Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
UploadFunctiile auditului financiar

Finante
ALTE DOCUMENTE

Investitii în instrumente financiare si valori mobiliare
FONDURILE STRUCTURALE DE COEZIUNE ALE U.E
BĂNCILE COMERCIALE (DE DEPOZIT) sI ROLUL LOR ÎN SISTEMUL BANCAR
Valoarea tranzactiilor efectuate pe BVB si Rasdaq in anul 2007
Piata financiara si bursa de valori
Constituirea sucursalelor bancii straine
Constiuirea societatilor comerciale bancare
DREPT FINANCIAR COMUNITAR
Sistemul bancar in Romania
Alimentare salarii pe carduri BCR-Documentatie pentru clienti

Functiile auditului financiar

1. Functia de cunoastere si evaluare se realizeaza prin determinarea rezultatelor economice proprii unei entit 22222c212w 59;ti patrimoniale si evaluarea acestora prin raportarea la un sistem de criterii prestabilit în vederea determinarii masurilor de intrare în legalitate si, deasemenea, de îmbunatatire a rezultatelor activitatii verificate.Functia are atât actiune preventiva, cât si post-operativa prin stabilirea tendintelor de abatere de la prevederile si normele legale de reglementare si dispunerea masurilor de desfasurare a activitatii în cadrul legal strict al acestora.

2. Functia de îndrumare se realizeaza prin efectul formativ-stimulativ si de generalizare a unor bune practici dibândite pe parcursul si ca urmare a desfasurarii activitatii de audit financiar atât de catre cei care executa auditul cât si de personalul unitatii auditate.

3. Functia de constrângere   rezulta din prevederile legale care reglementeaza obiectivele si sfera de activitate ale auditului financiar si se realizeaza prin complexul da masuri administrative, civile sau penalece se propun sau se dispun în sarcina celor care se fac vinovati de nerespectarea acestor norme în raport cu gradul de implicare al fiecaruia.

În cadrul competentelor prevazute de lege, masurile de constrângere nu se stabilesc direct de catre structurile de audit financiar ci la propunerea acestora de catre structurile ierarhic superioaresau de catre structurile statului învestite cu aceasa putere.Desi la o prima analiza s-ar parea ca functiile de îndrumare si de constrângere se exclud, în realitate ambele actioneaza ca un tot unitar subordonat scopului general, acela al realizarii obiectivelor auditului, subordonate la rândul lor realizarii caracterului de pârghie la dispozitia conducerii în vederea realiyarii programelor unei entitati economice.

Realizarea eficitena a celor doua functii presupune însa respectarea unui anuit echilibru  în efectuarea atât a activitatii de îndrumare, cât si a celei de constrângere, conditie care presupune evaluari si rationamente prin care sa fie dimensionate în mod concret, real si corect conditiile obiective si subiective de desfasurare a activitatii auditate.

În cadrul acestor limite auditul financiar realizeaya prin personalul desemnat sa îl exercite ambele functii prin activitatea de îndrumare si solutionare a unor probleme cu care se confruna fenomenele sau activitatile economice care, din diferite motive, exced posibilitatilor unitatilor controlate concomitent cu stabilirea si propunerea sanctiunilor pentru acte sau fapte efectuate în afara prevederilor legale. Rezulta din cele spuse ca manifestarea eficienta a celor doua functii aparent opuse este posibila numai în conditiile perceperii activitatii de audit ca o manifestare a unei democratii autentice, plasata în conceptul general a functiei economice organizata a statului de drept.

În afara acesto trei functii de baza auditului financiar îi mai sunt specifice si altele, dintre care mentionam:

4. Functia de reglare a activitatii economice desfasurate de catre o structura manifestata prin eliminarea factorilor perturbatorii în scopul mentinerii unui echilibru economic si social si al asigurarii functionarii acesteia la parametrii programati.

5. Functia de prevenire se manifesta prin efectul de preîntâmpinare a unor abateri ca urmare a exercitarii activitatii de audit .

Prevenirea abaterilor este mult mai benefica desfaturata în regim de eficienta a unei activitati economice decât, actiunea de corectie ulterioara care implica mult mai multe costuri, atît de munca cât si materiale si financiare.

Functia preventiva a auditului financiar rezulta în primul rând din faptul ca aceasta activitate are ca prim obiectiv dirijarea proceselor economice, a obiectivelor majore ale acestora într-o ordine de prioritate logice, rationale si privite numai din perspectiva realizarii în conditii care sa asigure eficienta programata.

Pentru realizarea obiectivelor generale a unei structuri economice, functiile auditului financiar, în special în calitate acestuia de pârghie a managementului general, trebuie sa se comleteze si interconditioneze în permanenta.

Alte functii : functii referitoare la masurarea abaterilor planificate, diagnosticarea abaterilor financiare etc.

Document Info


Accesari: 3283
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
Coduri - Postale, caen, cor

Politica de confidentialitate

Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2019 )