Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
Globalizarea a mediului international

geografie

Globalizarea a mediului international astfel modificand perceptia asupra amenintarilor si vulnerabilitatii in fata socurilor externe.Intr-un astfel de mediu un razboi local poate avea o rezonanta internationala, exemplul celui din Afghanistan care a antrenat miscari de populatie si activitatea traficantilor de droguri explica interesul pentru statele fragile din zona de influenta a Australiei.In situatia actuala,Australia nu se confrunta cu amenintari clasice asupra teritorilui ei si nici nu proiecteaza in viitorul apropiat o astfel de amenintare.In schimb atentia este indreptata spre provocari regionale,dorindu-se stablizarea regiunilor apropiate de teritoriul Australiei.

Ea Identifica procesul de globalizare si amenintarile ce apara in urma acestui fenomen precum Terorismul si accelerarea unor amenintari precum epidemiile ,cazul Gripei Aviare.

Terorismul - este identificat ca o amenintare la securitatea cetatenilor,afacerilor si activitatilor guvernului australian inafara.Cresterea in intensitate a amenintarii din persepctiva posibilitatii ahizitionarii de arme de distrugere in masa de catre gruparile teroriste.

Statele fragile - Instabilitatea le face vulnerabile la crimainalitatea transnationala si la insurgente.Pot deveni zone operationale pentru teroristi.Proximitatea unor astfel de state fata de Australia

Proliferarea armelor de Distrugere in masa - Tari precum Korea de Nord si Iran si actori non statali precum al Qaeda.

Utilizarea Fortei in secolul XXI - Prina aceasta se intelege atacurile necoventioanele precum cel de la World Trade Center

Impactul Regional al Amenintarilor Teritoriale - raspandirea amenintarilor prin intermediul statelor fragile.

Zone de interes:

Pacificul de Sud si Timorul de Est

Granita Asia-Pacific

Orientul Mijlociu si Asia CentralaInca din anul 2001,declaratiile guvernului pe probleme de securitate nationala au fost de initiative contra-terorism si evaluarea amenintarilor regionale.In momentul de fata siteul de Securitate Nationala al guvernului australian este aproape in exclusiviatete dedicat politicilor de contra-terorism.Ca o putere continentala cu iesire la trei oceane interesele economice si de securitate ale Australiei se afla dincolo de aceste granite. Interesele sale sunt direct legate de dezvoltari in regiunea Asia-Pacific.

Cateva din criteriile dupa care agenda politicii de securitate opereaza in ierarhizarea si includerea problemelor centrale pentru planificarea securitatii nationale sunt urmatoarele:

magnitudinea - problema este la o asemenea scara incat sa angajeze guvernul la un nivel national sau sa copleseasca capacitatea de rspuns locala sau nationala a guvernului.

Proximitatea - apropierea amenintarii fata de Australia

Urgenta - iminenta si aspectele temporale ale amenintarii.

Amenintarile clasice miltare la adresa statului nu au disparut cu totul din planificarea securitatii nationale,dar lor li s-au alaturat o serie de probeleme transnationale si riscuri care cer raspunsuri diferite.

Resurse considerabile ,umane si materiale sunt investite in sustenabilitatea politicii de securitate australiene.Se prociecteaza nevoia de a crestere la 57,000 de militari permananenti in urmatoarea decada.3.1 miliarde de dolari sunt investiti in recurutarea si intretinerea acestora.

Defence Materiel Organisation (DMO) ce se ocupa de achizionarea si aprovizionarea cu ehipamente si thenologi militare are un capital de 100 miliarde de dolari in proiecte si afaceri.

Campeanu Sergiu Facultatea De Istorie RISE anul III

Document Info


Accesari: 2199
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright Contact (SCRIGROUP Int. 2023 )