Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
Vino in echipa WEB EXPERT!

diverse


Vino in echipa WEB EXPERT!Salutare,

Si tu poti sa faci parte din echipa Web Expert.Noi recrutam in aceasta perioada oameni cu bune abilitati de comunicare pentru doua posturi:


1.Consultant prospectare

2.Consultant directWeb Expert este o companie IT care ofera patru servicii:

1.Realizarea de siteuri si portaluri web (Daca iti plac florile si gradinaritul, poti intra pe www.argentgarden.com , Portalul de gradinarit din Romania .Este un site web care se pastreaza pe primele pozitii pe motorul de cautare Google, dupa expresia "gradinarit" , inca din aprilie 2004,dintr-un total de sute de mii de rezultate).

2.SEO-Search Engine Optimization.Optimizarea unui site ca sa apara intre primele rezultate pe motoarele de cautare.Este una dintre cele cateva firme din Romania care ofera acest ser 727w2220h viciu.

3.Gazduirea de siteuri pe internet.

4.Rezervarea de adrese web , in parteneriat direct, fara intermediari, cu Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiilor.


Chiar daca firma ofera servicii IT, noi nu cautam oameni cu bune abilitati tehnice, ci oameni cu bune abilitati de comunicare si interrelationare.Fiind posturi de consultanta, pe aceste abilitati se bazeaza.


In cele ce urmeaza eu voi incerca sa iti descriu responsabilitatile,avantajele si dezavantajele pe care cele doua posturi le ofera.


(cele doua posturi ofera si dezavantaje,iar daca tu mergi la un interviu unde ti se spune ca postul oferit presupune doar avantaje si nu are deloc puncte slabe,in mod aproape cert este o minciuna).


Voi incerca sa folosesc un limbaj cat mai direct posibil,chiar daca personal nu ne cunoastem.Primul job disponibil, cel de Consultant prospectare, presupune o activitate de birou. Activitatea este asemanatoare cu cea a unui call center. Tu ai un birou personal, un computer si o baza de prospecti pe care trebuie sa ii contactezi.Nu cu scopul de a vinde un produs,nu cu scopul de a vinde un serviciu sau de a promova firma noastra, ci cu scopul de a stabili o intrevedere. Acest post nu presupune vanzari. In momentul in care tu ai stabilit intrevederea, ti-ai atins obiectivul.


Ceea ce trebuie sa iti spun este ca postul in sine este unul foarte serios.Nu ar trebui confundat cu un post de secretariat, promoter sau operator sondaje. Sunt cel putin doua motive care fac ca postul sa fie unul foarte serioas. Primul motiv este dat de responsabilitatea pe care tu o vei avea:daca tu nu iti faci bine treaba atunci nu exista intrevederi.Daca nu exista intrevederi,atunci nu se semneaza contracte.Daca nu se semneaza contracte,atunci nu exista incasari.

Al doilea motiv este dat de activitatea pe care tu o realizezi:tu discuti exclusiv cu persoane juridice.Acest lucru inseamna ca este posibil sa discuti la Ambasada SUA sau la Patronatul firmelor de optica din Romania sau la biroul Secretarului General al Uniunii Juristilor din Romania,organizatii cu care noi am incheiat contracte de-a lungul timpului.

Cel putin aceste doua motive fac ca postul sa fie unul serios.Al doilea post disponibil este postul de Consultant direct.Consultantul direct este persoana care se deplaseaza catre potentialii clienti cu care consultantul de prospectare a stabilit intrevederi.Intrevederile se poarta la sediul potentialilor clienti. Este important sa nu confunzi acest job cu unul de agent.Desi postul de Consultant direct implica si incheierea acordului scris dintre Web Expert si compania client,un bun Consultant direct trebuie sa detina si cunostinte de marketing,negocieri,legislatie,limbajul corpului (pentru care exista un training).

Consultantul direct trebuie sa ii puna potentialului client o serie de intrebari, intrebari in urma carora Consultantul completeaza o fisa preliminara.Dupa ce fisa a fost completata, Consultantul direct ii prezinta potentialului client pachetele de servicii oferite .In cazul in care clientul isi da acceptul, Consultantul direct incheie contractul de prestare servicii.

Este important de retinut faptul ca absolut toate intrevederile se confirma.Directorul firmei/companiei cu care tu ai o intrevedere te asteapta si stie in mare despre ce este vorba.Cu acea persoana s-a discutat de cel putin doua ori inainte de a se purta intrevederea(o data in momentul in care i s-a propus intrevederea si o data pentru confirmare).


Tu poti aplica pentru unul dintre cele doua posturi, sau poti aplica pentru amandoua.In aceasta perioada noi cautam 1-2 oameni foarte buni, pentru fiecare dintre cele doua posturi.

As vrea sa iti descriu in cele ce urmeaza cateva din lucrurile pe care noi le-am invatat pe parcursul recrutarilor realizate de-a lungul anilor.

In primul rand, am invatat ca nu oricine este potrivit pentru aceste posturi.Inclusiv pentru postul de Consultant prospectare, post care pare simplu la prima vedere.Iar in ceea ce priveste postul de Consultant direct, nici nu se pune problema ca oricine sa fie potrivit:este un post care ofera niste beneficii extrem de mari(din punct de vedere financiar, din punct de vedere al experientei pe care o ofera si din punct de vedere al posibilitatilor de promovare),dar am invatat ca sunt putini cei ce sunt potriviti pentru acest post(din 2003 si pana in 2007 facand greseala de a considera contrariul).La fel se intampla in viata:un om este bun arhitect, altul este bun matematician, altul este bun cantaret, insa nu se va intampla ca un om sa fie bun la absolut toate.

In al doilea rand,am invatat ca este mai bine sa aduci 1-2 oameni foarte, foarte, foarte buni decat mai multi oameni doar buni.Iar acest lucru este un lucru greu de inteles.Daca eu ti-as spune ca este mai bine sa aduci 1-2 oameni foarte, foarte, foarte buni decat mai multi oameni slabi, asta ar fi usor de inteles.Dar noi am invatat ca este mai bine sa aduci 1-2 oameni extraordinari decat mai multi doar buni.Am invatat ca de la "bun" la "extraordinar" este o diferenta extrem de mare si am invatat ca desi este foarte greu sa gasesti un om care sa exceleze in domeniul lui, acel om merita cautat.Am invatat ca marimea unei firme nu se masoara prin numarul de oameni, ci se masoara prin marimea oamenilor ei.Totodata, se masoara pe baza cifrei de afaceri si a profitabilitatii si prin compararea acestora cu cele existente in ramura in care firma activeaza.Totodata,am invatat ca o echipa de 10 oameni poate inseamna unitate si compatibilitate, atribute a caror intensitate scade o data cu cresterea numarului membrilor echipei.

In acest fel ajungem la al treilea lucru pe care l-am invatat pe parcursul recrutarilor anterioare si anume ca pentru a gasi un om excelent, trebuie sa ai un proces de recrutare lung si anevoios si trebuie sa dai probe de lucru candidatilor pentru a vedea ce pot. Am avut oameni care veneau la interviu si care ne intrebau de ce nu le punem intrebari, fiind obisnuiti cu aceasta maniera de purtare a unui interviu.Nu le puneam intrebari intrucat ne intereseaza in primul rand ce poate un om.Am avut oameni cu 2 masterate care nu s-au descurcat la probele de lucru si am avut oameni cu liceul neterminat, care s-au descurcat.Ne intereseaza ceea ce poate un om.Experienta anterioara si studiile conteaza in masura in care pot sta la baza obtinerii rezultatelor.Cauza precede efectul si nu invers.Totodata,fenomenul exista doar in relatie cu un observator si este dependent de context.Poti studia cauza,examinand efectele, dar nu si invers.In ciuda a ceea ce foarte multi oameni cred(unii cu tarie),experienta anterioara si studiile nu garanteaza rezultatele.In cele ce urmeaza, o sa iti descriu avantajele pe care cele doua posturi le ofera.

Ambele posturi ofera avantajul unui program extrem de flexibil.Tu poti sa iti alegi un program full time sau part time.Indiferent daca iti alegi sa lucrezi full time sau part time, tu iti alegi intervalul in care sa lucrezi(putand lucra inclusiv seara).In plus, poti sa schimbi acest interval de la o zi la alta si poti sa schimbi acest interval de la o saptamana la alta(intr-o zi de Marti poti lucra dimineata daca asa vrei, iar in urmatoarea zi de Marti poti lucra incepand cu ora 15).In plus, poti sa lucrezi mai mult in anumite zile si mai putin sau deloc in altele.Acest lucru se intampla intrucat tu ai un target saptamanal de ore(daca iti alegi full time,targetul este de 40 de ore pe saptamana;daca iti alegi part time,atunci targetul poate fi de 20 sau de 30 de ore pe saptamana, la alegerea ta).In momentul in care tu ti-ai atins targetul saptamanal de ore,poti sa nu mai vii in acea saptamana.In cazul in care alegi sa vii suplimentar, atunci orele lucrate in plus fie ti le poti lua liber ulterior, fie vor fi achitate separat, la alegerea ta.Se poate lucra si sambata(pentru Consultantii de prospectare fiind destul de important sa lucreze sambata, intrucat rezultatele care se obtin sunt foarte bune). Pe perioada sesiunilor(daca este cazul), iti poti lua 8 zile libere, suplimentar fata de zilele de concediu platite prevazute in contract(aceasta optiune a fost introdusa de firma noastra pentru a-i ajuta pe studenti). Programul flexibil este cu adevarat un punct forte al posturilor.

Un al doilea avantaj pe care cele doua posturi il ofera este avantajul sigurantei. Firma este o firma stabila, iar posturile sunt sigure.Pe 23 februarie anul acesta firma a implinit 5 ani.Au fost realizate de-a lungul timpului peste 650 de contracte(pe site sunt trecute 450, dar este neactualizat),dintre care unele pentru clienti precum Ambasada SUA, Patronatul firmelor de optica din Romania, Secretarul General al Uniunii Juristilor din Romania, Taxi Total s.a. Ca disciplina financiara, firma pastreaza permanent banii pentru cheltuielile pe 3-6 luni in depozite bancare,bani pe care nu ii utilizeaza . Nu sunt probleme cu plata salariilor. Totodata, firma obtine in mod constant o profitabilitate la cifra de afaceri de 20%, existand perioade de-a lungul timpului(uneori de un an) cu o profitabilitate de 35%.

In al treilea rand, colectivul este unul tanar(si uneori nelinistit), iar atmosfera este placuta(in general, pentru ca uneori seful, adica eu, mai face pe nebunul, in loc sa isi vada de treaba lui, care o fi aia si sa ii lase pe oameni sa isi vada de treaba lor, care o fi aia).

In al patrulea rand, sediul este central(la jumatatea distantei dintre Bucur Obor si Piata Iancului). Accesul se face relativ usor(existand inclusiv metrou) , drumul din zonele zero ale Bucurestiului(Piata Romana, Piata Unirii, Piata Victoriei, Universitate) durand aproximativ 25 de minute.

In al cincilea rand, ambele posturi ofera training in domeniu.Acestea sunt avantajele pe care ambele posturi le ofera.


Postul de Consultant direct ofera o serie de avantaje suplimentare:

In primul rand,postul de Consultant direct este un post care ofera posibilitatea reala de a promova.Acest posibilitate exista intrucat:

In al doilea rand,postul ofera posibilitatea de a dobandi o foarte vasta experienta.Si chiar este un post care ofera extrem de multa experienta.

In al treilea rand, este un post pentru care sistemul de salarizare a fost proiectat in asa fel incat un om care obtine rezultate extraordinar de bune, sa fie multumit(de exemplu,salariul sa fie de 22 de milioane ).Exista salariul fix stabil, exista comisioane, exista cresteri salariale(de doua tipuri: in functie de vechime si in functie de performanta) si exista bonusuri(tot de doua tipuri:in functie de targetul lunar si in functie de consecventa atingerii targeturilor de-a lungul timpului). Totusi,pe noi nu ne intereseaza acel om care este interesat in primul rand de bani.In ceea ce priveste forma de contract incheiata, initial se incheie contract de conventie civila sau de comision. Dupa 2 luni se incheie contract de carte de munca.Contractul se poate incheia pe o perioada determinata sau nedeterminata.In incheiere,te invit la adresa www.webexperts.ro/interviu pentru a completa un chestionar online.Acesta este urmatorul pas in procesul de recrutare .Chestionarul are 31 de intrebari,unele cu variante de raspuns,altele cu raspuns liber.La cele cu raspuns liber este bine sa scrii exact care este parerea ta (nu exista raspunsuri "corecte"; pe noi ne intereseaza sa vedem cum gandesti)


Si....Hai la noi!


IrinaDocument Info


Accesari: 3189
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )