Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
POLITICA DE DISTRIBUTIE

economiePOLITICA DE DISTRIBUTIEPolitica de distributie reprezinta ansamblul de activitati care au in vedere atat circuitul fizic si economic al produselor turistice cat si relatiile care i-au nastere intre prestatorii de servicii, clienti, comercianti si alti intermendiari.

Rolul distributiei:

distributia faciliteaza achizitionarea si consumarea 131x2321b serviciilor turistice de catre clientele

distributia face posibila alegera acelor produse care

convin cel mai mult clientelei

distribuitorii specializati efectueaza o preselectie califaicata a produselor turistice in baza unor aprecieri calitative

distribuitorii ii elibereaza pe clienti de o serie de activitati administrative.

Pentru facilitarea accesului consumatorului la produsul turistic exista urmatoarele elemente:

a) Informarea: informatiile permit turistului sa- si faca o idée despre produsul turistic ,,Egipt" si s afaca cea mai buna alegere intre diverse destinatii turistice.

b) Sistemul de rezervare si vanzare: permite turistului sa se asigure ca destinatia aleasa corespunde cererii.

c) Transportul: criteriile legate de transport trebuie sa fie o prioritate in preocuparile responsabililor de marketink.

d) Cazarea: conditiile de cazare trebuie sa fie corespunzatoare calitativ, iar capacitatile de cazare sa poata raspunde cererii sis a faciliteze consumarea produsului turistic ,,Egipt".

e) Infrastructura locala: accesibilitatea depinde in mare masura de transportul local, de serviciile publice, de spatiile de stationare si de caile de acces.

f) Conditiile climatice: caldura excesiva, frig, sezonul ploilor pot cauza dificultati produsului turistic ,,Egipt".

Canalul de distributie reprezinta o succesiune de intermediari prin care produsul turistic ajunge prin procesul de vanzare- cumpararea la ultimul comparator turistic.

Canalele de distributie se pot clasifica in functie de numarul intermediarilor, in functie de aria geografica, de specializarea lor, si de structura: - distributia intensiva presupune distribuirea produselor sau serviciilor printr-un numar cāt mai mare de unitati de desfacere. Este cea mai potrivita modalitate de distributie pentru bunurile de larg consum, serviciile de consum (servicii bancare, transporturi, asigurarile de viata) si o parte a bunurilor industriale

- distributia selectiva este utilizata de catre īntreprinderile care produc bunuri pentru care cumparatorii prefera sa petreaca mai mult timp pentru a le achizitiona chiar din unitati de desfacere specializate (biciclete, echipamente). Aceasta strategie permite producatorilor sa realizeze un control mai eficient si cu costuri mai mici asupra distributiei si sa colaboreze doar cu anumiti intermediari selectati in acest scop

- distributia exclusiva - utilizata de producatorii care doresc sa pastreze controlul asupra distribuirii produselor lor, urmarind o buna imagine a acestor produse dar si adaosuri comerciale ridicate. Este frecvent īntālnita īn cazul autoturismelor de clasa, aparatura electronica, vestimentatie de marca.

Organizarea canalelor de distributie:

Canale directe: se realizeaza in mod direct catre clienti.

Avantaje: -firma turistica poate controla in mod direct piata mentionand o legatura starnsa cu potentialii consumatori.

-comunicarea se face fara intermediari, informatiile ajungand in timp record la cei interesati, ceea ce face efortul de marketing mult mai eficient.

-identifica mai usor si mai repede preferintele consumatorului si specificul diferitelor piete locale.

Dezavantaje: -lansarea pe piata a produselor turistice complexe va fi mult mai dificila fara intermediari, avand in vedere numarul de contracte ce trebuie stabilite cu clientii.

-necesita investitii foarte comportante in domeniul marketing.

Produsul turistic ,,Egipt" poate fi distribuit tuturor persoanelor de orice varsta. Acesta poate fi distribuit atat in tara cat si in strainatate.Document Info


Accesari: 4926
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )