Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
Inceputul unei afaceri de reciclare a materialelor plastice

diverse


Inceputul unei afaceri de reciclare a materialelor plastice


Acest site explica punctul nostru de vedere privind reciclarea materialelor plastice. Daca îl parcurgeti, retineti ca aceste pagini initiale explica elementele de baza.


Si de fapt nu are legatura cu faptul ca am vrea sa cumparati instalatii de la noi; ne referim numai la ce trebuie facut si în special la ce NU trebuie facut, daca sunteti la început. De exemplu, trebuie sa stiti câte ceva despre deseurile din material plastic. Nu va grabiti si cititi totul cu atentie pentru ca în acest ocean sunt multi rechini, cei mai multi invizibili.
Pentru "experti" prezentam câteva pagini detaliate privind instalatiile si sistemele complete.


Daca nu sunteti expert va rugam sa cititi întâi despre instalatiile de reciclare a materialelor plastice iar daca nu stiti nimic despre subiect, începeti de la înainte de a începe.


Activam în acest domeniu de aproape treizeci de ani si acestea sunt rezultatele experientei noastre, însa, daca aveti o parere diferita va rugam sa ne-o comunicati.


Vom repeta mereu ca aceasta activitate nu este una usoara si daca este adevarat ca se pot câstiga multi bani nu este mai putin adevarat ca se pot si pierde.


Statele nu finanteaza reciclarile, ci numai în câteva tari se acorda un oarecare sprijin.


Incercati sa va planificati afacerea pe termen lung; în special daca începeti de la zero, pentru ca dureaza pâna când va recuperati banii. Odata ce v-ati instalat utilajele noi care functioneaza nu înseamna ca veti obtine si bani.


Veti gasi ciocane si chei de piulite în deseuri sau o bucata de material de bumbac, coji de portocala sau orice altceva.


Nu ne referim la o contaminare normala.


O buna afacere trebuie abordata corect cu mijloacele potrivite în ceea ce priveste instalatiile si mai mult, mentalitatea. 626x2322g


Important


Pentru a începe cu începutul poate doriti sa parcurgeti aceste câteva pagini pentru a obtine informatii pentru a nu face greseli mari chiar de la început.

Cu un bun început va aflati deja la jumatatea drumului, iar daca instalatiile nu sunt bune afacerea Dv. poate sa nu fie profitabila, sau chiar mai rau.

Asa ca, înainte de a cumpara instalatii scumpe, verificati-le în cele mai mici detalii pentru a vedea daca corespund asteptarilor Dv.

De asemenea aveti grija când cumparati instalatii ieftine, s-ar putea sa nu corespunda nevoilor Dv.


Bine ati venit!


Aceste pagini se refera la diferite instalatii disponibile pe piata pentru reciclarea materialelor plastice.


Puteti folosi aceste pagini pentru a obtine informatii privind tocarea, spalarea, uscarea si regranularea diferitelor materiale plastice disponibile sub forma de deseuri.


Bineînteles ca ne vom referi la ceea ce consideram ca este mai bun în acest domeniu, cu referire la majoritatea aspectelor privind reciclarea materialelor plastice.


Dupa parcurgerea tuturor paginilor, când spuneti ca stiti totul, mai gânditi-va o data; si aceasta deoarece daca treceti cu vederea un mic amanunt la constructia instalatiei s-ar putea ca ceea ce construiti sa fie pur si simplu inutil.


Ideea legata de fiecare linie compuse dintr-un numar de instalatii diferite este (din nefericire) aceea ca daca un singur dispozitiv mic nu functioneaza, atunci nimic nu va functiona asa ca fiti atenti si analizati în profunzime fiecare subiect.


Ne-a luat 30 de ani pentru a întelege functionarea unui sistem de reciclare a materialelor plastice si speram ca veti fi mai destepti decât noi si va va lua mai putin timp pentru a-l obtine.


Va multumim.

Echipa Eco SogemDeseuri de material plastic post-consumator


Deseurile post-consumator sunt materiale plastice ce provin prin colectarea de pe strada sau de pe terenuri.


Sortarea, eventual automata, este obligatorie pentru ca puteti gasi orice în deseuri.


Pentru unele materiale este "numai" important pentru altele este obligatoriu.


Materialele plastice post-consumator trebuie sa parcurga întregul proces de separare prin recipienti cu scufundare si plutire si uneori hidrocicloane pentru spalare si uneori pre-spalare, limpezire si uscare.


In caz contrar nu veti obtine o puritate de 100 % conform asteptarilor.


La reciclarea materialelor plastice, ca si în alte activitati, calitatea costa, trebuie sa existe însa un echilibru între costuri si rezultate.


Un exemplu ar fi aluminiul din deseurile de sticle PET; daca primiti sticle vechi cu multe capace si inele de aluminiu trebuie sa asigurati un separator electrostatic si un detector final de metale pentru a le elimina.


Daca însa primiti din când în când câte un inel de aluminiu merita oare sa cumparati un separator electrostatic automat de 70.000$ ? (care oricum nu elimina aluminiul 100 %).


Aceeasi idee se aplica la instalatii: se pot pune palete de platina la centrifuga si nu le veti înlocui, dar sunteti pregatiti sa cheltuiti jumatate de milion pentru aceasta ?


Intorcându-ne la deseurile post-consumator, în special la început trebuie sa sa aveti grija ce primiti ca materie prima.


Daca Dv. cunoasteti contaminarea, nu conteaza care, va fi usor sa o eliminati, daca se cunoaste foarte vag, fii pregatit pentru a scoate, la final, o calitate proasta a materialului sau, este alegerea Dv., sa cheltuiti multi bani pentru un sistem complicat.


Important


Deseurile post-consumator se gasesc în cantitati uriase în toata lumea. Sortate, de o calitate si într-o cantitate uniforma mai rar. Inainte de a cauta cel mai bun sistem, asigurati-va ca aveti o sursa sigura de materiale si verificati la ce contaminare va puteti astepta. Daca stiti aceasta veti cheltui mult mai putini bani pentru un sistem ce functioneaza bine.


Deseuri de material plastic post-industriale


Oricine stie cum sa recicleze deseuri post-industriale. In mod normal nu prezinta contaminare deoarece sunt valoroase si toata lumea are grija de aceasta. Uneori exista o anumita contaminare (cum ar fi materiale multi-straturi de produse finite cu diferite materiale plastice) dar în mod normal nu este greu de rezolvat deoarece stiti ce se afla înauntru si va puteti adapta instalatiile la aceasta.


Fiind o chestiune usoara nu sunt multe de spus despre acest fel de reciclare a materialelor plastice.


Pentru orice reciclare de deseuri industriale, consultati capitolul instalatii.


In unele tari, reciclarea unor materiale plastice "dificile" este subventionata ceea ce o face profitabila.

CONSULTANTA


DACA LUCRATI DEJA IN RECICLAREA MATERIALELOR si sunteti multumit de sistemul pe care îl folositi nu este nevoie de aceasta. Daca însa va preocupa calitatea si/sau productia liniei Dv. va putem oferi consultanta. In primul rand verificarea împreuna cu Dv. a punctelor slabe pentru a vedea daca se poate face ceva. In al doilea rând pentru a vedea ce costuri de exploatare pot fi reduse prin adaugarea, înlocuirea, mutarea sau scoaterea unei parti din echipament.


DACA SUNTETI LA INCEPUT va putem spune cum trebuie sa atacati problema, ce sa faceti în functie de sursa de deseuri, si va putem aviza ce greseli sa nu faceti chiar de la început. Incepând de la studiul de fezabilitate putem parcurge tot drumul pentru: Dotarea spatiului necesar pentru deseuri, instalatii si depozitare. Configrarea sistemului cu toate utilitatile necesare. Asigurarea racordurilor cu constructiile vecine pentru unele parti ale liniei. Amplasarea vânzatorilor împreuna pentru a nu avea grija de interfata. Asigurarea logisticii sistemului, privind comanda electrica si electronica, circuitul de apa s.a.m.d.


Important


Reciclarea materialelor plastice nu este usoara. Daca sunteti începator, trebuie sa aveti grija pentru ca multi oameni cu experienta fac greseli si este vorba aici de multi bani.


Instalatii la comanda pentru reciclare deseuri   


Dupa ce ati obtinut cea mai buna linie disponibila pe piata sunt clienti care va întreaba de lucruri pe care nu le-ati mai auzit; si deoarece sunt clienti importanti doriti sa-i livrati produsul pe care îl doreste.


Putem vedea daca este posibil sa va venim în întâmpinare si sa va punem la dispozitie o instalatie la comanda. Putem sa producem dispozitivul respectiv pentru dumneavoastra, sa facem toate încercarile si testele si sa le adaptam la sistemul Dv. De multe ori un lucru marunt poate îmbunatati performanta unei linii iar costurile pot fi capitalizate imediat.


Important


Aceasta este o activitate recenta si în dezvoltare. Realizam instalatii pentru scopuri speciale, le supunem la încercari pentru dumneavoastra pâna când functioneaza asa cum ar trebui.


INSTALATII


Descreirea fiecarei masini se face în interiorul sectiei respective. În cele mai multe dintre liniile de reciclare a plasticului, sortarea deseurilor este de fapt primul pas.

Urmînd link-ul veti gasi o descriere a ceea ce înseamna Manualul de sortare automata, aspectele bune si cele rele ale fiecaruia.

SORTARE - Echipamentul folosit pentru sortare: Jeturile, în special folosite pentru spalarea sticlelor; benzi transportoare cu diferite set-up-uri; detectoare si separatoare de metal cu configuratii diferite si Tamburul rotativ.

Reducerea marimii - Dupa ce deseurile din plastic au fost separate se trece la reducerea marimii ; în aceasta parte ne vom folosi de Granulatoare si sfarîmatoare. O buna separare este cea care va face produsul final curat asa cum este aratat în descreirea Separatorului Uscat si a separarii umede cu rezervoare de flotare si hidrocicloane.

Mai sunt deasemnea cîteva descrieri ale diferitelor cai de spalare folosind Masini de spalat cu o mica explicare despre sistemul de Pre-Spalare, in conformitate cu deseul pe care-l folositi împreuna cu metodele de clatire cu Uscatoare-Clatitoare si ca finalitate uscarea , acesta este unul dintre cele mai dificile lucruri ce se face la reciclarea plasticului, întelegînd Centrifugarea mecanica.


Alte echipamente folosite în mod obisnuit sunt Clasificatorul, Unitatea de dozare si Silozul de amestecare.

Atunci cînd deseul este curat si uscat, veti vrea sa ridicati produsul final conform cu destinatia sa; poate ca va trebui sa folositi un Aglomerator (densificator), în special în cazul spalarii foliei subtire, o Linie de Granulare împreuna cu Filtrarea de polymeri, si vorbind despre PET si Polymeri din cristal o marire IV prin intermediul Polycondensarii Solide. Si sa nu uitati ca murdaria nu dispare dar intra în Apa, care este un subiect foarte important.

Pentru a vedea cum se va pune totul împreuna uitati-va la pagina Sistemului complet unde este o descriere detaliata despre cum trebuie si cînd trebuie sa folositi fiecare dispozitiv.


Important


Reciclarea deseurilor din plastic este o afacere destul de noua, si multe se pot face pentru a avea rezultate mai bune cu masini mai simple si cu pret mai mic. Pentru a avea rezultate, toate masinile de prelucrare au nevoie de suportul clientilor, deoarece de fapt clientii stiu mai bine decât manufacturierii smecheriile care fac masinile sa lucreze in domeniul specific de aplicare. Aici lista celor mai obisnuite masini folosite în reciclarea plasticului, pentru sortarea, reducerea marimii, uscarea si etc. Urmariti linia uneia care va intereseaza.


Aglomerator (densificator)

Cum se obtin din deseuri usoare si voluminoase forme dense

Densificatoarele sunt instalatii pe care nimeni nu le mai doreste. Si ce daca?
Ce este un densificator si ce face acesta? Densificatoarele, numite de asemenea aglomeratoare, nu fac altceva decât sa transforme fizic un material usor si voluminos în ceva ce este suficient de dens pentru a fi alimentat în bena unei masini de extrudat sau orice alta masina.
Este un cilindru la a carei parte inferioara se învârtesc doua lame creând frecare si prin aceasta sporind temperatura pâna când materialul ajunge la un punct de înmuiere (nu un punct de topire); apoi operatorul adauga apa pentru a raci sarja si dupa ce apa se evaporeaza iese de pe usa de descarcare materialul sub forma de fulgii, ce seamana cu pop-corn-ul. Aceasta este tot ce face. De ce este mai bun decât un alimentator fortat? In cazul densificatorului nu conteaza ca materialul este uscat, umed sau cu picaturi de apa deoarece înainte de a ajunge la punctul de înmuiere trebuie sa se usuce întâi si apoi temperatura se ridica la peste 100°C si este aglomerat.
Nu conteaza de asemenea daca se adauga un amestec de materiale, acelasi material cu MFI diferite sau alte puncte de topire.

Fulgii pot fi deci amestecate într-un depozit, astfel peletele pot avea o calitate uniforma din punct de vedere al caracteristicilor de laborator.
Densificatorul accepta deseuri de orice forma, adica folie, frânghie, plasa, filamente, materiale netesute; rezultatul este acelasi, marimea deseurilor nu conteaza atâta timp cât operatorul le manipuleaza în siguranta.
De asemenea întretinerea este redusa deoarece înlocuirea lamelor poate fi facuta de oricine în 10 minute.

Dupa câte stim, multi aseaza aceasta masina într-un colt si cumpara o instalatie de granulare si un alimentator considerând ca astfel au disparut toate problemele. Astazi s-a reînceput utilizarea densificatoarelor.
Exista mult mai multe motive pentru a utiliza un densificator, cum ar fi ca în acest fel materialul friabil transformat în fulgii poate fi acumulat si depozitat gata pentru extrudare, deci daca se întâmpla ceva la linia de spalare, de exemplu, va aflati pe partea sigura si puteti continua sa faceti pelete, în timp ce reparati sistemul.
Odata ce materialul a fost densificat, daca ceva nu merge la linia de reciclare si produsul final nu este de prima calitate îl puteti depozita si adauga ulterior un procent de material bun, apoi reluând procedura.

Sisteme complete de reciclare a materialelor plastice


Un sistem standard de reciclare a materialelor plastice nu exista. Liniile pot fi asemanatoare, deoarece instalatiile sunt aceleasi, lucrurile pot fi însa diferite în functie de forta de munca, energie, apa, spatiul disponibil, randament, utilizarea finala a produsului, unele fiind mai putin importante dar afecteaza oricum costurile de exploatare.


Astfel, daca cereti oferte de la prea multi furnizori, veti obtine o gramada de lucruri diferite în functie de ceea ce furnizorul întelege sa va ofere.


Daca stiti bine ce doriti, veti alege cea mai buna calitate la cel mai mic pret,

altfel ... veti avea probleme.


Suntem convinsi ca singurul mod de a alege sistemul adecvat este de a discuta toate detaliile cu clientul; pot aparea neîntelegeri dar numai în lucruri marunte.


Sisteme de reciclare materiale plastice:


Linii de spalare sticle PET câteva explicatii privind tehnologia si unele variatii posibile privind calitatea fulgilor pe care incercati sa-i obtineti.


Linii de spalare HDPE pentru sticle, butoaie, cutii si/sau orice material din olefina.


Liniile pentru sticle si butoaie HDPE sunt relativ usoare. Masina de spalat scoate toata murdaria, indiferent de cât de multa este. Putem face o proba pentru dumneavoastra pentru a vedea ce se obtine.


Veti observa ca toate sistemele sunt usor de înteles si deci usor de operat.

Toti contaminantii sunt eliminati, indiferent de fel.

De asemenea uscarea nu este complicata pentru acest tip de deseuri si va puteti astepta la un continut de umiditate nu mai mare de 0,5 %.

Pentru paletizare propunem oricum cel putin o unitate de ventilare.


Linii de spalare folie LDPE/HDPE împreuna cu sisteme de Spalare mixta materiale plastice.


Linii de spalare folie HD - LDPE


Ce trebuie luat în calcul la instalarea unei linii de spalare folie


Deseurile de folie din olefine sunt deseurile cele mai obisnuite ce se gasesc pe piata, deci este usor de gasit materie prima. Acesta este din pacate cel mai usor aspect.


La balotii de deseuri folie nu conteaza daca furnizorul a jurat ca au fost sortati cu atentie, va puteti astepta sa gasiti orice !!!!


Moto-ul "fa treaba singur" se aplica aici deoarece puteti uita sa încarcati tot balotul în cel mai bun si puternic dezintegrator pe care l-ati cumparat care însa nu va merge, si pentru mult timp.


Balotii de deseuri trebuie desfacuti si sotati nu numai pentru aceasta dar si pentru a scoate bucatile de lemn, materiale spongioase, o bucata de carton etc. în cazul în care asteptati sa obtineti pelete apte pentru aplicarea de folie.


Ca sa nu mai vorbim de otel sau alte metale care fara discutie ca se vor gasi în baloti !!!


De aceea, sortarea manuala nu este buna numai pentru a va proteja dezintegratorul dar si pentru calitatea produsului final.


Spunem întotdeauna "dezintegrator" si nu granulator, cu un scop anume; deoarece va puteti astepta la orice si vorbim de un material murdar, de aceea propunem sa folositi neaparat un dezintegrator cu un singur arbore mai curând decât un granulator, la capatul liniei, pentru a avea o întretinere mica si în consecinta timpi redusi de oprire.


Daca aveti nevoie de fulgi de dimensiune mica din cauza alimentatorului fortat, veti putea introduce într-un granulator la capatul liniei, deoarece dupa ce materialul este curat si uscat lamele dumneavoastra vor rezista la nesfârsit.


Bineînteles ca vorbim de un sistem industrial ce functioneaza 24/7 deoarece daca sunt timpi morti problema e diferita.


Deci materialul a fost maruntit, folosind o retea de aprox. 50 mm pentru a nu crea multe particule mici în timpul spalarii si al uscarii.


Chiar daca dezintegratorul scoate constant materialul, preferam sa fie dus într-un depozit tampon pentru a fi siguri de cantitatea de fulgii pe care dorim sa o alimentam pe linie si la un moment dat operatorul trebuie sa specifice cât material merge la linie si nu dezintegratorul propriu-zis.


Viteza de extractie din depozitul tampon poate fi reglata în asa fel încât sa se livreze la linie ceea ce operatorul considera ca este mai bine pentru ca linia sa fie eficienta (deoarece este un conveior elicoidal, dozajul se va face în functie de volum si nu de greutate).


Separarea într-un rezervor cu scufundare si plutire se va face întâi pentru a exista siguranta eliminarii particulelor ce cad la fund care sigur sunt contaminate.


Multa lume le numeste "rezervoare de spalare" dar puteti încerca sa scufundati un fulg în apa, sa-l lasati acolo mai multe ore si sa verificati cât este de curat dupa aceasta. Veti judeca singuri !


Oricum, dupa separare prin flotare, acordând murdariei timp suficient pentru a absorbi apa, materialul trebuie sa fie spalat deci sa se scoata murdaria de la suprafata.


Ceea ce facem este sa-l trimitem la o masina "centrifuga" pentru a aplica frecarea cu apa.


Combinatia de rezervor cu scufundare - plutire si masina de spalat separa si curata fulgii de folie.


Acum, daca materialul dumneavoastra are o cantitate mica de murdarie, vor fi suficiente un rezervor si o masina de spalat iar daca nu este suficient se poate adauga un alt set pentru a-l face mai curat.


Nici un producator de instalatii nu va cunoaste materialele asa ca este raspunderea clientului de a arata care va fi deseul cel mai dificil ce intra pe linie si de a propune în consecinta.


Aceasta înseamna ca daca modificati caracteristicile deseurilor, linia va opera diferit, mai bine sau nu, depinde de dumneavoastra.


Si este normal când clientii se plâng dupa darea în exploatare a unei linii; poate este vina furnizorului de instalatii dar, de cele mai multe ori, materialul nu este cel ce trebuie sa fie si nu functioneaza nimic, sau daca da este prea scump, randamentul este prea mic si calitatea este mai proasta decât ne asteptam.


Daca ne întoarcem la linia de spalare folie ne putem referi la ce poate afecta productivitatea, în plus fata de contaminare.


Grosimea.


Trebuie cunoscuta aceasta foarte bine deoarece afecteaza randamentul liniei.


Dupa cum am spus, începând de la primul conveior elicoidal ce extrage fulgii din depozitul tampon, totul depinde de volum si nu se aplica exprimarea productiei în Kg/ora.


Cu alte cuvinte, daca alimentati folie cu o grosime medie de 40 microni si obtineti, sa spunem, o tona pe ora, exact cu aceeasi linie veti obtine 750 kg/ora cu o folie de 30 microni, 500 kg cu o folie de 20 de microni s.a.m.d.


Pe de alta parte, problemele (taierea si uscarea) vor creste proportional cu reducerea grosimii asa ca, nu numai ca se obtine o productie mai mica dar instalatiile dumneavoastra nu vor realiza ceea ce se preconizeaza.


Mai dam un exemplu de "uscare" pentru necunoscatori.


Sa presupunem ca uscatorul centrifugal lasa o picatura de apa la fiecare metru patrat de folie de 40 microni ce cântareste aprox. 3,5 grame.


Deoarece uscatorul scoate apa de la suprafata veti gasi aceeasi picatura (aceeasi greutate de apa) pe metru patrat de folie. Ati înteles ?


Asa ca, la sfârsit, grosimea este problema si linie trebuie configurata în consecinta, tinând seama ca producarii de folie încearca mereu sa reduca grosimea pentru economii iar dumneavoastra veti avea probleme.


Si noi, producatorii de echipamente, de asemenea.De asemenea câteva cuvinte despre

Spalarea discurilor CD si separarea si spalarea Deseurilor de la computere.


Pâna acum CD-urile se curatau cu multe sunstante chimice periculoase. Sistemul nostru functioneaza numai cu apa si atât.


Linie de spalare a CD-urilor


CD-urile sunt din Policarbonat care este un material extrem de valoros.


Dupa mai multi ani de încercari am realizat un sistem usor care poate curata foliile numai cu apa. Stim ca exista alte cai de a le curata fara amestec de apa (care bineînteles ca se murdareste, si deci este nevoie de un sistem de filtrare etc.) dar, deoarece am reusit sa spalam si DVD în acelasi fel, chiar daca amestecate cu CD-uri, credem ca este un pas important.


Sistemul este complet automat, auto-reglabil si produce folii curate ce se pot utiliza pentru orice alta aplicatie. Cum se face aceasta? Prin frecare.


Pare a fi usor daca spunem prin frecare, însa pentru a realiza instalatia respectiva a fost mai complicat, am reusit însa.Pentru a vedea cum arata linia respectiva selectati AICI.


Se poate de asemenea porni de la materiale din cristal si polistiren antisoc si bineînteles policarbonat.


Important


O descriere amanuntita a tuturor liniilor de reciclare pentru diferite materiale plastice, atât din punct de vedere tehnologic cât si operational dureaza mult si poate nu corespunde nevoilor. Ce este bun pentru altcineva poate sa nu fie bun pentru Dv. pur si simplu pentru ca este diferita capacitatea sistemului iar sistemul Dv. de separare nu functioneaza tot atât de bine din cauza unei capacitati mari. Atunci când cereti o oferta încercati sa fiti cât mai exacti pentru ca furnizorul sa va ofere instalatia potrivita. Daca ceva nu merge atât clientul cât si furnizorul vor pierde timp si bani.


Document Info


Accesari: 43362
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )