Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
ACTELE NECESARE pentru depunerea cererilor in vederea atribuirii de locuinte in baza Legii Nr. 114/1996, republicata si modificata, a Normelor metodologice de aplicare a acesteia si a criteriilor aprobate de Consiliul Local al Sectorului 6 si Prefectura M

administratie
ACTELE NECESARE pentru depunerea cererilor in vederea atribuirii de locuinte in baza Legii Nr. 114/1996, republicata si modificata, a Normelor metodologice de aplicare a acesteia si a criteriilor aprobate de Consiliul Local al Sectorului 6 si Prefectura Municipiului Bucuresti

    Pentru a fi analizata cererea, este necesar sa se prez 16316l117q inte in original si xerocopie sau, dupa caz, copii legalizate la data depunerii cererii, actele urmatoare:Declaratie data la notarul public, la data depunerii cererii, din care sa rezulte ca familia solicitantului (sotul, sotia si copiii, care vor fi nominalizati; pentru solicitantul necasatorit, se va preciza starea civila) nu detine in proprietate o locuinta, nu a instrainat o locuinta dupa data de 01.01.1990, nu a beneficiat de sprijinul statului in credite si executie pentru realizarea unei locuinte, nu detine in calitate de chirias o locuinta din fondul statului, nu a refuzat dupa data de 01.01.1990 o repartitie pentru locuinta din fondul statului si nu a cedat un contract de inchiriere dupa data de 01.01.1990. Tot in declaratie, solicitantul va preciza unde locuieste in fapt familia sa si ca se angajeaza ca orice modificare survenita in situatia locativa a familiei sale sa o aduca imediat la cunostinta Primariei.

Certificatul de casatorie sau sentinta de divort, daca este cazul.

Actele de identitate ale ambilor soti, daca este cazul. In cazul in care din actele de identitate nu reies domiciliile stabile ale sotilor de la 01.01.1990 pana la data depunerii cererii se va prezenta de la M.I., Directia Generala de Evidenta Informatizata a Persoanei - Directia de Evidenta a Populatiei (str. Obcina Mare nr. 2) - adeverinta in care sa se mentioneze domiciliile stabile ale acestora de la 01.01.1990 pana la data depunerii cererii.

Certificatele de nastere ale copiilor sau actele de identitate.

Actul de proprietate sau contractul de inchiriere sau adresa unde familia figureaza cu domiciliul stabil si gospodareste in calitate de tolerat la parinti sau copii.

Contractul de inchiriere si actul de proprietate de la adresa unde familia figureaza cu domiciliul stabil si gospodareste in calitate de chirias la proprietar.

In cazul in care sotii sau unul dintre acestia, dupa data de 01.01.1990, au avut domiciliul stabil la alta adresa fata de cea actuala urmeaza sa prezinte, dupa caz, si actele domiciliului anterior:
- contractul de inchiriere daca au locuit in calitate de chirias la proprietar;
- actul de proprietate sau contractul de inchiriere si actele de identitate ale parintilor daca au domiciliul la acestia<
- daca nu pot fi prezentate actele de proprietate sau contractele de inchiriere ale locuintelor se vor prezenta adeverinte de la institutiile in evidenta carora sunt acestea, in care sa se mentioneze daca solicitantii au figurat in calitate de proprietar sau chirias dupa 01.01.1990<
- in cazul in care au avut domiciliul stabil in mediul rural, vor prezenta adeverinta eliberata de primaria comunei pe raza careia au domiciliat, din care sa reiasa daca au figurat sau figureaza cu locuinta proprietate personala si teren intravilan pe raza comunei.

Actele de identitate ale persoanelor care locuiesc cu domiciliul stabil la adresa familiei solicitante pentru copiii cu varsta sub 14 ani se vor prezenta certificatele de nastere.

Dovada studiilor absolvite de familia solicitantului, sot si sotie< cei care nu au urmat o forma de invatamant vor da declaratie notariala in acest sens.

Certificat medical (daca este cazul), conform O.U.G. 40/1999, pentru sot, sotie, copii si parintii sotilor care locuiesc si gospodaresc impreuna.

Certificat de handicap (daca este cazul).Certificat de ranit sau urmas al celui decedat in Revolutia din decembrie 1989, daca este cazul.

Dovada drepturilor acordate de prevederile Legii 44/1994, daca este cazul.

Dovada drepturilor acordate de prevederile Decretului Lege 118/1990, daca este cazul.

In cazul in care solicitantii sunt evacuati, vor prezenta sentinta judecatoreasca de evacuare si procesul verbal de punere in aplicare a sentintei sau somatia de evacuare.

Pentru copiii rezultati din concubinaj se va prezenta sentinta judecatoreasca de incredintare a minorilor.

Pensionarii vor prezenta decizia de pensionare si, dupa caz, decizia de pierdere a capacitatii de munca.

Dovada veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni de familia solicitantului (sotul, sotia si copiii);
- adeverinta de la locurile de munca cu veniturile nete realizate in ultimele 12 luni pentru fiecare membru de familie salariat: persoanele salariate la societati particulare vor prezenta, pe langa adeverinta, si cartea de munca, original si copie, prima si ultima fila, in care s-a operat.
- somerii vor prezenta carnetul de luare in evidenta la oficiul fortei de munca si dovada veniturilor realizate de acestia in lunile respective.
- cei care nu au loc de munca si nu realizeaza nici un venit vor prezenta declaratie data la notarul public in acest sens (pentru lunile in care nu au lucrat, in ultimul an).
- pensionarii vor prezenta taloanele de pensie din ultimele 12 luni sau adeverinta eliberata de oficiul de pensii cu pensia primita in ultimle 12 luni.
- pentru copiii prescolari se va prezenta talon cu alocatia de stat primita in luna anterioara depunerii cererii, iar pentru scolari adeverinta eliberata de scoala, cu alocatia primita.

Certificat fiscal eliberat de Administratia Financiara Sector 6 din care sa reiasa daca membrii familiei (sotul, sotia si copiii majori) realizeaza venituri pe cont propriu (din inchirieri bunuri mobile si imobile, activitati autorizate conform Legii nr. 507/2002 sau din alte activitati producatoare de venituri impozabile).

Dosar de incopciat.

    NOTA: Cererile privind repartizarea locuintelor in baza Legii nr. 114/1996 si a Normelor metodologice de aplicare a acesteia vor fi analizate de Comisia Sociala, constituita prin H.C.L. Sector 6, care va stabili punctajele in baza criteriilor aprobate de C.L. Sector 6 si Prefectura. Vechimea cererii se ia in calcul de la data la care solicitantul a prezentat toate actele necesare pentru ca aceasta sa fie analizata de Comisia Sociala.

    Solicitantul are obligatia sa aduca la cunostinta Primariei orice modificare survenita in situatia sa fata de cea de la data depunerii cererii.

    Conform Normelor metodologice de aplicare a Legii 114/1996, tabelul de locuinte cu ordinea de prioritate a solicitantilor indreptatiti la atribuirea unei locuinte in baza Legii 114/1996 se intocmeste anual. In acest sens, solicitantii au obligatia sa se prezinte anual, in luna septembrie, cu actele necesare pentru reverificarea situatiei locative, in caz contrar nu vor fi luati in evidenta pe tabelul de locuinte pentru anul urmator


Document Info


Accesari: 2050
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate
Copyright Contact (SCRIGROUP Int. 2023 )