Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload




CICLURI STEROIDALE

Sport


CICLURI STEROIDALE



Īn ziua de astazi steroizii anabolico-androgeni (SAA) reprezinta clasa preparatelor care este cel mai des utlilzata pentru marirea masei musculare si ridicarea greutatilor. Pentru a beneficia de un efect maxim de la SAA, este necesara īndeplinirea anumitor conditii bine determinate. Cea mai importanta este - "ciclizarea" utilizarii lor (adica, utilizarea repetata īn anumite segmente de timp, regimuri).

Conform conceptiei lui B. Phillips, sub notiunea de "cicluri steroidale", se īntelege utilizarea unui singur preparat, sau a unei combinatii de preparate, īn decurs de 6-12 saptamāni, care sunt urmate de pauza completa īn utilizarea steroizilor īn decurs de minim 10-12 saptamāni.

Foarte multi consumatori, majoritatea din Rusia, utilizeaza aceasta practica de īntrebuintare a preparatelor, chiar daca ea are cāteva dezavantaje.

Principalul dezavantaj este acela ca, īn decursul acestei īndelungate pauze, mare parte din rezultatele deja obtinute si masa musculara atinsa, se diminueaza la minim si sportivul īncepe un alt ciclu din starea initiala, adica īncepe de la zero.

Trebuie mentionat ca acest exemplu de utilizare a preparatelor, ar avea sens īn cazul utilizarii steroizilor relativ moderati, care sunt similari dozelor terapeutice ale acestor preparate, care īn ansamblu, cu anumite manipulari legate de intensitatea si volumul antrenamentelor, n-ar duce la diminuarea rezultatelor īn timpul pauzei ciclice.

Acest tip probab 424c26e il ca ar fi cel mai avantajos pentru amatorii sportului de forta, care doresc sa īsi perfectioneze corpul si nu au ambitii competitionale. Īnsa din pacate, standardele ridicate momentan īn bodybuilding-ul competitional nu pot fi atinse īntrebuintānd dozele terapeutice. De aceea atletii care rāvnesc la rezultate īnalte si care utlilizeaza practica dozelor enorme a SAA, utilizeaza steroizii permanent sau cu pauze destul de mici īntre ciclurile steroidale.

Īn practica bodybuilding-ului mondial, utilizarea neīntrerupta a SAA de catre sportivii ambitiosi a devenit o chestie normala, iar rezultatele acestor ambitii pot fi vazute īn orice revista din domeniu. Astfel la momentul actual, sub notiunea de utlilizare ciclica a SAA se subīntelege efectuarea consecutiva a schemelor ciclice fara nici o pauza, tinānd cont totusi de calitatile fiecarui steroid īn parte.

Ciclurile se īncep de obicei cu o utilizare a preparatelor īn doze minime si se mareste doza lent īn timp, pentru a pastra echilibrul de azot pozitiv al celulei. Īn decursul practicii s-a dovedit ca o combinatie īntre 2, 3 steroizi īn doze moderate nu este doar mult mai eficienta ci si garanteaza o perioada mai īndelungata de actiune decāt daca s-ar utiliza un singur steroid īn doze mari.

Datorita combinarii alese corect se ajunge la efectul sinergic, īn acest caz, sportivul poate selecta steroizii care au un efect diferit asupra fortei, marirea masei musculare si revenirea organismului.

Stimularea diferitelor tipuri de receptori īn decursul unui segment de timp limitat va da rezultatele cele mai bune contrar utilizarii doar unui tip de steroizi pe o perioada lunga de timp. Actiunea preparatelor de sinteza poate sa se pastreze mai mult de cāteva luni daca o combinatie steroidala se schimba complet īn decurs de nu mai mult de 8 saptamāni si daca sportivul combina ciclurile androgene foarte puternice cu cele mai putin puternice anabolice- oricum dozele nu variaza.

Regimul lent si bine derminat de micsorare a dozelor la sfārsitul ciclului ajuta organismul īn normalizarea functiilor sale si pregatirea lui pentru pauza dintre ciclurile SAA, care de obicei este depasita cu ajutorul preparatelor altor grupe: Clenbuterol, Insulina etc.

Exemplele de mai jos de utilizarea SAA, preluate din cartea Steroizii anabolici, P.P. Grundig si M. Bahman, sunt o ilustrare mai completa a numarului mare de variante al utilizarii clasei date de preparate de catre sportivii de peste hotare.

Se poate sublinia ca aceste cicluri sunt utilizate de obicei, de sportivii amatori de performanta īn comparatie cu cei profesionisti unde dozele sunt mult mai mari.

Exemplul 1

Aceasta programa contine doua combinari steroidale extrem de populare.

Ansamblul preparatelor Dianabol-Deca-Durabolin este prevazut pentru cresterea rapida a fortei si masei musculare.

Pentru evitarea nivelului ridicat de estrogeni si retinerii apei īn organism este important sa se utilizeze suplimentar antiestrogenii (Nolvadex si Proviron).

Urmatoarea combinatie de Primobolan-Winstrol va īntari masa musculara nou-crescuta si va ajuta la eliminarea surplusului de apa din decursul primei faze. Daca ciclul era terminat cu Dianabol si Deca, diminuarea se va simti mult mai intens.

Datorita utilizarii ciclice a diferitor steroizi saturarea receptorilor se reduce la minimum.

Pauza de 2 saptamāni īn īntrebuintarea preparatului (saptamāna 9 si 10) ajuta la restabilirea secretiei testosteronului propriu si le ofera receptorilor steroidali timp "pentru odihna". De aceea urmatoarea combinatie Primobolan-Winstrol va actiona si mai eficient.

Gonadotropin normalizeaza secretia micsorata a testosteronului propriu. Īn principiu, se recomanda a se utiliza Gonadotropin īn cazul utilizarii preparatelor puternice androgene (Sustanon).

Īn aceasta schema poate fi utilizat si Clomid īn doze a cāte 50 mg/zi de 2 ori dupa masa. Īncepānd cu saptamāna 17 este necesar sa se īnceapa utilizarea Clenbuterolului. Utilizarea va fi efectuata pentru a stopa faza catabolica aparuta, pentru mentinerea fortei si a masei musculare calitative.

Clenbuterol este utilizat cāte 120 mg/zi īn decurs de 4, 8 saptamāni.

Puteti deja stopa īntrebuintarea Clembuterolului īn a 4-a saptamāna si apoi initia un nou ciclu steroidal. Īnsa sportivii experimentati utilizeaza Clenbuterolul toate cele 8 saptamāni.

Din experienta personala, īncepatorii pot utiliza aceasta programa doar īn doze mai mici.

PROGRAMA EXEMPLUL 1

NOLVADEX

PROVIRON

15mg/zi

200mg/sapt.

20mg/zi

200mg/sapt.

25mg/zi

200mg/sapt.

30mg/zi

300mg/sapt

30mg/zi

400mg/sapt

10/25mg/zi

25mg/zi

300mg/sapt

10/25mg/zi

20mg/zi

200mg/sapt.

10/25mg/zi

15mg/zi

100mg/sapt

5000UI/sapt

10/25mg/zi

5000UI/sapt

10/25mg/zi

5000UI/sapt

10/25mg/zi

200mg/sapt

100mg/sapt

200mg/sapt

150mg/sapt

300mg/sapt

150mg/sapt

300mg/sapt

150mg/sapt

200mg/sapt

100mg/sapt

100mg/sapt

50mg/sapt

5000UI/sapt

5000UI/sapt

* UI = unitati internationale

Exemplul 2

La efectuarea acestei programe atletul obtine adaosuri considerabile ale fortei si masei musculare. Steroidul Deca fiind un steroid anabolic foarte puternic, moderat androgen care stimuleaza sinteza de proteine nu este toxic, este īntrebuintat toate cele 12 saptamāni.

Utilizarea Dianabolului este limitata doar pe parcursul a 6 saptamāni, deoarece cresterea masei musculare la utilizarea lui nu īncepe momentan, īnsa actiunea lui īncepe sa scada din a 6-a saptamāna de īntrebuintare. Astfel sportivul foloseste din plin toate posibilitatile actiunii Dianabolului. Deoarece are un radical metil īn pozitia 17-alfa si este toxic pentru ficat, este necesara utilizarea lui doar pe o perioada limitata de timp.

Introducerea Testosteronului Enantat, cel mai puternic dintre acesti trei steroizi, ofera un stimul destul de vadit īn cresterea rezultatelor. Datorita folosirii diferitor preparate efectul va fi mai mare, decāt daca sportivul folosea Dianabolul si Deca toate cele 12 saptamāni.

Folosirea Gonodotropin-ului si Clenbuterol-ului ajuta la secretarea Testosteronului si atenuarea fazei catabolice care apare dupa stoparea īntrebuintarii steroizilor.

Longevitatea īntrebuintarii (Clen) depinde de scopurile dorite ale fiecarui sportiv īn parte.

Din experienta vedem ca 4, 8 saptamāni sunt de ajuns pentru formarea unei baze pentru urmatorul ciclu steroidal.

PROGRAMA EXEMPLUL 2

TESTOSTERON

ENANTAT

15mg/zi

200mg/sapt.

20mg/zi

200mg/sapt.

25mg/zi

200mg/sapt.

30mg/zi

200mg/sapt.

30mg/zi

200mg/sapt.

25mg/zi

200mg/sapt.

7000UI/sapt

400mg/sapt

250mg/sapt

7000UI/sapt

400mg/sapt

500mg/sapt

400mg/sapt

500mg/sapt

200mg/sapt.

500mg/sapt

200mg/sapt.

500mg/sapt

100mg/sapt

250mg/sapt

7000UI/sapt

7000UI/sapt

80µg/zi

120µg/zi

* µg = micrograme

Exemplul 3

Este cursul preferat al multor sportivi. Fiecare steroid se utilizeaza doar cāte 3 saptamāni. Ideea acestui ciclu consta īn faptul ca utilizarea fiecarui steroid īn decurs de 3 saptamāni nu duce la saturarea receptorilor. Folosirea steroizilor pe o perioada de timp foarte mica da rezultate foarte bune iar dozele mici nu duc la aparitia efectelor negative. Ca regula, se initiaza ciclul cu īntrebuintarea steroidului cu actiunea cea mai puternica si apoi lent se trece la steroizi mai putin toxici, mai putin androgeni. Este necesar a introduce īn ciclu īn saptamānile 3, 4 si 12, 14 preparatele Nolvadex si Proviron.Atentie! Programa nu este pentru īncepatorii ciclurilor steroidale.

PROGRAMA EXEMPLUL 3

50mg/zi

100mg/zi

150mg/zi

250mg/sapt

500mg/sapt

500mg/sapt

20mg/zi

25mg/zi

30mg/zi

152mg/sapt

228mg/sapt

228mg/sapt

400mg/sapt

400mg/sapt

400mg/sapt

200mg/sapt

7000UI/sapt

7000UI/sapt

80µg/zi

7000UI/sapt

120µg/zi

120µg/zi

Exemplul 4

Īn exemplul nr. 4 este vorba despre o programa de pregatire generala. Toti steroizii care sunt dati īn acest exemplu nu se aromatizeaza si nu retin apa īn organism. Parabolan pastreaza si mentine nivelul īnalt al androgenilor si preīntāmpina aparitia sindromului de supraantrenare. Deoarece el este destul de toxic multi atleti īl īnlocuiesc dupa cāteva saptamāni cu un alt preparat de actiune analogica īnsa mai putin toxic- Masteron. O alta varianta: de īnceput cu Masteron-ul si īnlocuit dupa 4 saptamāni cu Parabolan. Utilizarea Nolvadex-ului si Proviron-ului este posibila īnsa nu obligatorie. Clenbuterol accelereaza procesul de eliminare a grasimilor din organism ceea ce se accelereaza si mai mult īn ultimele saptamāni cu utilizarea suplimentara a Citomelului.

Multi atleti utilizeaza destul de des aceasta programa pentru cresterea unui tesut muscular calitativ. Supracresterea de forta care apare ca rezultat al īntrebuintarii preparatului este impresionanta. Īntrebuintarea Clenbuterol-ului si Citomelului nu mai este obligatorie si dozele se micsoreaza īn ultimele 3, 4 saptamāni.

Atentie! Programa nu este pentru īncepatorii īn ciclurile steroidale.

PROGRAMA EXEMPLUL 4

OXANDROLON

WINSTROL

PARABOLAN

MASTERON

CLENBUTEROL

CITOMEL

2,5mg/tb

50ml

76mg/1,5ml

100mg/2ml

0,02mg/tb

25µg/tb

20mg/zi

100mg/sapt

76mg/sapt

80µg/zi

20mg/zi

150mg/sapt

152mg/sapt

120µg/zi

25mg/zi

150mg/sapt

152mg/sapt

120µg/zi

25mg/zi

150mg/sapt

152mg/sapt

120µg/zi

25mg/zi

150mg/sapt

152mg/sapt

120µg/zi

30mg/zi

150mg/sapt

228mg/sapt

120µg/zi

30mg/zi

150mg/sapt

228mg/sapt

g/zi

30mg/zi

150mg/sapt

228mg/sapt

120µg/zi

30mg/zi

150mg/sapt

300mg/sapt

120µg/zi

25µg/zi

30mg/zi

150mg/sapt

300mg/sapt

120µg/zi

50µg/zi

30mg/zi

150mg/sapt

300mg/sapt

120µg/zi

75µg/zi

30mg/zi

150mg/sapt

300mg/sapt

120µg/zi

100µg/zi

Exemplul 5

Sportivii care folosesc steroizii īn decurs de cāteva luni fara īntrerupere, deseori combina doua tipuri de steroizi (de obicei unul oral si unul injectabil) - astfel ei obtin efectul sinergic. Unii atleti īsi permit o pauza de 2 saptamāni care este depasita cu ajutorul hCG (Gonadotropin) sau/si Clenbuterol-ului. Deseori dupa 18 saptamāni toti īncep cu aceleasi combinatii de preparate sau introduc īn schema īntrebuintarea unui nou ansamblu de preparate.

La folosirea combinatiei dintre Winstrol si Parabolan unii īnlocuiesc Parabolan-ul cu Primobolan. Scopul care este urmarit la schimbarea acestor steroizi este formarea situatiei de schimb a combinarii dintr-un ciclu androgen potential toxic (Anapolon si Sustanon) īntr-o combinatie a unui ciclu anabolic mai putin toxic (Winstrol si Primobolan). Dupa formarea situatiei de schimb, se reiau combinatiile foarte puternice androgene (Dianabol, Deca-Durabolin).

Īntrebuintarea preparatelor care stimuleaza eliminarea Gonadotropinului si antiestrogenilor (Nolvadex si Proviron) este necesara īn anumite faze.

PROGRAMA EXEMPLUL 5

SĂPT

ANAPOLON

SUSTANON

WINSTROL

PARABOLAN

DIANABOL

DECA

50mg/tb

250mg/ml

50mg/ml

76mg/1.5ml

5mg/tb

100mg/ml

50mg/zi

250mg/sapt

100mg/zi

250mg/sapt

100mg/zi

500mg/sapt

100mg/zi

500mg/sapt

100mg/zi

250mg/sapt

50mg/zi

250mg/sapt

100mg/sapt

152mg/sapt

150mg/sapt

152mg/sapt

150mg/sapt

152mg/sapt

150mg/sapt

152mg/sapt

150mg/sapt

152mg/sapt

100mg/sapt

152mg/sapt

20mg/zi

200mg/sapt

25mg/zi

300mg/sapt

30mg/zi

400mg/sapt

30mg/zi

400mg/sapt

25mg/zi

300mg/sapt

20mg/zi

200mg/sapt

Exemplul 6

Aceasta este o programa steroidala destul de lejera, care are foarte putine efecte nedorite si totodata actioneaza foarte eficient.

Oxandrolon-ul stimuleaza cresterea puterii, nu se aromatizeaza, nu reprima secretia Testosteronului si are o actiune androgena foarte mica. Unii īntrebuinteaza īn locul lui pastile a cāte 2 mg de Winstrol.

Deca accelereaza sinteza proteinelor si este putin toxic pentru ficat.

Testosteronul care se gaseste īn Andriol accelereaza regenerarea organismului.

Nu se aromatizeaza, nu este toxic pentru ficat, nu are o influenta pronuntata asupra arcului "hipotalamus - hipofiza - testicule".

Sportivii care au probleme cu ficatul refuza utilizarea Oxandrolon-ului. Unii īl īnlocuiesc cu Clenbuterol-ul. Din experienta nu este necesara o īntrebuintare suplimentara a Nolvadex-ului si Proviron-ului.

Deoarece Clembuterol-ul actioneaza destul de bine īn perioada de pauza, el este utilizat de catre atleti si dupa curs.

Esenta acestui curs de 12 saptamāni este aceea ca un astfel de ciclu nu duce la cresterea fulgeratoare a fortei, pentru aceasta este nevoie de un anumit timp - doar dupa cāteva saptamāni sunt posibile cresterile de forta.

Ar fi neīndreptatita īnlocuirea sau stoparea preparatului dupa 4, 6 saptamāni.

PROGRAMA EXEMPLUL 6

SĂPT.

OXANDROLON

ANDRIOL

DECA

CLENBUTEROL

2,5mg/tb

40µg/caps

100mg/ml

0,02mg/tb

10mg/zi

200mg/zi

100mg/zi

15mg/zi

200mg/zi

200mg/zi

20mg/zi

240mg/zi

200mg/zi

20mg/zi

240mg/zi

200mg/zi

20mg/zi

240mg/zi

200mg/zi

20mg/zi

240mg/zi

200mg/zi

20mg/zi

240mg/zi

200mg/zi

20mg/zi

240mg/zi

200mg/zi

15mg/zi

240mg/zi

200mg/zi

10mg/zi

200mg/zi

200mg/zi

160mg/zi

100mg/zi

50mg/zi

80µg/zi

120µg/zi

Exemplul 7

Aici este vorba despre o programa steroidala utilizata de femei. Oxandrolonul are un efect de crestere al puterii si are o actiune androgena minima.

Ar fi preferabil ca Durabolin (Nandrolon, Fenilpropionat) sa se īntrebuinteze pe segmente scurte de timp dar, din cauza accesibilitatii se utilizeaza mai des Deca (īn Androlon Decanoat).

Testosteron Propionat duce la restabilirea organismului dar este utilizat nu mai mult de 5 saptamāni din cauza posibilei aparitii a efectelor androgene nedorite.

Femeile la care pot aparea probleme īnlocuiesc reciproc Deca cu Propionatul la fiecare 2 saptamāni. Sunt importante 2 perioade de consumare a preparatului.

prima este o perioada scurta de 6 saptamāni

- a doua perioada de 4 saptamāni de pauza

Chiar daca 10 mg de Anabol sunt tot atāt de androgene cāt si eliminarea zilnica de catre organismul masculin a testosteronul-ui, din experienta, majoritatea femeilor care consuma aceasta cantitate a preparatului dupa o perioada scurta de timp ating rezultate fenomenale.

Primobolan sub forma de pastila, are o actiune androgena minima si actioneaza destul de bine īn combinatie cu injectia de Winstrol.

Introducerea īn ciclu a Nolvadexului a cāte 20 mg zilnic īn decurs de 4 saptamāni si īn saptamānile 13, 14 poate sa micsoreze efectele posibile nedorite dar totodata sa micsoreze eficacitatea acestei programe.

PROGRAMA EXEMPLUL 7

SĂPT

OXANDROLON

DECA

TESTOSTERON

CLENBUTEROL

DIANABOL

PRIMOBOLAN

WINSTROL

2,5mg/tb

50mg/ml

PROPIONAT 50mg/ml

0,02mg

5mg/tb

25mg/tb

50mg/ml

10mg/zi

50mg/sapt

50mg/sapt

12.5mg/zi

50mg/sapt

50mg/sapt

15mg/zi

50mg/sapt

50mg/sapt

15mg/zi

50mg/sapt

50mg/sapt

12.5mg/zi

50mg/sapt

50mg/sapt

10mg/zi

50mg/sapt

80µg/zi

10mg/zi

10mg/zi

10mg/zi

50mg/zi

50mg/sapt

75mg/zi

50mg/sapt

50mg/zi

50mg/sapt

80µg/zi

Exemplul 8

Aceasta programa le permite sportivilor sa atinga cresteri considerabile a masei musculare si a fortei. Anapolonul actioneaza foarte rapid si retine multa apa īn organism. Deoarece este foarte toxic pentru ficat, atletii īl īnlocuiesc dupa 4 saptamāni cu Dianabol. Steroizii cu actiune androgena puternica precum Sustanon-ul si Parabolan-ul accelereaza considerabil restabilirea dar cresc foarte mult agresivitatea. Totodata au loc efecte nedorite. Majoritatea atletilor utilizeaza īn paralel Nolvadexul si Proviron. Deoarece Parabolan este greu de gasit unii folosesc īn locul lui, Deca (200-400 mg pe saptamāna).

Din cauza efectului negativ care īl pot avea asupra sanatatii, Anapolon si Parabolon urmeaza sa fie folosite pe o perioada nu foarte lunga. Atletii care nu au experienta īndelungata īn folosirea steroizilor ar trebui sa evite aceste preparate.

PROGRAMA EXEMPLUL 8

ZIUA

ANAPOLON

SUSTANON

PARABOLAN

DIANABOL

GONADOTROPIN

CLENBUTEROL

50mg/tb

250mg/ml

76mg/1,5ml

5mg/tb

1000UI

0,02mg/tb

50mg/zi

250mg/sapt

76mg/sapt

100mg/zi

500mg/ sapt

152mg/sapt

150mg/zi

500mg/ sapt

152mg/sapt

150mg/zi

500mg/ sapt

152mg/sapt

500mg/ sapt

152mg/sapt

40mg/zi

7000UI/sapt

500mg/ sapt

152mg/sapt

35mg/zi

7000UI/sapt

500mg/ sapt

152mg/sapt

30mg/zi

500mg/ sapt

76mg/sapt

25mg/zi

250mg/ sapt

20mg/zi

250mg/ sapt

15mg/zi

10mg/zi

7000UI/sapt

7000UI/sapt

80µg/zi

7000UI/sapt

120µg/zi

120µg/zi

Exemplul 9

Aceasta programa este asemanatoare cu exemplu nr.3, diferenta consta doar īn faptul ca se utilizeaza nu 2 ci 3 preparate. Īn primele 6 saptamāni sportivul lucreaza cu doze care cresc si īn urmatoarele 6 saptamāni utilizeaza aceeasi programa īnsa cu sens invers, adica cu doze īn scadere. Este interesant faptul ca īnsusi sportivul de obicei chiar īn a 2 jumatate a cursului simte cresteri considerabile. Īn saptamānile 8 si 9 vom remarca īnca o crestere a rezultatelor.

Datorita dozelor treptate si diferitelor combinatii steroidale este posibila evitarea saturatiei receptorilor si toate cresterile se accelereaza. Īn saptamānile 3,5 si 9,10 consumul de estrogeni poate fi crescut. Pentru a pastra rezultatele obtinute, deseori, īncepānd cu saptamāna 13 se īntrebuinteaza Clenbuterol.

Atentie! Programa nu este pentru īncepatorii īn ciclurile steroidale.

PROGRAMA EXEMPLUL 9

SĂPT.

DIANABOL

DECA

TESTOSTERON

ORAL

GONADOTROPIN

5mg/tb

100mg/ml

ENANTAT 250mg/ml

TURINABOL 5mg/tb

1000UI

20mg/zi

25mg/zi

200mg/sapt

30mg/zi

300mg/sapt

250mg/sapt

400mg/sapt

500mg/sapt

30mg/zi

750mg/sapt

35mg/zi

7000UI/sapt

40mg/zi

7000UI/sapt

30mg/zi

25mg/zi

400mg/sapt

20mg/zi

300mg/sapt

750mg/sapt

200mg/sapt

500mg/sapt

40mg/zi

250mg/sapt

35mg/zi

30mg/zi

7000UI/sapt

7000UI/sapt

7000UI/sapt

Exemplul 10

Aceasta schema descrisa aici este foarte des utilizata de catre sportivi. Se combina 2,3 steroizi īn decurs de 8,12 saptamāni. Ca regula, se utilizeaza preparatul īn forma de pastile īn combinatie cu injectie. Dozele de la īnceput sunt crescatoare, dupa cāteva zile ramān constante, pentru ca la final sa se micsoreze treptat. Unii folosesc suplimentar si antiestrogenii ca hCGsau/si Clenbuterolul la sfārsitul cursului.

Aceste programe sunt doar cāteva exemple din cele care sunt utilizate de catre sportivi. Din cauza cantitatii enorme de preparate steroidale exista si o sumedenie de scheme de consum, de īntrebuintare a lor. Īn raport cu dozele expuse deasemenea exista diferente mari. De exemplu, un sportiv va zāmbi cānd va vedea cifrele, altul pentru nimic īn lume nu se va hotarā sa foloseasca doze asa mari. Pentru multi aceste exemple vor fi imposibile din simplul motiv ca nu vor avea posibilitatea de a gasi aceste preparate. La unii alergia la injectii sau particularitatile sanatatii sau predispozitia genetica (de exemplu la femei) nu le permit utilizarea unuia sau a altui preparat. Dar ceea ce nu trebuie sa faca nici un sportiv este faptul ca luānd doar un exemplu īn experienta sa si ne analizāndu-si posibilitatile sale, sa se foloseasca de el fara a-si cunoaste organismul. Fiti atenti, chiar daca cineva a utilizat ceva similar; aceasta nu īnseamna ca va avea un efect egal si la dumneavoastra. Cititi cu atentie aceasta carte pentru a aplica corect cele citite aici asupra organismului dumneavoastra.

Utilizarea steroizilor nu este altceva decāt o īncercare de a atinge succese prin intermediul greselilor si īncercarilor. Unii īsi gasesc preparatele convenabile, combinatiile si dozele destul de repede si apoi se folosesc de ele permanent. Altii īn schimb deseori sunt dezamagiti si sunt īn permanenta cautare a formulei magice de folosire a steroizilor.

PROGRAMA EXEMPLUL 10

SĂPT.

DIANABOL

WINSTROL

TESTOSTERON

CLENBUTEROL

5mg/tb

50mg/ml

PROPIONAT 50mg/ml

0,02mg/tb

15mg/zi

50mg/sapt

50mg/sapt

20mg/zi

100mg/sapt

100mg/sapt

25mg/zi

150mg/sapt

150mg/sapt

30mg/zi

150mg/sapt

150mg/sapt

30mg/zi

150mg/sapt

150mg/sapt

25mg/zi

150mg/sapt

150mg/sapt

20mg/zi

150mg/sapt

150mg/sapt

15mg/zi

150mg/sapt

150mg/sapt

50mg/sapt

100mg/sapt

50mg/sapt

80µg/zi

120µg/zi


Document Info


Accesari: 22652
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.




eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare




Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )