Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
Modalitati si criterii de incadrare in Serviciul Roman de Informatii

diverse


Modalitati si criterii de încadrare în Serviciul Român de InformatiiÎn conformitate cu prevederile Legii nr. 14/1992 privind organizarea si functionarea Serviciului Român de Informatii, personalul Serviciului Român de Informatii se compune din cadre militare în activitate, militari angajati pe baza de contract si salariati civili , care îndeplinesc atributii operative si administrative.


Cadrele militare ale Serviciului Român de Informatii au toate drepturile si obligatiile prevazute pentru militarii armatei române de reglementarile legale, statutul si regulamentele militare.
Potrivit gradelor pe care le au, cadrele militare sunt constituite pe urmatoarele corpuri militare: ofiteri, maistri militari si subofiteri.


I. Pentru completarea efectivelor de ofiteri în activitate , Serviciul Român de Informatii dispune de doua modalitati de încadrar 535t196f e :


I.1. În vederea completarii efectivelor de ofiteri operativi de informatii, Serviciul Român de Informatii organizeaza anual, prin Academia Nationala de Informatii, concurs de admitere la cursul postuniversitar (masterat) "Managementul activitatii de informatii pentru realizarea sigurantei nationale". Candidatii declarati admisi vor fi încadrati în Serviciul Român de Informatii, urmând ca prin cursul mentionat sa dobândeasca competentele profesionale necesare exercita rii atributiilor de ofiteri de informatii.


Oferta se adreseaza exclusiv absolventilor învatamântului superior de lunga durata, cu examen de licenta sau de diploma, care îndeplinesc conditiile pentru încadrare în Serviciul Român de Informatii în calitate de ofiteri de informatii, sunt apti medical si psihologic, cu deprinderi de operare pe calculator, buni cunoscatori ai unei limbi straine si care accepta sa lucreze în unitatile unde vor fi repartizati, conform nevoilor Serviciului.


Înscrierile pentru participarea la concurs se fac, de regula, în perioada ianuarie - februarie, în teritoriu - la sediile sectiilor judetene de informatii, iar pentru cei domiciliati în municipiul Bucuresti si judetul Ilfov - la secretariatul Academiei Nationale de Informatii. Numarul de locuri pentru admiterea la curs, ponderea pe sexe si conditiile de înscriere vor fi facute publice în mass-media în perioada premergatoare declansarii înscrierilor. Probele de concurs constau în evaluarea, prin teste specifice, a nivelului capacitatilor intelectuale, a nivelului cunostintelor de cultura generala , precum si a celui de cunoastere a limbii straine.


Detalii suplimentare privind modul de desfasurare a concursului si statutul celor admisi pe durata cursului de pregatire se pot obtine la sediile sectiilor judetene de informatii (numerele de telefon se regasesc pe site-ul Serviciului), la secretariatul Academiei Nationale de Informatii (telefon 021/410.65.50, interior 1151), precum si pe site-ul Serviciului Român de Informatii.


I.2. Pentru încadrarea structurilor tehnice si functionale Serviciul Român de Informatii realizeaza încadrari directe (chemari în activitate), în functie de nevoile fiecarei unitati, cu respectarea conditiilor prevazute de Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare si instructiunilor interne aprobate de conducerea institutiei.


Oferta se adreseaza exclusiv absolventilor învatamântului superior de lunga durata, cu examen de licenta sau de diploma (ingineri, fizicieni, filologi, economisti, informaticieni, juristi, jurnalisti, absolventi de stiinte politice, sociologi), care au o minima experienta în profilurile în care s-au specializat si care accepta sa lucreze în unitatile în care vor fi repartizati, conform nevoilor Serviciului.


Candidatii trebuie sa îndeplineasca cumulativ urmatoarele conditii:


. sa aiba vârsta de pâna la 35 de ani;


. sa detina numai cetatenia româna si sa aiba domiciliul stabil în România;


. media generala de absolvire, precum si cea de la examenul de licenta sa fie minim 7 00 ;


. sa nu fi repetat vreun an de studiu din motive imputabile;


. în specialitatile militare si profilurile de munca stabilite prin reglementari interne, barbatii trebuie sa aiba stagiul militar îndeplinit;


. sa fie apti din punct de vedere medical si psihologic;


. sa cunoasca foarte bine cel putin o limba straina;


. sa nu fi suferit condamnari penale definitive si sa nu fie în curs de cercetare penala sau judecata;


. sa aiba deprinderi de operare pe calculator.


Fiecare candidat va parcurge în mod obligatoriu urmatoarele probe/teste eliminatorii:


. examinare profesionala;


. examinare medicala;


. examinare psihologica;


. examinare privind cunostintele de limbi straine si de cultura generala;


. examinare privind cunostintele de utilizare a calculatorului.


II. În conformitate cu prevederile Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, maistrii militari si subofiterii în activitate din Serviciul Român de Informatii provin din:
A) maistrii militari:


. absolventi cu diploma ai institutiilor de învatamânt pentru formarea maistrilor militari;


. transferuri de la alte institutii militare, pe specialitatile militare necesare Serviciului;


. maistri militari în rezerva care au promovat testele de aptitudini si îndeplinesc celelalte conditii stabilite prin ordine interne.
B) subofiterii:


. absolventi cu diploma ai institutiilor militare de învatamânt pentru formarea subofiterilor;


. militari angajati care au promovat testul de aptitudini si concursul sau examenul sustinut în acest scop si îndeplinesc conditiile stabilite prin reglementari interne;


. subofiterii în rezerva care au promovat testele de aptitudini si îndeplinesc conditiile stabilite prin reglementari interne, în vederea chemarii sau rechemarii în activitate;


. persoane care au promovat testele de aptitudini si îndeplinesc conditiile stabilite prin ordine interne.


Pentru a face obiectul chemarii/rechemarii în activitate, în calitate de maistri militari si subofiteri, cei în cauza trebuie sa îndeplineasca cumulativ urmatoarele criterii:


- sa aiba numai cetatenia româna si domiciliul stabil în România;


- sa aiba rezultate foarte bune în timpul studiilor liceale si sa promoveze examenul de bacalaureat cu cel putin media 7 00 ;


- în specialitatile militare si profilurile de munca stabilite prin reglementari interne, barbatii trebuie sa aiba stagiul militar îndeplinit;


- sa nu fi suferit condamnari penale definitive si sa nu fie în curs de cercetare sau judecata;


- sa nu fi repetat anii de studii din motive imputabile.


Fiecare candidat va sustine în mod obligatoriu urmatoarele probe/teste eliminatorii:


. examinare profesionala;


. examinare medicala;


. examinare psihologica;


. examinare pentru cunostintele de utilizare a calculatorului (dupa caz).
III. Încadrarea în Serviciul Român de Informatii a militarilor angajati pe baza de contract se face în conformitate cu prevederile Legii nr. 46/1996 privind pregatirea populatiei pentru aparare, ale O.U.G. nr. 32/2003 pentru modificarea art. 37 alin. 2 din Legea nr. 46/1996 si ale instructiunilor interne.


IV. Salariatii civili din Serviciul Român de Informatii au statut de personal contractual si sunt supusi dispozitiilor Codului muncii si celorlalte prevederi legale aplicabile personalului contractual din sectorul bugetar, precum si reglementarilor Serviciului Român de Informatii, emise cu respectarea acestor acte normative.
Candidatii la angajare prevazuti la punctele I.2, II si III, indiferent de categoria de personal (militar sau civil) în care solicita sa fie încadrati se pot adresa cu o cerere scrisa catre Directorul Serviciului Român de Informatii, care va fi însotita de un Curriculum Vitae (conform anexei) si va fi depusa (sau trimisa prin posta) la Biroul de Relatii cu Publicul din Bucuresti, B-dul Libertatii nr. 14D, sector 5 sau la sediul sectiilor judetene de informatii ale Serviciului Român de Informatii corespunzatoare domiciliului/locului de munca al candidatului.
Cererea de încadrare, semnata olograf, si curriculum vitae (completat în mod obligatoriu la toate rubricile) vor fi redactate în limba româna. Acestea vor fi însotite de copii ale actelor de studii, stare civila si vechime în munca.

Prezentarea unui Curriculum Vitae incomplet va atrage dupa sine neînregistrarea cererii formulate.

Nu sunt admise cererile trimise prin e-mail.


Document Info


Accesari: 2486
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )