Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
Ce este farmacoeconomia?

economie


Ce este farmacoeconomia?

Farmaecoeconomia evalueaza eficienta cu care administrarea unui medicament foloseste resurse limitate pentru a conduce la rezultate pozitive in domeniul sanatatii.Farmacoeconomia isi propune sa faca legatura intre diferitele grupuri de interse si industria farmaceutica. De asemenea isi propune sa gaseasca un raspuns la diferitele probleme ridicate de aceste grupuri.

Pe de o parte departamentele de cerecetare si dezvoltare doresc sa stie daca un compus chimic exercita o anumita actiune si care este profilul sau de siguranta si eficacitate. Pe de alta parte, departamentele de marketing sunt preocupate de aspectele comerciale.

O etapa cheie in initierea planului de cercetare farmacoeconomica este reprezentata de determinarea efectelor unei afectiuni asupra unor parametri de natura umana si economica.

Cercetarea farmacoeconomica specifica se bazeaza pe informatii provenite din studii clinice experimentale ample si din analiza cheltuielilor presupuse de o anumita boala, a evolutiei tehnologice, etc.Document Info


Accesari: 2528
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )