Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload


Comunicat de presa Asociatia Brokerilor

Asigurari


ALTE DOCUMENTE

ASIGURAREA AERONAVELOR
GESTIONAREA CALITATII DE ASIGURAT
PRIMA DE ASIGURARE
ASIGURARILE - ASPECTE GENERALE
Asigurarea de viata
Asigurari comerciale
asigurari sociale - Notiunea de asigurari sociale
Asigurarile sociale de sanatate-partea I
Comunicat de presa Asociatia BrokerilorComunicat de presa Asociatia BrokerilorBucuresti, 13 aprilie 2008

Asociatia Brokerilor informeaza ca in data de 12 aprilie 2008, a avut loc Adunarea Generala a membrilor organizatiei. In contextul schimbarilor intervenite pe piata financiara in care bancile devin participanti directi pe piata bursiera si pentru adaptarea Asociatiei Brokerilor la noua conjunctura a pietei, participantii la Adunare au votat modificarea unor prevederi ale Statutului. Prin urmare, Asociatia Brokerilor va accepta sa devina membri cu drepturi depline si institutiile de credit participante la sistemul de tranzactionare al unei burse din Romania, fie direct ca persoane juridice romane, fie prin intermediul sucursalelor sau filialelor inregistrate in Romania. In prezent, sunt membri titulari ai Asociatiei Brokerilor exclusiv societatile de servicii de investitii financiare autorizate de catre CNVM pe piata de capital din Romania.

"Ne bucuram ca membrii organizatiei noastre au fost de acord cu extinderea Asociatiei Brokerilor si cu institutiile de credit care si-au propus ca obiectiv sa ofere propriilor clienti si servicii de investitii financiare pe piata de capi 15515j916p tal. Pe de o parte, acestea vor beneficia de toate actiunile si realizarile Asociatiei si, totodata, vor determina cresterea reprezentativitatii comunitatii Intermediarilor din piata de capital din Romania. Din aceasta perspectiva, interesele celor doua categorii de Intermediari sunt convergente si cred ca acest proces reprezinta o etapa fireasca in dezvoltarea pietei bursiere", a declarat Dan Paul, presedintele Asociatiei Brokerilor.

Reprezentantii Asociatiei Brokerilor, prezenti la Adunare au votat reducerea, in acest an, a tarifului de admitere a noilor membri la suma de 15.000 lei.

Pe ordinea de zi a Adunarii Generale s-au mai aflat planul de activitate pentru anul in curs si bugetul aferent, care au fost aprobate cu peste doua treimi din numarul voturilor celor prezenti. Printre evenimentele acestui an, organizate de Asociatia Brokerilor, se vor afla Targul Bursier de Investitii (6-7 iunie la World Trade Center Bucuresti), Conferinta Pietei de Capital (20 mai), Conventia anuala a brokerilor (iunie), Gala Premiilor Pietei de Capital (noiembrie). Asociatia va continua desfasurarea de activitati cu scop educativ, cursuri de autorizare si perfectionare pentru profesionistii din piata de capital, dar si seminarii pentru initierea si aprofundarea cunostintelor privind investitiile bursiere.

Departamentul de Comunicare si Relatii Publice
Asociatia Brokerilor

Prezentarea Asociatiei Brokerilor

Asociatia Brokerilor este o organizatie profesionala si patronala a societatilor de servicii de investitii financiare si a institutiilor de credit active pe piata de capital din Romania. In prezent, Asociatia numara 59 de membri, fata de 25 la infiintarea sa, care a avut loc in data de 10 ianuarie 1995. La constituirea Asociatiei, calitatea de membru putea fi dobandita numai de catre societatile de servicii de investitii financiare. Recent, Asociatia s-a deschis si pentru institutiile de credit active pe piata de capital, evolutie fireasca, tinand cont de convergenta intereselor in ceea ce priveste consolidarea pietei financiare in Romania, in scopul unei pozitionari cat mai favorabile in contextul globalizarii serviciilor financiare.
Asociatia Brokerilor este un partener de incredere in relatia cu autoritatile publice si reprezinta interesele membrilor sai in raport cu autoritatea pietei de capital, membrii Parlamentului, cei ai Guvernului si ai altor institutii care pot influenta activitatea bursiera. Scopul sau principal este sa promoveze un mediu favorabil dezvoltarii pietei de capital si sa joace un rol decisiv in procesul de elaborare a politicilor economico-financiare si fiscale, care au impact asupra pietei de capital. Asociatia Brokerilor lupta pentru consolidarea unei piete corecte, transparente si cu un īnalt nivel de lichiditate, corespunzatoare standardelor internationale īn domeniul pietelor valorilor mobiliare consacrate.

Asociatia Brokerilor a avut initiativa infiintarii Comitetului Comun de Dezvoltare (CCD) a pietei de capital. Eforturile Comitetului Comun de Dezvoltare s-au concentrat asupra catorva directii strategice: fuziunea Burselor, promovarea pietei de capital, infiintarea depozitarului central si listarea de noi instrumente si societati comerciale de prim rang la cota bursei.
Primul obiectiv, fuziunea burselor, a fost indeplinit dupa un lung proces de lobby, derulat de comunitatea brokerilor pentru modificarea articolului 285 din Legea 297/2004 privind piata de capital. Ca urmare, Bursa de Valori a putut fi transformata in societate pe actiuni iar patrimoniul acesteia a fost transferat cu titlu gratuit membrilor asociatiei BVB. Fuziunea celor doua burse reprezinta cea mai mare realizare a comunitatii brokerilor avand in vedere si obstacolele intampinate in atingerea acestui deziderat.
Pentru implicarea comunitatii brokerilor in deciziile de politica macroeconomica, Asociatia Brokerilor a initiat formarea unui Grup de Coordonare, care a strans sub o cupola comuna, reprezentanti ai Asociatiei Brokerilor, ai BVB, cu parlamentari, ministri, reprezentanti ai AVAS. Una dintre realizarile acestui Grup a fost modificarea Codului Fiscal in varianta actuala, in sensul impozitarii diferentiate a profitului obtinut din tranzactii in functie de perioada de detinere a actiunilor, in scopul incurajarii investitiilor pe termen mediu si lung. Fuziunea celor doua burse a fost doar un prim pas in dezvoltarea pietei de capital. Un alt moment important a fost constituirea Depozitarului Central asa cum au stabilit reprezentantii Asociatiei Brokerilor si cei ai CNVM si anume ca Depozitarul Central sa apartina brokerilor in proportie de peste 50%, prin intermediul BVB.

Asociatia Brokerilor a lansat in premiera, in 2002 "Gala Premiilor Pietei de Capital" in cadrul careia sunt premiati, de fiecare data, cei mai buni ziaristi, analisti, emitenti etc. De asemenea, Asociatia Brokerilor se implica in organizarea anuala a "Conventiei Brokerilor", ocazie cu care membrii Asociatiei trec in revista realizarile de peste an si stabilesc strategia pentru anul viitor.
In scopul promovarii investitiilor la Bursa de Valori, Asociatia Brokerilor a organizat, in 2006, in premiera pentru tara noastra, "Targul Bursier de Investitii", in cadrul caruia investitorii si oricine este interesat, se pot intalni cu reprezentanti ai societatilor listate la Bursa si ai intermediarilor, membri ai Asociatiei.
Asociatia Brokerilor s-a impus in ultimii ani ca principal organism de formare profesionala, actionand in mai multe directii: brokeri, emitenti, alti specialisti ai pietei de capital, urmarind in general crearea cadrului necesar functionarii unei piete corecte si transparente.
Pentru investitori, Asociatia Brokerilor organizeaza seminarii, atat pentru incepatorii care nu cunosc mecanismenele de tranzactionare la bursa cat si pentru cei care actioneaza deja pe piata, dar vor sa isi aprofundeze cunostintele.
Pentru formarea profesionistilor din piata de capital, Asociatia Brokerilor organizeaza cursuri in vederea autorizarii ca broker, specialist control intern, consultant de investitii.
Asociatiei Brokerilor ii revine o deosebita onoare, dar si o responsabilitate totodata, de a deveni o voce respectata in mediul financiar si de afaceri din Romania, reprezentant si aparator al intereselor tuturor membrilor, in scopul dezvoltarii pietei financiare in Romania, a pietei de capital in special.

Avantaje pentru membrii Asociatiei Brokerilor:

Orice societate de servicii de investitii financiare sau institutie de credit care activeaza pe piata de capital poate sa devina membru al Asociatiei Brokerilor daca se angajeaza sa respecte clauzele prevazute in Statutul organizatiei. Membrii Asociatiei beneficiaza de o serie de avantaje.
In problemele pe care le intampina, membrii sunt reprezentati la nivelul Asociatiei si primesc consultanta gratuita. Membrii beneficiaza de reduceri substantiale pentru cursurile si seminariile organizate de Asociatie, au dreptul de a participa la toate evenimentele, conferintele si dezbaterile organizate de Asociatie, au dreptul de a face parte din Comisiile profesionale sau grupurile organizate pentru rezolvarea unor probleme punctuale, se pot promova prin intermediul site-ul Asociatiei sau prin contributii la newsletterul Capital Express.
Faptul ca o societate face parte dintr-o asociatie profesionala confera un plus de incredere pentru investitori. Membrii Asociatiei beneficiaza de mediatizare frecventa cu ocazia intocmirii statisticilor realizate de organizatie intrucat sunt luate in considerare doar datele membrilor. Pe site-ul Asociatiei, sunt promovati doar membrii sai si doar acestia au acces la serviciile si produsele promovate pe pagina de internet a organizatiei.
La evenimentele organizate de Asociatia Brokerilor precum "Conventia Brokerilor", "Clubul Brokerilor", nu pot participa decat membrii Asociatiei. Alte evenimente precum "Targul Bursier de Investitii" si "Gala Premiilor Pietei de Capital" promoveaza doar membrii Asociatiei.
Este o deosebita onoare, dar si o responsabilitate totodata, care ne revine, ca Asociatie a Brokerilor, de a deveni o voce respectata in mediul financiar si de afaceri din Romania, reprezentant si aparator al intereselor tuturor membrilor, in scopul dezvoltarii pietei financiare in general, a pietei de capital in special.Documentele necesare pentru aderarea la Asociatia Brokerilor

Documente necesare in vederea aderarii la Asociatia Brokerilor

Cerinte ce trebuiesc indeplinite conform art. 10 din Statutul Asociatiei pentru a deveni membru al Asociatiei Brokerilor:

adresarea catre Consiliul Director al Asociatiei a unei cereri de aderare la Asociatia Brokerilor

achitarea tarifului de inscriere in Asociatie de 20.000 Euro

semnarea unui angajament de respectare a prevederilor statutului Asociatiei si a tuturor hotararilor adoptate de catre Asociatia Brokerilor

semnarea unui angajament privind achitarea toturor tarifelor, cotizatiilor si contributiilor catre Asociatia Brokerilor, asa cum au fost ele adoptate de Adunarea Generala a Asociatiei.

Catre ASOCIATIA BROKERILOR

Domnului Presedinte Dan Paul

ANGAJAMENT

Subscrisa __________ ______ ____ ___________________ cu sediul in__________ ______ ____ __________________, autorizata de catre CNVM prin Decizia _____ _______ ______ ______ identificata prin (J_____,CUI,cont IBAN______), reprezentata prin _____ _______ ______ _______ in calitate de ____________________ ne angajam sa platim cotizatiile, tarifele si alte contributii de membru, precum si eventualele sanctiuni pecuniare impuse in cadrul abaterilor disciplinare si ramase definitive.

Declaram, totodata, ca vom respecta prevederile Statutului Asociatiei Brokerilor, ale reglementarilor adoptate de catre Asociatie, ale regulamentelor CNVM si BVB.

Semneaza,

Numele:_____ _______ ______ ___________

Functia: _____ _______ ______ _________

Semnatura: _____ _______ ______ ______

L.S.

Catre ASOCIATIA BROKERILOR

Domnului Presedinte Dan PaulCerere de primire in ASOCIATIA BROKERILOR

Subscrisa __________ ______ ____ ___________________ cu sediul in__________ ______ ____ __________________, autorizata de catre CNVM prin Decizia _____ _______ ______ ______ identificata prin (J_____,CUI,cont IBAN______), reprezentata prin _____ _______ ______ _______ in calitate de ____________________, va rugam sa aprobati inscrierea societatii noastre ca membru deplin al Asociatiei Brokerilor.

Mentionam ca reprezentanti oficiali:

Presedinte (nume, prenume): _____ _______ ______ ________

Director General (nume, prenume): __________________

Semneaza,

Numele:______ _______ ______ __________

Functia: _____ _______ ______ _________

Semnatura: _____ _______ ______ ______

L.S.

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM)

CNVM este autoritatea administrativa autonoma cu personalitate juridica. CNVM reglementeaza si supravegheaza piata de capital, piata instrumentelor financiare derivate, precum si institutiile si operatiunile specifice acestora.

Aceasta raporteaza Comisiilor pentru buget, finante si banci ale Senatului si Camerei Deputatilor, Comisiei Economice a Senatului si Comisiei pentru Politica Economica, reforma si privatizare a Camerei Deputatilor, asupra activitatii desfasurate.

Legea nr.297/2004 a pietei de capital este legea principala care reglementeaza infiintarea si functionarea pietelor de instrumente financiare, cu institutiile si operatiunile specifice acestora, precum si a organismelor de plasament colectiv, in scopul mobilizarii disponibilitatilor financiare prin intermediul investitiilor in instrumente financiare. Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare este autoritatea competenta care aplica prevederile acestei legi, prin exercitarea prerogativelor stabilite īn statutul sau.

Legi cadru

  • Dispuneri de masuri
  • Norme metodologice
  • Reglementari contabile conforme cu Directiva a IV-a a Comunitatilor Economice Europene aplicabile entitatilor autorizate, reglementate si supravegheate de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare.
  • Reglementari contabile conforme cu Directiva a VII-a a Comunitatilor Economice Europene aplicabile entitatilor autorizate, reglementate si supravegheate de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare.

Bursa de Valori Bucuresti (BVB)

Bursa de Valori este un operator de piata care administreza mai multe piete de instrumente financiare. Tranzactionarea instrumentelor cotate la Bursa este realizata in baza unui set de regulamente si proceduri proprii adoptate de catre Consiliul Bursei. Acestea intra in vigoare de la data aprobarii prin decizie de catre Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare. Regulamentele si procedurile BVB se aplica societatilor emitente si intermediarilor.Reglementari emise de Bursa de Valori Bucuresti

Sectiune bursa: BVB Sectiune bursa: RASDAQ

1. Regulamentul de Organizare si Functionare a SC BVB SA

2. Cod BVB Operator de piata

    2.1 Precizari privind piata derivatelor - instrumentul financiar derivat BET Index Futures.

    2.2 Precizari privind piata derivatelor - instrumentul financiar derivat BET-FI Index Futures.

    2.3 Parametri specifici Market Makerilor piata reglementata la vedere - Erste Bank Oesterreich. Sparkassen AG

    2.4 Precizari privind Piata Derivatelor. Contracte Futures pe actiuni si curs de schimb valutar

    2.5 Precizari tehnice privind piata Titlurilor de Stat

3. Specificatii contracte futures

    3.1 Futures indici bursieri:

BET Index Futures | BET-FI Index Futures

    3.2 Futures actiuni:

SIF1 | SIF2 | SIF3 | SIF4 | SIF5 | SNP | TEL | TLV | TGN | EBS

    3.3 Futures valuta:

EUR/RON | USD/RON


4. PROCEDURA PRIVIND VANZAREA SECUNDARA A ACTIUNILOR S.C. BURSA DE VALORI BUCURESTI S.A. aprobata prin hotararea Consiliului Bursei din 8.04.2008

RAPORT SINTETIC DE ACTIVITATE BVB 2007

Lista de tarife si comisioane Bursa de Valori Bucuresti - Operator de Piata - valabila de la 2 iunie 2008

Lista de tarife si comisioane Bursa de Valori Bucuresti - Operator de Piata - valabila de la 15 septembrie 2008

    - ANEXA LISTA TARIFELOR SI COMISIOANELOR PERCEPUTE DE BVB

Tarife Piata Derivatelor

Document Info


Accesari: 3203
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )