Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
Managementul Afacerii

Business


Scop

Managementul Afacerii este procesul care asigura controlul global asupra celorlalte procese de afaceri. Este modalitatea de a stabili obiective, atât strategice cât si tactice, de a creea si monitoriza planuri, si de a revizui si evalua rezultatele afacerii. Acest document descrie procesele care genereaza, monitorizeaza si conduc îndeplinirea obiectivelor de afaceri ale TRWA.Obiective Cheie

Procesele standard de Management al Afacerii cresc eficacitatea si eficienta organizatiei, atât în termeni de reducere a deseurilor prin translatie si duplicare, dar si prin viteza de schimb care poate fi obtinuta. Obiectivele cheie sunt:

Desfasurarea obiectivelor TRWA prin Planul de Afaceri.

Obtinerea indicatorilor cheie de performanta (KPI) stabiliti pentru TRWA.

Monitorizarea, raportarea si controlarea desfasurarii Planului de Afaceri la toate nivelele.

Sa avem procese de management al afacerii foarte eficiente, de actualitate.

Sa comunicam si sa încorporam viziunea pentru afacere în toata organizatia.

Procese Cheie

Exista aspectele de "creatie" si "întretinere" a proceselor de management al afacerilor asa cum este detaliat în Diagrama 1. Procesul de planificare Strategica este folosit sa genereze noi directii si noi afaceri. Aceasta noua directie este obtinuta prin folosirea "proceselor de schimbare". În acelasi timp, afacerea curenta trebuie sa fie monitorizata, controlata si întretinuta.


Diagrama 1.

Îndeplinirea Obiectivelor Cheie necesita aplicarea urmatoarelor procese.

a)      Planificare (Creare )

A10 Strategii si Operatiuni de Planificare a Afacerii

Acest proces conduce dezvoltarea unui plan de afaceri comprehensiv, constând atât din componente strategice pe termen lung cât si din componente pe termen scurt de planificare a operatiunilor. Procesul de planificare a afacerii încorporeaza toate sectoarele afacerii TRWA - planificarea pietei si a clientului, planificarea produsului si tehnologiei, planificarea fabricatiei, planificarea calitatii, planificarea financiara, planificarea resurselor umane, planificarea sistemelor informatice, managementului lantului de aprovizionare, siguranta sanatatii si mediu înconjurator si dezvoltarea afacerii - si le separa/ reuneste într-o harta prin care TRWA poate directiona alocarea de resurse putine pentru a crea valori maxime, optimizând balanta dintre risc si profit. Acest proces de planificare a afacerii acopera atât planuri pe termen lung (5 ani) cât si planuri pe termen scurt (1an) care sunt urmarite, actualizate, revizuite si controlate în cadrul afacerii.

A20 Planificarea Produsului

Acest proces conduce dezvoltarea si implementarea strategiilor de produs si tehnologie pe termen lung, inclusiv hartile tehnologiei si strategiile de preturi. Procesul de planificare a produsului utilizeaza normarea si piata si planificarea clientului împreuna cu cerinte viitoare cunoscute si proiectate legal si norme HS & E pentru a proiecta dezvoltari tehnologice ale clientilor si ale competitiei, si prin aceasta furnizeaza informatii cheie pentru planificarea afacerii si dezvoltare, autorizarea cotei clientului (CQA) si (ingineria) programarea proceselor de management.

A30 Planificarea de Rezerva si Recuperarea dupa Dezastru

Una din preocuparile permanente a TRWA este de a se asigura ca furnizarea de produse catre clienti continua neîntrerupt. Pentru aceasta, TRWA se pregateste pentru orice eventualitate prin dezvoltarea unui spectru complet de masuri care pot fi luate de diferite parti ale organizatiei. Aceasta include raportarea interna a incidentelor majore. Vezi G80 Managementul Riscului.

b)      Schimbarea Implementarii

A40 Excelenta Operationala/ sase Sigma

Acest program se concentreaza pe obtinerea principiilor de productie Lean în Fabricare si în alte procese ale afacerii. Baza pentru implementarea cu succes a principiilor Lean este o întelegere fundamentala a uneltelor statistice si a tehnicilor. Aceste unelte si tehnici sunt furnizate de initiativele Excelenta Operationala si sase Sigma.

A50 Programul si Managementul proiectului

Procesul de program si managementul proiectului este aplicat conducerii la introducerea unui nou produs, schimbarea unui produs si programelor organizationale de schimb.

A60 GDPIM Managementul Lansarii si Relocarii

Acest set detaliat de procese se concentreaza în special pe lansarea de noi produse catre clienti si relocarea sau crearea de unitati de fabricare. Aceste procese sunt documentate într-o serie de proceduri, forme si metode standard. Aceasta ar trebui de asemenea sa includa închiderea premiselor si schimbari semnificative ale proceselor la locatii.

A70 Desfasurarea Politicii

Exista reguli clare si strategii pentru desfasurarea politicii afacerii inclusiv a viziunii si misiunii TRWA asa cum este inclusa în acest Manual de Afaceri.

c)       Monitorizarea Rezultatelor si Controlul (Mentine si corecteaza)

A80 Management / Controlul Afacerii

Procesul de control al performantei si eficacitatii Sistemului de Management al Afacerii la toate nivelele organizatiei este descris clar si ramânem fideli lui. Procesul de control al managementului este un controlor esential pentru procesul de continua îmbunatatire si va fi efectuat cel putin odata pe an.

Informatii vitale pentru procesul de control sunt rezultatele de la auditurile interne ale sistemului complet de management si de asemenea masurile si obiectivele procesului. Controlul managementului trebuie sa acopere toate procesele sistemului de management (vezi procedura A80)

Datele de iesire vor include decizii sau actiuni referitoare la îmbunatatirea proceselor sistemului de management, îmbunatatirea produsului în functie de cerintele clientului si a resurselor corespunzatoare.[ISO/TS16949:2002 - 5.6]

A90 Planificarea Sistemelor de Management  

Aceasta se refera la felul în care este condus sistemul global de management, ex., cum se fac planificari pentru el, cum îi sunt acordate resursele, cum este auditat si controlat pentru adecvare, eficacitate si eficienta, pentru a sustine perfectionarea continua a functionarii sistemului. Sistemul de management este un sistem de procese cheie masurabile interconectate si este controlat pentru eficacitate cel putin anual. O schema a sistemului de management este data în introducerea la Manualul de Afaceri. [ISO/TS 16949:2002 - 5.4.2]

A100 Raportarea si Masurarea Performantei

Un element esential în monitorizarea efectului strategiei alese este procesul de raportare a performantei referitor la obiectivele stabilite în Planul Afacerii. Aceste obiective sunt atât financiare cât si non-financiare. TRWA are mai multe sisteme de raportare a performantei, totusi sistemele cheie sunt   (1) e-QOS care încorporeaza masuratori ale performantei operationale si

(2) raportarea performantei financiare. Metode regionale si locale cum ar fi "Formulare ale participantului Echilibrate" sunt de asemenea folosite pentru a urmari probleme de performanta specifice.

Unde tendinta indica deteriorare, actiuni corective sunt luate imediat pentru a inversa aceste tendinte. Controale regulate la diferite nivele în cadrul organizatiei sunt folosite pentru a initia aceste actiuni corective. [ISO/TS16949:2002 - 5.1, 5.4, 8.4]

Alte sub procese si/sau activitati include, dar nu sunt limitate la:

A110 Evaluare

Evaluarea este procesul de comparare obiectiva a nivelelor de performanta specific definite cu un partener "cel mai bun din clasa" din interiorul sau din exteriorul industriei. TRWA utilizeaza faptul ca are mai multe situri pentru a efectua evaluari interne. Rezultatele sunt utilizate în cautarea intensiva pentru standardizare si implementarea metodelor cel-mai-bun-din-clasa, tehnicilor, sistemelor, produselor, proceselor, etc.

A120 Planificarea Pietei

Acest proces conduce dezvoltarea previziunilor pietei pe termen scurt si lung prin utilizarea studiilor de piata, concentrându-se asupra clientilor, asocierilor de industrii (ex VDA, AIAG, SMMT, FIEV, etc.), concurenti, ordonantele guvernului si în general mediul de afaceri. Procesul de planificare a pietei furnizeaza informatii cheie afacerii si proceselor de planificare a produselor, inclusiv venitul TRWA si proiectiilor de cota a pietei.

Relatia dintre aceste procese este aratata în diagrama de mai jos:

Diagrama 2.

 


Masuri ale Succesului

Masuri corporative definite financiar si alte masuri sunt specificate si raportate lunar pentru a determina realizarea Planului de Afaceri. Eficacitatea combinata a proceselor de Management al Afacerii de mai sus este masurata prin utilizarea indicatorilor de performanta a procesului pentru procesele de la B la G.

Referinte

TS16949:2002 - 5.1, 5.4, 5.6, 6.0, 8.4,

ISO14001

Acronime

KPI - Indicatori Cheie de Performanta .


Document Info


Accesari: 5733
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )