Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload


TITOVE LJUBICE - POVZETEK IZ ISTOIMENE KNIGE

Ceha slovaca
ALTE DOCUMENTE

NAROZENINOVÉ PŘEKVAPENÍ
Klíčník
Sluzby .NET Management a XML
Řeč těla
Kontrola funkce adaptéru a nastavení trimmerů (potenciometrů) pro korekturu délky Bitů pomocí PC diagnostiky
Papez Jan XXIII
Atlantis 2
Pstruzi na víně
Rómeo a Júlia William Shakespeare
Námořnický gulás

TITOVE LJUBICE - POVZETEK IZ ISTOIMENE KNIGE

Pisatelj Filip Radulović je leta 1990 napisal to knjigo po daljsem raziskovanju in pogovorih s se zivečimi ljubicami Josipa Broza. V knjigi odkriva tisto česar ni v nobeni njegovi biografiji. Idej 818r1717i o za pisanje knjige je dobil leta 1974 v Parizu, ko je srečal gospo Jeanne Coitier , ki je rodila Titovega otroka leta 1937. Soglasje in nekatere podatke za pisanje knjige je dobil od samega TITA leta 1978, največ podatkov pa je dobil prav od njegovih ljubic, ki so ga tudi posiljale drugim za katere so vedle. Izmed več desetin imen za katere je slisal se je uspel pogovorit z spodaj navedenimi. Seznam je narejen po kronoloskem sledenju primerov.
 1. MARUSKA NOVAKOVA,Čehinja, maturantka, obljubil ji je zakon, izkoristil druzino materialno in drugače, na dan poroke pobegnil na Dunaj k drugi ljubici;

Rodila sina Leopold-a Novakova, 1913, Čeh, ekonomist zivi v Pragi;

 1. LIZA SPUNER, Dunajčanka, bogata veletrgovka. Rodila sina Hansa Spuner-ja 1914,

Avstrijc, padel leta 1942 ali 1943 v Jugoslaviji pod Kozaro;

 1. TEREZA Stacner, Zagrebčanka, rodila dvojčka 1915 v Zagrebu, Paull-a in Gabrielu Stancer. Gabriela umrla je leta 1989, Paul je zivel na Dunaju kot strokovnjak za mostove.
 1. LJUSA SEDLOVSKA, Rusinja, rodila 1915. leta sina Kiril-a Sedlovskega , zdravnik-veterinar; umrla zaradi sepse po porodu;
 1. IRA GLIGORIEVA, rodila 1915 sina Serjozo Gligorijeva, politični delavec v Brjamsku, SZ;
 1. DARJA ANDIRELOVA, rodila 1916, sina Josip-a Andirelov-a, umrl kot letalec ruske armade nad Berlinom 1944;
 1. NINA IN SVETLANA BAZAN, sestri dvojčici iz Petrograda.Obe zanosili, podatki le  za enega otroka, Vladimir Bazan 1918, rus, zdravnik v Leningradu;
 1. ZUHRA BADAHUR, rodila 1918 sina Kadi Badahur, Kirgiz, inzenir petrokemije zivel v Bakuju;
 1. PELAGIJA BELORUSOVA, Rusinja, poročila sta se in je rodila 1924 sina Zarka Broz-a, oficir rdeče armade, narodni heroj.
 1. VIDA KOGEJ , Slovenka iz Medvod, studirala glasbo na Dunaju. Rodila 1935 sina Dimitrij-a Kogej-a, Slovenec, zivi na Dunaju kot profesor glasbe;
 1. ELZA GERLAH, Nemica delala s Titom v Kominterni v Moskvi, rodila sina 1937 v Moskvi, Viktor Gerhard, njegova usoda ni znana. Da bi se jo resil je uredil, da jo je v gledalisču visoko nosečo aretirala ruska tajna policija;
 1. JEANNE COITIER, Parizanka, vdova z hčerko, rodila 1938 sina OLIVER-a Kotier-a, zivi v Parizu kot strokovnjak za atomsko fiziko. Slučajno srečanje g. Radulovića z hčerko gospe Cotier v Parizu je pripeljalo do nastanka knjige » TITOVE LJUBICE«;


 1. ZUHRA REUF - ANADOLKA,  lepa Turkinja, trgovka z svilo, poročila sta se, rodila 1938 sina IZET Rauf-a, zivi kot trgovec v Istambulu. Ko je spoznala prevaro je nagnala moza-Tita;
 1. HERTA HAAS, Mariborčanka, rodila 1941 sina Aleksandra-Misa Broza, Hrvat, zivi v Zagrebu. Če prav neporočena, ga je Tito priznal za sina.
 1. DAVORJANKA PAUNOVIĆ-ZDENKA, studentka iz Beograda, Titova spremljevalka med vojno, rodila 1942 sina, Slavisu Paunović-a v pečini pri Foči. Otroka pustila v Foči pri eni druzini. Umrla 1946 na Golniku od tuberkuloze. O usodi otroka ni podatka. Pokopana je pod oknom Titove spalnice v Beogradu, jamo je izkopal sam globoko ozalosčeniTito.
 1. ZINKA KUNC, Zagrebčanka, svetovno znana operna pevka. Spoznala sta se preko g. Krajačiča na Titov nagovor 1947 leta.Zveza se ni obnesla, ker Zinki ni odgovarjal način zivljenja v visoki druzbi.
 1. Jovanka Broz, spoznala sta se v Marsalatu, kjer je delala kot vodja postrezbe. Je znana partizanka 2. zenske Ličke čete, pozneje medicinska sestra slavne 6. Ličke brigade. Da bi zmanjsali njen vpliv na Tita so ji leta 1974 podtaknili, da pripravlja drzavni udar z generalom Jovanićem. Titu sta informacijo prenesla g. Mikulić in g. Dolanc v katera je Tito imel neskončno zaupanje. Takoj so jo izolirali in ji postavili strazo v Uzički 15, Tita so preselili v Beli dvor na Dedinju. Da bi se bolj oddaljili Tita in Jovanku so razsirjali govorice o ljubezenskih stikih med Jovanko in generalom Jovanićem. Zaupal jih je g. Dolanc nekemu tujemu novinarju, časopis pa so pozneje prinesli Jovanki.

Vmes je Titu delala druzbo znana operna pevka iz Sarajeva ga. Getruda Munetić. Za poznanstvo je poskbel g. Mikulić.

Po Titovi smrti so nemudoma odpeljali Jovanku iz Uzičke 15 v stanovnje na Bulevarju oktobarske revolucije, ji odvzeli vse pravice soproge predsednika republike in jo dali v hisni pripor, kjer se zivi v revsčini.

Pričakuje se več informacij iz spomionov, ki jih menda pise ga. Jovanka Broz.

Iz knjige je razumeti, da je Josip Broz imel opravka samo z lepimi, mladimi in iz bogatih druzin izhajajočimi dekleti. Vse je izkoristil fizično (seksualno) in materialno. Da bi bil prepričljiv vsem je obljubljal zakon, poročil se je le z tremi, vključno z Jovanko. Vse s katerimi so vodeni pogovori so rodile sinove, le ena je rodila dvojčka-par.

Od večine je pobegel, ko jim je uničil zivljenje in jih i materialno izčrpal, le dve sta ga nagnali, ko sta spoznali prevaro.

Gibanje v taki druzbi, po celi Evropi mu je omogočilo, da je naučil jezike, igranje klavirja, plesanje, jahanje konj in mečevanje. V večini teh aktivnosti je bil v spici neprofesionalcev, prav gotovo najboljsi med svetovnimi voditelji.

Za izpopolnitev spoznanj o nasem nekdanjem predsedniku se med drugimi priporoča tudi branje knjig:

»VESELI DIKTATOR« in » TITOVE LJUBICE«
Document Info


Accesari: 3275
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
Coduri - Postale, caen, cor

Politica de confidentialitate

Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2020 )