Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
REGISTRU INVENTAR CARTI / BROSURI / NOTE MUZICALE

diverseREGISTRU INVENTAR CĂRŢI / BROsURI / NOTE MUZICALE

(Cod 19.1.02)REGISTRU INVENTAR PUBLICAŢII ÎN SERIE

(Cod 19.1.02/a)


Format A3, tiparit, prezentat sub forma de registru a 100 file.


1. Serveste la:

- tinerea evidentei individuale a cartilor din biblioteca, pe titluri,

- atribuirea numer 141c212b elor de inventar pentru fiecare volum;

- tinerea evidentei pe titluri a lucrarilor muzicale, în cadrul muzicilor militare.


2. Se foloseste la toate bibliotecile din armata.

Se întocmeste de catre bibliotecar, pentru întregul fond de carti aflat în biblioteca. Pentru lucrarile muzicale din înzestrarea muzicilor militare se întocmeste de catre persoanele care tin evidenta operativa a acestora. Evidenta lucrarilor muzicale se tine dupa regulile stabilite pentru tinerea evidentei cartilor.

Evidenta pentru fondul de carti cu circulatie speciala, creat în cadrul unor biblioteci, se va tine pe registre separate.

Fiecare volum se înregistreaza separat, în ordinea în care este trecut pe actul însotitor. Atribuirea numerelor de inventar se face în ordinea cronologica a înregistrarii, începând cu numarul curent 1 si continuând   în aceeasi ordine de la un registru la altul. Numarul de inventar al volumului se trece pe volumul respectiv, pe foaia de titlu la indicatia "Inv......" din interiorul stampilei sau, daca în interior nu este loc special, se scrie îngrijit cu cerneala sau pasta, imediat sub stampila. De asemenea, numarul de inventar va fi trecut si la pagina secreta a cartii.

Celelalte rubrici destinate elementelor bibliografice: autor, titlu, date de aparitie (loc, editura, an) se completeaza asa cum sunt trecute pe foaia de titlu. Daca pentru completarea celorlalte rubrici din registrul inventar nu sunt toate datele pe pagina de titlu se va apela la informatiile furnizate de alte zone ale cartii (coperta, cotor, prefata, postfata etc.) sau din lucrarile de referinta (enciclopedii, dictionare, tratate, manuale etc.). Când nu sunt depistate în nici un fel datele de aparitie (loc, editura, an) se va scrie: f.a = fara an; f.e.= fara editura; f.l. = fara loc.

Datele culese din alte parti vor fi incluse în paranteze drepte, ceea ce înseamna ca exactitatea acestor elemente poate fi pusa sub semnul întrebarii.

Titlul se scrie în alfabetul în care este înscris pe carte. Când este vorba de un alfabet mai putin cunoscut, semnele din titlu se grafiaza identic. Pentru materialele de grup care nu se înregistreaza bucata cu bucata bibliotecarul concepe un titlu.

În cazul lucrarilor cu pâna la 3 autori, se trece numai primul autor, pentru ceilalti folosindu-se prescurtarea "s.a" (si altii). Daca numarul autorilor este mai mare, cartea are regimul lucrarilor anonime si se înregistreaza numai cu titlul.

Rubrica "Mentiuni" se completeaza ca si la Registrul de miscare a fondurilor.

La bibliotecile mari, evidenta individuala se poate tine, pe registre de inventar separate, pentru fiecare categorie de materiale (grafice si audiovizuale, manuscrise, fotografii, harti etc.).

La bibliotecile mici, evidenta acestora se tine în registrul inventar folosit pentru evidenta cartilor.

Numerele de inventar ale cartilor iesite din evidenta bibliotecii nu se atribuie altor carti.

În cazul scoaterii din evidenta, la rubrica "Mentiuni" se specifica documentul (procesul verbal de scoatere din functiune).


3. Nu circula, fiind document de evidenta.


4. Se arhiveaza numai dupa ce biblioteca (muzica militara) îsi înceteaza activitatea.


Document Info


Accesari: 6266
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )