Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
Conferinta Legii de la Frankfurt

administratie


Conferinta Legii de la Frankfurt


Li Hongzhi

31 mai 1998

Unii dintre voi cei prezenti aici sunt practicanti veterani. Multi sunt studenti noi.

Citiva ani au zburat de cind am inceput sa transmit Marea Lege. In trecut am ajuns inGermania fiind in drum spre Franta pentru a transmite Legea. Am venit sa observ mediul din acest loc. Aceasta este cea de-a doua vizita a mea la Frankfurt. Insa este prima oara cind ma intilnesc cu studenti noi din unele regiuni ale Europei. Cred ca este si o relatie predestinata cea care v-a adus aici sa cultivati aceasta Mare Lege impreuna. Noi in scoala budista credem in relatia predestinata. Asa stind lucrurile, ar trebui sa pretuim aceasta Lege. Multi dintre voi cei prezenti aici n-ati studiat aceasta Lege in profunzime si deseori ati tratat-o ca pe un qigong obisnuit. In transmiterea acestei Legi in China au studiat si practicat peste 100 de milioane de oameni. Numarul oamenilor din alte zone din afara Chinei este si el destul de mare. De ce? Mai mult, educatia oamenilor care studiaza Marea Lege este relativ inalta. Multi sunt indivizi notabili din cercurile intelectuale. Este un fenomen comun ca in multe regiuni din China sa fie si din cei pe un loc mai inalt pe scara sociala. Bineinteles, noi spunem ca atunci cind qigong-ul a aparut prima oara in China, majoritatea practicantilor sai erau oameni in virsta si oameni cu boli. Astfel ca oamenii il considera ca pe un soi de exercitiu fizic si ceva care ii ajuta sa-si pastreze sanatatea. Normal ca in qigong au fost mentionate unele fenomene supranormale, nu usor de gasit in societatea umana obisnuita. Astfel ca acestea au dat o conotatie misterioasa qigong-ului. Insa asta este tot.

Multi oameni nu sunt capabili sa inteleaga complet ce inseamna qigong-ul. De la inceputul transmiterii Marii Legi am explicat si am facut publice unele fenomene ambigue din qigong si lucruri care n-au fost explicate in comunitatea de qigong. Dar nu acesta este motivul pentru care atit de multi oameni studiaza Marea Lege. Este pentru ca Marea noastra Lege poate permite cu adevarat oamenilor sa reuseasca in cultivare, poate oferi cu adevarat salvare oamenilor. In procesul de cultivare puteti sa va ridicati cu adevarat spre niveluri mai inalte. Indiferent daca este vorba de tarimul mintii voastre sau de calitatea fizica a corpului vostru, Marea Lege va va permite cu adevarat sa atingeti standardele de la niveluri diferite. Absolut ca poate juca un astfel de rol.

Tocmai am mentionat ca multi oameni studiaza Marea Lege si ca oamenii cu educatie mai

inalta sunt mai limpezi in gindire si in general nu vor urma nimic orbeste. Acesti oameni au tendinta sa fie relativ mai stabili odata ce invata Marea Lege, pentru ca stiu ca aceasta Lege este pretioasa. In Carte sunt dezvaluite multe secrete ceresti. Nu numai. acest lucru, dar conotatia interioara este si ea enorma. Va poate indruma in atingerea unui tarim oricit de inalt doriti in cultivare. Aceasta Lege nu a fost predata oamenilor niciodata pina acum. Daca n-ai fi invatat Marea Lege, n-ai fi obtinut aceste cunostinte indiferent cite carti ai fi citit, indiferent cit de mari ar fi fost lucrurile pe care le-ai realizat in societatea umana, pentru ca nu este ceva ce se poate invata din carti si nici ceva ce poate fi gasit intre cunostintele omenirii. Rasfoind toate cartile, antice sau moderne, estice sau vestice, nu l-ai fi putut gasi deloc.

Mai este o chestiune. Pentru a practica cultivarea, trebuie citita Cartea in mod repetat. Multi oameni nu dau atentie studierii Legii in cultivare, si asta nu este corect. De ce am aceasta cerinta, relativ stricta in aceasta chestiune? Spun deseori ca daca vrei sa practici cultivare, trebuie sa petreci mai mult timp citind Cartea - citeste-o mereu si mereu. Cartea are conotatii interne destul de enorme, un lucru de neimaginat. Multi studenti noi n-au o intelegere buna si n-au dat atentie suficienta) acestui lucru. Ei cred ca o carte este pur si simplu cerneala neagra pe hirtie alba "Voi sti despre ce este vorba dupa ce o citestc odata". Bineinteles, orice carte din societatea umana este asa, din din moment ce este limitata nomad la cunostintele de suprafata, fara sa aiba nici un inteles interior. O vei sti dupa ce vei citi odata. Insa Cartea noastra este diferita. Ea este pentru indrumarea oamenilor in cultivare. Daca vrei sa avansezi in aceasta Lege, trebuie sa continui sa citesti Cartea. Numai atunci te poate indruma in cultivare_

De exemplu in trecut, maestrii trebuiau sa-si indrume discipolii in practicile de cultivare. Cind trebuia sa faci progres, eu va spuneam cum sa practicati si cum sa va imbunatatiti. Eu va spuneam starea de la fiecare nivel, in fiecare tarim. Dar acest lucru poate fi limitat numai la o scara mica si pentru un numar mic de oameni. Astazi avem atitia oameni, peste o suta de milioane de oameni care invata. Daca ar trebui sa invat fiecare discipol personal, ar fi imposibil. Totusi pentru a rezolva aceste probleme, am scris in aceasta Carte tot ce va pot da. tot ce va va permite sa va imbunatatiti si sa obtineti transformarea. Totul a fost compresat in aceasta opera a Legii nu numai principiile care va vor ghida in avansare in spatele Legii exista o conotatie formidabila. Aceasta teorie a principiilor este peste obisnuit. Nu este in nici un caz o teorie a oamenilor obisnuiti. Am cuprins tarimul cu mult deasupra oamenilor obisnuiti. Pentru a vorbi despre aceste lucruri, am implicat forma de viata de deasupra oamenilor obisnuiti si condit 15215p157p ia altor dimensiuni. Cu alte cuvinte desi apar ca cerneala neagra pe hirtie alba, in spatele fiecarui cuvint sunt dimensiuni infinite de la niveluri diferite si printre rinduri apar chiar buddha, Tao si zei in dimensiuni de la niveluri diferite.

Va rog sa va mai ginditi. Am accentuat repetat in trecut ca ar trebui sa pretuiti aceasta Carte. Atunci cind nu stiati cit de pretioasa este, cind nu-i acordati prea multa atentie, natural, nu era vina voastra. Insa cind stiti deja ce inteles grandios are, daca tot nu o respectati, nu o luati in serios, as spune ca este o alta problema si ca n-ar trebui sa fie asa. Bineinteles, pe de alta parte, cind stiti cit de mult inteles interior are, o veti pretui constient.

Unii dintre studentii nostrii au spus: "ciudat, cind citesc aceasta Carte, de fiecare data am o intelegere diferita. Data viitoare cind o citesc, va fi total diferit din nou." . Aveti multe intrebari dupa ce cititi Cartea o data. "De ce este asa aici? De ce este asa dincolo?" Dar cind o cititi a doua oara veti gasi ca toate intrebarile voastre sunt rezolvate si raspunse. Dar veti avea intrebari noi, deoarece ,cultivarea este un proces de sublimare. Orice alte intrebari veti avea vor fi din ce in ce mai inalte decit intrebarile si raspunsurile pe care le-ati avut atunci cind ati citit Cartea prima oara. Cind cititi Cartea a treia oara, veti observa ca intrebarile pe care le-ati avut atunci si nu le-ati inteles cind ati citit a doua oara sunt acum toate rezolvate. Si daca veti continua sa cititi, va continua in acest fel. In prezent avem un numar destul de mare de oameni care au citit Cartea de peste o suta de ori. Nu mai pot pune jos aceasta Lege. Cu cit citesc mai mult, cu atit mai multe lucruri vad in ea si- cu atit mai mare este intelesul interior pe care il gasesc. De ce este asa? Daca buddha, Tao sau Zei din spatele cuvintelor vad ca este timpul ca tu sa te imbunatatesti, te vor lasa in mod natural sa intelegi principiile existente in acel tarim. Vei simti atunci ca ai inteles brusc un aumit inteles intern al acestei propozitii.

Cind am vorbit despre iluminare in trecut, dezbateam un secret pe care nu l-a mentionat nimeni: "Cultivarea depinde de individ, in timp ce transformarea Gong-ului depinde de maestru" De mii de ani, oamenii au crezut ca cineva se cultiva si se imbunatateste singur. De fapt nu esti capabil sa cultivi nimic. Daca nu ai un Maestru care sa aiba grija de tine, nimic nu poate fi rezolvat. Cu alte cuvinte problemele reale sunt rezolvate de maestru si de factori din spatele Legii. Iluminarea ta se refera numai la continuarea cultivarii dupa depasirea greutatilor intilnlte in timpul cultivarii. Aceasta este propria ta iluminare, care este adevarata desteptare la principii. Daca aceasta Lege nu te lasa s-o cunosti, nu vei fi niciodata capabil sa te iluminezi in chestiunea respectiva indiferent cit de mult incerci. Astfel, trebuie sa aveti o calificare: trebuie sa practicati cultivare cu adevarat.

In trecut religiile din vest vorbeau despre credinta si in Est se vorbea despre iluminare. Pentru a vorbi cu cuvinte simple, insemna ca trebuie sa ai mintea ferma. Daca nu ai aceasta minte, nu poti face nimic. Vorbind invers, daca nu ai o buna intelegere a sa, nu-ti poti face mintea stabila, de asemenea. Unii oameni au vazut ca alti studenti nu studiau Legea si s-au ingrijorat foarte tare pentru ei: "Ai obtinut deja Legea, dar inca nu vrei s-o studiezi. Ce pacat!" Asa este. O multime de oameni nu acorda atentie studierii Legii; in schimb o considera un qigong obisnuit "Ia sa practic exercitiile fizice". Bineinteles Legea noastra este imensa. Este foarte efectiva in aspectul intaririi conditiei fizice, vindecarii bolilor si pastrarii conditiei fizice, iar senzatia care apare este si ea foarte puternica. Dar daca o folositi numai pentru a vindeca bolile si a pastra conditia fizica, nu veti obtine rezultatul imbunatatirii. In afara de asta, ceea ce fac eu astazi are un scop clar. Nu transmit aceasta Mare Lege pentru a vindeca boala cuiva si a-i pastra conditia fizica. Obiectivul meu este sa aduc oamenii catre niveluri mai inalte si sa va imbunatatesc cu adevarat. Daca nu poti fi in acord cu asta, atunci poti obtine numai foarte putin, in chestiunea imbunatatirii fizice. Insa daca nu ai venit aici pentru a studia cu adevarat Legea, poate ca si acel putin este greu de obtinut. Dimpotriva, daca ai venit aici pentru a studia cu adevarat aceasta Mare Lege, vei obtine totul. Chiar daca nu ai un scop precis si daca nu vii aici sa inveti pentru a obtine vindecarea unei boli sau pastrarea conditiei fizice sau alte ginduri, rezultatul poate sa fie de asemenea foarte bun. Pentru ca in timpul procesului de imbunatatire al unei persoane, i se permite sa aiba un proces de intelegere treptagt; de aceea v-am cerut sa cititi Cartea. Trebuie sa intelegi ce este si atunci te poti decide daca poti sa nu sa continui studiul si sa continui practicarea cultivarii.

Eu sprijin ideea de a da unui student nou Cartea pentru a o citi odata atunci cind vine. Dupa ce citeste Cartea, va decide daca este capabil sa practice cultivarea sau nu. Daca este, va veni sa practice; daca nu este, n-ar trebui sa-l fortam. Nu trebuie sa fortam oamenii pentru a-i salva. Inainte de a putea sa practici cultivarea, in inima ta trebuie sa existe dorinta de a te imbunatati, a cultiva si a atinge tarimuri mai inalte. Nimeni nu poate face nimic daca inima unei persoane nu se misca. Fortarea nu este cultivare si nu va face o persoana sa cultive. Daca inima sa nu este miscata sau daca singur nu vrea sa se schimbe, este fara rost. Dupa cum siti, este un principiu ce depaseste obisnuitul. Vrei sa cultivi catre niveluri mai inalte si vrei sa-ti ridici tarimul, dar cum poti face asta?

In trecut o multime de oameni care practicau qigong au intrat intr-o stare destul de gresita "atita timp cit ma dedic sirguincios practicii si extind timpul de practica in fiecare zi, ma voi imbunatati". De fapt nimic nu va fi imbunatatit. Aceasta persoana nu va trece niciodata de stadiul vindecarii bolilor si pastrarii sanatatii, adica nivelul de practica al qi-ului. Insa qigong-ul nu este limitat numai la asta. A facut in principal publice lucruri de la cel mai coborit nivel in cultivare, care sunt capabile sa vindece boli si sa pastreze sanatatea pentru a face lucruri bune pentru oameni. Dar scopul sau nu este acesta. Asa ca eu spun de multe ori: "de ce a aparut qigong-ul in aceste conditii sociale conduse de stiinta moderna, de vreme ce el nu existase niciodata in istoria chineza si nu aparuse niciodata in lume? Omul este numai uman. Mintea umana este constrinsa. Intelepciunea omului este limitata. Omul nu este capabil sa gindeasca aceste lucruri. Oamenii cred ca toate sunt naturale si "coincidente". Eu spun ca ceea ce este numit "natural" nu exista; de asemenea nimic nu este accidental. Totul are o cauza. Lucrurile pe care tocmai le-am discutat sunt pentru a va spune sa dati mare atentie studierii Legii. Atita timp cit studiati Legea, veti avansa in cultivare si vor apare stari diferite de cultivare. Daca nu studiati Legea, nu veti obtine nimic.

Exercitiile de qigong nu sunt nimic altceva decit vindecarea bolilor si pastrarea sanatatii, indiferent cit le practicati sau cit de mult se lauda maestrii de qigong. Este definitiv ca nu va vor conduce catre un tarim mai profund. In trecut, indiferent daca era comunitatea cultivatorilor sau cea religioasa, era absolut imposibil pentru cineva sa poata cunoaste o Lege atit de profunda si de insondabila. Qigong-ul obisnuit invata numai cum sa vindeci si sa pastrezi sanatate a, pentru ca nu are o Lege care sa indrume in cultivare. Am mentionat acum un moment ca pentru a atinge acel tarim si a avea capacitati atit de profunde, tarimul mintii voastre trebuie sa prinda din urma.

Stim toti din trecut ca doctrinele budiste sau taoiste au mentionat ca in cultivare trebuie sa se onoreze virtutile. Isus spunea oamenilor sa fie buni. Ce este o persoana buna? Ce presupune onorarea virtutilor? Inseamna ca trebuie sa te porti din ce in ce mai bine. Cit de bun trebuie sa fii? Trebuie sa fii mai bun decit toti oamenii obisnuiti. Atunci vei fi o persoana supranormala. Pentru ca esti un cultivator, corpul tau va dezvolta Gong si Gong-ul tau va creste atita cit este tarimul mintii tale. Cu cit tarimul mintii tale este mai sus, cu atit nivelul Gong-ului tau este mai ridicat. Spun ca stiinta nu va atinge niciodata atit de sus, cu alte cuvinte nu va fi niciodata capabila sa dezvolte un tarim similar cu cel al buddha, pentru ca indiferent cum progreseaza stiinta, oamenii sunt toti oameni obisnuiti. Va rog sa va ginditi. O persoana obisnuita are multe sentimente si dorinte omenesti si tot felul de atasamente. Cu tot felul de dorinte omenesti lumesti, vrei sa te duci in cer nu este strigator la cer? N-ar deveni cerul o societate umana obisnuita? N-ar deveni o societate umana plina de lupte, incaierari si inselarea celorlalti? Astfel ca tarimul mintii tale trebuie sa atinga un nivel foarte inalt inainte de a te putea duce acolo.

Multi oameni cred in religii, cred in religiile acestui timp. Un punct este ca in zilele noastre zeii nu mai au grija de nimic, asa ca este foarte dificil sa te imbunatatesti. Alt punct este ca multi oameni nu mai sunt capabili sa prinda intelesul adevarat al cuvintelor rostite de Isus, Iehova si Fecioara Maria in acele zile. Unii oameni spun ca vor merge in paradis atita timp cit cred. Credinta este numai fundamentul. Multi oameni au ramas cu intelegerea numai la intelesul superficial al semanticii. Ei spun "Atita timp cit cred, ma voi duce cu siguranta in cer dupa ce mor". Va spun ca nu sunt capabili sa mearga. De ce nu sunt capabili? Va rog sa va ginditi. Ce este adevarata credinta? Cu gura tu spui ca crezi, dar de fapt in inima ta nu crezi. De ce? Pentru ca atunci cind crezi cu adevarat, faptele tale trebuie sa fie la nivelul vorbelor. Atunci cind te duci la biserica la confesiune si spui "Doamne iarta-ma. Am facut ceva rau astazi. Te rog iarta-mi pacatul." Te porti relativ mai bine in acest moment. Dar o data ce iesi pe usa bisericii tii voit la vechile tale cai de a face lucruri, purtindu­te ca oamenii obisnuiti. Faci aceleasi greseli si te poti purta chiar mai rau decit oamenii obisnuiti. In cazul acesta va rog sa va ginditi, care este rostul confesiunii? Multi oameni ramin la formalitatea superficiala. Nu mai face aceleasi greseli dupa confesiune. Mai tirziu vei observa ca faci alte greseli. Te duci si te confesezi din nou si reusesti sa nu mai faci aceleasi greseli. In felul acesta abandonezi treptat greselile comise printre oamenii obisnuiti. N-ai devenit o persoana mai buna? Nu ai atins un tarim mai inalt si ai devenit o persoana mai buna depasind cu mult oamenii obisnuiti? Nu te cultivi si-ti imbunatatesti xinxing-ul. Din moment ce cultura vestica n-are un astfel de concept de practica a cultivarii, Isus sau lehova n-au mentionat acest termen de "cultivare" atunci cind si-au raspindit invataturile in acele zile. Nici macar nu exista un astfel de concept. Este deoarece stiau ca "cultivarea depinde de individ in timp ce transformarea gong-ului depinde de maestru". Atita timp cit practici cultivarea., totul va fi ajutat de zeul paradisului ceresc unde vrei sa mergi. El va executa schimbarile in corpul tau, iti va transforma corpul si va permite corpului tau sa obtina puterile ceresti pe care le au Zeii. Toate acestea sunt facute de Zei.

Unii spun ca ajung in regatul ceresc dupa moarte Acei oameni care n-au practicat cultivarea, cu cuvintele culturii voastre vestice, dupa moarte se numesc "spirite". Acest spirit este de fapt o fantoma. V a rog ginditi-va, ce este? Oamenii in Est au un concept foarte bine conturat despre cultivarea corpului uman, ceea ce inseamna a cultiva corpul unui buddha, adica un corp de Zeu. Daca nu ai acest corp buddha, sau cu alte cuvinte, corpul unui Zeu din regatul ceresc, spiritul_ omenesc va fi speriat de lumina atunci cind iese afara din corp., Se va disipa in lumina Soarelui, pierzindu-si sansa unei viitoare reincarnari. Acesta este motivul pentru care oamenii sunt acoperiti cu o pinza dupa ce mor, pentru a-i preveni sa fie expusi luminii Soarelui; apoi sunt ingropati in pamint, pentru a le preveni disiparea spiritului. Buddha si Zeii sunt stralucitori fara limite, mult mai stralucitori decit Soarele. Atunci cind ar vedea un Zeu, nu se vor disolva spiritele? Cum poate fi posibil sa ajunga in cer? Astfel ca trebuie sa ai un corp de zeu si in acelasi timp elementele compozitiei corpurilor fiintelor inteligente sa fie schimbate in cultivare, transformind astfel corpul intr-un corp din materie de energie inalta. Numai cu un astfel de corp de buddha sau Zeu vei putea merge. Pot spiritele veni in lumea umana? Nu, nu pot. Asa ca trebuie sa aiba un corp uman pentru reincarnare si sa fie nascut prin corpurile parintilor inainte de a fi capabil sa stea in aceasta lume. Unii oameni cred ca atita timp cit cred, vor fi capabili sa merga in cer. Cum sa fie posibil? Din punctul de vedere al comunitatii cultivatorilor, asta este destul de ridicol. Trebuie sa te cultivi cu adevarat inainte de a putea merge intr-un paradis ceresc.

Astfel in procesul credintei in Zei in religiile vestice., xinxing-ul devine din ce in ce mai inalt, si la fel tarimul mintii; treptat acest credincios devine o persoana din ce in ce mai buna. In acest caz, nu poti spune ca practica cultivarea? Cultivarea nu tine de vreo forma sau formalitate; exista tot felul de cai de cultivare. Aceasta este pe scurt diferenta dintre forma de cultivare dintre religiile vestice si cele din est. De ce nu metioneaza ei cultivarea in vest, dar o fac in est? De fapt ambele sunt practici de cultivare. Dar in principal cultura estica este foarte specifica relativ la astfel de lucruri, in timp ce cultura vestica nu mentioneaza astfel de lucruri. Aceasta deoarece atunci cind Zeii au coborit in lume pentru a salva oamenii si a transmite Legea, au trebuit sa adopte o forma de cultura care sa poata fi inteleasa de oameni, pentru a te face sa intelegi, si sa vorbeasca limba oamenilor acelui timp, pentru a fi intelesi. Ceea ce am mentionat este pentru a va spune ca practicarea qigong-ului obisnuit nu va permite oamenilor sa atinga un tarim foarte profund. Este imposibil. Numai cultivarea adevarata o poate face. Qigong-ul este numai ceva de la nivelul cel mai coborit dintre nivelurile coborite ale cultivarii. De asta este limitat numai la vindecarea bolilor si pastrarea sanatatii. Chiar practica de vindecare a bolilor si pastrare a sanatatii are unele cerinte pentru oameni, din moment ce este pina la urma o forma de practica a cultivarii si este diferita de orice fel de tratament medical al oamenilor obisnuiti. Daca vrei sa inveti qigong pentru a-ti vindeca bolile. trebuie sa teconformezi cerintelor princiniilor legii qigong-ului

Ce este conformarea la cerintele principiilor legii qigong-ului? Deoarece transcede obisnuitul, daca vrei sa folosesti mijloace extraordinare pentru a vindeca boli fara sa iei medicamente, fara sa faci injectii, fara operatie si vrei sa fii vindecat, nu este neobisnuit? Cit despre oameni, trebuie sa te conformezi principiilor sale pentru a fi vindecat cu adevarat. Acesta este motivul fundamental pentru care multi nu-si pot rezolva bolile chiar daca practica qigong. Este pentru ca daca vrei sa folosesti aceasta metoda supranormala pentru a scapa de boala, trebuie sa urmezi principii supranormale. Astfel ca trebuie sa indeplinesti cerintele quigong-ului pentru a deveni o persoana buna, sa abandonezi obiceiul de a face lucruri rele sau imorale; numai atunci iti pot fi vindecate bolile cu adevarat. Acesta este motivul adevarat al vindecarii bolilor. Iar daca folosesti tratamentele medicale ale oamenilor obisnuiti nu e nevoie sa urmezi asta. Trebuie sa treci prin operatie, sa faci injectii sau sa iei medicamente pentru a-ti reveni. Insa exista un principiu in acest univers: Se numeste "Daca nu pierzi, nu cistigi". Cineva trebuie sa piarda pentru a cistiga; atunci cind pierzi, vei cistiga. Este un adevar absolut. Stiti de ce va sunt bolile vindecate in spital? Unii oameni spun ca sunt vindecate prin mijloacele tehnologice ale stiintei moderne. As spune ca nu este nimic altceva decit o practica folosita de oamenii moderni pentru a manifesta societatea moderna. Este mai mult o infatisare de forma. Motivul adevarat pentru care ti se pot vindeca bolile nu este limitat numai la asta. Trebuie sa se conformeze principiilor universului in aceasta dimensiune. Stiti toti ca atunci cind esti bolnav cheltui o gramada de bani la doctori. Bineinteles unele tari au programe sociale bune. Unii oameni au asigurari de sanatate in societate, care pot rezolva aceasta chestiune. Totusi trebuie sa suferi. Nu suferi atunci cind esti bolnav? In timp ce suferi, induri tortura. Suferinta este ea insasi un mod de a plati karma inapoi. Mai tirziu vei cheltui bani, vei face injectii, vei lua medicamente si poate chiar vei fi taiat pentru operatie. Nu suferi? Aceasta suferinta iti va permite mai apoi sa-ti revii. Va spun ca aceasta suferinta nu a reversat boala de la cauza fundamentala. A transformat numai boala in altceva sau a aminat-o in viitor.

Pentru ca boala insasi nu-si are originea in cea mai externa suprafata a corpului fizic al oamenilor obisnuiti; vine din dimensiuni ale particulelor straturilor microscopice de sub corpul compus din cele mai mari molecule. Moleculele au particule de diferite straturi microscopice, ce compun corpul uman, iar fiecare strat de particule este un strat al unei dimensiuni. Bineinteles, dimensiunile sale nu sunt puse unele peste altele. Ele sunt in forma particulelor mici care alcatuiesc particule mai mari. Dar tarimul particulelor mici al fiecarui strat este o dimensiune. Exista multe asemenea dimensiuni unde exista multe cauze ale bolilor. Bolile nu vin de la suprafata. Atunci cind sunt reflectate la suprafata corpurilor de carne, sunt numai simptomele superficiale de boala.

Ai operatie si spui ca tumoarea a. fost indepartata. De fapt ce a fost indepartat este tesutul de carne alcatuit din stratul celor mai mari molecule. Asta este indepartat; prezenta celulelor din aceasta dimensiune este dusa. Dar nu poti indeparta particulele mai microscopice care alcatuiesc celulele. Din moment ce nu mai vezi celulele superficiale ale corpului dupa ce au fost indepartate, aparent esti vindecat. Mai tirziu, boala se poate transforma, si unele boli vor apare din nou. Din moment ce boala n-a fost eliminata cu adevarat, poate ca se va metastaza in alte regiuni si tumoarea va rasari din nou, sau poate se va transforma in alta boala sau alte dezastre. Aceasta este adevarata cauza pe care am vazut-o. Totusi, cind se folosesc capacitati supranormale pentru a trata boli, nu sunt necesare operatii. Cum poate o capacitate supranormala indeparta tumoarea unei persoane? Pentru ca a indepartat boala in celelelte dimensiuni, pe care ochiul uman nu le poate vedea. Sa luam un exemplu foarte simplu. Vedeti toti ca aceasta tesatura are o umflatura aici. De ce? Este o cauza: mina mea este in spate. Daca iei pinza dar nu indepartezi mina, se misca in cealalta parte. Aceasta pentru a spune ca daca nu poti rezolva cauza din spatele ei, nu poti eradica problema de la radacina. Cu alte cuvinte, tratamentele medicale umane nu pot rezolva problemele la nivelurile lor fundamentale, din moment ce ele trateaza numai ce este la aceasta suprafata, dar nu pot scapa de karma.

Cistigul si pierderea, fericirea si nefericirea omului in aceasta lume, daca traieste sau nu dupa cum vrea, daca are sau nu noroc, sau cit de rau va fi dezastrul pe care il va avea, sunt toate decise de doua substante purtate pe corpul uman. Una este "De". Cealalta este karma. Totul este rezultatul acestor doua substante avind efect. Atunci cind facem fapte bune, acumulam "De". In trecut oamenii vorbeau despre acumularea de "De". Ei tratau toti chestiunea ideologic sau apartinind de tarimul mintii. De fapt este o materie, o substanta cu adevarat tangibila. In timp ce karma despre care vorbesc oamenii a fost clar explicata in religiile estice. Ce este karma? Este acea substanta neagra. Atunci cind omul comite o fapta gresita, va fi generata. Cind a fost acumulata prea mult din aceasta substanta, omului i se vor intimpla lucruri neplacute, de exemplu va avea boli, dezastre sau va da peste necazuri. Gasesc ca tot ce i se intimplat unei fiinte umane este cauzat de ceeace a facut. De multe ori unele dintre aceste lucruri sunt reflectate in viata curenta, in timp ce altele vor fi reflectate in viata viitoare. Cele mai multe vor fi reflectate in viata viitoare. Ce inseamna ca sunt reflectate in viata viitoare? Inseamna ca nu vor apare in viata curenta, dar vor apare in vietile care vor urma. Daca apar in aceasta viata, in comunitatea cultivatorilor din est se numeste "retributie imediata in aceeasi viata". Vei fi pedepsit imediat pentru o fapta gresita. Unii oameni se prabusesc greu imediat dupa ce au facut ceva gresit. Dar nu o considera retributie pentru ca au facut un lucru rau. Cred ca este "accidental" sau "natural". Am spus ca nu exista fenomene naturale, totul are o ordine si "coincidentele" nu exista. Exista multe lucruri in aceasta dimensiune pe care ochii umani nu le pot percepe. Bineinteles, stiinta moderna stie de asemenea ca exista oxigen, hidrogen si alte urme de elemente care alcatuiesc moleculele. Dar asta ar fi tot. Insa ochii tai nu pot vedea nici aceste lucruri.

De fapt va spun ca in cel mai extrem microcosmos al acestei dimensiuni, incluzind acea materie extrem de raspindita, sunt toti Zei. Ei stiu foarte bine fiecare gest, fiecare miscare a omului si lucrurile pe care le-a facut. Atunci cind omul face lucruri rele, crede mereu ca nimeni nu-l vede. Stie ca ceea ce face este rau, dar tot incearca sa gaseasca o scuza auto-inselatoare pentru a se justifica si a fi usurat. Nu crede in Dumnezeu deloc. Sa va dau un exemplu, facind o gluma care nu implica chestiunea nici unei religii sau rase. Vorbesc numai despre oameni facind lucruri gresite. Stim toti ca cu citeva zile in urma India a facut teste nucleare. Au explodat cu succes cinci bombe atomice. Multe tari au fost socate de asta, din moment ce oamenii din lume doresc toti pacea. De ce au facut exploziile atomice? Eu nu am nici o partinire sau inclinatie; vorbesc numai despre oameni care fac lucruri gresite, nu suștin ca natiunea respectiva a facut bine sau rau. Va rog sa va ginditi. Desi explozia nucleara a fost detonata sub pamint, Zeii nu tolereaza pagubele aduse Pamintului, mediului uman si acestei lumi materiale alcatuite din diverse particule! Atunci cind cerul pedepseste omul, acesta crede ca sunt fenomene naturale. Temperatura din India a crescut cea mai inalta din lume. A stat continuu la peste 50C si multi au murit din cauza caldurii. Mai tirziu a aparut un taifun care a cauzat si el o gramada de morti. Omul nu considera aceste fenomene ca fiind avertismente de la Zei "n-ar trebui sa faci asta". Oamenii le iau numai ca "fenomene naturale". Nimic din ce se intimpla in ,lumea asta nu este "coincidenta". Aruncati o privire. Daca orice natiune, orice regiune sau orice persoana face unele lucruri rele, de indata vor urma unele fenomene speciale. Dezastrele omenirii si totul legat de om este cauzat de omul insusi. Chiar acum, am discutat pe scurt lucruri la un nivel de inceput. Practicantii veterani din audienta au deja intelegeri profunde ale acestor lucruri. Din moment ce multi oameni din audienta sunt studenti noi, am discutat aceste situatii numai pe scurt.

Daca vrei sa intelegi aceste lucruri complet, cred ca trebuie sa citesti Cartea. Aceasta Carte, Zhuan Falun, a cauzat deja un soc mare in comunitatea stiintifica si tehnologica de peste tot din lume. Conotatiile interioare din Zhuan Falun sunt destul de enorme si extrem de bogate. Deoarece cultivarea este impartita in diferite niveluri si diferite tarimuri, atunci cind citesti aceasta Carte odata vei gasi "Aha, este o carte care le spune oamenilor cum sa fie buni". Insa, lasati-ma sa va spun ca ea nu va spune in principal cum sa fiti persoane bune; daca asta ar fi tot, tot nu puteti ascede catre niveluri mai inalte. Daca vrei sa te ridici catre niveluri mai inalte, Cartea ar trebui sa contina principiile Legii tarimurilor mai inalte, cu mult deasupra conditiei de persoana buna, pentru a te indruma; astfel, aceasta Carte trebuie sa aiba conotatii interne la acest nivel. Atunci cind practici cultivarea pentru a atinge niveluri chiar mai inalte, te va putea indruma catre nivelurile mai inalte, mai inalte si chiar mai inalte. Atunci aceasta Lege trebuie sa aiba capacitatea si conotatiile interne la diferite niveluri, pentru a te conduce in cultivare catre diferite niveluri inalte. Te va indruma tot drumul pina la atingerea obiectivului cultivarii tarimul perfectiunii. Prin urmare cu cit vei atinge in cultivare un nivel mai inalt, cu atit vei vedea mai multe lucruri in Carte. Aici vorbesc in principal studentilor noi cind spun aceste lucruri. Am discutat numai pe scurt, dar deja este de fapt destul de avansat. Veti avea diferite intelegeri. Nu voi spune prea multe. Aceasta conferinta este in principal pentru impartasirea experientelor din cultivare

As vrea sa ascult studentii impartasindu-si propriile experiente de cultivare din urma studierii Legii. Ultima jumatate de zi inainte de sfirsitul conferintei am sa raspund la intrebari pentru voi, ceea ce este o alta expunere asupra Legii. Veti ridica diferite intrebari. Raspunsurile care tintesc la cultivare, sunt comune printre studenti si sunt benefice, pentru ca voi sa va imbunatatiti impreuna. Le puteti scrie pe foi si mi le da. Am sa raspund la intrebari pentru voi. Practicantii veterani pe care-i avem au facut un progres rapid in aceasta perioada de timp. Exista o distanta destul de mare intre ei si studentii mai noi. Legea a fost predata minutios studentilor. Ce ramine este pur si simplu cum sa va imbunatatiti in cultivare.

Tocmai ce am vorbit pe scurt despre unele dintre principiile cele mai de baza in principal pentru noii studenti. Pentru a o explica minutios, ar trebui sa stau aici predind citeva zile inainte de a o putea explica clar. Am vorbit numai putin, pe scurt.

O sansa de a ne intilni apare greu. Simtiti mereu ca timpul in cultivare este destul de lung, dar sansele de a ne intilni sunt rare. De fapt sunteti linga mine in fiecare zi. Numai ca nu o stiti. Nu vi se permite sa o stiti pentru ca, la suprafata, sunteti inca oameni obisnuiti; numai prin cultivare la acea stare veti fi capabili sa stiti. Indiferent citi oameni practica cultivarea, voi putea sa am grija de voi. Am nenumarati Fashen alcatuiti din gong si Lege. Religiile vestice nu au acest concept, dar religiile estice il au. In special in budism, se spune a ca Buddha Amitabha avea multe Fashen marete. Va spun ca Fashen ale mele sunt incalculabile si nenumarate. Indiferent citi oameni practica cultivarea, voi putea sa am grija de toti. Cu toate acestea, _acest Fashen sunt eu si de asemenea intruparea in imagine a intelepciunii mele. Este dificil sa intelegi folosind concepte umane, pentru ca stiinta de astazi este limitata numai la dimensiunea prezenta si perceptia compozitiei stratului celor mai mari molecule.

Stiinta din ziua de astazi poate vedea compozitia celor mai mari particule moleculare. Calitatea otelului este mai buna decit cea a fierului pentru ca elementele sale si compozitia particulelor sunt diferite. Care este conditia cuprului? Care este conditia argintului, a aurului? Stiinta poate sti aceste lucruri. Apoi se concentreaza spre a folosi lucrurile deja cunoscute si dezvolta numai in acest sens. Dar va spun ca aceasta este cea mai mare limitare, care previne stiinta moderna de a se dezvolta pentru a cunoaste si alte dimensiuni. Cu alte cuvinte n-a luat calea cunoasterii materiei din microcosmos sau mai adinc. De fapt materia este alcatuita din diferite particule moleculare mici, iar particulele moleculare sunt alcatuite din particule atomice. Particulele atomice sunt alcatuite din nuclee. Particulele nucleare sunt facute din particule mai microscopice. Particulele mai microscopice ale materiei sunt alcatuite din particule mai si mai microscopice. Pentru oameni, acesta este infinit si fara de sfirsit. Merge mai departe in jos in acest fel. Cit de microscopic va ajunge? Va pot spune ca starea microscopica pe care au atins-o particulele este ingrozitoare!

Sakyamuni a vazut trei mii de lumi intr-un graunte de nisip. Cele trei mii de lumi pe care le-a mentionat nu se refereau la societatea umana. Vorbea despre teoria sa asupra celor trei mii de lumi. Cu cuvintele mele simple, inseamna ca exista trei mii de dimensiuni materiale similare cu cele ale omenirii, sau corpuri ceresti similare, in Calea noastra Lactee. Dar ceea ce voia el sa spuna este ca asemenea trei mii de lumi exista si intr-un graunte de nisip. Am discutat acest lucru in Carte, Zhuan Falun. Daca cele trei mii de lumi din grauntele de nisip au atitea lumi asemenea lumii noastre si atitea vieti microscopice, pot sa existe riuri, lacuri si mari in lumile grauntelor de nisip, si ele au si nisip. Atunci, nu mai sunt inca alte trei mii de lumi mai microscopice si societati mai microscopice ca cea a oamenilor, in nisipul nisipului? Ceea ce a putut vedea Sakyamuni era deja destul de microscopic. Ca Buddha avea aceasta capacitate. Dar va spun ca si asta este foarte supreficial. Daca continui sa urmaresti in jos, vei gasi particulele din microcosmos infinite si fara de sfirsit. Sa va dau cel mai simplu exemplu: Am spus oamenilor ca stratul celor mai largi particule pe care le pot vedea oamenii nu sunt moleculele ci corpurile ceresti. Insa corpurile ceresti nu sunt stratul celor mai largi particule din univers. Ele sunt numai particulele dintre microcosmos si macrocosmos. Va rog sa va gintiti cit de multe particule enorme de corpurile ceresti exista in el.

Universul este o unitate, o unitate completa si integrata de particule. Trei mii de universuri similare cu al nostru formeaza cel de-al doilea strat al universurilor. Cu alte cuvinte, formeaza un strat de particule mai mari. Aceasta este numai o extensie a unei directii liniare. Insa extensia particulelor este fara margini. Se intinde peste tot si patrunde in toate. Atunci cind electronul se invirte in jurul nucleului atomic, nu arata la fel ca Pamintul nostru invirtindu-se in jurul Soarelui? Sunt exact la fel in ceea ce priveste mecanismul manifestarii. Deoarece cu cit este mai mica particula, cu atit mai mare densitatea; daca o maresti pina la dimensiunea Pamintului si te uiti sa vezi ce exista pe suprafata electronului, este posibil sa vezi oameni? Ce este pe el si forma existenta a particulelor sunt normal, doua concepte, dar eu ilustrez pur si simplu intelesul. Nu arata ca o planeta? ­

Omul se crede acum singura si cea mai evoluata fiinta din intreg universul De fapt va spun ca omul este singura fiinta vie la nivelul cel mai coborit din intregul univers_. Exista vieti pe fiecare planeta in afara de Luna. Luna a fost contruita de oamenii precedenti (istoria umana se repeta in cicluri). Atunci cind karma omenirii este prea masiva, rasa umana va fi distrusa. O noua omenire sa va naste din nou si va evolua din nou. Mai tirziu cind devine rea, va fi distrusa din nou. Vorbind despre Luna, lasati-ma sa mentionez ca a fost construita de oamenii preistorici in urma cu un timp destul de indelungat. In acel timp a fost numai construita, nu era atit de mare, insa era mult mai stralucitoare decit acum. Dar pentru oamenii zilelor noastre, este deja destul de enorma. Pentru ca este goala pe dinauntru, o data cu trecerea timpului a fost treptat acoperita de praful cazut de la explozia materiei din univers. La momentul reinnoirii corpurilor ceresti, praful materialului exploziilor a acoperit continuu Luna si a crescut grosimea suprafetei Lunii considerabil. Grosimea suprafetei Lunii a crescut cu zeci de kilometri. Este praful de pe ea. Daca scadem zecile de kilometri, dam peste marimea ei originala.

Ceea ce tocmai v-am spus este ca viata exista pe toate planetele,. In afara de asta, multe vieti exista cu imagine umana, numai ca nu sunt in dimensiunea aceasta, din moment ce particule diferite au format dimensiuni diferite. Daca vrei sa intri in dimensiunea aceea, n-ar trebui sa folosesti conceptele stiintei umane prezente pentru a o percepe. Aceasta stiinta este pur si simplu prea superficiala. Pentru a intra in acea lume, trebuie sa te conformezi conditiei, imaginii si cailor de gindire ale acelei lumi inainte de a o putea percepe. O data ce intri, vei descoperi ca particulele sale sunt mai mici decit cele ale oamenilor, insa spatiul sau este extrem de larg. Noi oamenii existam intre particulele moleculelor si corpurilor cosmice.

Aerul este compus din molecule, dar nu-l poti vedea. Florile, iarba, copacii, otelul si fierul, hainele pe care le porti cit si corpul de carne, parul, tot ceea ce folosesti si totul in jur sunt compuse din molecule. Chiar si noroiul este si el compus din molecule. Noi oamenii il numim "noroi". De fapt zeii considera totul in aceasta dimensiune umana compus din noroi. Zeii considera moleculele insele noroiUnii oameni m-au intrebat "Iehova, zeul vesticilor a spus ca a folosit noroi [ sau mizerie, n.t..] pentru a crea oamenii". De fapt totul in aceasta dimensiune este compus din noroi in ochii lor, inclusiv aerul; numai ca ochii nostri umani nu sunt capabili sa inteleaga. Sunteti in principal acoperiti de noroi, inconjurati de noroi. Omul se tiraste in gramezi de noroi. totul este compus din noroi. Omul traieste in acest noroi. Cred ca dupa ce am explicat in felul acesta, nu este dificil sa intelegi istoria crearii omului din noroi, spusa de zeul vesticilor.

Daca vrei sa cunosti starea existentei vietilor in alte dimensiuni, trebuie sa te conformezi starii dimensiunii vietii stratului particulelor mai mici. N-o vei putea percepe folosind teoriile stiintifice de azi. Trebuie de asemenea sa arunci conceptele stiintei moderne inainte de a o putea percepe. O data ce intelegi, vei descoperi ca nu este un concept de timp si spatiu ca cel despre care vorbesc oamenii. Vezi ca eu vorbesc aici; ultima propozitie pe care tocmai am spus-o a fost ascultata de cei din alte dimensiuni. Transced toate spatiile-temporale cind fac acest lucru. Propozitia pe care tocmai am spus-o a fost rostita inainte ca milioane de ani sa treaca, intr-o dimensiune unde timpul este foarte rapid. Fac pur si simplu o observatie. Insa fiintele vii din diversele spatii temporale nu sunt deloc constiente de viteza timpului, inceata sau rapida, pentru ca in diversele dimensiuni, compozitia materiei este complet asemenea celei a timpului. Are propriile sale inregistrari cronologice. In timpul cind am rostit acea propozitie, au trecut zeci de milioane de ani. Poate ca un an la ei ii face sa simta mai mult decit un an la noi, pe Pamint. Asta pentru a spune ca nu trebuie sa folositi gindirea umana pentru a contempla aceste lucruri. Astfel, daca vrei sa percepi alte dimensiuni, trebuie sa te conformezi cailor de gindire si conditiilor altor dimensiuni inainte de a le putea intelege. Exista diverse conotatii interne in spatele acestei Legi. Aceasta este si pentru a va spune de ce are conotatii interne diferite in diferitele dimensiuni si de ce exista atita putere enorma in spatele Legii care va poate transforma corpurile si ridica. Pur si simplu vreau sa va spun ca ar trebui sa nu folositi gindurile oamenilor obisnuiti pentru a intelege aceasta forma de existenta. In spatele cuvintelor exista nenumarate fiinte vii mai inalte, straturi dupa straturi. o

Am explicat in principal aceste lucruri folosind gindirea si cunostintele oamenilor moderni. Pentru a vorbi cu cuvinte simple, explic aceste lucruri in timp ce adresez stiinta de care depind atita oamenii moderni. Desi fac referiri la stiinta moderna pentru a va explica aceste principii, va spun ca nu sunt de acord cu aceasta stiinta. Mai intii aceasta stiinta este triviala la maximum in intregul univers. Dar omul are masini moderne, aparent mult mai bune decit cele antice. De fapt va spun ca atunci cind sunt comparate cu cele ale civilizatiei umane precedente, masinile moderne sunt cu mult in urma. Chiar cele mai complicate instrumente de precizie sunt facute grosolan comparativ cu cele ale ultimei civilizatii. Mai mult, dezvoltarea stiintei este constrinsa la un spatiu limitat. Acesta a definit un cadru pentru stiinta sa. Atunci ce situatie a determinat acest lucru? Nu mai indrazneste sa admita nimic in afara stiintei empirice. Asta este cel mai ingrozitor. Acesta este lucrul cel mai de speriat pentru omenire. De ce? Va rog sa va ginditi toti. Stiinta este foarte superficiala. Chiar cu cuvintele oamenilor de stiinta, ea inca nu este dezvoltata complet. Oamenii cred acum in ea foarte mult si cred ca este adevarul absolut. Cu o astfel de intelegere, incluzind multe teorii din societatea de astazi cit si religii vestice, indiferent daca este vorba de catolicism, crestinism, in ceea ce crezi cu adevarat nu este zeul tau ci stiinta. Adinc in oasele tale, in ceea ce crezi cu adevarat este stiinta, indiferent daca religia este numai o formalitate superficiala care a devenit un comportament uman civilizat. Dar va spun, stiinta aceasta este de asemenea o religie_. Este o religie foarte bine consolidata.

In al doilea rind, stiti toti ca religiile obisnuite spun oamenilor cum sa se comporte. Insa stiinta are de asemenea un sistem, incepind de la scoli elementare, licee si facultati. In religii exista preoti, episcopi si alti oameni ai clerului. Cu toate acestea stiinta aceasta este chiar mai bine consolidata. Are invatatorii sai, licentiati, cu master, doctoranzi, post-doctoranzi si consultanti. Cu cit este mai mare gradul pe care il detine o persoana, cu atit a stapinit mai multe doctrine stiintifice. Numele si titlurile invatatorilor si administratorilor sai sunt si ele numeroase. In acest aspect, este foarte bine consolidata. Religiile obisnuite predau oamenilor sa creada spiritual, pentru a atinge transformarea materiala, in timp ce stiinta spune oamenilor sa perceapa material, pentru a le motiva credinta spirituala si sprijinul. Insa nu este ce au lasat zeii oamenilor. Ci este lasata omului de extraterestrii din cele Trei Tarimuri, care incearca sa controleze oamenii. Credinta omului in ea a intrecut totul. Dar va spun ca tocmai din cauza superficialitatii sale, stiinta aceasta a cauzat degenerarea moralitatii umane. Este cel mai infricosator. Deoarece stiinta nu poate cuprinde forma specifica de existenta a materiei microscopice, si nu stie ca daca se comit fapte rele se va genera karma, aceasta substanta neagra va aduce dezastre omului. Nu stie ca atunci cind oamenii fac fapte bune vor genera substanta alba care va aduce fericire omului, si nu stie nici conditia si retributia transmigrarii si reincamarii in dimensiuni ale diferitelor niveluri. Mai mult, stiinta nu poate proba existenta paradisurilor ceresti. Asa stind lucrurile, oricind vei mentiona aceste lucruri, acei oameni care cred in stiinta vor spune ca esti superstitios. "Nimic din acestea nu exista. In ce cred eu este stiinta." Va rog sa va ginditi. Nu are atunci rolul unei mari bite ce loveste fara mila in cea mai fundamentala materie care protejeaza umanitatea moralitatea? Acest lucru este extrem de infricosator.

Motivul pentru care omenirea are standarde morale este ca omul stie ca daca face fapte rele il vor preveni din ascensiunea catre cer, si ca poate chiar sa coboare in iad pentru a suferi retributie. Omul insusi se constringe spre a nu face fapte rele, pentru a pazi moralitate a umana. O data ce omul nu mai crede in aceste lucruri, nu mai crede in zei (desi acestia exista), atunci cind oamenii nu mai cred in Zei va rog sa va ginditi este extrem de infricosator! Oamenii indraznesc sa comita orice fapta rea. Se gindesc ca nu-i vede nimeni asa ca fac lucruri rele. Noua generatie crescuta de stiinta moderna omoara fara frica, da foc si face lucruri rele. Gangsterii si crima organizata au aparut in societate. _Nu-i opreste nimic si fac lucruri de genul abuzului de droguri, traficului de droguri si prostitutiei. Exista o multime de lucruri murdare si obscene. Oamenii fac tot ce le place. Fac orice vor. Va rog sa va ginditi - nu este o astfel de societate inspaimintatoare? Acesta este cel mai mare dezastru pe care ni l-a adus stiinta. Stiinta nu poate proba existenta Zeilor sau a virtutii si nici nu cunoaste retributia cauzei si a efectului. Cind mentionezi aceste chestiuni, oamenii vor legana marea bita a stiintei pentru a te lovi si a spune ca esti superstitios. Atunci cind moralitatea umana devine din ce in ce mai putina, pina la non-existenta, societatea a atins deja starea in care nimeni nu mai poate face nimic si astfel omul ajunge in cea mai primejdioasa perioada, caci Zeii nu vor permite ca acesta omenire metamorfozata intre om si bestie sa existe.

Aici va explic numai acest principiu. Nu sunt impotriva omenirii. Nu sunt impotriva cunostintelor omenirii: Insa ar trebui sa va spun: nu credeti orbeste in stiinta. Este capabila sa aduca o oarecare imbunatatire societatii umane intr-un cadru limitat la dimensiunea materiala prezenta. Dar consecinta - dezastrele pe care le-a cauzat - este extrem de daunatoare. Dezastrele la care m-am referit sunt cele pe care omul este incapabil sa le perceapa. Dezastrele pe care omul le poate vedea, de exemplu poluarea mediului si vatamarea naturii, sunt si ele destul de inspaimintatoare. Aceasta stiinta a adus o serie de probleme sociale. Este foarte greu sa dai inapoi mentalitatile oamenilor dintr-o data. Din moment ce avem o serie de studenti noi aici nu voi spune mai mult despre asta. Multe probleme sociale sunt aduse de stiinta. Este foarte ingrozitor. Nu credeti in Zei, dar Zeii exista cu adevarat. In universul imens, Zeii sunt pretutindeni. Si pretutindeni sunt Zei.

Pentru faptele lor gresite oamenii au coborit de la niveluri diverse in aceasta lume. Au cazut la cel mai coborit nivel aceasta societate, in labirint - cu o pereche de ochi compusi si ei din particulele celor mai mari molecule. Astfel ochii nostri nu pot vedea alte dimensiuni. In timpul cultivarii, de ce pot unii oameni vedea lucruri pe care oamenii obisnuiti nu le pot vedea? Este pentru ca ochiul intelepciunii lor se deschide. Noi il numim "deschiderea tianmu-ului". Ei nu folosesc ochii umani compusi din molecule, pentru a vedea. Dar unii oameni inca simt ca trebuie sa-si foloseasca ochii pentru a vedea. Aceasta chestiune ce tocmai a fost explicata de mine este si ea de ajutor in avansarea voastra in cultivare.

Urmatoarea chestiune este din nou cea a religiei. Deoarece multi vestici cred in religie, au un obstacol in momentul obtinerii Legii. De fapt lasati-ma sa va spun ca printre religiile prezente in societatea umana, nici una dintre religiile ortodoxe nu mai este avuta in grija de nici un Zeu. Orice conditii speciale, miracole, sau fenomene care au aparut in religii sunt cauzate de spiritele joase din societatea umana. Ele fac rau oamenilor. Nici un Zeu nu mai are grija de religii.

Apoi exista o problema aici. Daca Zeii nu mai au grija de religii, nu vei putea face nici o imbunatatire atunci cind te cultivi cu ele. Atunci cind te confesezi in biserici, nu te asculta nici un Zeu; cum poti face progres? Ce am spus nu este un atac impotriva religiilor. Ce am spus este un fenomen cu adevarat existent. Este chiar asa. De ce nu se mai obosesc Zeii sa aiba grija? Este exact cum am spus: in ce crezi tu cu adevarat nu este Dumnezeu ci stiinta. Bineinteles ca nu a fost complet asa de la inceput. unii oameni mai aveau inca partea care credea in Dumnezeu. Mai tirziu aceasta parte a lor s-a stins treptat, devenind din ce in ce mai stinsa. In final a fost dusa. Apoi, Zeii nu s-au mai obosit. Acesta este unul dintre motive. Conditiile sociale, cauzate de stiinta moderna, au rezultat in deteriorarea moralitatii umane si l-au determinat pe om sa nu se opreasca la nici un rau. Omul a pierdut comportamentul uman si standardul de a fi om. Zeii nu mai considera oamenii umani. Astfel ca nu mai salveaza oameni. Acesta este motivul fundamental pentru care Zeii au plecat.

Aici vorbesc despre realitatea omenirii. Stiti toti ca vesticii nu inteleg de ce chinezii sunt rezervati intre oameni si femei. Va spun ca acest lucru este intr-adevar uman. Libertatea sexuala, care a amestecat rasele si a zapacit etica umana este absolut interzisa de Zei. Astfel ca un cultivator, n-ar trebui sa faca aceste lucruri niciodata. Poti avea sotia ta, sau sotul tau. Este normal pentru viata oamenilor. Daca el nu este sotul tau, sau daca ea nu este sotia ta si aveti relatii sexuale comiteti un pacat. In orice religie ortodoxa din est sau vest, Zeii au accentuat foarte serios acest aspect. Atunci cind au trasat standardele pentru om, au accentuat serios acest lucru. Nu este numai asta, exista si crima organizata, homosexualitate si venerarea violentei in zilele noastre. Aceasta este numai pentru a mentiona fenomenele. Oamenii tolereaza si se dedau la violenta, arata consideratie pentru gangsteri, si chiar venereaza sefi de pirati care in trecut comiteau omoruri si puneau incendii. Inseamna ca oamenii nu mai sunt capabili sa distinga intre bine sai rau si nu pot face diferenta intre bunatate si malefic. Nu mai venereaza lucruri drepte si bune. In schimb venereaza lucruri rele. Cei dependenti de droguri acei oameni decazuti spiritual, fara control, fara disciplina fac tot ce vor in societate. Ideologiile umane au fost intoarse cu susul injos.

In trecut cu cit papusile (papusile pe care le vor copii) erau facute mai frumos in magazine, cu atit le placeau mai mult oamenilor. Dar acum cu cit sunt mai frumoase, cu atit le plac mai putin oamenilor. Daca le faci sa arate ca demonii si fantomele cu cit arata mai urit, cu atit se vind mai rapid. De ce? Nimeni nu v-a cerut sa le cumparati; de ce se vind atit de rapid? Este deoarece toata lumea vrea sa le aiba. Inseamna ca conceptele omului au devenit inversate si natura sa demonica a crescut mare. Va rog sa va ginditi. Nu este ingrozitor ca oamenii continua sa se dezvolte in felul acesta? Daca te comporti foarte conservator, foarte gratios si plin de gratie, daca esti drept si onest, vei fi atacat. Oamenii vor crede ca aceasta persoana este rigida si de moda veche, demodata, invechita. Daca acest lucru va continua sa se dezvolte, va mai fi vreun control? Este destul de oribil. Tot ce-i al omenirii aluneca in jos in acest curent. Literatura si operele de arta sunt la fel. In trecut o pictura trebuia sa fie pictata foarte estetic, foarte frumos, pentru ca oamenii sa fie miscati de ea, pentru ca aveai o inima buna, si oamenilor le placea. Acum, daca pictezi o pictura foarte buna, persoana nu mai este miscata, pentru ca nu are o inima buna. Daca pictezi o murdarie asa numitul abstractionism, impresionism, modernism crede ca e destul de buna. In ce fel crede ca e buna? Daca aplici cu adevarat principiile omului pentru a o explica, nu poti s-o explici. Si in ce stare vor fi oamenii capabili s-o explice? Intrind in starea de transa sau fiind innebuniti, vor spune ca este buna. Insa aceasta stare este pur si simplu demonstratia naturii demonice a omului, care iese afara. Hai sa spunem ca nu numai mintea omului a fost inversata in zilele noastre, dar si ca natura sa demonica a crescut atit de puternica.

Sculpturile in trecut erau realizate foarte frumos. Mestesugul, tehnica si pregatirea de baza a sculptorilor era excelenta. Zilele acestea o gramada de gunoi adunatâ impreuna este considerata o opera de arta. Este chiar considerata capodopera vreunui maestru. Mentalitatile omului au fost inversate in acest grad. Va rog sa va ginditi. Ce va deveni lumea noastra viitoare? Intr-o tara am gasit o jucarie facuta in forma fecalelor umane, si totusi unii o cumparau. Ce idolatrizeaza oamenii? Ce pretuiesc ei? Nu este o chestiune atit de simpla ca cea a unui curent social sau a unei asa-numite tendinte ideologi ce, este o schimbare in notiunile oamenilor. Ce se va intimpla cu oamenii cu aceste notiuni? Mai sunt inca umani? Numai demonii sunt asa. Demonii sunt malefici. Omul ar trebui sa fie bun. Bunatatea si rautatea sunt clare si distincte. Daca nu favorizeaza lucruri drepte ci lucruri ale demonilor, pentru asemenea oameni, in afara de faptul ca aparenta lor nu a suferit schimbari mari, orice altceva este pe de-a intregul demonic. O data ce natura demonica a unei persoane creste, vei descoperi ca fata sa, corpul si infatisarea exterioara se schimba toate si devin din ce in ce mai hide, si din ce in ce mai feroce; chiar si ochii sai vor dezvalui o privire salbatica. Este intr-adevar extrem de infricosator daca omenirea continua in acest fel. Daca omenirea nu pune frinele acum...

Va rog sa va ginditi. Am vorbit numai despre un astfel de principiu si anume ca evolutia societatii umane a trecut prin perioade de civilizatii diferite. Stim acum ca a existat Epoca Pietrei. De fapt va spun ca Epoca Pietrei a aparut de zeci de ori pe acest Pamint. Ce este o Epoca a Pietrei? Epoca Pietrei apare dupa ce o civilizatie a fost distrusa si numai un numar mic de oameni relativ buni au supravietuit. Dupa cum mentioneaza povestea arcei lui Noe, numai putini oameni au supravietuit. Ce au facut ei atunci cind si-au pierdut uneltele? Au cioplit unele din piatra. Apoi omenirea a evoluat si a intrat intr-o noua civilizatie. Oamenii au numit acest proces Epoca de Piatra. Asa-numita Epoca de Piatra in care maimutele au evoluat in oameni n-a avut loc niciodata. N-a existat niciodata. Oamenii cred ca au evoluat din maimute. Aceste lucruri sunt aduse de stiinta moderna. Nu este ridicol? Teoria evolutiei a lui Darwin este plina de scapari. Daca nu credeti, cercetati-o din nou. In evolutia de la maimute la oameni, de la organisme primitive la organismele moderne, procesele intermediare lipsesc cu desavirsire. Oamenii totusi au acceptat-o. Aceasta este intre-adevar credinta oarba. Mai mult, este cea mai mare rusine si scandal al omenirii in aceasta civilizatie. Este intr-adevar bizar!

Ceea ce tocmai am discutat este despre starea intregii omeniri. Va rog sa va ginditi: nu este omul in primejdie daca Zeii nu-l mai considera uman? Dupa cum tocmai am mentionat, de ce au fost distrusi oamenii in diverse perioade de civilizatie? De ce cultura maya nu mai exista? Din descoperirile arheologice se poate observa degenerarea oamenilor din acel timp. Oamenii albi ai ultimei civilizatii din vest, stramosii rasei albe, erau rasa grecilor antici. Ei nu erau grecii moderni, ci rasa grecilor antici. Exista foarte putini oameni din aceasta rasa. Am observat ca ei erau indienii albi. Dar sunt extrem de putini. De ce a fost distrusa civilizatia aceea? Lucruri ca homosexualitatea au fost descoperite in ramasitele arheologice ale civilizatiei antice grecesti. Stilul de viata era foarte corupt_generat si extravagant. Nu era asa? Stadiul de inceput al ultimei civilizatii a albilor nu era asa; a aparut atunci cind evoluasera in stadiul final. Stadiile anterioare ale civilizatiei omenirii cu siguranta nu erau atit de depravate. Atunci cind omul s-a dezvoltat catre stadiile finale si a devenit foarte depravat, Zeii au vazut ca omul nu mai era bun si a fost distrus. Oamenii buni care au fost lasati au inceput sa se dezvolte din nou. Au devenit albii zilelor noastre. Daca omul continua sa se dezvolte asa va rog sa va ginditi va fi prea primejdios daca Zeii nu vor considera omul uman.

Isus a vorbit de compasiune binevoitoare pentru om, si ca va veni sa salveze pe cei care cred in el atunci cind omenirea va infrunta catastrofe. Daca nimeni nu mai crede in el, pe cine va veni sa salveze? Distrugerea omenirii in perioade diferite a rezultat numai din coruptia moralitatii umane. Acest lucru este extrem de infricosator. Omul vrea sa faca lucruri in felul asta, vrea sa dezvolte in acest fel, vrea ca societatea sa atinga anumite cerinte si vrea sa controleze absolut orice. Insa pina astazi omul n-a putut controla nimic. A facut numai ca societatea sa devina mai rea si moralitatea umana sa devina din ce in ce mai deteriorata. In special in ultimii ani, viteza cu care omenirea aluneca in jos este extrem de mare si infricosatoare. Eu nu vorbesc niciodata de nici o mare catastrofa sau calamitate, din moment ce a vorbi despre aceste lucruri ar cauza haos in societate si ar fi ca si cum as face remarci iresponsabile la intimplare. Asa ca nu vorbesc despre astfel de lucruri. Daca ele exista sau nu, nu ma intereseaza si nici nu vorbesc despre ele. Dar un lucru va voi spune, si anume ca ce impart eu astazi este o Lege dreapta; va invat sa fiti persoane mai bune. Daca esti o persoana buna, vei fi afectat atunci cind sunt catastrofe? Este pur si simplu asa. Daca oamenii pe scara larga devin din nou toti buni, atunci as spune ca nu va mai exista nici o catastrofa. Nimic din istoria omenirii nu este coincidenta din moment ce orice rezultat are cauzele sale.

Cred ca chestiunea pe care tocmai am discutat-o este benefica pentru cultivarea voastra, pentru ca diverse notiuni obtinute de oameni au interferat cu obtinerea Legii de catre voi. V -am spus care este intr-adevar starea societatii umane prezente. Acest lucru este benefic pentru obtinerea Legii de catre tine. Ceea ce discut eu este Legea, un principiu. Tu ai propria ta minte si poti examina singur pentru a vedea daca este corect sau nu.

Ceea ce tocmai am discutat este de asemenea foarte avansat. Este destul de incisiv si de asemenea implica un spectru foarte larg. Totusi nu am tintit catre oameni sau vreun individ anume. Tintesc numai catre fenomene sociale. Indiferent ce fel de persoana esti, indiferent cit de multe lucruri rele ai facut, atita timp cit practici cu adevarat cultivarea din adincul inimii, voi avea grija de tine. Daca nu vrei sa practici, nu exista nici o alta cale.

Pentru ca aceasta este o conferinta a Legii, oamenii isi vor impartasi experientele din cultivare. La sfirsit voi petrece o jumatate de zi pentru a raspunde intrebarilor voastre, lecturind in acelasi timp despre multe principii ale Legii.


Nota translatorului: aceasta conferinta are de asemenea si multe intrebari si raspunsuri. Ele vor fi traduse in viitor. Pentru beneficiul practicantilor, deocamdata a fost tradusa numai cuvintarea Maestrului.
Document Info


Accesari: 2776
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )