Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
Pentru a inmatricula autovehiculul ai nevoie de urmatoarele documente:

administratie


Pentru a înmatricula autovehiculul ai nevoie de urmatoarele documente:

1. Carte de identitate sau pasaport

2. Împuterninire în limba germana daca cumperi autovehiculul în numele cuiva inclusiv carti de identitate, pasaportul persoanei si al tau

3. Asigurare – carte verde - pentru numar de tranzit (Zollkennzeichen) – adica numarul temporar cu care pleaca o masina din Germania, iar aici sunt doua posibilitati:4. Numar de tranzit rosu cu valabilitate de 15, 30, sau 90 de zile sau un numar de tranzit galben valabil 5 zile (il recomand pe cel de 15 zile pentru ca îti da timp sa ajungi acasa, chiar si cu incident pe drum si ai masina înmatriculata, adica te poti misca pâna apuci 13313o147n sa îi faci numere românesti)

5. Carnetul de conducator auto (cel de plastic, nu vechituri de hârtie)

Dupa ce ai batut palma, urmeaza actele. Aici depinde daca cumperi de la particular sau firma

Pentru particular:

1. Cartea de identitate a autovehiculului (Fahrzeugbrief sau Zulassungsbescheinigung Teil II)

2. Talonul (Fahrzeugschein sau Zulassungsbescheinigung Teil I)

3. Contract de vânzare-cumparare (este tip, se ia de la Primaria lui sau înmatriculari)

4. Verificarea tehnica valabila (TUV)

5. Cartea ta de identitate

6. Cartea de identitate a vânzatorului (Personalaussweis)

Pentru firma:

1. Cartea de identitate a autovehiculului (Fahrzeugbrief sau Zulassungsbescheinigung Teil II)

2. Talonul (Fahrzeugschein sau Zulassungsbescheinigung Teil I)

3. Factura [nu te speria daca nu arata prea oficial, trebuie doar sa aiba stampila firmei, semnatura vânzatorului, valoarea de vânzare (cea reala) si kilometrajul (asta e o treaba foarte buna, pentru ca daca e fals, e de dosar penal la ei)]

4. Verificarea tehnica valabila (TUV)

5. Cartea ta de identitate

În oricare dintre cazuri ai nevoie de împuternicire si copia legalizata dupa actul de identitate a persoanei pentru care cumperi pentru sectia lor de înmatriculari si, putin probabil, unul pe care sa îl ceara vânzatorul.

La înmatriculari la ei

Tragi un numar de la automat si îti astepti rândul. În orasele mari e o idee buna sa vii foarte devreme, ca se face coada. Satele sau orasele foarte mici sunt si ele arondate unor orase mai mari.

Ca sa mergi la sigur, aici aduci dosarul cu toate actele de cumparare. I le dai functionarului când îti vine rândul si îsi alege el. Taxele depind de land, în Germania. Pot fi între 30 si 60 de euro. Functionarul îti va da un bon cu care mergi sa achiti taxa. Asta se face la un automat special sau la o casierie. Cu bonul acela mergi la un magazin de placute de înmatriculare (e sigur peste drum de înmatriculari). Combinatia numarului apare deja pe acest bon. Placutele se fac la minut si costa între 20 si 40 de euro. Te întorci la ghiseu, iar functionarul o sa îti dea o bulina pe care sa o lipesti pe numar. S-ar putea sa vrea sa vada acum masina si ti-o lipeste el. Sunt de obicei de culoare rosie cu blazonul orasului. În acest moment ai numere de înmatriculare si esti legal pe strada, adica poti porni la drum. Daca nu ai pile la RAR, e un moment bun sa suni acum pentru programare. În Bucuresti suni la 9672. Asa economisesti câteva zile.

Pe drum

Odihnit, pornesti la drum. Pâna sa iesi din Germania îti recomand sa te opresti la un shopping scurt în zona orasului Regensburg. Pe aici vei trece daca vii din Vest, Sud sau Est. Nu uita sa cumperi ciocolata Ritter Sport de la orice supermarket Aldi sau Lidl cu 65 de centi (pe care sa o manânci în cinstea mea, însa si pentru energie), mâncare usoara, apa, energizante si obligatoriu sticks-uri. Nu uita sa cumperi pentru cei de acasa cafea ieftina si buna, dulciuri etc. Energizantele te vor ajuta când vine noaptea. Când nici ele nu te mai tin, daca trebuie neaparat sa îti fortezi limitele, ceea ce nu îti recomand, treci pe sticks-uri. Mestecatul la sticks-uri cu lumina aprinsa în masina te mai tin, însa nu la nesfârsit. Ia pauze regulate din doua în doua ore. Dormi într-o parcare când te ia somnul. Evita sa dormi totusi cu motorul pornit.

De la un capat la altul, poti traversa Germania în sase ore. Pe autobahn-ul german nu exista limita de viteza, decât în zone de lucrari sau cu restrictii. Drumul este un vis si te vei îndragosti iremediabil de Autobahn. S-ar putea sa dai la ore de vârf peste aglomeratie la intrari si iesiri pe inele în apropierea marilor orase. Se numesc sTAU-uri. Cel mai bine este sa mergi constant pentru economie. Însa merita câtiva litri de carburant în plus, daca vrei sa iei avans. Vei avea nevoie de el pentru România, unde îti vei toca bineînteles nervii si banii pe strazi mai mult sau mai putin asfaltate. Alimenteaza la intrarea în Austria la JET sau BP. Au preturile cele mai bune. si din nou la iesire înspre Ungaria cât sa te tina pâna pe la Deva.

Austria

Nu mai exista vama între Germania si Austria. Înca de la intrare, opresti în prima benzinarie pentru vineta, îi spune la ei VIGNETTE. Minim10 zile costa 7,60 €. Te vor prinde în prima parcare în care opresti cei de la ASFINAG (autoritatea de drumuri austriaca) si îti vor da o amenda de 120 de euro, daca nu o ai. Baietii astia nu accepta spaga si nu au mila. Eu am patit-o cu ei la primul drum, când am trecut prin vama unde era lumina stinsa la biroul de vinete. Le-am spus, dar nu m-au crezut. Daca încerci sa fugi de ei, te baga în calculator si te prind la vama.

Aici viteza maxima pe autostrada este 130 km/h. Nu o depasi. Politia lor umbla cu radare în tot felul de locuri neasteptate. Pe poduri, în masini, pe trepiede la marginea drumului. La fel la unguri. Pe autostrada A1 pe care vei veni este în apropiere de Viena si celebrul outlet Parndorf. Ţoale de firma si accesori la preturi bune.

Ungaria

Din nou vineta pentru autostrazi, din nou din prima benzinarie. Se gaseste chiar si în apropiere de granita din partea austriaca. Cea mai mica perioada se emite pe patru zile la suma de 1.450,00 Forint, adica 6 euro, însa vor taxa 7. Ai autostrada de la intrare pâna la Szeged. De aic te orientezi înspre punctul de frontiera Nadlac ca sa iesi spre Arad, însa în sezon Turnu va fi mult mai liber.

Grija si la politistii lor. RENDORSZEG. Mai pun filtre la iesire de pe autostrada si e posibil sa treaca la intimidari cu presupuse nereguli, în special viteza. spaga e vreo 10 euro daca dai. Daca esti 100% legal, sfatul meu este sa te smiorcai ca nu mai ai bani. Te vor înjura pe ungureste, te vor purica, dar vei scapa. Asa am facut eu.

Nu opri la civili sau politisti fara masina pe sosea ori cu vreo masina neiscriptionata. Sunt tâlhari.

Frontiera cu România

Bineînteles coada si o spaga pentru vames, daca ai uitat sa tii la îndemâna toate bonurile de casa pentru ce ai mai cumparat de pe drum. Pe drum alimentezi si eviti sa stai prin parcari aiurea. Numerele straine atrag tot felul de baieti.

Registrul Auto Român

Dupa ce te dai mare pe la prieteni cu numerele de Germania, trebuie sa începi înmatricularea. Aici obtii primele documente din România pentru masina. Cartea de identitate a autovehiculului si certificatul de autenticitate. Costa 270,00 lei si au o valabilitate de 60 de zile. Traduceri si copii legalizate nu mai sunt necesare de la 1 ianuarie 2007. Adica ti se vor accepta actele din Germania în original.

Primarie

Aici se vizeaza fisa de înmatriculare. Documentele necesare sunt:

1. Contractul sau factura din Germania

2. Copie dupa cartea de identitate emisa de RAR

3. Cartea de identitate

CEC

Taxa pentru talon 30 RON.

Posta sau primarie

Taxa de înmatriculare 52 RON.

Directia Generala a Finantelor Publice, adica la Impozite si taxe

Aici se plateste taxa de prima înmatriculare în România. O sa vi se ceara buletinul. Pastrati chitanta în original pentru o eventuala restituire. Am mai vorbit despre asta pe site.

Înca putin si gata, drumul la înmatriculari

Aici o sa platiti ultima taxa, cea de numere. Preferential sau la rând.

1. Preferential - 85 RON

2. La rând – 40 RON

Acte necesare

• Fisa vizata de primarie

• Chitantele de la CEC, primarie sau posta

• Chitanta de la Directia Generala a Finantelor Publice

• Cartea de identitate a autovehiculului din Germania în original (Zulassungsbescheinigung Teil II)

• Cartea de identitate a autovehiculului emis de RAR, plus copie

• Certificatul de autenticitate emis de RAR

• Copie dupa polita de asigurare RCA de la o companie de asigurare din România cu valabilitate de minim 6 luni

• Copie dupa cartea de identitateDocument Info


Accesari: 6615
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )