Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
Passiflora incarnata - Ceasornic, floarea patimilor

Botanica


Passiflora incarnata - Ceasornic, floarea patimilor

Planta agatatoare, erbacee, putin lemnoasa, tropicala. Frunzele sunt dispuse altern, trilobate, stipelate, lung petiolate. La axila frunzelo 14314j99o r se afla florile solitare si cârcei. Floarea este mare, cu un diametru de 4-5 cm, actinomorfa, hermafrodita, alcatuita din 5 sepale verzi, libere, 5 petale albe, libere, o coronula rosie formata din numeroase segmente liniare mai lungi decât petalele si dispuse pe 2 sau 3 verticile. În centru florii se afla un androginofor pe marginea caruia se afla cele 5 stamine cu antere mari, portocalii, iar central gineceul tricarpelar. Ovarul este superior, cu stilele si stigmatele libere si lungi. Fructul este o baca portocalie cu numeroase seminte arilate.Farmaceutic se foloseste partea aeriana înflorita, Passiflorae herba, care contine alcaloizi indolici (harman) cu actiune sedativa asupra sistemului nervos central, hipotensiva si antispastica.

Familia Cistaceae

Grupeaza plante ierboase si lemnoase cu frunze simple alterne sau opuse raspândite mai ales în regiunea mediteraneana. Florile sunt hermafrodite actinomorfe cu caliciu si corola de regula pentamere. Fruct capsula.

Helianthemum numularium - Iarba osului

Semiarbust de 10-40 cm, foarte ramificat, cu tulpini ascendente, mai rar prostrate, lignificate la partea inferioara. Frunze opuse, stipelate, oblongi ovale, mai rar liniar lanceolate. Forile sunt dispuse în cincin, cu 2-15 flori cu pediceli des tomentosi, la fructificatie reflecti. Caliciul persistent, din 5 sepale fin tomentoase, din care 2 externe, de 2-3 ori mai scurte decât cele 3 interne. Petale 5, galben aurii, lat ovate, la baza cu o pata mai întunecata. Stamine numeroase, toate fertile. Ovar tricarpelar, fruct capsula cu 3 muchii.

În medicina traditionala se folosea pentru vatamatura si naduseala. Frunzele au actiune vulnerara si diuretica.

Familia Caricaceae

Este formata din specii lemnoase, tropicale si subtropicale cu frunze palmat lobate, flori actinomorfe, hermafrodite, poligame sau unisexuat dioice, cu caliciul gamosepal si corola gamopetala, cu ovar superior si placentatie parietala. Fructul este baca.


Document Info


Accesari: 3516
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )