Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
Aspecte financiare si organizationale - Leon Waisbein

Finante
Aspecte financiare si organizationale - Leon Waisbein

CREAREA, MENTINEREA SI DEZVOLTAREA AFACERII LA NIVELUL SUPERVIZORULUI ACTIV Aspecte financiare si organizationaleLeon Waisbein, Chairman's Club

In acest document, vom prezenta calificarea Supervizorului Activ si aspectele sale financiare si organizationale cele mai importante.
Motivul pentru care am hotarat sa scriu acest document sunt greselile financiare si organizationale facute adesea de majoritatea supervizorilor noi, pe care si eu le-am facut la inceput. Asemenea greseli pot afecta dezvoltarea afacerii si pentru cativa oameni, pot fi fatale in sens comercial si pot avea drept rezultat terminarea completa a afacerii.

Aici este o lista scurta a acestor greseli:
1. Unii supervizori cred ca este suficient sa cumperi si sa vinzi 4.000 VP doar o data, si apoi activitatea principala este facuta si se pot relaxa. Esti supervizor si banii vor veni automat.
2. Vanzand toate produsele lor, unii supervizori cheltuiesc toti banii pe care i-au castigat si drept rezultat raman fara produse si fara bani. Intr-un scenariu bun, ei reusesc sa-si plateasca datoriile (daca au imprumutat bani pentru calificare). Intr-un scenariu negativ, ei reusesc chiar sa cheltuiasca banii imprumutati.
3. Supervizorii nu urmaresc stocul de produse, castigurile si cheltuielile afacerii lor. Ca urmare, ei cheltuiesc mai mult decat castiga, ceea ce inseamna cheltuirea veniturilor si produselor din depozitul de acasa. Rezultatul, in asemenea cazuri, poate fi regretabil - supervizorii raman fara bani si fara produse, in concluzie fara mijloace de a face profit si a conduce afacerea.
4. Supervizorii nu stiu cum sa separe veniturile si cheltuielile afacerii de cele ale familiei. Ei acopera cheltuielile private si ale familiei cu banii castigati din afacere, lipsindu-se de capitalul operational, care din nou poate avea drept rezultat terminarea afacerii lor.

Supervizorii pot face multe greseli la inceput, dar nu este scopul nostru de a le acoperi pe toate in acest document. Haide sa incercam sa analizam modalitatea corecta de a dezvolta afacerea ta, incepand cu lansarea, pentru a evita multiplele greseli.

Haide sa ne intoarcem la schema. Ne va ajuta sa vedem doua stadii principale, fiecare din ele continuand 3-4 luni.

STADIUL INTAI - CREAREA DEPOZITULUI DE PRODUSE ACASA - 4.000 VP CU 50%
(Schema ofera un exemplu bazat pe corelarea americana - 1VP=1$.
In tara ta corelarea poate fi diferita, dar principiul este acelasi)

Prima luna - calificarea la nivel de supervizor - 4.000 VP cu 42%
A doua si a treia (si poate a patra) luna - vanzarea produselor, reinvestirea banilor in depozitul de produse de acasa in valoare de 4.000 VP acum cu 50%.
In acelasi timp, tu trebuie sa-ti platesti datoriile tale, in cazul in care ai imprumutat bani pentru calificare. Oricum, indiferent ce bani au fost folositi pentru calificare, trebuie returnati. Tu ai fi putut imprumuta banii din patru surse: tu, familie, cunostinte sau banca. Indiferent care este sursa "imprumutului", banii trebuie returnati - este prima lege a afacerii. Tot profitul (care la data calificarii este de 42%) trebuie sa fie imediat reinvestit in stocul de produse din depozitul de acasa.
Pe baza celor spuse mai sus, observarea preturilor de retail din piata capata o prima importanta. Daca preturile de vanzare nu sunt observate, un nou supervizor va avea dificultati in vanzarea produselor la pretul intreg, si va pierde sansa de a aproviziona depozitul sau. Aceasta inseamna iesirea din afacere.
Banii castigati din vanzarea produselor trebuie pusi in doua plicuri diferite (sau poti sa-ti deschizi un cont la banca).
Primul plic - 58% ("investitie"). Trebuie sa fie returnat imprumutul (vezi mai sus).
Al doilea plic - 42% ("profit"). Trebuie sa fie reinvestit in produse, cumparate cu 50%.
Tu vei castiga mai putin de 42%, intrucat sunt deja cheltuieli in primul stadiu: uzul personal al produselor si cheltuielile afacerii. Oricum, acesti bani trebuie sa ajunga pentru cumpararea a 2.500 VP cu 50%.

Urmatoarele reguli principale trebuie sa fie mentionate aici:
1. Produsele trebuie sa fie vandute clientilor la pretul intreg (cu amanuntul).
2. Clientii nu trebuie sa devina distribuitori in mod fortat. Nu merge pe termen lung. Vei pierde profitul din retail si nu vei obtine un nou distribuitor, deoarece nu toti clientii sunt interesati in a deveni distribuitori de la inceput. Va trebui sa oferi oricum servicii post-vanzare (follow-up), dar de data aceasta pe gratis.
3. Trebuie sa lucrezi intens. Inseamna programarea si organizarea multor intalniri cu clienti si distribuitori potentiali. Daca nu programezi si organizezi suficiente intalniri, nu vei putea sa refaci depozitul de acasa in trei luni. Daca prelungesti la sase luni sau un an, risti sa consumi tot stocul din depozit si sa parasesti afacerea.
4. In prima saptamana din a treia (si cateodata din a patra) luna trebuie sa trimiti o comanda in valoare de 2.500 VP cu 50%. Aceasta va fi prima luna din calificarea de Supervizor Activ. In timpul acestei luni, trebuie sa vinzi 2.500 VP. Banii castigati vor fi pusi din nou in doua plicuri:
a) Capital de lucru/operational (bani pentru a cumpara 2.500 VP cu 50% sau mai mult, in functie de cat trebuie pentru a reface depozitul de 4.000 VP) este din nou investit in produse.
b) Venitul obtinut este folosit pentru a acoperi urmatoarele cheltuieli legate de afacere:- IBP
- Campanii de publicitate
- Unelte /instrumente de lucru
- Participari la STS, traininguri, centre
- Factura telefonica
- Transportul
- Aspect exterior
- Participare la evenimente regionale si internationale


Afacerea ta trebuie sa devina profitabila in decursul primelor 90 zile. Nu cheltui profitul pe nevoile tale personale pana nu acoperi toate cheltuielile legate de afacere. Pentru a putea realiza acest lucru, trebuie sa faci inventarul produselor din depozitul de acasa si invenatrul vaniturilor si cheltuielilor afacerii.

STADIUL AL DOILEA - CREAREA UNEI AFACERI PROFITABILE LA NIVELUL DE SUPERVIZOR ACTIV SI CALIFICAREA WORLD TEAM

In prima saptamana a celei de-a doua luni a calificarii la nivelul de Supervizor Activ trebuie sa comanzi produse in valoare de 2.500 VP pentru a reaproviziona stocul de produse din depozitul de acasa, unde ar trebui sa pastrezi un stoc permanent de 4.000 VP. In aceasta luna trebuie sa vinzi 2.500 VP. Banii trebuie pusi in doua plicuri:
a). capital de lucru (banii pentru cumpararea celor 2.500 VP cu 50% sau mai mult, pe masura ce ai nevoie sa refaci stocul de 4.000 VP - bani investiti din nou in produse.
b). venitul obtinut este folosit pentru acoperirea cheltuielilor afacerii lunare (v. mai sus).

A treia luna din calificarea la nivelul de Supervizor Activ arata exact la fel.

Realizand 2.500 VP in cea de-a patra luna consecutiv, te califici pentru World Team. In acest fel, volumul lunar de 2.500 VP devine un obicei.

Schema detaliata o veti gasi in anexa 1

De ce este asa important sa lucrezi intotdeauna la nivelul de 2.500 VP lunar?
1. Profitul/venitul tau va fi de minimum $1.000 lunar
2. Aceasta iti va permite sa creezi o istorie de succes deja din primul stadiu
3. Vei controla in permanenta finantele si afacerea ta
4. Vei avea intotdeauna suficienti bani pentru a-ti dezvolta afacerea (v. mai sus)
5. Vei fi intotdeauna capabil sa-ti instruiesti supervizorii cum sa creeze o afacere stabila si sa o dezvolte
6. Vei fi in permanenta un exemplu bun pentru supervizorii tai
7. Vei participa la toate trainingurile si petrecerile Supervizorilor Activi
8. Te vei califica pentru World Team si vei participa regulat la scolile World Team - evenimente majore pentru construirea unei organizatii
9. Vei participa intotdeauna la toate evenimentele internationale, inclusiv Extravaganza, si vei putea sa arati supervizorilor tai un stil de viata unic
10. Vei primi 5% Roialties.

Care este cel mai bun scenariu pentru calificarea World Team? 2.500 VPx4 luni sau 10.000 VP intr-o luna?

Ambele sunt la fel de bune:
- Nivelul de Supervizor Activ este in primul rand un nivel ce solicita "ca lucrurile sa functioneze" precum si dezvoltarea afacerii tale. Dezvoltarea afacerii solicita bani si management competent al depozitului si finantelor. Aceasta este ceea ce inseamna nivelul de Supervizor Activ.
- Un total de 10.000 VP inseamna ca ai noi supervizori si ca organizatia ta creste. Esti intr-un nou stadiu - acela al duplicarii, sponsorizarii si dezvoltarii de noi supervizori.
Cu alte cuvinte, asa cum un tren are nevoie de doua sine pentru a se deplasa, asa si tu ai nevoie de doua lucruri simultan:
- sa mentii un model profitabil al afacerii tale (nivelul de Supervizor Activ)
- sa duplichezi modelul tau si sa dezvolti noi Supervizori Activi in organizatia ta
Daca intr-o anumita luna nu ai un supervizor nou, volumul tau trebuie sa fie oricum 2.500 VP. Daca ai un nou supervizor, volumul total trebuie sa fie 6.500 VP si mai mult.
Daca ai facut deja greseli financiare si organizationale, nu dispera. Toata lumea greseste. Doar oamenii care nu lucreaza, nu gresesc. Ideea este sa nu faci aceleasi greseli in mod repetat.
Deci ce este de facut daca azi nu ai un depozit si o cifra de afaceri solida? Incepe cu inceputul.
Pentru a face acest lucru, intoarce-te la inceputul acestui document si urmeaza planul. Un lucru bun te deosebeste de un nou distribuitor - discountul de 50%. Mobilizeaza banii din nou, dar actioneaza cu intelepciune de data aceasta.
Drept rezultat, trebuie sa ai un depozit acasa de 4.000 VP.Aici este o lista cu regulile sigure majore, pe care daca le urmezi, vei fi capabil sa conduci afacerea ta corect si sa eviti multe greseli:

- creaza si mentine o baza de clienti activi in numar de 20-30, comercializeaza 2.000 - 3.000 VP si castiga $1.000 - 2.000 lunar

- achita-ti toate datoriile

- creaza si mentine un stoc de produse acasa de 4.000 - 5.000 VP si reinvesteste intotdeauna banii din vanzarea lor. Fara stoc de produse - nu ai afacere.

- Deschide-ti un cont bancar separat. Economiseste $500 lunar.

- Plateste impozitele.

- Niciodata sa nu dai cu imprumut bani si niciodata sa nu ajuti oamenii financiar si cu produse. Se stie ca in 99% din cazuri nu-ti vei mai vedea banii inapoi.

- Inventariza zilnic, lunar si trimestrial finantele si stocul de produse din depozitul de acasa.

- Daca ai o datorie care se apropie sau alte cheltuieli serioase, lucreaza extra si castiga banii de care ai nevoie, dar sa nu afectezi stocul de produse si nu lua banii ce trebuie reinvestiti.

- Nu da vina pe alti oameni pentru problemele tale financiare - in schimb, coordoneaza-ti afacerea corect. Succesul financiar sau esecul este o problema de alegere.

Cum pot sa-mi asigur un volum lunar de 2.500 VP?

Prin construirea unei baze de clienti pe termen lung. Chiar daca lucrezi incet si gasesti 5 clienti noi lunar, pana in luna a sasea vei avea 30 de clienti pe termen lung, si vei vinde sigur 2.500 VP. Daca instruiesti 3 dintre supervizori sa faca acelasi lucru si ii ajuti ca la randul lor sa invete alti 3 supervizori fiecare, organizatia ta va creste.

Mai jos este un exemplu cum ar putea arata.

In aceasta schema fiecare supervizor a construit o baza de 30 clienti permanenti sau pe termen lung si este un Supervizor Activ.

Schema detaliata o veti gasi in anexa 2

Astfel in cele trei nivele inferioare vei avea 3+9+27=39 Supervizori Activi. Fiecare dintre ei are 30 clienti. Inseamna ca tu ai 1.170 de clienti in organziatia ta. Daca fiecare client utilizeaza/consuma produse de 120 VP lunar, volumul tau organizational va fi de 140.400 VP. Cecul tau cu Roialties va fi de $7.020 si bonusul de 4% va fi de $5.616, ceea ce inseamna un total de $12.636, si tu esti in Millionaire Team.

Sunt convins ca informatia continuta in acest document va ajuta multi supervizori sa-si construiasca afacerea lor personala mai eficient si sa-si instruiasca supervizorii corect. Succes!

In anexa nr.3 veti gasi formularul inventarul veniturilor si cheltuielilor familiei, iar in anexa nr. 4 veti gasi formularul pentru Inventarul veniturilor si cheltuielilor afacerii.


Document Info


Accesari: 2632
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2022 )