Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
Ordinul Rozicrucienilor

diverse
Ordinul Rozicrucienilor este o organizatie filozofica si initiatica, al carei scop este transmiterea - in cerc inchis - a elementelor Cunoasterii. Cu alte cuvinte, obiectivul Ordinului este familiarizarea omului cu legile cosmice. Fara a avea nimic comun cu sectele sau cu religia, Ordinul reuneste barbati si femei din toate categoriile sociale, de toate credintele. Ordinul este o 23523k1014x organizatie apolitica si non-profit.
Rozicrucienii si Francmasoneria: In secolul 18 Ordinul Rozicrucienilor si Francmasoneria au avut strānse legaturi, ceea ce explica faptul ca unul din gradele inalte ale Francmasoneriei de Rit Scotian Antic si Acceptat (gradul al 18-lea) se numeste "Cavaler Rozicrucian". Cele doua organizatii sunt complet independente. Cu siguranta, multi francmasoni sunt si rozicrucieni, ceea ce dovedeste ca nu sunt incompatibilitati intre cele doua Ordine. Atāt Francmasoneria cāt si Ordinul Rozicrucian nu sunt organizatii secrete, ci discrete.

Rozicrucienii si Alchimia: Se stie ca in trecut unii rozicrucieni practicau alchimia materiala si operativa - incercau sa obtina aur pur din metale comune (cum ar fi plumbul). In orice caz, nu exista dovezi conform carora rozicrucienii aveau averi rezultate din aceste practici alchimice. Resursele financiare ale Ordinului provin exclusiv din cotizatii, care acopera toate cheltuielile (secretariat, taxe postale etc). Ordinul Rozicrucian practica acum o alchimie spirituala: se incearca transformarea defectelor in calitatile opuse respectivelor defecte: orgoliul in umilinta, egoismul in generozitate, intoleranta in toleranta etc.

Teoria Erelor: Conform credintei rozicrucienilor, evolutia omenirii se face in etape (ere) de 2160 de ani. De exemplu, era anterioara s-a numit Era Pestelui, care avea ca element central pe Isus. Ei afirma ca simbolul primilor crestini nu a fost crucea, ci un peste reprezentat sub numele grecesc "Ichtys". Acum ne-am gasi la inceputul Erei Acvariului. Pentru prima oara in istoria civilizatiei umane, se cristalizeaza idealul pacii si apar primele semne ale Cunoasterii. Pentru ca acestea sa se īntāmple, trebuie ca omenirea sa se orienteze mai mult asupra spiritului, decāt asupra materialului.Locuri de īntālnire: Ordinul Rozicrucian a deschis reprezentante locale in orasele importante ale lumii. In functie de numarul membrilor, acestea se numesc Loja, Capitoliu sau Pronaos. Indiferent de statut, acestea sunt locuri de īntālnire in care se perpetueaza aspectul oral al traditiei rozicruciene. In virtutea deschiderii spirituale, Ordinul trateaza cu acelasi mare respect toate "Cartile Sfinte": Biblia, Coranul, Upanisadele etc. In credinta rozicruciana, cel mai important dintre maestrii spirituali nu este nici Moise, nici Buddha, nici Isus, nici Mahommed, ci propriul "Maestru Interior", care este incarnarea unei parti din Dumnezeu in fiecare dintre noi.

Ordinul si fortele psihice: Din punct de vedere rozicrucian, cel mai important lucru este dezvoltarea facultatilor spirituale si a virtutilor. Forta psihica (telepatia, telekinezia, clarviziunea etc), desi este un element important, nu este un obiectiv in sine.Document Info


Accesari: 1053
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate

Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2021 )