Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload




Trichogaster leeri (gurami sidefiu)

Animale


Trichogaster leeri (gurami sidefiu) 



     &nb 22522e47w sp;

Familia:  Belontiidae   &nb 22522e47w sp;   &nb 22522e47w sp;   &nb 22522e47w sp;   &nb 22522e47w sp;   &nb 22522e47w sp;   &nb 22522e47w sp; 

Origine:  Sumatra, Malayezia, Thailanda

Dimensiuni: 10 - 12 cm

Temperatura: 24 - 26o C

Duritate: 8 - 10o dGH

Ph: 6

Coloana apei: cm

Volum apa:

   Aceasta specie poarta in toata Europa denumirea de gurami-sidefiu. Ca forma, acest peste seamana cu gurami-albastru, are corpul usor turtit lateral, iar inotatoarele abdominale perechi seamana cu niste filamente. La masculii batrani, radiile inotatoarelor dorsale si caudale (neperechi) sunt mult prelungite, in timp ce femelele le au mai scurte. Culoarea sidefie a corpului, cu irizatii caracteristice, este semnul de recunoastere al acestei specii. Deosebit de frumos este masculul, care de la cap pana la coada are abdomenul portocaliu. Inotatoarele pectorale, dorsala si caudala au culoare sidefie, datorita numeroaselor puncte care le acopera. In timpul perioadei de reproducere coloritul devine si mai frumos, in special la masculi, care imbraca haina nuptiala.

    Dupa unele pareri, intre modul de reproducere al guramului albastru si cel al guramului sidefiu nu exista nici o deosebire. In realitate, desi nu au multe trasaturi comune (jocul prenuptial, cuibul de spuma etc.) nu se poate spune ca sunt identice. In primul rand gurami-sidefiu este un peste fricos si orice mutare dintr-un acvariu in altul il sperie. La gurami-albastru jocul prenuptial este energic, cateodata masculul provocand prin agresivitatea lui ranirea femelei. La gurami-sidefiu jocul prenuptial este delicat, fara duritati din partea masculului.


Document Info


Accesari: 4126
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.




eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare




Copyright Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )