Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload


loading...Actiune pentru asigurarea servitutii de vedere

administratie


Actiune pentru asigurarea servitutii de vedere


Domnule Presedinte,

Subsemnatul ____________, domiciliat in ___________, judetul ________, str. _______, nr. ____, etajul ____, apart. ____, chem in judecata si personal la interogatoriu pe _________ 11111r1716l ______ domiciliat in ___________, judetul ________, str. _______, nr. ____, etajul ____, apart. ____, pentru ca, prin hotararea ce veti pronunta, sa-l obligati sa asigure servitutea de vedere in favoarea imobilului meu din ___________, judetul _________, str. ______, nr. ____, nr. carte funciara ______, nr. topografic ____, si in sarcina fondului sau din ___________, judetul ________, str. ________, nr. ____, nr. carte funciara ___, nr. topogtafic ____, si sa darame zidul pe care l-a ridicat pentru a-mi impiedica vederea. Cer, de asemenea, cheltuieli de judecata si onorariu de avocat.


Motivele actiunii sunt urmatoarele:

In fapt, subsemnatul am construit inca de acum ___ ani pe terenul proprietatea mea indicat mai sus o casa de locuit, care, in zidul ei invecinat cu fondul paratului, are o fereastra dreapta situata la o distanta ___ m de limita dintre cele doua proprietati. Desi aceasta distanta este mai mica decat departarea prevazuta de art. 612 C. civ., totusi paratul a recunoscut in mod tacit dreptul meu la aceasta sursa de lumina, iar de la cunstruirea casei si pana la data de __________, cand a inceput ridicarea zidului a carui daramare o cer, au trecut mai mult de 30 de ani, astfel incat s-a creat prin prescriptie o servitute de vedere in favoarea fondului meu. Mentionez in acelasi timp ca prin ridicarea acestui zid una din camerele casei mele a devenit nelocuibila, intrucat este cu desavarsire lipsita de lumina.

In drept, imi intemeiez cererea pe dispozitiile art. 623 si 1890-1894 C. civ.

Inteleg sa ma folosesc de interogatoriul paratului, care urmeaza a fi citat cu aceasta mentiune, de cercetarea la fata locului, de proba cu acte, si anume de contractul de vanzare-cumparare autentificat la nr. ____ din ____ din care rezulta titlul meu de proprietate asupra terenului si de autorizatia de constructie nr. ____ din ______, eliberata de ________, din care rezulta data la care am construit casa, precum si de proba cu martori, pentru care propun pe:- cu toate datele,

- cu toate datele.

Depun prezenta actiune, precum si copii certificate de pe actele sus-mentionate, in dublu exemplar, dintre care unul pentru instanta si altul pentru a fi comunicat paratului.
Semnatura reclamantului,
Domnului Presedinte al __________ ______ ____ ______loading...
Document Info


Accesari: 1640
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate

Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2020 )