Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
FUNCTIILE SUPIMENTARE eBCR

Finante


FUNCTIILE SUPIMENTARE eBCR

INSTALAREA FUNCTIILORDupa initializarea clientului la e_BCR si aducerea la banca a "Scrisorii de Initializare", acesta primeste (fie pe discheta fie prin email) un fisier-arhiva cu numele:

__<cic>.EXE , unde prin <cic> se intelege Codul de Identificare al Clientului.

Acest fisier este o arhiva autoexpandabila ce contine atat executabilele cat si datele personalizate ale clientului.

Clientul copiaza fisierul pe drive-ul C:\ (chiar in radacina, nu intr-un folder!) si verifica existenta folderului (adica a directorului) C:\AOOB pe acelasi calculator (adica faptul ca s-a initilizat de pe acest calculator).

Lanseaza __<cic>.EXE si vor rezulta:

Un folder al aplicatiei, cu numele de PF_EBCR

Subfoldere dedicate functiilor suplimentare cu programele aferente

Executabilul central, cu numele de PF_eBCR.EXE

INFORMATII GENERALE

Desi fiecare din functiile suplimentare pot fi lansate individual din subdirectorul propriu, este mult mai comod un lucru centralizat, care scuteste clientul de cunoasterea unor detalii tehnice si care permite evitarea unor operatiuni repetitive.

De fapt PF_eBCR.EXE indeplineste patru roluri:

a.) DESCRIERE succinta a functiilor

apare automat in ecran la selectarea functiei.

b.) LANSARE a diverselor functii:

- cu ajutorul butonului [ Lans ], daca este activ.

c.) ACTUALIZARE a fisierelor aplicatiei:

- cu ajutorul butonului [ Date noi ] se importa automat noile date.

d.) CONCATENARE a mesajelor ce se trimit la banca:

- cu ajutorul functiei "Cumul de Mesaje".

a.) DESCRIERE

Daca faceti clic pe oricare din butoanele panoului cu functiile aplicatiei, va apare afisata descrierea functiei respective.

In mod normal veti folosi tastele [ Pg Down ] si [ Pg Up ] pentru vizualizarea intregii aplicatii, dar nu veti putea scrie in aceste fisiere.

Daca totusi doriti sa va notati anumite amanunte pe care sa le regasiti, veti putea sa efectuati modificari ale textelor respective, dupa ce veti face un clic pe butonul [ Edit]. Daca doriti sa si printati, aveti butonul [Print].

b.) LANSARE

Este permisa lansarea urmatoarelor aplicatii, care au ca efect crearea unor fisiere, ce vor fi trimise la banca prin e_BCR, dupa incarcarea lor in ecranul de "Trimitere Mesaje":

b.1) Vanzare Valuta - Lici_V.exe din folderul ...Lici_V\

b.2) Cumparare Valuta - Lici_C.exe din folderul ...Lici_C\

b.3) Constituire Depozite - Depo.exe din folderul ...Depo\

b.4) (Ras)Cumparare CDD - Pccdd.exe din folderul ...CDD\

Pentru aceste functii LED-ul are culoarea verde, pentru cele ce nu se

lanseaza din acest produs, LED-ul are culoarea rosie.

c.) ACTUALIZARE

La aceasta aplicatie se pot face modificari sau imbunatatiri ale unor componente, fie ca acestea sunt executabile sau texte. BCR va trimite catre dvs un fisier pe care-l veti vedea in fereastra "Primire Mesaje" din e_BCR, cu titul "INFORMATII - BCR CENTRALA".

Acest fisier va avea pe primul rand scris textul "PF-MultiCash-eBCR", iar pe randul al doilea, numele fisierului care se actualizeaza.

Veti lansa aplicatia PF_eBCR, care va efectua automat modificarile corespunzatoare.

d.) CONCATENARE

Daca dvs. aveti mai multe mesaje-tip (adica licitatii, depozite sau (ras)cumparari de CDD-uri) este comod sa concatenati automat aceste mesaje intr-unul singur, cu numele de ToateMes.TXT. In felul acesta veti incarca un singur fisier-text in ecranul "Trimitere Mesaje" din e_BCR si veti face o singura transmitere prin internet a setului de date.

Nu incercati sa creati mesajele-tip in alt mod, sau sa le concatenati altfel! Se face o analiza a structurii si a sumei de control si se resping automat mesajele alterate.

Textul de mai sus (cu prezentarea rolului executabilului central) apare in ecranul de baza chiar prin lansarea aplicatiei (sau ori de cate ori se apasa tasta [Despre].

In partea stanga apar insiruite functiile produsului (atat cele de baza, interne lui e_BCR, cat si cele suplimentare, prezentate in continuare).

Daca se selecteaza una din functiile de baza, in ecran apare descrierea ei, insa lansarea ei se face din e_BCR.

Daca se selecteaza una din functiile suplimentare, se poate face nu doar descrierea ei ci si executarea lor, in vederea obtinerii fisierelor de date specifice.

COMUNICARE INTRE CELE DOUA PARTI ALE PRODUSULUI

De la banca spre functiile suplimentare

Sunt date care se schimba periodic sau nu (unele schimbari sunt zilnice, cum ar fi de exemplu rata dobanzii la Certificatele de Depozit cu Discount). Aceste date se gasesc in fisiere auxiliare intr-o forma specifica, si care sunt folosite de functiile suplimentare. Ele sunt aduse si actualizate automat, fara un efort special din partea clientului.

Clientul prin e_BCR, se conecteaza la banca si intra in ecranul de "Primire Mesaje", unde vede ce "ACTUALIZARE" de date a mai facut banca. Nu este nevoie sa si deschida acel fisier, pentru ca vizualizarea unei insiruiri de parametri nu-i poate spune mare lucru. Daca exista un mesaj cu numele de "ACTUALIZARE", atunci este suficient sa lanseze executabilul central PF_eBCR si printr-un clic pe butonul [DATA NOI], operatiunea de actualizare se va executa automat catre functia suplimentara vizata.

Clientul nu trebuie sa se preocupe ce anume se actualizeaza deoarece aplicatia recunoaste despre ce este vorba si executa ce trebuie.

De la functiile suplimentare la Banca

Lansarea uneia din functiile suplimentare determina producerea unui fisier de date cu nume specific:

1) Vanzare Valuta : V_<ll><zz><nn>.TXT

2) Cumparare Valuta : C_<ll><zz><nn>.TXT

3) Constituire Depozite : D_<ll><zz><nn>.TXT

4) (Ras)Cumparare CDD : R_<ll><zz><nn>.TXT resp. F_<ll><zz><nn>.TXT

care va fi [Incarcat] in ecranul din modulul de "Trimitere Mesaje" si trimis la Banca.

Pare usoara conexiunea ca V vine de la Vanzare si C de la Cumparare, dar deja la Cumparare de Certificate de Depozit cu Discount asocierea cu litera F nu se mai face logic; iar daca mai apar functii noi, deja lucrurile se complica. In plus se mai adauga grija cu pozitia lunii si a zilei, a nu incurca numarul de ordine cu al altuia. Fisierele de date ar trebui salvate undeva.etc.

Insa clientul nu trebuie sa invete ceva din cele de mai sus, si nici sa-si faca griji cu salvarea datelor. Exista o functie cu numele "Cumul de Mesaje" care face gestiunea a ceea ce se trimite la banca (adica stie ce sa trimita si le mai si salveaza in folderele SALV, aflate in fiecare subdirector de functie suplimentara).

Ceea ce trebuie sa stie clientul este ca va incarca (comod, pentru ca se face si o concatenare daca sunt mai multe fisiere de trimis la Banca) in ecranul "Trimitere Mesaje" un singur fisier, cu numele TOATEMES.TXT ce se creeaza in folderul PF_EBCR.

Ceea ce nu trebuie sa faca clientul este sa scrie direct in ecranul "Trimitere Mesaje", (sau sa modifice datele incarcate) pentru ca exista o suma de control pe baza careia se verifica crearea datelor functiilor suplimentare prin aplicatiile respective, si deci sa fie respins de catre banca ordinul primit.

FUNCTIILE INTERNE

Sunt trei functii interne ale lui e_BCR, care sunt descrise prin explicatiile afisate in ecranul din dreapta, daca se activeaza butonul radio (prin clic pe numele functiei).

La baza fiecareia dintre ele se afla cate patru butoane, care au urmatoarele semnificatii:

[Edit] 

In mod normal datele din ecran sunt doar pentru vizualizare (clic si apoi cu PgUp si PgDn se afiseaza texte mai lungi)

[Print]

Se poate lista textul explicativ

[Lans]

Nefolosit (marcat cu rosu, inactiv) in cazul functiilor interne.

[Gata]

Se revine la ecranul cu informatii generale.

 

OBSERVATII

Deoarece am suplinit la Server intarzierea aparitiei ultimei versiuni de plugin, se poate folosi cuvantul cheie TRANSFER in loc de ALIMENTARE CARD. De asemenea se poate folosi CNP-ul trunchiat in loc de CF la completarea unui ordin de plata.

FUNCTIILE SUPLIMENTARE

Prin lansarea unei functii suplimentare cu ajutorul butonului [Lans], apara un ecran unde sunt vizibile mai multe casete de culori diferite:

Alb - pentru date care sunt deja inscrise, cum ar fi datele personale ale clientului,

ca si unele date ale banci (numele unitati bancare, OIS-ul) si chiar si contul clientului.

Galben - la casete care sunt necompletate, cu cursorul deja pregatit pentru scrierea de valori specifice ordinului respectiv.

Albastru - necompletat, dar care se va completa automat functie de inscrierea datelor in caseta galbena.

Mai apar anumite mnemonice cum ar fi CIC, CNP, Nr.MC, care sunt in general cunoscute ca semnificatie, dar pentru orice eventualitate sunt insotite si de un dreptunghi de forma [ : ] , pe care daca se efectueaza un clic apare un help descritiv al mnemonicului.

Daca se doreste listarea fisierului (asa cum va fi el listat la banca) se executa un clic pe tasta [ Print ]. Noi insa va sugeram sa lansati rutina de printare, nu pentru a va consuma hartia ci pentru a verifica intr-o forma lizibila, finala ordinul respectiv (in cazul acesta de vanzare valuta).

In special ca ati completat corect conturile in lei si valuta, care trebuie sa respecte forma tipica a BCR-ului.

Daca v-ati deschis un alt cont, sa zicem in Euro, atunci veti inscrie EUR plus secventa respectiva, ce apare dupa CIC-ul Dvs.

In caz de eroare vi se respinge ordinul de vanzare, ca si in cazul in care nu aveti disponibil.

Ar trebui sa percepeti aceste functii suplimentare ca si cum ati fi la ghiseu, iar faptul ca trimiteti datele semnate electronic prin e_BCR, ca si cum ati semna pe hartie acolo.

Fisierul rezultat va fi de forma:

BANCA 53900 * 08000635 * PF * V_071301.TXT


*** date ***

Popescu Valentin

Bucuresti, str Albinei, nr. 18, sector 2

CI

2511.2-33124.1/ROL

2511.2-33124.2/USD

Sucursala Judeteana Prahova

3000 USD

treimii Dolari SUA

Valentin

Acest fisier in mod automat (prin lansarea functiei "Cumul de Mesaje") este inglobat in ToateMes.TXT care va fi incarcat in e_BCR, prin modulul "Trimitere Mesaje".


Document Info


Accesari: 1390
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )