Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
Prezentarea Bancpost

Finante


Prezentarea Bancpost

1.Despre BancpostBancpost este astazi una dintre cele mai importante banci din Romania. Este o echipa puternica de specialisti, dispune de o retea teritoriala extinsa si ofera o gama larga de produse si servicii special concepute sa satisfaca cele mai exigente dorinte ale clientilor corporativi, de retail si ale persoanelor fizice cu statut financiar ridicat din România. 

Reuseste sa fie cu un pas inaintea celorlalti, sa aduca pe piata produse noi si competitive, intotdeauna orientate spre client. Deoarece clientul este cea mai importanta persoana din banca. Clientii sunt tratati într-o maniera personalizata de catre profesionisti de valoare care ofera servicii excelente, produse de înalta calitate si promptitudine în acordarea de consultanta. Ca urmare a intensei restructurari din ultimii doi ani, care a reproiectat activitatile sale de baza, Bancpost este astazi pregatita sa fie banca de prima optiune pentru clientii din Romania.

2.Prezentarea companiei

Bancpost a fost infiintata in 1991, ca banca universala, comerciala si de economii, cu capital de stat, devenind in noiembrie 2002 prima banca  privatizata integral din sistemul bancar romanesc. Bancpost este astazi una dintre cele mai importante banci din Romania, oferind o gama larga de produse si servicii clientilor corporativi, de retail si persoanelor fizice cu statut financiar ridicat din Romania.

In prezent, actionarul majoritar al Bancpost este Eurobank EFG, una dintre cele mai mari companii listate la Bursa de Valori din Grecia din punctul de vedere al capitalizarii bursiere si membra a EFG Group din Geneva.

In 2005, Bancpost  a parcurs un proces de restructurare majora, care a vizat implementarea unui nou model de afaceri bazat pe principiile centralizarii, specializarii si automatizarii pr 21321k1017v oceselor, introducerea unui sistem informatic de ultima generatie, precum si de o ampla actiune de instruire a personalului. O alta componenta a procesului de restructurare este reorganizarea, relocarea si modernizarea retelei de unitati. Acest proiect, care se va desfasura etapizat pana in anul 2007, are rolul de a transforma toate unitatile Bancii in puncte profitabile de vanzare si deservire a clientilor, care ofera un ambient de afaceri modern si prietenos, in conformitate cu noile standarde de identitate corporativa: vizibilitate, accesibilitate, spatii deschise, platforma larga, noi tehnici de promovare. De asemenea, Bancpost a investit semnificativ si in extinderea retelei sale teritoriale, astfel ca la sfarsitul lui 2006 aceasta a ajuns la 225 de unitati.

In concordanta cu viziunea sa de a deveni un protagonist pe piata de retail, Banca a efectuat in ultimul an schimbari importante in ceea ce priveste portofoliul sau de produse si servicii adresate populatiei. Astfel, Bancpost a lansat la sfarsitul lui 2005 cardurile de credit American Express® Gold si Green, ca partener exclusiv al American Express in Romania, produse pentru care a primit premiul "Cel mai bun produs bancar al anului 2005" din partea revistei "Piata Financiara". Prin acest parteneriat exclusiv, Bancpost si-a consolidat pozitia de top pe piata romaneasca a cardurilor. Banca a lansat in 2005 si un nou imprumut pentru locuinte (premiul "Cea mai buna banca pentru credite ipotecare" in 2005 acordat de "Bucharest Business Week"), un cont de economii flexibil, precum si noi produse dedicate companiilor mici, asociatiilor familiale si liber-profesionistilor. 2006 a adus in portofoliul Bancpost doua noi produse, Creditul "Imediat" si Depozitul "PRIM", precum si distributia prin reteaua sa a unitatilor de fond pentru Fondurile deschise de investitii Bancpost Plus si Bancpost Active Balanced, entitati administrate de EFG Eurobank Mutual Funds Management Romania SAI S.A., subsidiara a Grupului Eurobank EFG. Mai mult, Bancpost a lansat in premiera pe piata romaneasca "Ronsmart" - Depozitul cu 10% Inteligenta Adaugata, un produs inovator care combina siguranta si stabilitatea unui excelent depozit la termen cu posibilitatea unor randamente superioare oferite de investitiile in Fondul deschis de investitii Bancpost Active Balanced.

De asemenea, o noua infrastructura a fost implementata pentru a deservi mai bine segmentul de retail (persoane fizice, companii mici, asociatii familiale si liber-profesionisti). Cuprinzand toate unitatile Bancii si cele 8 centre de coordonare regionale, noua structura este sustinuta de centralizarea proceselor, fapt care permite o mai mare flexibilitate, rapiditate si eficienta.

Bancpost este de asemenea un sustinator activ al sectorului corporativ, oferind solutii financiare variate, atat din fonduri proprii cat si din fonduri provenite din acorduri si linii de finantare internationale. in 2006 s-au creat premisele unei dezvoltari accelerate a activitatii bancii in relatia cu companiile mijlocii si mari, prin implementarea unui model unic de business. Astfel, o retea formata din 8 centre de afaceri si 14 birouri-satelit pozitionate in orase cu potential economic ridicat ofera solutii financiare flexibile companiilor mijlocii, in timp ce Directia Companii Mari din cadrul Centralei Bancii gestioneaza relatia cu companiile mari. Noua structura este orientata cu precadere spre latura comerciala a relatiilor cu companiile, oferind acestora un interlocutor dedicat in masura sa identifice cele mai potrivite solutii de creditare, investitii, leasing si evaluare adaptate fiecarei afaceri, in timp ce reteaua extinsa de unitati bancare va continua sa deruleze latura operationala.

In ceea ce priveste portofoliul de produse, incepand din vara lui 2006 clientii Bancpost companii mijlocii  au la dispozitie 3 noi credite in lei, proiectate sa aduca imbunatatiri semnificative in conditiile de finantare a acestui segment: o linie de credit revolving, un credit pe afacere non-revolving si un credit de investitii. Bancpost a lansat totodata si 3 variante promotionale ale acestor produse, respectiv "Creditul Avantaje", "Creditul Afacerea Ta" si "Creditul Parteneri", care ofera conditii extrem de atractive din punct de vedere al costurilor pentru client. Mai mult, si oferta Bancii de produse destinate finantarii comertului s-a imbogatit cu 3 produse noi: scontarea acreditivelor de export, factoringul intern si scontarea biletelor la ordin, a cecurilor si a cambiilor. Bancpost sprijina astfel dezvoltarea afacerilor internationale ale clientilor sai si le permite accesul rapid la lichiditati, protejandu-i de riscurile de imobilizare financiara.

Bancpost beneficiaza si de sinergia rezultata din prezenta in Romania a altor companii apartinand actionarului sau majoritar Eurobank EFG. Este de mentionat ca, pe parcursul ultimilor doi ani, in conformitate cu politica sa de extindere in sud-estul Europei, Eurobank EFG a infiintat sau achizitionat in Romania sase companii: EFG Retail Services IFN, EFG Eurobank Mutual Funds Management Romania SAI, EFG Eurobank Finance, EFG Eurobank Securities, EFG Eurobank Leasing, EFG Eurobank Property Services. De asemenea, in anul 2006 se preconizeaza ca EFG Eurolife isi va deschide doua subsidiare in Romania. Toate aceste societati isi propun sa ocupe pozitii de top in sectoarele lor de activitate, iar prin cooperarea cu acestea Bancpost are posibilitatea de a oferi clientilor sai produse integrate care vor asigura astfel satisfacerea celor mai sofisticate cerinte.

Actionariatul solid, echipa manageriala experimentata si parteneriatul de succes cu institutiile financiare internationale, alaturi de profesionalismul si abnegatia angajatilor constituie principalele ingrediente ale viitoarei evolutii pozitive a Bancii, in masura sa deschida noi oportunitati si perspective pentru Bancpost.

3.Viziune, misiune

VIZIUNEA

Sa fie o banca de prima optiune pentru clientii corporativi si de retail din Romania, operand totodata cu simt de raspundere fata de actionari, angajati si fata de societate.

MISIUNEA

Bancpost va furniza produse si servicii inovatoare, care satisfac dorintele clientilor corporativi, de retail si ale persoanelor fizice cu statut financiar ridicat din Romania. Produsele si serviciile vor fi oferite intr-un mediu prietenos si modern, de catre o forta de vanzari bine pregatita, dinamica si orientata spre rezultate. Bancpost isi va valorifica solida sa reputatie de banca sigura si bine cunoscuta si, prin extinderea prezentei sale fizice, isi va consolida angajamentul si continua sa contributie la economia Romaniei.

4.Capital social

In luna august 2006 EFG Eurobank Ergasias S.A. a cumparat pachetele de actiuni detinute în Banca de BERD si IFC. In urma tranzactiei, EFG Eurobank Ergasias S.A. si-a majorat pachetul de actiuni de la 62 % la 77,56451% din capitalul social al Bancpost. 
 
Structura actionariatului Bancpost la 1 septembrie 2006 potrivit Registrului Actionarilor, structura care urmeaza procedura de înregistrare la Oficiul Registrului Comertului:

EFG Eurobank Ergasias S.A.

SIF Banat-Crisana S.A.

SIF Moldova S.A.

SIF Transilvania S.A.

SIF Oltenia S.A.

Alti actionari

Capitalul social al Bancpost este in prezent de 448.255.012,00 RON, iar valoarea nominala a unei actiuni este de 0,40 RON

5.Recunoastere

Numeroasele premii pe care le-a castigat de-a lungul timpului atesta calitatea seviciilor si produselor Bancpost. Puteti vedea in continuare cateva dintre premiile obtinute.

"Cel mai bun produs bancar al anului 2006": RONSMART - Depozitul cu 10% Inteligenta Adaugata

Premiul de excelenta pentru contributia adusa de Bancpost la implementarea politicii anti-drog din Romania

Premiul "Women in Business" acordat de catre BERD si Erste Bank doamnei Elena Petculescu, presedinte de onoare a Bancpost

Premiul pentru "Implicare in dezvoltarea economiei din Romania" 2006

"Cel mai bun produs bancar al anului 2005" - cardurile Green si Gold American Express.

Bancpost a primit un nou Premiu de Excelenta: "Cea Mai Buna Banca pentru Credite Ipotecare"

Cea mai buna banca din Romania in Guvernanta Corporativa

O noua recunoastere - Premiul "Banca Anului 2004" Oskar Capital

Bancpost a fost desemnata "cea mai buna banca in relatia cu clientii IMM"

Bancpost a fost declarata banca anului de catre "The Banker"

Recunoastere "The Gallup Organization" pentru Presedintele Bancpost

Bancpost - cea mai transparenta banca in relatia cu publicul

Bancpost a fost desemnata "cea mai performanta banca in activitatea de Retail Banking"

Premiul Flacara pentru management 2002, oferit doamnei Elena Petculescu, Presedinte si CEO al Bancpost

Cardul Ultra Bancpost este cel mai vandut card de debit din Romania

Bancpost a fost premiata de BERD si Comisia Europeana

Bancpost a primit premiul "Cel mai semnificativ client al industriei IT&C pe anul 2002"

Bancpost a primit Premiul pentru Cel mai bun Produs Bancar al Anului

Bancpost a primit trei premii pentru activitatea de carduri

Contul Total BANCPOST - cel mai bun produs bancar al anului

Bancpost a primit premiul VISA pentru 500.000 carduri emise

Bancpost a fost desemnata "cea mai dinamica banca in promovarea cardurilor"

Premiul VISA acordat Bancpost pentru depasirea pragului de 250.000 de carduri emise

Bancpost a primit premiul WESTERN UNION pentru "cea mai sustinuta implicare in comercializarea serviciului" in Europa

Premiul WESTERN UNION 2000 acordat BANCPOST pentru "cea mai reusita lansare la nivel national a serviciilor de plati rapide"

Premiul oferit de revista "Piata Financiara" pentru: CEL MAI BUN PRODUS AL ANULUI 1999 - CARDUL VISA ELECTRON BANCPOST

Peste 100.000 de carduri VISA emise de Bancpost

Premiul "Oskar Capital" pentru 'Cea mai buna banca a anului 1998"

"Premiul si Trofeul de Excelenta si Calitate"

Premiul "Corporate Citizen" oferit Bancpost de catre publicatia "Bucharest Business Week"

6.Topul primelor 10 banci din Romania

Pozitia

Banca

Cota de piata (dec. 2005)

Crestere procentuala

BCR

BRD

Raiffeisen Bank

ING Bank

HVB Bank

Bancpost

CEC

Banca Transilvania

Alpha Bank

ABN Amro Bank


Document Info


Accesari: 4155
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )