Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
CAPSUNILE si ROSIA - cultivare

Botanica


CĂPsUNILE

v      Pregatesc terenul pentru capsuni. Sap cu hârletul la o adâncime de 30 cm, maruntind bine si plantez pe timp mai noros capsunii, la o distanta de 30-50 cm. Daca plantez din timp, se vor p 19419c217t rinde bine si se vor dezvolta corespunzator. Aleg locuri însorite si un sol bogat în humus. Un stolon trebuie sa aiba 4-5 frunze.Atentie! Culturile mai vechi de 4 ani trebuie desfiintate, iar locul de înfiintare nu trebuie sa mai fi fost cultivat cu capsuni 4 ani înainte. Ud stolonii bine câteva zile dupa plantare.

ROsIA

Rosiile cu cres­tere nedeterminata, anul trecut au crescut atât de mari, încât pen­tru a le culege a fost nevoie sa ne urcam pe un scaun sa putem ajunge si la roadele din vârf. Acestea fac mai multe etaje de rod (17, anul trecut) si au nevoie de o sustinere buna, de aceea leg si aracii între ei sa fie bine fixati. La soiurile pitice de tomate am pus araci doar la capatul rândului, între care am întins sârma. De aceasta este legata fiecare planta.

Plantarea: Las 75 cm între rânduri si fixez aracii din fier-beton vopsit pentru a rezista mai mult la umezeala. Normal ar fi ca distanta din­tre plante sa fie de 45 cm, dar pentru ca nu dispunem de un spatiu mare si avem o cultura intensiva, prefer sa las doar 30 cm între ele pe rând, unde fixez si aracii pentru soiul de rosii cu crestere nedeterminata, între rânduri nu-i bine ca distanta sa fie mai mica pentru ca nu mai ai loc sa intri cu pompa de stropit.

Plantarea rasadurilor: sadesc rosiile pe 10-15 aprilie, pentru ca nu sunt sensibile la frig, rezista chiar daca vine un înghet târziu.

Îngrijirea Daca vrei productii mari la tomate, tre­buie neaparat sa le copilesti mereu. Copi­lul, lastarul aparut la subsuoara frunzelor, tre­buie rupt când are 2-3 cm. Când ajunge la lun­gimea de o palma este deja prea târziu, a apu­cat sa ia din vigoarea plantei. La tomate las un singur vârf, iar la 3-4 zile trec printre rânduri si copilesc. Dupa ce re­coltez primul etaj de rosii rup frunzele de la baza plantei sa intre mai bine aerul pe sub planta si sa previn îmbolnavirea. Toamna, dupa recol­tarea tuturor legumelor, eliberam terenul si-l pregatim pentru anul urmator.


Document Info


Accesari: 10531
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )