Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
UploadActiune pentru asigurarea servitutii de vedere

administratie
ALTE DOCUMENTE

Lege nr. 7 din 18/02/2004 privind Codul de conduita a functionarilor publici
Comunicarea Comisiei privind elementele de ajutor de stat în vânzarile de terenuri si cladiri de catre autoritatile publ
PACHET FACULTATIV DE SERVICII MEDICALE ACORDATE ÎN CADRUL SISTEMULUI DE ASIGURĂRI SOCIALE DE SĂNĂTATE
PROIECTAREA sI EXECUTAREA INSTALAŢIILOR DE STINGERE CU APĂ A INCENDIILOR
privind asigurarea pentru accidente de munca si boli profesionale
NORME PRIVIND DURATELE DE FOLOSINŢĂ A MATERIALELOR DE NATURA OBIECTELOR DE INVENTAR sI A ALTOR MATERIALE DIN DOTAREA MINISTERULUI AP
ZONE SITUATE ÎN AFARA TERITORIULUI ADMINISTRATIV AL MUNICIPIULUI BUCUREsTI
Conditii tehnice si comerciale specifice produselor audiovizuale
Bucuresti Consulat

98

Actiune pentru asigurarea servitutii de vedere

Domnule Presedinte,Subsemnatul ____________, domiciliat in ___________, judetul ________, str. _______, nr. ____, etajul ____, apart. ____, chem in judecata si personal la interogatoriu pe _________ 11111r1716l ______ domiciliat in ___________, judetul ________, str. _______, nr. ____, etajul ____, apart. ____, pentru ca, prin hotararea ce veti pronunta, sa-l obligati sa asigure servitutea de vedere in favoarea imobilului meu din ___________, judetul _________, str. ______, nr. ____, nr. carte funciara ______, nr. topografic ____, si in sarcina fondului sau din ___________, judetul ________, str. ________, nr. ____, nr. carte funciara ___, nr. topogtafic ____, si sa darame zidul pe care l-a ridicat pentru a-mi impiedica vederea. Cer, de asemenea, cheltuieli de judecata si onorariu de avocat.

Motivele actiunii sunt urmatoarele:

In fapt, subsemnatul am construit inca de acum ___ ani pe terenul proprietatea mea indicat mai sus o casa de locuit, care, in zidul ei invecinat cu fondul paratului, are o fereastra dreapta situata la o distanta ___ m de limita dintre cele doua proprietati. Desi aceasta distanta este mai mica decat departarea prevazuta de art. 612 C. civ., totusi paratul a recunoscut in mod tacit dreptul meu la aceasta sursa de lumina, iar de la cunstruirea casei si pana la data de __________, cand a inceput ridicarea zidului a carui daramare o cer, au trecut mai mult de 30 de ani, astfel incat s-a creat prin prescriptie o servitute de vedere in favoarea fondului meu. Mentionez in acelasi timp ca prin ridicarea acestui zid una din camerele casei mele a devenit nelocuibila, intrucat este cu desavarsire lipsita de lumina.

In drept, imi intemeiez cererea pe dispozitiile art. 623 si 1890-1894 C. civ.

          Inteleg sa ma folosesc de interogatoriul paratului, care urmeaza a fi citat cu aceasta mentiune, de cercetarea la fata locului, de proba cu acte, si anume de contractul de vanzare-cumparare autentificat la nr. ____ din ____ din care rezulta titlul meu de proprietate asupra terenului si de autorizatia de constructie nr. ____ din ______, eliberata de ________, din care rezulta data la care am construit casa, precum si de proba cu martori, pentru care propun pe:
1.       - cu toate datele,

2.       - cu toate datele.

          Depun prezenta actiune, precum si copii certificate de pe actele sus-mentionate, in dublu exemplar, dintre care unul pentru instanta si altul pentru a fi comunicat paratului.

                                                                   Semnatura reclamantului,

Domnului Presedinte al _____________________________________

Document Info


Accesari: 1504
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
Coduri - Postale, caen, cor

Politica de confidentialitate

Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2019 )