Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload

loading...
Pasarile paradisului

biologie


ALTE DOCUMENTE

Celula
Stomacul
OLIMPIADA DE BIOLOGIE FAZA NAŢIONALĂ
Virusul HIV
Acizi nucleici
Sarpele cu clopotei, un vanator singuratic
Vegetatia si fauna Romaniei
Vestibulul bucal
ANATOMIA PIELII - STRUCTURA PIELII
Varsta fosilelor de carbon

Pasarile paradisuluiConsiderate cele mai frumoase pasari din lume datorita somptuozitatii penajului masculului, pasarile paradisului detin suprematia în privint 18318n1316s a paradelor nuptiale, spectacole unice de o complexitate uimitoare, în care masculul adopta cele mai uluitoare pozitii pentru a-si pune în evidenta stralucirea penelor, pe care le înfoaie si le misca în speranta de a-si atrage partenera. Comportamentul acestor pasari originare din Noua Guinee, nu este înca pe deplin cunoscut.

În 1869 aparea la Londra un masiv volum inti-tulat "The Malay Archipelago". Autorul era departe de a fi necunoscut - explorase junglele amazoniene în compania prietenului sau Henry Wallter Bates (1825-1892)strânsese colectii zoolo-gice impresionante prin numarul si varietatea spe-ciilor apoi petrecuse 8 ani în arhipelagul Malaez adunând si aici piese zoologice din a caror vânzare ar putea sa costul explorarii. Revenind la "Arhipelagul Malaez" trebuie sa spunem ca lucrarea ar fi trecut neobservata daca autorul n-ar fi avut fericita idee de a adauga un subtitlu atragator "Teritoriul urangutanului si al pasarilor paradisului".

 

O moda noua

Sosirea pasarilor la Londra si poate si planse-le lui Gould au declansat o irezistibila moda femeiasca, cea a palariilor împodobite cu pene ale pasarilor paradisului moda care a facut furori cuprinzând întreaga Europa.

si bastinasii din Noua Guinee se împodobeau cu penele pasarilor paradisului acestea fiind ornamente traditionale triburilor alaturi de ciocu-rile de calao penele de papagal sau blanurile de opossum dar niciodata vânatoarea pe care o prac-ticau pentru nevoile lor nu ameninta supra-vietuirea speciilor asa cum a avea sa se întâmple o data cu solicitarie venite din Europa.

Traficul cu piei ale pasarilor paradisului este astazi interzis pe scara internationala, dar, la un nivel redus,el persistă.

Un mit încântator
In Europa este consemnată pentru I data la 21 decembrie 1521 prerzenta unuei piei a "pasarii zeilor" adusă de Sebastian del Cano (participant in flota lui Magellan la I înconjur al lumii) în Germania lui Carol Quintul.

Aceasta avea un penaj magnific si era socotita talisman de supravietuire si adusa dintr-o insula din Arhipeleagul Moluce.

In secolul XVI negustorii portughezi care stapaneau Arh. Moluce aduceau piei a pasari paradisului fara picioare de aceea naturalisti au numit-o "pasarea fara picioare" - Paradisaea apoda.

Calugarii spuneau ca provine din Gradinile raiului.a

Powered by http://www.preferatele.com/

cel mai tare site cu referate


loading...Document Info


Accesari: 45190
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
Coduri - Postale, caen, cor

Politica de confidentialitate

Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2018 )