Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload


loading...MODUL IN CARE FACTORII MEDIULUI FURNIZORIILOR INFLUENTEAZA CALITATEA PRODUSELOR OERITE DE McDONALD'S ROMANIA

economie
MODUL IN CARE FACTORII MEDIULUI FURNIZORIILOR INFLUENTEAZA CALITATEA PRODUSELOR OERITE DE McDONALD'S ROMANIA


Incepand de la deschiderea primului restaurant in Romania in 16 iunie 1995, s-a impus un standard de calitate atat in ceea ce priveste furnizorii cat si producatorii.


Datorita acestor standarde primele restaurante deschise erau aprovizionate de firme producatoare si de distributie din Europa centrala unde exista deja relatia client-furnizor in conformitate cu cerintele McDonald's.


Astfel toate produsele erau fabricate in spatiul vest-central european ceea ce conducea la un cost ridicat al acestora.


In decursul timpului pentru a minimaliza costuriile de aprovizionare si al materiilor prime McDonald's Romania a creat intelegeri cu unii producatori autohtoni.


Acestia trebuie sa se oblige sa produca la standarde impuse de societatea McDonald's; standardele nefiind deloc neglijabile deorece calitatea si siguranta alimentara fiind pe primul loc pentru produsele companiei.


Astfel costuriile de productie fiind mai mari , dar relatia cu producatorii este reciproc avantajoasa avand in vedere un numar de 51 de restaurante pe care le deserveste un producator.

Totusi unele produse sunt in continuare importate (ex. cartofi din Austria) deoarece produsele autohtone nu respecta standardele McDonald's.
Este important de stiut ca aceste standarde impuse de companie sunt universal valabile pentru toate restaurantele McDonald's de pe de pe intreg mapamondul, pentru ca si clientii sa poata savura aceleasi produse arhicunoscute si de calitate oriunde s-ar afla.


Asadar in ceea ce priveste producatorii ei sunt si autohtoni (ex. Avicola Bacau) dar si externi.


Furnizorii McDonald's din domeniul materiilor prime, alimentare au investit in Romania peste 8 mil. USD .


Se folosesc produse autohtone precum: laptele UHT,chiflele,salate,carnea de vita si de pui,precum si unele produse non-food. Investitia necesara pentru constructia si utilarea fabricii de carne afost de peste 2mil.USD.Prin aceasta urmarindu-se in primul rand calitatea produselor.


In ceea ce priveste distributia aceasta este asigurata de firma Romdis (Romanian Distribution) cu care McDonald's Romania are un contract de parteneria reciproc avantajos prin aprovizionarea tuturor celor 51 de restaurante din tara.


De asemenea Romdis a investit pesete 3 mil USD in construirea uneia dintre cele mai moderne centre de distributie din Europa Centrala si de Est.2. APLICATIA PRINCIPIULUI FOCALIZARE CATRE CLIENT IN ORGANIZATIA McDONALD'S ROMANIA.

Serviciile de marketing care inceraca sa descopere nevoile si asteptariile clientiilor este format din studii de piata la nivel naional, si chestionare adresata clientiilor la nivel local ( in restaurant).

Astfel organizatia la nivel local incearca sa anticipeze cerintele clientiilor fideli si sa corespunda cerintelor clientiilor ocazionali.


Asa cum spunea Ray Crock presedintele fondator al companiei McDonald"s "Clientii sunt cei datorita carora exista munca noastra".


Astfel incepand de la intampinarea prietenoasa a hostesselor care deservesc sala de mese pana la zambetul lucratoriilor din linia de servire fiecare client trebuie sa se simta cel mai important om din restaurant.

Metodele sunt dintre cele mai variate: servire rapida, produse conform standardelor, intampinare prietenoasa, tinuta impecabila, oferirea de asistenta, rezolvarea imediata a plangeriilor si invitatia de a reveni.


La cursuriile oferite de companie ca si motivare managerii sunt invatati ca atitudinea insemna totul in lucrul cu clientii.

Toate aceste atributii ale lucratoriilor sunt supervizate de manager.


Pentru focalizarea pe client atributiile birocratice al manageriilor au fost reduse semnificativ incepand cu data de 1 ianuarie 2006.

S-au redus numarul rapoartelor si accesul la reteaua de intranet de la 24h la 6h zilnic.
3.POLITICA CALITATII SI OBIECTIVELE CALITATII.3.1.OBIECTIVE


Atragerea de noi clientii

Cresterea numarului de vizite ale actualiilor clienti.

Cresterea average check.

Satisfacerea 100% a clientiilor.3.2.POLITICA CALITATII IN COMPANIA McDONALD'SSe pleaca de la conceptul de a oferi produse si servicii de calitate.

Formula care se aplica este acum cunoscuta in toata lumea ca QSC&V(calitate, servicii,curatenie si valoare).

Politica calitatii la McDonald's a evoluat din experienta acumulata timp de decenii.

Se incearca sa se introduca mai multa flexibilitate in sistemele companiei.

Se imputernicesc angajatii astfel incat acestia sa ii poata satisface mai bine pe clienti.

Se incearca sa se arate clientiilor ca se face tot posibilul pentru ei.

Pentru aceasta la clientii interni se aplica:

Principiul relatiilor interumane, comunicare, follow-up.

Pregatirea continua.

Motivare.

Informare imediata.

Astfel calitatea serviciilor la McDonald's este la cote considerabile.

Produsele de calitate oferite de companie.

Materie prima verificata, pastrata, preparata si servita conform standardelor.

Aici se pune un mare accent pe tehnologie, echipamentele din dotarea restaurantelor fiind de cea mai buna calitate, fapt constatat si prin putinele disfunctionalitati ale acestora.Reiinoire continua a echipamentelor.Pastrarea lor in cea mai buna stare.

Reactie imediata la cerintele pietei.loading...
Document Info


Accesari: 3176
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate

Copyright Contact (SCRIGROUP Int. 2020 )