Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
Proiectul L.U.C.I.D.

diverse


Proiectul L.U.C.I.D.

Traim deci intr-o lume in care toata creatia devine o insiruire enorma de informatii. Se numara, se codifica si se inmatriculeaza totul, inclusiv oamenii:

"Marfa de aur si de argint, pietre pretioase si margaritare, vison si porfira, matase si stofa stacojie, tot felul de lemn bine mirositor si tot felul de lucruri de fildes, de lemn de mare pret si marfa de arama si de fier si de marmura, si scortisoara si balsam si mirodenii si mir si tamaie si vin si untdelemn si faina de grau curat si grau si vite si oi si cai si carute si trupuri si suflete de oamenii." (Apoc. 18:13)Totul, deci, devine numar, devine informatie. Care informatie trebuie sa curga, firesc, spre un centru de date, prin inte 131u2014b rmediul unei retele mondiale de comunicatii. Controlul se poate detine doar avandu-se un centru, asa cum paianjenul se afla in mijlocul plasei. Dar, pentru ca reteaua sa fie acceptata de opinia publica, trebuia sa i se creeze un cadru legal corespunzator si sa i se dea un aspect de "protectie sociala". Lucru care s-a petrecut nu de mult, intregul sistem fiind prezentat in mass-media cu un machiaj perfect si un nume pe masura: "L.U.C.I.D. Project - A Universal Information Identification System".

Proiectul L.U.C.I.D. 
- Un sistem universal informational de identificare

Proiectul a fost dat publicitatii intr-un periodic al politistilor din sectorul stupefiante al Ministerul de Interne SUA, "Narc Officer", din septembrie - octombrie 1995 11 si a aparut in urma votarii noii legi antiterorism din anul 1994 intitulata "Omnibus Anti-Crime Bill". Specific si demn de retinut pentru noua hotarare legislative este faptul ca imputerniceste reprezentantii legii sa aresteze si sa incarcereze imediat orice "suspect" de actiuni teroriste. Trebuie subliniat ca acest tip de lege care incalca flagrant principiul de baza al justitiei internationale si al libertatii umane - principiul prezumtiei de nevinovatie - a stat la baza crearii unei copii fidele a sistemului L.U.C.I.D., sau mai bine zis a unei anexe a acestuia: este vorba de sistemul european de informatii Schengen, de care ne vom ocupa mai tarziu.

Dar ce este de fapt L.U.C.I.D.? Este un sistem gigantic, planetar, de colectare si prelucrare a datelor privind identitatea fiecarei fiinte umane. La prima vedere ar parea ca acest proiect s-ar aplica doar infractorilor, insa scopul sau devine limpede daca vom afla ca principiul de baza al L.U.C.I.D. consta in eliberarea, pentru fiecare individ, inca de la nastere, a unei cartele electronice de identitate multifunctionala: va cuprinde adica buletinul de identitate, pasaportul, contul bancar, cartea de sanatate, permisul de conducere, cartea de munca, livretul militar - intr-un cuvant, toate actele de folosinta sociala ale unei persoane. In plus, puterea uriasa de inmagazinare a datelor va crea acestei cartele posibilitatea detinerii unui numar foarte mare de informatii despre viata particulara a individului: istoricul familiei, comportamentul social, optiunile politico-religioase, etc., date pe care posesorul nu le va putea citi ori modifica, aceasta facandu-se "de la centru".

Sistemul L.U.C.I.D. va avea un centru de stocare si prelucrare a datelor, alimentat cu informatii "de la toate sursele" 12 conectat la un sistem automat de traducere poliglota.

Ce inseamna "de la toate sursele" ? Inseamna ca informatiile vor curge in mod continuu catre acest centru de la orice agentie de informatii, birou, companie, societate, banca, statie de politic, magazin, unitate militara, universitate, centru de cercetare, de peste tot. Aceste date sunt culese prin intermediul computerelor si transmise printr-o retea informationala (Internet) catre centru. Deoarece in proiect se specifica ca vor exista traduceri poliglote, inseamna ca sistemul va avea surse de alimentare cu informatii peste tot in lume. Dealtfel, cartela de identitate va avea raspandire mondiala. L.U.C.I.D. devine astfel un sistem mondial de control, o "supermagistrala informationala" ce va putea controla toate aspectele vietii private, in orice moment 13 .

Inima sistemului

Centrul de stocare, de prelucrare si analizare a datelor este denumit oficial Universal Computerized Identification Clearing-house Resource Center si se afla langa Washington, la Fort Meade, Maryland. Pentru un necunoscator, numele acesta nu inseamna nimic. Acest centru este insa, inca din anul 1954, sediul celui mai puternic for politico-militar al SUA, prea putin cunoscut opiniei publice romane. Este vorba de Agentia Nationala de Securitate (National Security Agency - NSA), inima si creatoarea agentiilor de informatii interne CIA si FBI. Totodata NSA este a doua baza stiintifico-militara (ca marime) dupa Pentagon, insa pe primul loc in detinerea de tehnici militare secrete, de conceptie tehnologica revolutionara, care depaseste cu 15 ani cercetarile stiintifice "laice" 14 .

Baza de la Fort Meade, datorita tainelor si tehnologiilor uimitoare detinute, este denumita de americani "Curtea Misterelor" (Puzzle Palace). Echipamentele digitale ale NSA ar putea parea unor profani ca fiind de domeniul stiintifico-fantasticului 15 . Toate acestea au fost insa realizate printr-un efort financiar urias si printr-un program de cercetare aprobat de Congresul SUA si intitulat DARPA (Defence Advanced Research Projects Agency) 16 . Astfel, programul DARPA a luat fiinta inca din anul 1970, si s-a ocupat indeosebi cu crearea arsenalului razboiului rece: sateliti de spionaj, diverse tipuri de arme laser, arme pentru influentarea conditiilor atmosferice, arme psihoelectronice, etc. Multe din acestea sunt inca necunoscute multor membri ai Congresului SUA 17 .

NSA a luat fiinta pe 4 noiembrie 1954. Este singura agentie de stat care nu are conducere superioara proprie, ci este dirijata de un consiliu de conducere denumit COMSEC, alcatuit din membri ai diferitelor ministere (de externe, justitie, comert, economic) si comandantii fiecarei arme ale fortelor armate SUA 18 .

NSA este cea care a creat si celelalte trei mari agentii militare de informatii care, impreuna, formeaza inca din anii '60 un urias sistem de retele informationale: CIA (Central Intelligence Agency - Agentia Centrala de Informatii), AFSS (Air Force's Security Service - Serviciul de Securitate al Fortelor Aeriene) si NIS (Navy's Intelligence Service - Serviciile de Informatii ale Marinei). Un alt "brat" al NSA este NASA (National Aeronautical and Space Administration), folosita indeosebi pentru scopurile militare ale SUA, "oamenii de pe luna si celelalte fiind doar o fatada" 19 . Prin intermediul NASA, NSA detine controlul absolut al spatiului datorita satelitilor si al Initiativei de Aparare Strategica "Star Wars".

Dar NSA are un scop bine determinat. Crearea ei s-a produs in urma semnarii in anul 1947 a unui acord (UKUSA PACT) intre Marea Britanie, SUA, Canada, Noua Zeelanda, Australia, tarile NATO, Japonia si Corea de Sud, acord ce stabilea crearea de catre aceste tari a unui sistem informational comun pentru supraveghere civila cu centrul la Fort Meade 20 . Acum putem intelege perfect de ce L.U.C.I.D. si-a ales ca sediu tocmai baza strategica a Agentiei Nationale de Securitate si ce consecinte are controlul efectuat de NSA asupra tuturor cetatenilor lumii.

Deja aplicarea proiectului L.U.C.I.D. a inceput mai inainte de publicarea sa in "Narc Officer". Congresmenul Neal Smith declara in octombrie 1993 ca la Fort Meade s-au varsat 392 milioane $ pentru Centrul National de Identificare ce urmeaza a intra deplin in functiune in 1998 21 . Totodata, s-au creat structurile informationale ce vor deservi sistemul, printre care amintim: 
- National Reconnaissance Office (Biroul National de Recunoastere) care cuprinde sistemul satelitilor de spionaj, 
- National Crime Informational Center (Centrul National de Informatii Criminalistice), 
- IAFIS (Integral Automated Fingerprint Identification System - Sistemul Integral de Identificare Automata a Amprentelor), etc.

Toate aceste anexe si legatura functionala dintre ele au fost dezvaluite in periodicul "Federal Computer Week" din 1995 22 . In plus, se urmareste crearea pana in 1999 a unei retele computerizate fara fir pentru interconectarea acestor centre, retea denumita Federal Law Enforcement Wireless Users Group, dupa modelul fara fir WWW folosit astazi in Internet.

Ce inseamna deci crearea si punerea in functiune a acestor centre ? Desigur: automatizarea si computerizarea tuturor unitatilor socialeconomice si judiciare si legarea lor in retea; 
- crearea bazei de date mondiale privind identitatea si cazierul cetatenilor; 
- plasarea de automate publice (gen ATM) pentru recunoasterea identitatii prin intermediul cartelei electronice si pentru supravegherea populatiei 23 .

Cartela universala biometrica

Elementul cheie al intregului sistem este cartela universala biometrica de identitate. Prin conectarea acestei cartele la computerul central din Fort Meade, absolut toata activitatea zilnica a unei persoane poate fi inregistrata si analizata. In acest scop, proiectul prevede dotarea internationala cu centre de emitere a cartelelor, centre inzestrate cu o minuscula camera video digitala, pentru producerea cartelelor unice pentru fiecare individ. Mai mult, chiar maternitatile vor avea astfel de centre pentru fixarea identitatii nou-nascutilor, fiecaruia atribuindu-i-se un cod care nu se va putea modifica pe toata durata vietii 24 .

Cartela universala biometrica este o cartela inteligenta (smart card) de marimea unei carti de credit obisnuita, din plastic, avand insa incorporat un puternic computer cip cu o putere de stocare mai mare de 5 giga-bytes (adica aproape 2000 de pagini de informatii despre fiecare persoana!) dispunand si de banda magnetica. Prin intermediul unitatilor de citire a cartelei (fixe ori mobile, dotate cu scaner si ecran cu cristale lichide - gen unitati ATM), orice individ se conecteaza direct la superordinatorul din Fort Meade. Totodata, microcipul permite si inscrierea informatiilor pe cartela 25

Denumirea cartelei este Universal Biometric Card (UBC) - cartela universala biometrica. Ce inseamna "universala" ? inseamna ca va indeplini functiile tuturor documentelor ce stabilesc legatura individului cu societatea: buletin de identitate, carnet de conducere, carte de munca, de sanatate, cont bancar, intr-un cuvant, totul. Se prevede chiar ca automobilul, calculatorul personal si orice alt sistem electrocasnic sa nu poata fi pus in functiune decat la recunoasterea posesorului cartelei. Este un sistem de ingradire totala a libertatii umane.

Ce inseamna "cartela biometrica" ? Inseamna ca UBC va putea stoca elemente de recunoastere obtinute prin masuratori biologice, adica: codul genetic ADN, anticorpi specifici, fotografii digitale fata si profil precum si fotografia irisului, amprentele digitale si plantare (ale talpii piciorului), esantioane sonore ale vocii, etc. Toate acestea demonstreaza cat se poate de limpede ca scopul acestei cartele este controlul si supravegherea stricta a persoanei. Aceste date vor servi la recunoasterea posesorului cartelei atunci cand doreste s-o intrebuinteze.

In prezent exista deja in aplicatie urmatoarele metode de recunoastere: 26

- recunoasterea amprentelor digitale. Astazi aproape toate aparatele de utilizare a cartelelor de credit bancar (ATM) au in partea inferioara un sistem de recunoastere a amprentei digitale. Sunt folosite de asemenea si pentru accesul personalului bancii in trezorerie.

- recunoasterea geometriei palmare. Un scanner laser citeste configuratia geometrica a palmei si o compara cu cea de pe cartela. Exemple de utilizare curenta: pentru personalul diferitelor aeroporturi (ex. San Francisco); pentru Parlamentul Columbiei - spre a fi asigurat votul complet si individual al tuturor parlamentarilor; la bancile din Rusia, etc.

- recunoasterea amprentei plantare (a talpii). Este una din cele mai sigure metode de recunoastere si este folosita indeosebi de FBI 27 .

- recunoasterea acustica. Metoda de identificare a vocii posesorului. Este folosita in prezent in tarile occidentale pentru inaltii functionari de stat.

- recunoasterea optica. Aici sunt mai multe posibilitati. In primul rand este vorba de recunoasterea fetei si compararea imaginii obtinute de camera video digitala cu fotografia de pe cartela. Este tehnologia Face Recognition. Astazi, firma americana Mirror Inc. pune in vanzare echipamentul numit Face-to-Face, dotat cu camera digitala si computer, echipament ce poate recunoaste identitatea unei persoane chiar daca este machiata sau poarta ochelari.

Se apreciaza insa ca unitatile de citire a cartelei vor fi dotate si cu tehnologia Intelligent Video a companiei Integrated Systems, Inc. (Norcross, Georgia, SUA), ce poate recunoaste nu numai fizionomia, ci si "limbajul trupului", caracteristicile de miscare proprii fiecarui individ. Mii de astfel de camere vor putea supraveghea locurile publice (si nu numai), putand recunoaste (fara contact direct) orice individ. Astazi, astfel de camere sunt instalate in majoritatea tarilor vestice pentru controlul arterelor publice (in Marea Britanie nu mai putin de 300.000 de camere video inteligente). Totodata, aceasta tehnologie s-a folosit de catre politia SUA pentru supravegherea si controlul Jocurilor Olimpice de la Atlanta, 1996 28 .

In plus, pe langa cele doua metode de recunoastere optica (a fetei si a miscarilor trupului), este in utilizare astazi metoda Iris Scan de recunoastere a configuratiei irisului, unica pentru fiecare individ. 0 microcamera scanner digitala inregistreaza imaginea irisului si o transforma intr-un cod (Iris Code). Apoi se compara cu cel inscris pe cartela si se face identificarea. Camera poate fi ascunsa, citind de la distanta irisul si recunoscand intr-o secunda peste 400 de caracteristici irisologice 29 .

- recunoastere genetica. Tehnologiile de varf asigura astazi recunoasterea rapida a ADN, unic pentru fiecare persoana. Statele Unite au zeci de banci ADN folosite indeosebi de catre FBI, care a alcatuit un catalog general ADN pentru cetatenii SUA. Este o metoda ce poate produce mari discriminari (de pilda, un individ poate fi refuzat la angajare pe motivul "necorespunderii" codului genetic) 30 .

Asadar, daca ne inchipuim ca UBC este o cartela pusa in slujba noastra, ne inselam amarnic. Scopul eliberarii sale este in primul rand supravegherea non-stop a posesorilor. Cum non-stop, din moment ce nu o vom folosi decat ocazional, puteti intreba ? Ei bine, proiectul LUCID, prevede eliberarea, in scopul obtinerii datelor "necesare recunoasterii", a diverselor tipuri de "senzori biometrici cu actiune de la distanta si senzori ai cartelei biometrice"! 31

Intre astfel de senzori cu actiune de la distanta sunt incluse si camerele Intelligent Video de care am vorbit, ce pot fi instalate oriunde. Un alt tip de senzori telecomandati sunt cei pentru detectarea prezentei. Cu alte cuvinte, un control total, cu innabusirea completa a libertatii umane, cel mai mare dar de la Dumnezeu.

Ce alta metoda de control mai este prevazuta ? Dupa cum am vazut, un organism anexa al LUCID este NRO - National Reconnaissance Office, adica sistemul satelitilor de supraveghere. Ne putem imagina ce control infricosator urmeaza a fi efectuat asupra civililor daca amintim numai ca tehnologia din 1997 permitea identificarea precisa a unei fotografii (de dimensiunile unei mingi de golf) asezata pe sol, sau citirea unui text cu aceleasi dimensiuni 32 . In plus, detectorii electronici ai satelitilor vor localiza semnalul acelor "senzori ai cartelei biometrice", stabilind cu precizie pozitia fiecarui individ, in orice moment, oriunde in lume.

Iar daca vom arunca cartela, nu vom putea nici macar deschide usa automobilului personal, nefiind recunoscuti 33 . Inchipuiti-va ca mii de oameni vor "pierde" aceste cartele, datorita fobiei ce se va declansa sub amenintarea acestei superputeri infricosatoare. Altele se vor fura si astfel, incet dar sigur, se va ajunge la unica solutie "sigura si rezonabila": plasarea microcipului pe mana sau pe frunte ...

Stadiul actual al L.U.C.I.D.

Vom incerca sa vedem care este situatia actuala privind eliberarea cartelelor de identitate in lume. Trebuie remarcat ca, datorita unor incompatibilitati nationale, unicitatea cartelei inca nu intruneste un consens global, aflandu-se in circulatie insa tipuri asemanatoare intre ele, pentru obisnuirea populatiei cu sistemul si acceptarea fara probleme a unei cartele unice mondiale. Un exemplu tipic in acest sens este, dupa cum vom vedea, cartela Schengen de uz european.

Dar sa analizam intai situatia altor tari ale lumii, incepand cu:

a. Statele Unite ale Americii.

In SUA, introducerea unei cartele electronice de identitate s-a propus pentru prima data in 1981, indata dupa lansarea in anii 70 a "noului sistem economic" 34 . Astfel, la propunerea FBI, CIA si a Ministerului de Exteme al SUA, Ronald Reagan a introdus un proiect de lege in acest sens. In ultimul moment insa, miscat de interventia de protest a lui Martin Anderson, mana dreapta a presedintelui, care comparase noua cartela (cu cod unic) cu tatuajele facute de nazisti detinutilor din lagarele de concentrare, presedintele a uzat de dreptul de veto si, pe toata durata administratiei Reagan, problema nu a mai fost readusa in discutie 35 .

Dupa alegerea lui Bill Clinton in 1993, s-a lansat programul de ocrotire medicala ce prevede dotarea fiecarui cetatean SUA cu o cartela medicala de identitate, de fapt o cartela UBC lansata intr-un mod diplomatic, abil 36 . Cartela de sanatate este o cartela "smart card" ce poate stoca pana la 2000 de pagini de date personale, folosind tehnologii recente de inregistrari biometrice: date, imagini vizuale, amprente digitale si vocale, etc. Nu poate fi stearsa, nu e influentata de campuri electromagnetice si rezista la temperaturi de pana la 200ř F (94ř C). Este produsa de firmele Laser Card Systems Corporation si Drexler Technology Corporation.

Faptul ca s-a impus detinerea amprentei vocale denota clar scopul cartelei care nu este deloc "medical", ci de control si supraveghere: specialistii apreciaza ca orice persoana poate fi identificata (datorita bancii de amprente vocale de la sediul central) in chiar momentul raspunderii la telefon !" 37 .

In paralel, alte doua programe pentru eliberarea cartelelor "smart cards" au pus in circulatie cartele pentru studentii si elevii SUA, precum si pentru muncitorii angajati de stat.

Vedem deci ca americanii sunt obisnuiti incet-incet cu ideea cartelei biometrice, existand deja pe piata astfel de smart cards pentru diverse scopuri sociale, urmand ca UBC sa inglobeze toate functiunile acestora. De pilda, in majoritatea statelor SUA s-au pus de cativa ani in circulatie si "cartelele de conducere auto", care contin date biometrice. Un alt tip de cartela biometrica multifunctionala este cea folosita de armata americana: cartela MARC 38 (nume sugestiv, MARK in engleza insemnand "semn", in analogie cu "semnul fiarei"). Aceasta cartela a starnit vii proteste chiar si printre inaltii ofiteri ai armatei datorita posibilitatii de control ce se poate efectua prin intermediul ei asupra posesorului. Unii ofiteri au ajuns chiar in fata Curtii Martiale. De pilda, capitanul Joel Kirk, condamnat pentru refuzul de a dona sange in vederea inscrierii ADN pe cartela, declara la proces:

"Devii sclavul acestui sistem. Exista foarte putine diferente intre o "MARC-are" pe care o tii in mana si o alta "MARKare" pe care ti-o vor implanta pe mana !" 39

Cat priveste insa UBC, din 1994 si pana in 1996 au avut loc doua initiative de lansare a cartelei universale de identitate 40 . De curand insa (1996), proiectul de lege nr. 999 (666 inters !) prezentat de senatorul Texasului (dl. Hutchinson) este ultimul proiect legislativ legat de UBC, care prevede eliberarea unei cartele biometrice de identitate ce contine, pe langa computer chip, si un cod magnetic barat 41 .

b. Alte state ale lumii

Sistemele electronice de supraveghere a identitatii prin intermediul smart cards aplicate de guvernele diferitelor tari nu sunt decat experiente ale SUA in vederea unui rezultat cat mai sigur la introducerea UBC in propria tara. Astfel:

- In 1994, in Mexic s-au pus in circulatie (de catre CIA si omonima ei mexicana NAFTA) 46 de milioane de cartele smart cards de identitate pentru a se asigura "votari libere", fara posibilitatea de manipulare a voturilor. Firmele implicate au fost Polaroid, IBM, Booz-Allen & Hamilton si firma Oracle 42 .

- Tot in anul 1994 in Singapore s-a incheiat un program de dotare obligatorie a fiecarui cetatean cu o cartela inteligenta ce contine: fotografie aplicata, amprenta digitala, cod numeric matricol unic pentru stabilirea identitatii, codul de asistenta medicala, contul bancar si oricare alta informatie" considerata necesara" de catre guvern. (Sunday Magazine, October 1994, Sydney, Australia).

- In Thailanda s-a introdus unul dintre cele mai moderne si sofisticate sisteme de control a identitatii, cu echipamente digitale care in tarile occidentale sunt prohibite 43 , realizandu-se o supraveghere stricta asupra activitatii zilnice a cetatenilor.

- In Australia este deja cunoscut cazul mult discutatului "centru telefonic" Deakin care s-a dovedit in realitate a fi una dintre cele mai puternice baze informationale computerizate pentru prelucrarea datelor de identitate privind tarile rasaritene si australe, avand legatura nemijlocita prin satelit cu "baza-mama" de la Fort Meade 44 .

- Alte sisteme de supraveghere cu ajutorul "smart cards" sunt deja functionale in Taiwan, Guatemala, precum si in tarile din nordul Africii.

La ce consecinte dezastruoase pot duce discriminarile produse prin aceste sisteme de identitate "made in USA" se poate deduce din genocidul comis in 1995 in Ruanda (Africa) unde bastinasii au fost mandri sa primeasca de la stat noile cartele inteligente de identitate, devenind "cetateni oficiali". Decizia a fost insa tragica: forte inarmate ale tribului Hutu, efectuand raiduri asupra localitatilor ruandeze, impuscau pe loc orice detinator al unei cartele de identitate a tribului Tutsi. 45

Incetul cu incetul, in toata lumea va functiona o retea unica de control si supraveghere a identitatii, in conformitate cu planul L.U.C.I.D. In ceea ce priveste statutul aparte al Europei, pe acesta il vom analiza intr-un capitol separat. Sa vedem acum, insa, care este tendinta de evolutie a proiectului L.U.C.I.D.

Proiecte de viitor

Concomitent cu raspandirea tentaculelor uriasei caracatite L.U.C.I.D., se observa tendinta de concentrare a puterii politice, economice si militare mondiale intr-o conducere unica, planetara. O astfel de guvenare, care detine controlul unui sistem total de supraveghere, asa cum este L.U.C.I.D., nu poate fi decat totalitara. Ce se va intampla oare daca la conducerea unui astfel de regim se va ridica un Hitler, un Stalin sau un Pol Pot ? Consecintele nu pot fi decat cele descrise in Apocalipsa Sfantului Ioan Teologul.

Dar sa analizam acum faptele concrete. Pe 4 decembrie 1993, Bill Clinton a propus la o conferinta tinuta la Oxford crearea unei Armate Mondiale ONU, idee acceptata si pusa mai apoi in practica. Tot despre o conducere mondiala a vorbit in 1996 si ex-presedintele Mihail Gorbaciov, intr-o cuvantare tinuta la "State of the World Forum", la baza militara Presidio de langa San Francisco, declarand ca "este nevoie de o guvenare mondiala si o religie mondiala" (!). La aceeasi conferinta participa si Bill Gates, presedintele Microsoft, companie cu mare implicare in realizarea proiectului L.U.C.I.D. 46

Tot in Statele Unite, ca urmare a datei limita de punere in exploatare a sistemului L.U.C.I.D., la 1 ianuarie 2000 47 , presedintele Bill Clinton, prin Decretul Prezidential Nr. 13010 din 15 iulie 1996 48 , decide crearea unui centru urias de birouri computerizate care sa insumeze echipamente de control civil de ultima ora, centru denumit "President's Commision on Critical Infrastructure Protection". Totodata, este legiferata crearea unei unitati armate politienesti, cu actiune mondiala, denumita IPTF (Infrastructure Protection Task Force), formata din FEMA 49 , CIA, FBI, si... NSA. Totodata, aceasta unitate are controlul strict asupra retelei Internet, impotriva unor eventuale "actiuni teroriste computerizate". In acest scop s-a creat echipa speciala Global Cyber - Cops Corps pentru supravegherea abonatilor retelei. 50

De fapt, toti sunt acum obligati sa se conecteze la Internet (NE: nu stim daca printr-o lege, insa practic in America calculatorul este similar cu televizorul de la noi). Tot in 1996, Bill Clinton, declara ca doreste ca fiecare american sa aiba in casa un computer personal (PC) conectat la Internet. Pentru aceasta, NSA a insarcinat un consortiu de companii specializate sa creeze un sistem unic de control al PC-urilor, sistem deja functionabil ce are particularitatea ca, in orice punct de pe glob, nimeni nu-si va mai putea aprinde computerul fara a fi indentificat de catre acesta prin intermediul ... cartelei personale de identitate. In acelasi sens, "Microsoft" a declarat ca va crea un program prin care UBC va putea fi conectat la orice PC pentru schimburi financiare si tranzactii comerciale imediate 51 .

Tendintele viitoare ale sistemului prevad ca in curand toate echipamentele electrocasnice sa aiba un sistem de identificare prin cartela. Asadar, propria masina sau televizor nu mai pot fi puse in functiune decat prin UBC.

Vorbind despre televiziunea viitorului, presedintele Bill Clinton a delegat firma Oracle Software Corporation sa perfectioneze un model de televiziune-computer legat la Internet, toata reteaua mas-media vizuala urmand a fi supusa aceluiasi control strict. Noua retea se va numi ITV - Interactive TV52 - si prin intermediul sau de la centrul de date se va putea controla direct orice PC, orice telefon portabil digital, televizor, aparat electric cuplat la retea, etc. Acest program este denumit Inferno (!) ( NE: Inferno este un sistem de operare foarte portabil (functioneaza pe diverse tipuri de dispozitive si in diverse medii: afaceri, acasa, mobil) si care este dezvoltat special pentru retele de calculatoare) si este un produs al companiei Lucent (!!) Techonologies (NE: impreuna cu Vita Nova), creata de AT&T din fosta Bell Laboratories (NE: rezultata in urma spargerii AT&T in mai multe companii in 1983). Sugestiv este si faptul ca limbajul sistemului de operare al Inferno se numeste Limbo (iad) iar protocolul de interconectare poarta numele de Styx (iarasi iad!). Mai mult, noile birouri ale firmei Lucent se afla la numarul... 666 al Fifth Avenue, New York" 53 .

Asadar, toti abonatii Internet vor putea fi de la distanta verificati, vazuti si ascultati chiar prin intermediul propriilor computere-TV. Programul de creare a retelei mondiale interactive prevede ca data de inaugurare sfarsitul anului 2000 54 .

Iata deci ca totul se indreapta catre o ingradire totala a libertatii (dar cu un aspect de "totala libertate") si o supraveghere cat mai stricta realizata prin mijloace extrem de sofisticate, totul la scara mondiala. In plus, puterea globala politico - economico - militara se grupeaza intr-un singur centru. Prin urnmare, extrem de curand nu va mai fi nevoie decat de UN CONDUCATOR: ANTIHRIST! Pentru atingerea acestui scop toata infrastructura este deja creata sau in curs de finalizare.

Semnul fiarei

Cunoscand toate aceste evolutii, multi vor "face pierduta" cartela, altii o vor pierde cu adevarat, iar altele se vor fura. In plus, solutia cartelei de identitate nu ofera o adevarata protectie a datelor personale, indeosebi pentru utilizatorii Internetului 55 putandu-se extrem de usor "sparge" coduri si extrage informatii din orice computer conectat la retea. Astfel, s-a aflat recent de introducerea in Internet, de catre spargatorii de coduri, a programelor Password Sniffer si Password Breaker care distrug filtrele speciale Firewalls de protectie a datelor 56 . Iata insa ca s-a dovedit acum ca este posibila si "spargerea" unei "smart card"! Marcus Kuhn, de 25 de ani, din Germania, a facut publica reusita incercarii sale de a "sparge" codul unei cartele electronice inteligente de credit spre a demonstra insecuritatea acestei tehnologii. De aceea, la o conferinta IBM de la Palm Springs, California, raspunzand la o intrebare privind securitatea cartelelor de identitate, dr. Mary Jane England, oficial al administratiei Clinton si initiatoarea programului privind distribuirea cartelei de asigurare medicala in SUA, declara ca smart card "este o idee minunata, dar ar putea fi mai buna implantarea unui cip direct in ureche ! Trebuie sa mergem dincolo de ajutorul ingust oferit de cartelele inteligente si sa punem in practica tehnologii deja existente." 58

Asadar, iata realizandu-se practic proorocirea din Apocalipsa Sfantului Ioan: "semnul pe mana sau pe frunte", numarul fiarei, este un implant al biocipului de identitate in corp, asigurandu-se astfel o protectie eficienta impotriva pierderii ori a furtului cartelei. De altfel, chiar L.U.C.I.D. Project prevede, in timp, inlocuirea cartelei cu biocipuri implantate, tehnica care in prezent este deja experimentata cu succes (NE: de ani buni), la scara mondiala, pentru marcarea animalelor" 59 .

Ce este acest biocip ? Este un "computer-cip" micro-emitator care se implanteaza cu ajutorul unei seringi speciale sub piele. Microcipul contine un cod pre-programat cu un numar unic de identitate care nu poate fi alterat. Modelele folosite astazi se numesc Transponder (de la Transmitter si Responder). Este un microcip instalat intr-o capsula speciala de marimea unui bob de orez. Biocipul este "pasiv", adica nu contine baterii, emitatorul fiind activat de un semnal radio de 125 khz la apropierea unui scanner pentru control. Astfel, scannerul determina emiterea codului care este afisat pe un ecran cu cristale lichide. Pentru a se evita deplasarea biocipului sub piele, e fixat prin minuscule fibre de sticla, extragerea neputandu-se realiza decat printr-o operatie speciala de microchirurgie 60 .

Dimensiunile capsulei sunt de 11x2,1 mm si 67 mg. Nu provoaca reactii de respingere deoarece este confectionat dintr-o sticla speciala biologica. Se apreciaza ca pe viitor biocipurile vor fi produse pe baza de proteine (inlocuindu-se pirita), fiind astfel mult mai rapide.

Astazi, firma americana Destron IDI (Colorado) comercializeaza microcipuri pentru implant animal prin intermediul companiei Infopet. Se spune ca aceste biocipuri constituie "solutia perfecta" pentru stabilirea cu precizie a identitatii oricarei flinte vii 61 .

Dar biocipurile au fost deja implantate si subiectilor umani. Este cunoscut cazul lui Timothy Mc Veigh, soldat in armata americana, care a declarat in 1995 ca are un biocip implantat in corp de catre FBI". Oare cati altii n-au fost supusi aceleiasi operatii ?

Noile tipuri de biocipuri umane, "semnul" apocaliptic, vor permite supravegherea totala, non-stop, in orice punct de pe glob, a oricarui individ. Se afla in cercetare cipuri care vor putea fi conectate la reteaua neuronala a creierului, oferind astfel posibilitatea, pentru cei ce controleaza biocipul, sa inregistreze imagini vizuale si auditive neuronale, adica exact ce vede si ce aude subiectul. Pare de necrezut ? Si totusi, aceasta tehnica este detinuta deja de Agentia Nationala de Securitate 63 .

Inca din 1986, cercetatorii de la Universitatea din Michigan, in colaborare cu AT&T, declarau ca sunt pe punctul de a controla complet inregistrarile acustice neuronale si transmiterea de semnale acustice in interiorul creierului, omul putand fi astfel "teleghidat". Recent insa, in 1995, un inalt ofiter al Pentagonului, Lawrence Korb, declara ca un laborator al armatei este pe cale de a conecta biocipul cu neuronii, putandu-se astfel obtine o armata de "zombi telecomandati" 64 . "Se deschide o poarta in doua directii", spunea Kyle Olson, de la Institutul de Control al Armelor Chimice si Biologice. "Pe de o parte avem aceasta arma de tip Frankenstein, iar pe de alta parte ne putem ocupa de probleme privind destinul uman: de pilda, implantandu-ne un biocip in encefal vom putea invata instantaneu franceza, sau orice alta limba" 65 .

Asadar, cu astfel de "avantaje", implantarea biocipului nu va fi refuzata de nimeni, cu exceptia crestinilor adevarati. Ceilaiti vor alerga sa primeasca "marcarea" de bunavoie. In plus, inca de la nastere, nou nascutii vor fi injectati cu un microcip care-i va insoti toata viata, putand fi detectati in orice loc de pe glob, inclusiv prin satelit.

Allan Woodham, in South East Christian Witness (feb. 1996, p. 5-6) scria:

"Astazi americanii au fiecare un cod propriu de asigurari sociale format din 9 cifre, cod care permite conectarea lor la computer pe tot cuprinsul SUA. In curand acest sistem se va inlocui cu unul mai modern, o retea informationala de coduri cu 18 cifre ce va putea inmatricula oamenii la scara planetara. Acest sistem de 18 cifre va fi alcatuit din trei grupuri separate de catre 6 cifre: 6-6-6! Implantarea acestui cod chiar sub pielea mainii drepte, dupa cum s-a proorocit in Evanghelie (Apoc. 13: 16-18) este acum o realitate. Cei ce vor primi procedeul vor fi controlati, localizati si supravegheati in toate miscarile. Aceasta tehnologie va duce la un sistem mondial computerizat prin care nimeni nu va putea cumpara sau vinde fara marcarea cu biocip. Va fi o adevarata dilema: supunere sau moarte (DO or DIE)!"

Vedem asadar cat este de infricosator rezultatul proiectului L.U.C.I.D. si ca, practic, asistam la implinirea proorociei Apocalipsei. Aceasta arata cat de aproape se gaseste aparitia pe scena mondiala a lui antihrist. Noi, oare, suntem pregatiti ? Avem dramul de credinta necesar mantuirii ? Sau ramanem nepasatori, nevazand si neauzind un adevar deja evident ?


"Caci precum in zilele acelea dinainte de potop, oamenii mancau si beau, se insurau si se maritau, pana in ziua cand a intrat Noe in corabie, si n-au stiut pana ce a venit potopul si i-a luat pe toti, la fel va fi si venirea Fiului Omului." (Matei, 24: 38-39)


NOTE

11 - Jean-Paul Creusat & Antony S. Halaris, "L. U. C. I. D. and The Counter-Terrorism Act of 1995", The Narc Officer, sept./oct. 1995

12 - Idem.

13 - Texe Marrs, op. cit.

14 - Idem.

15 - Vezi Anexe.

16 - De plida, cati dintre dumneavoastra stiu ca "inocenta" retea Internet a fost creata de NSA in colaborare cu Pentagonul si s-a numit initial ARPAnet, dupa numele programului DARPA ? Acum este o retea de utilizare mondiala, insa "tainele" si controlul este detinut de forurile mondiale americane. Vezi pentru aceasta: "Internet", Grolier Enciclopedy, Grolier Electronic Publishing, 1996 (C. D. ); Abbot, Tony, ed. "On Resources on the Internet", 1994; Ed Krol, "The Whole Internet", 1992.

17 - Texe Marrs, op. cit.

18 - Peter Sawyer, "National Surveyance", Inside News (P. O. Box 311, Maleny, Queensland 4552, Australia).

19 - Idem.

20 - Idem.

21 - Texe Marrs, op. cit.

22 - John Monroe, "Federal Agencies Link, Share Databases", Federal Computer Week, 1995.

23 - Clark Matthews "Snitch Chips, Slave Bracelets, and You", Mondo 2000 (special magazine issue), 1996.

24 - Texe Marrs, op. cit., cap. 1.

25 - Jean Paul Creusat & Anthony S. Halaris; "Year 2000 and L.U.C.I.D. Systems", Narc Officer Magazine (International Narcotic Enforcement Officers Association, Inc., 111 State Street, Albany, New York 2207), Iulie / August 1994.

26 - John Koutsimanis, "Biometrics: Cryptographic Technology"' The Omega Times (New Zeeland), Martie 6, 1996, p. 6.

27 - Michael E. Stapleton, "The Right Foot to Go Forth", FBI Law Enforcement Bulletin, Nov. 1994.

28 - Simon Davis, citat in "The Future, Big Brother, and You", The Free American, Iunie 1996, p. 4, si Ray Nelson, . "Computer With a Memory for Faces", Popular Science, Oct. 1994, p. 4.

29 - Texe Marrs, op. cit. cap. 2; Robert Hardt Jr. "Bank Will Soon See Positive Eye-D", The New York Post, Mai 20, 1996; Linda A. Jonson, "An Eyeball on Security", idem.

30 - Knight-Ridder News Syndicate, "DNA Databanks Dot US", Cedar Rapids Gazette, Nov. 10, 1994.

31 - Jean-Paul Creusat & Anthony S. Halaris, "L.U.C.I.D. and tile Counter-Terrorism Act of 1995", The Narc Officer, Sept./Oct. 1995.

32 - Texe Marrs, op. cit.

33 - "Drivers Licenses With Computer Chip", Bangkok Post Sept. 2, 1994.

34 - Dr. Mary S. Reife, "The New Money System - 666".

35 - Martin Anderson, "Big Brother's Little Sibling: The Smart Card", San Jose Mercury News, (San Jose, California), Aprilie7, 1993.

36 - Martin Anderson, "High-tech National Tattoo: Don't Leave Home Without It", Washington Times, Oct. 11, 1993.

37 - Anthony Sutton, "Why Clinton Wants Universal Health Care", Phoenix Letter, vol. 13, no. 10, Oct. 1994.

38 - MARC = Multi - Technology Automated Reader (Cititor Automat Multi-Tehnologic)

39 - Jennifer Ferrati, "Marine Worries I. D. is Satanic", Christianity Today, 1995.

40 - Maria Puente, "National Citizen I. D. is Proposed", USA Today, Iulie 13, 1994.

41 - "National I. D. System Proposed", Perceptions magazine, Ian./Feb. 1996, p. 66.

42 - Texe Marrs, "Mexico's I. D. Card - A CIA Project", Flashpoint, Living Truth Ministeries, Oct. 1994.

43 - Philip Elmer - Dewitt, "Peddling Big Brother", Time magazine, Iunie 24, 1991.

44 - Peter Sawyer, "National Surveyance", Inside News, Australia.

45 - "Rwandan I. D. Cards Same for Hutus and Tutsis", San Francisco Chronicle, Iunie 9, 1995.

46 - Texe Marrs, "The Electronic I. D. of the New World Order - L.U.C.I.D. Project", Living Truth Publishers, Austin, Texas, 1997, cap.1.

47 - Jean-Paul Creusat & Anthony S. Halaris, "Year 2000 and L.U.C.I.D. Systems", Narc Officer Magazine, Iulie/August 1994.

48 - Buletinul Guvernamental SUA, decretul No. 13010, 17 iulie 1996, vol. 61, No. 138, pp. 37. 345-37. 350.

49 - Proiectul L.U.C.I.D. prevede ca cei ce se opun ordinii publice sa fie arestati si trimisi la Centrele de Transfer FEMA (Federal Prison Transfer Centre) pentru trierea si clasificarea corespunzatoare, interogatoriul si detentia urmand a fi executate intrun complex special denumit Processing and Detention Centre (Centru de Procesare si Detentie), comparate de observatorii proiectului L.U.C.I.D. cu lagarele de exterminare naziste (vezi Texe Marrs, op. cit. cap. 1 si Jean-Paul Creusat & Anthony S. Halaris, "L.U.C.I.D. and The Conter-Terrorism Act of 1995", The Narc Officer Sept./Oct. 1995.)

50 - Texe Marrs, op. cit. anexa 5.

51 - "Microsoft Wants to Digitize Your Money", Washington Post, 23 sept. 1996

52 - Un model provizoriu deja aflat in exploatare si in Europa este TVWeb.

53 - Patrick Reagan, "Inside Inferno", Bell Labs News, Iunie 3,1996.

54 - Idem.

55 - "Computer Crime - An Emerging Challenge for Law Enforcement", Law Enforcement Bulletine, 1997 (FBI magazine).

56 - Idem.

57 - Tehnikis Epitheorisi, Athena, Feb. 1997, p. 12.

58 - Terry Look, "Pressing Toward the Mark", newseler, Iunie 1995, p. 8.

59 - Teresa Alien, "Future Schocker: Biochip", Marin Independent Journal (California), Aprilie 2, 1989.

60 - Texe Marrs, citat in "Paranoid Reality: Doctor Patents Human Biochip", Media Bypass magazine, Iunie 1996, p. 29.

61 - Idem.

62 - Rod Lewis, "Bombing Suspect Claims Biochip Implant", C. E. Chronicles (10878 Westheimer 293, Houston, Texas, 77042), Apr./Iunie 1995, p. 15.

63 - Vezi Anexe.

64 - Pat Cooper, "Naval Research Lab Attempts to Meld Neurons and Chips", Defence News, 1995.

65 - E. Bishop, "Nervy Scientist Move Toward Union of Living Brain Cells with Microcips", Wall Street Journal, Feb. 1,1994.Document Info


Accesari: 3370
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )