Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
LEGE pentru modificarea unor acte legislative

administratie

L E G E


pentru modificarea unor acte legislativeParlamentul adopta prezenta lege organica.


(1) Cheltuielile pentru achitarea pensiilor stabilite conform art.43, 44 si 46 sīnt suportate dupa cum urmeaza: 50% din marimea stabilita a pensiei - din bugetul asigurarilor sociale de stat si 50% - din bugetul de stat.


Art.II. - Legea serviciului public nr.443-XIII din 4 mai 1995 (Monitorul Oficial al Republicii Moldova, 1995, nr. 61, art. 681), cu modificarile ulterioare, se modifica dupa cum urmeaza:


"(5) Īn cazul stabilirii pensiei sau īn cazul desfacerii contractului individual de munca, asiguratul care a activat īn serviciul public beneficiaza, pentru fiecare an de activitate īn serviciul public, de o indemnizatie unica īn proportie de 50% din salariul functiei detinute."


la alineatul (6), cuvīntul "demisionati" se īnlocuieste cu textul "al caror contract individual de munca a fost desfacut".
(2) Pensiile stabilite conform Legii nr.358-XV din 31 iulie 2003 pentru modificarea si completarea unor acte legislative se reexamineaza īn conditiile art.43, 44 si 46 din Legea nr.156-XIV din 14 octombrie 1998 privind pensiile de asigurari sociale de stat din data stabilirii lor.


Art.V. - Pensiile colaboratorilor organelor vamale, stabilite conform Legii pentru modificarea si completarea articolului 125 din Codul vamal al Republicii Moldova si Legii serviciului īn organele vamale nr.1150-XIV din 20 iulie 2000, se achita dupa cum urmeaza: 50% din marimea stabilita a pensiei - din bugetul asigurarilor sociale de stat si 50% - din bugetul de stat.


Art.VI. - Se constata ca modificarile operate prin articolul I din prezenta lege au ca efect mentinerea modificarilor operate prin articolele II V din Legea nr.358-XV din 31 iulie 2003 pentru modificarea si completarea unor acte legislative, rezolvīnd astfel problema neconstitutionalitatii articolelor īn cauza, declarata prin Hotarīrea Curtii Constitutionale nr.9 din 30 martie 2004.


Art.VII. - Guvernul, īn termen de 6 luni, va aduce actele sale normative īn concordanta cu prezenta lege.
PREsEDINTELE PARLAMENTULUI
EUGENIA OSTAPCIUCChisinau, 16 iulie 2004.

Nr.273-XV.


Document Info


Accesari: 3362
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )