Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
ECHIPAMENT DE MUNCA

administratie
3.7. ECHIPAMENT DE MUNCAPrin echipament de munca ( EM ) se intelege orice masina , aparat , unealta sau instalatie folosita in munca .

Certificarea EM este sarcina fabricantului importatorului , distribuitorului autorizat si se face pentru toate EM noi de catre un organism recunoscut de MMSSF.Echipamentele de minca trebuie sa fie in deplina stare de functionare , fiind interzise improvizatiile si inlaturarea protectorilor ( aparatori , limitatoare , aparatura de comanda etc. )

Echipamentele de munca se supun verificarii SSM periodic .Periodicitatea verificarilor pe categorii de EM , este data in tabelul de mai jos :

Prezentarea la incercari periodice sau ocazionale dupa caz revine in grija firmei la care sunt inregistratePentru macarale si recipienti sub presiune periodicitatea pentru scadenta urmatoare o stabileste Inspectoratul ISCIR care face verificarea.

Situatia dotarii cu EM a santierului si evidenta verificarilor periodice se prezinta pe formularul anexat ( LISTA ECHIPAMENTELOR DE MUNCA DIN DOTARE )

Situatia actualizata a dotarii cu EM se transmite trimestrial de catre fiecare subantreprenor antreprenorului si Coordonatorului in materie de SSM.

Document Info


Accesari: 11947
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2023 )