Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload


loading...



















































Ursul Polar

Animale




Ursul Polar

Este cel mai mare si mai puternic mamifer carnivor actual, poate atinge greutatea de 800 kg. Traieste în Extremul Nord. Rezista la cele 12312u204m mai mari geruri si furtuni. Sub blana de culoare alba are un strat de grasime ce cântareste aproximativ un sfert din greutatea corpului sau; stratul de grasime îl apara de ger. Talpile îi sunt protejate de blana; ea îl ajuta sa se deplaseze pe gheata fara sa alunece.

Se hraneste cu pesti, dar mai ales cu foci si morse, pe care le vâneaza cu iscusinta.

Ursoaica naste, într-un bârlog sapat în gheata, doi-trei ursuleti. La nastere, acestia sunt orbi si golasi, fiecare ursulet cântarind cel mult 1 kg. Ei stau 3-4 luni în bârlog, pâna ce cresc si pot vâna.

În timpul deplasarii, animalele patrupede lasa urme pe sol umed, în nisip sau pe zapada. Aceste urme reprezinta semne de recunoastere a animalului si a modului de deplasare.



loading...








Document Info


Accesari: 1760
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.




eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate

Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2020 )