Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload


loading...



















































RUDELE CAINELUI

Animale




RUDELE CAINELUI




Coiotul

Urletul prelung al coiotului va face sa simtiti fiori pe sira spinarii. Scaderea numarului de lupi, dusmanii traditionali ai coiotilor, a 838c217i dus la extinderea ariei de raspāndire a acestora din urma. Unii au devenit īn SUA chiar locuitori ai suburbiilor, luānd prin surprindere persoanele care īsi duceau gunoiul afara, dis-de-dimineata. Cercetarile estimeaza ca īn zona Chicago ar putea trai 2000 de coioti!

Coiotii sunt animale omnivore, care se hranesc cu fructe, insecte si mici mamifere. Oricine are un cāine Jack Russell si se afla īn aria de raspāndire a coiotilor este sfatuit sa īsi tina animalul de companie īn casa, pe timpul noptii.

Kolsum-ul

Kholsum-ul traieste īn sudul Asiei, fiind de milioane de ani o specie distincta. Este cel mai bine cunoscut pentru aparitia sa amenintatoare din Cartea Junglei, de Ruyard Kipling.

Kolsumii au o culoare roscata. Sunt de marimea unui Border Collie, cu picioare scurte si urechi rotunjite. Pentru a aduna haita, emit un suierat subtire. Au si alte semnale neobisnuite de chemare, īntre care tipete si un soi de cloncanituri. Sunt vānatori curajosi si pot sa doboare o prada de zece ori mai grea decāt propriul corp.

Hiene

Locuitorii deserturilor



Hiena

Hiena este cel mai raspāndit dintre carnivorele africane mari. Dintre cele trei specii africane, hiena patata si hiena cu dungi, mult mai rara, traiesc īn estul Africii. Mai mica si mai retrasa, hiena cafenie traieste īn savane si pe pasunile din sudul Africii.

Īn lumea mamiferelor este aproape universala dominatia masculilor, dar societatea hienelor este dominata de femele. Cel mai batrān mascul este subordonat celei mai tinere femele. De asemenea, femelele sunt mai grele decāt masculii.

Hienele cu pete sunt organizate īn clanuri teritoriale, alcatuite din indivizi īnruditi, care īsi apara teritoriul īmpotriva clanurilor intruse.

Hiena cu pete este un vānator abil, dar se hraneste si cu cadavre. Este cu adevarat o oportunista īn materie de hrana, iar maxilarele ei puternice si sistemul digestiv īi permit sa digere si sa extraga substante nutritive din piele si oase.

Leii si hienele se angajeaza adesea īn lupte pentru putere, leii masculi facānd eforturi mari pentru a ataca si ucide hiena-matriarha a clanului, īn timp ce hienele vāneaza puii de leu.

Hienele emit vocalize diverse, inclusiv sunete asemanatoare unei jelanii, tipete si cunoscutele "rāsete", folosite pentru a-i alerta pe alti membri ai clanului, cānd apare o sursa de hrana.

Hienele nasc de obicei doi pāna la patru pui, care īn jurul vārstei de 5 luni īncep sa consume carne.



loading...








Document Info


Accesari: 2509
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.




eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate

Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2020 )