTRU MANAGERI SAU INFORMATICA MANAGERIALA
RULETA ELECTRONICA
PROIECT DE SEMESTRU TRANSFORMATORUL TRIFAZAT
GAURI DE APA - NAVE
CALEA DE RULARE
Simularea caracteristicilor de iesire si a transconductantei pentru tranzistorul MOS
Instalatia electrohidraulica de alimentare cu solutia de umezire a masinilor de tiparit offset

OPRIREA PROGRAMATA A TURBINEI

----------------------------------------------------------

1. Se instiinteaza intreg personalul de exploatare despre pregatirea pentru oprire.2. Se executa cate va manevre la VIR si ventilele de reglare pentru a verifica daca nu prezinta intepeniri sau gripari.

3. Se verifica functionarea electropompei de ulei avarie de c.a. si a celei de c.c.

4. Actionind asupra††† mecanismului de comanda,se descarca uniform turbina,cu 4 MW/min,la parametri nominali ai aburului.In acest timp se va urmari cu atentie inchidereaVR-urilor si functionarea sistemului de reglaj.

5. in timpul descarcarii turbinei se vor urmari indicatiile tuturor aparte 656b11g lor de masura si in deosebi urmatoarele:

a) temperatura metalului flanselor si prezoanelor in jumatatea superioara si inferioara CIP, a conductelor de trecere de IP;

b) dilatarea relativa a rotoarelor si carcaselor;

c) vibratiile lagarelor.

De asemeni vor fi asigurate toate conditiile pentru functionarea corecta, fara pericol de avarie a turbinei.

6) Viteza de reducere a sarcinii se determina pe baza starii de dilatare termica a turbinei si a dilatarii relativea rotoarelor si carcaselor.

La atingerea sarcinii de 15-20 MW se vor efectua urmatoarele manevre:

a) deconectarea PIP-urilor pe abur si apa si dirijearea condensatului principal din PJP4 in degazorsi†† apoi prin ocolirea PIP-urilor.

b) deconectarea pompelor de condensat secundar si trimiterea acestuia direct in condensator din PJP2.

c) deschiderea recirculatiei condensatului principal si urmarirea nivelului in condensator. Prin racitoareleejectoarelor se va asigura debitul de 80-100 t/h.La sarini mici recirculatia condensatului este asiguratade regulatorul de nivel condensator.

7. dupadeconectarea prizelor reglabile si micsorarea sarcinii pina la minim se avertizeaza personalul de exploatare despre deconectarea generatorului de la retea si oprirea turbinei.

8. Generatorul se deconecteaza de la retea cind sarcina ajunge la 1-2MW.

Apoi se deconecteaza turbina apasindu-se pe butonul releului de oprire. Astfel se deconecteaza turbina,apasindu-se pe butonul releului de oprire.Astfel se opreste acesul aburului si se inchid treptat vanele de linie de pe conductele de abur viu. Daca acestea sunt inchise deja,in timpul functionarii al sarcina redusa ,se vor inchide vanele de by-pass.

Se verifica daca toate vanele de inchidere de pe conductele de abur viu cele de pe circuitul prizelor reglabile, precum si cele de retinere de pe conductele prizelor reglabile, precum si cele de retinere de pe conductele prizelor fixe sint inchise.

Observatie:
----------- Pentru a preintimpina o racire brusca a CJP si a rotorului de JP se va opri o pompa de circulatie va mai functiona cca 6-8 ore dupa oprirea turbinei pentru racirea JP.

In aceasta etapa se ridica curba de oprire a rotorului n=f(t) care se va compara cu diagramele similare obtinute cu ocazia altorain vederea depistarii aparitiei uzurilor si frecarilor.

9. dupa ce turatia turbinei a scazut la 2800/rot/min se porneste electropompa de ulei de ungere este normala.

Observatie:

----------- daca dintr-un motiv sau altul este necesara scurtarea timpului de oprire a turbinei,se va rupe vidul.In acest scop se intrerupe admisia aburului la ejectorul de baza si se inchide ventilul de pe conducta de aspiratie a aerului din condensator spre ejectorul de pornire.

10. Dupaoprirea turbinei se conecteaza virorul care se va mentine in funtionare neintrerupta timp de 18 ore,timp in care va lucra si electropompa de ungere si se stabileste in functie de temperatura †††uleiului la iesirea din agar care nu trebuie sa depaseasca 45oC.

†† Observatie:

†† ----------- 1. Indicatiile aparatelor de masura se inregistreaza pina la racirea completa a carcasei de IP.

†††††††††††††† 2. Virorul se va opri numai dupace temperatura carcasei de IP scade sub 100oC.

†† 11. dupace vidul in condensator scade pina la 0,se inchid ventilele de admisie a aburului la labirintii de capat,conductele de purja de la tijele ventilelor de reglare si VIR spre degazorul de 6 ata,aburul la ejectorul RAL si se opreste pompa de condensat de baza.

†† 12. dupaoprirea turbinei, ventilele de drenaj ale carcaselor de IP, conductele de abur dintre VIR si CIP si respectiv dintre CIP si CMP-CJP nu se vor deschide inainte de scaderea temperaturii metalului la 170oC,pt. a evita aparitia crapaturilor sau deformarilor datorate racirii bruste si neuniforme a metalului.

†† Observatie:

†† ----------- daca turbina trebuie pornita inainte ca temperatura metalului sa fi scazut la 170oC, ventilele de drenajsi†† purja se vor deschide inaintea pornirii.La pornirea dupaperioade scurte de oprire drenajele se lasa inchise

†† 13. Admisia apei de circulatie spre condensator se inchide dupascaderea temperaturii partii de esapare CJP la 55oC,inchizind vanele de scurgere de dupa condensator.

†† 14. La opriri de scurta durata (sau de avarie)neprovocate de defectarea turbinei,operatiile de oprire se executa astfel incit turbina sa fie pastrata

in starea in care poate fi repornita intr-un timp cit mai scurt.


loading...Document Info


Accesari: 639
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
Coduri - Postale, caen, cor

Politica de confidentialitate

Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2018 )