Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload




Cercelusul

casa gradina


Cercelusul


Cercelusul este o planta de apartament originara din America de Sud. Se numeste astfel datorita florilor mari care atarna pe lastarii flexibili ca niste cercei. Delicata si gratioasa, ne rasfata privirile cu inflorescenta bogata de primavara pana toamna. Iarna intra in rep 525b12f aus si se va simti bine intr-o incapere mai racoroasa. Cercelusul este avid de lumina naturala, dar nu suporta razele directe ale soarelui. Putem sa-l crestem in interior, in ghivece asezate in apropierea ferestrei, sau in vase suspendate, jardiniere, in balcoane cu orientare estica sau nordica. Daca ai un cercelus, gaseste-i un loc stabil pentru toata perioada verii!



Mutarea dintr-un loc in altul ii displace profund, si planta se va manifesta prin pierderea rapida a bobocilor si florilor. Se inmulteste foarte usor, pe toata perioada anului, astfel: se taie butasi de 7-10 cm, care se pun intr-un pahar cu apa pana fac radacini sau se inradacineaza adanc, pana la primele frunze, in pamant nisipos. Pentru ca butasii sa faca rapid radacini, pamantul trebuie mentinut umed in permanenta, prin pulverizare cu apa la temperatura camerei. Dupa inradacinare, cercelusii se planteaza intr-un amestec format din trei parti pamant de frunze si o parte nisip.


Pentru ca iubesc mult umezeala, se vor pulveriza cu apa toata perioada verii. Daca ne dorim un cercelus frumos pentru jardiniera sau un ghiveci suspendat, trebuie sa rupem varful lastarului principal. Dam astfel posibilitata lastarilor laterali sa se inmulteasca si sa se reverse peste marginiile vasului. Ruperea de mai multe ori a lastarilor laterali este necesara pentru o inflorire puternica si de lunga durata. Tot pentru stimularea infloririi este bine sa-i administram plantei pe toata perioada verii, la interval de doua saptamani, ingrasaminte bogate de potasiu. In cazul in care ne dorim un cercelus asemanator unui arbust mic, lasam tulpina principala sa creasca si inlaturam lastarii laterali.

Sprijinim totodata lastarul principal de o tija subtire din lemn, de care il prindem din loc in loc. Abia dupa ce a fost la inaltimea dorita (40-50) cm ii rupem varful, favorizand in acest mod o lastarire puternica. Obtinem astfel un cercelus-tufa, cu un port inalt, ramnificat, si cu un numar mare de flori. Fuchsia hybrida este cunoscuta intr-o mare varietate de culori, de la alb la rosu inchis. Cum ar fi sa ai doi cercelusi in culori diferite? Planteaza-i impreuna si impleteste-le tulpinile! La inflorire vei obtine un efect cu totul surprinzator. Bobocii si florile in doua culori se vor intrepatrunde si vor forma un aranjament deosebit.



Document Info


Accesari: 4279
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.




eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare




Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )