Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload


loading...CONSILIU DE AMINISTRATIE

administratie
ALTE DOCUMENTE

ORD nr. 307 publicat īn M.Of. nr. 559 din data: 09/07/2001
Declaratie de infiere
FIsA INDIVIDUALĂ A POSTULUI- DIRECTOR -
DOMNULE DIRECTOR GENERAL
CONTRACT DE FRANCIZA (FRANCHISING)
CONTRACT DE VANZARE-CUMPARARE COMERCIALA
ACORD de transmitere, prelucrare si consultare a informatiilor la S.C. Biroul de Credit S.A.
PRESCHIMBAREA CERTIFICATELOR
ACORD DE CONSULTARE A BAZEI DE DATE A CENTRALEI RISCURILOR BANCARE


S.C. "C.T.P" S.A. ARAD    APROBAT:

ĪN sEDINŢA C.A.
DIN DATA DE_____________

CĂTRE,

CONSILIU DE AMINISTRAŢIEREFERAT:    Privind aplicarea O.G. 60/2001 si a 444v211e metodologiilor aferente privind

" achizitiile publice". Aprobarea listei de achizitii pentru 2002.


A). Obiectul ordonantei: īl constituie conformarea agentilor economici cu capital de stat sau al autoritatilor publice sau care utilizeaza fonduri publice , la un set de proceduri de urmat īn cazul efectuarii unor achizitii sau servicii.


Īn contextul dat de O.G. 60/2001., C.T.P. este obligata a se conforma cu activitatile de transport cu autobuze si tramvaie, activitati considerate "relevante" īn acceptiunea actului normativ.


B). Masuri organizatorice luate īn vederea conformarii la metodologia de lucru:


Īn acest sens s-a constituit " Compartimentul achizitii" , cu functionare īn cadrul Biroului Mecanic sef , care va asigura logistica procedurilor de achizitii.


Īn cadrul sectiilor si serviciilor se va asigura īntocmirea documentatiei si specificatiile de piese si materiale respectiv lucrari, conform clasificarii CAEN si grupelor de produse identificabile īn nomenclatorul C.P.A. si C.P.S.A.


Īn acest sens s-a procedat la o evaluare estimativa a necesitatilor activitatii de īntretinere si reparatii, identificāndu-se un nr. de 82 grupe de produse, care se supun prevederilor de achizitii conform O.G. 60/2001din Anexa 1


- produse de achizitionat īn prevederile de negociat

8 - produse si servicii īn proceduri de licitatii


La acestea adaugāndu-se investitiile din fonduri alocate numai dupa aprobarea bugetelor .


Aplicarea prevederilor reclama elaborari de documentatii deosebit de detailate, astfel īncāt produsele ce se solicita sa fie conforme cu necesitatile si sa corespunda calitativ conditiilor tehnice .


Īn urma derularii procedurii cu furnizorul, se īncheie contract ferm cu obligatii conform modelelor de tip: contract, obligatoriu de respectat.


C. Unele aspecte privind aplicarea .Consecinte:
Datorita gruparii produselor si serviciilor īntr-un mod atipic utilizarilor īn activitatea de īntretinere si reparatii, identificabilitatea unor repere īn grupele CAEN este relativa, situatie īn care evaluarea si conformarea la procedura de achizitie este discutabila, mai ales pentru cele aflate īn zona pragului valoric de 40.000 EURO/an, prag sub care procedurile sunt mai simple.


Datorita specificului activitatilor de īntretinere si reparatii la mijloacele de transport de provenienta -import- , evaluarea la nivelul unui an este relativa, datele tehnice si caracteristicile de solicitat unor posibili furnizori fiind dificil de facut . Īn acest caz apelarea la furnizorii externi a produselor de serie mica sau special destinate echiparii unor tipuri de tramvaie si autobuze, este obligatorie. Ţinānd cont ca legislatia nu clarifica acest aspect, procedura ca atare este discutabila, iar operativitatea este īngreunata de procedura de urmat.


Īn situatii reale īn urma unor defectiuni, chiar accidente se impune achizitionarea unor repere neincluse īn programul anual , si īn aceasta situatie legislatia este rigida si neoperabila, notiunea de " oportunitate " referindu-se doar la nivelul unui pret deosebit de avantajos.


Deasemenea īn cazul asimilarii si omologarii de catre diversi executanti a unor piese si repere īn decursul timpului si care prin montare au confirmat corespondenta cu modelele de referinta, apelare la acesti furnizori este iarasi discutabila, īn cazul concurentei cu alti ofertanti care īsi propun a oferi produse.


Privind īncadrarile īn prescriptiile de utilizare de piese si repere cu omologari si certificate ale autoritatiilor de reglementare: REGISTRUL AUTO ROMĀN pentru autovehicole si REGISTRUL FEROVIAR ROMĀN    pentru materialul rulant, gama de produse astfel este limitata, avānd īn vedere costurile deosebite de abilitare. Īn acest cadru produsele devin greu de achizitionat sau asimilat.


Īn cazul asigurarii ritmice si īn cantitati corespunzatoare a carburantilor īn anul 2001 CTP Arad a avut dificultati majore cu furnizorii, care nu au putut asigura pe parcurs conditiile de livrare, fapt ce a necesitat apelarea la cca 6-7 firme care au livrat carburanti īn conditiile unui pret de cel mult al S.N. PETROM . Conformarea īn 2002 la prescriptiile O.G. 60/2001, fiind greu de respectat, dat fiind relativitatea " seriozitatii" ofertantilor, daca PETROM nu va participa la licitatie.


Īn cazul declansarii procedurilor, obligatiile partilor contractante devin importante, clarificarile pe cale amiabila īn sensul sistarii unor contracte conferind CTP-ului operativitate īn a continua achizitia fara urmari. Īn situatii de litigiu conform legislatiei este obligatorie o rezolutie finala inatacabila, pentru a se putea relua cu alt furnizor achizitia. Aceasta situatie va greva īn mod deosebit activitatea si va creea perturbari majore.


Īn acest context apreciem ca activitatea īndeosebi a transportului cu autobuze este grevata de o operativitate redusa, fata de concurenta cu alte societati cu capital privat, desi ordonanta poate scoate pentru CTP activitatea īn afara cadrului. Precizam ca īn acest sens s-a solicitat de la Ministerul Finantelor unele explicatii, care īnsa clasifica situatia CTP-ului ca supusa prevederilor O.G. 60/2001.
DIRECTOR TEHNIC,
loading...
Document Info


Accesari: 1570
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate

Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2020 )