Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
ISTORIC AL TURISMULUI SI ALPINISMULUI DIN BUCEGI

geografie
ISTORIC AL TURISMULUI sI ALPINISMULUI DIN BUCEGI


LOCALITĂŢI DE ACCES


Sinaia situata pe Valea Prahovei pe DN 1 la 130 km de Bucuresti, 41 km de Brasov, la o altitudine cuprinsa între 800 si 1000 m sub muntii Furnica si Piatra Arsa, este cea mai renumita statiune montana din tara, numita si Perla Carpatilor. Cadrul natural dominat de crestele muntilor ce depasesc 2000 m, padurile de conifere, minunatul complex al Pelesului, manastirea, numeroase trasee turistice, de schi si sanius, cazarea în hoteluri de doua la patru stele si în numeroase vile fac ca Sinaia sa fie cautata de turisti de toate vârstele si gusturile.

Obiective turistice: Complexul Peles format din Castelul Peles, Pelisorul, Foisorul, Corpul de Garda, Economatul; Manastirea Sinaia cuprinde Biserica Mica (ctitorita de marele spatar Mihai Cantacuzino în 1695), Biserica Mare, muzeul Manastirii Sinaia, mormântul lui Tache Ionescu; Cazinoul construit în 1912 dupa modelul celui din Monte Carlo; în parcul orasului muzeul Rezervatia Bucegi prezinta vizitatorilor mediul natural al muntilor Bucegi si al bazinului hidrografic al vaii Prahovei.

Traseele turistice l, 2 care pornesc din Sinaia fac accesul spre Platou si Valea Ialomitei. Traseul auto 1 face legatura cu Valea Ialomitei si Platou. Escalada se practica pe traseele alpine 1-5 de la stânca Sf. Ana.Schiul. Sinaia este una dintre cele mai importante statiuni de practicare a schiului (vezi cap. Schi).

Mijloace de transport pe cablu. Telecabina Sinaia - Cota 1400, diferenta de nivel 590 m, lungime 2328 m, capacitate 37 persoane; telecabina Cota 1400 - Cota 2000, diferenta de nivel 606 m, lungime 1950 m, capacitate 29 persoane.

Poiana Ţapului situata pe Valea Prahovei pe DN 1 la 134 km de Bucuresti, 860 -900 m altitudine.

Busteni este capitala alpinismului românesc fiind situat pe Valea Prahovei pe DN 1 la 136 km de Bucuresti, 35 km de Brasov, la altitudinea de 885 - 925 m, la poalele muntelui cu valoare de simbol, Caraimanul.

Punct de plecare pentru traseele turistice 5, 6, 7 de acces spre Platou, Vârful Omul si Valea Ialomitei.

Alpinismul - din Busteni se face practic accesul spre majoritatea traseelor alpine din abruptul prahovean.

Schiul este mult mai putin reprezentat comparativ cu Sinaia (vezi cap. Schi).

Mijloace de transport pe cablu: telecabina Busteni - Babele, diferenta de nivel 1238 m, lungime 4350 m.

Obiective turistice: Monumentul Eroilor (Crucea Eroilor sau Crucea Caraimanului) pe traseele 13, 14; Babele si Sfinxul cu telecabina pâna la Babele sau traseul turistic 6; Cascada Urlatoarea pe traseul 4; Muzeul memorial ,,Cezar Petrescu"', Biserica Domneasca; Castelul Cantacuzino.

Azuga este situata pe Valea Prahovei pe DN 1 la 139 km de Bucuresti, la altitudinea de 900 - 1000 m, are una din cele mai lungi pârtii de schi din tara. De aici se face legatura cu Cabana Diham (traseul 10).

Predeal, importanta statiune turistica se afla la o distanta ceva mai mare de Muntii Bucegi dar reprezinta un punct important de plecare spre acestia prin muntii Dihamului.

Pârâul Rece este un complex turistic situat pe versantul nordic, pe DN 73A, Predeal - Râsnov, la 8 km de gara Predeal, la altitudinea de 800 m.

Traseele turistice de aici fac legatura cu Cabana Diham si Valea Glajeriei.

Râsnov este situat la intersectia DN 73 (Brasov - Câmpulung) si DN 73A (Predeal -sercaia), la 12 km de Brasov, strabatut de calea ferata Brasov - Zarnesti, altitudini 650-700 m. De aici porneste traseul turistic 18 spre Valea Malaesti - Vârful Omul.

Obiective turistice: Cetatea taraneasca, basilica din sec. XIV.

Bran (cu satele adiacente Poarta si simon) este situat în partea nord-vestica a masivului, în culoarul Bran-Rucar, pe DN 73 (Brasov - Câmpulung - Pitesti), 24 km de Brasov, altitudine 700-900 m.

Trasee turistice de acces (19, 20, 21, 24, 25) spre Vârful Omul, Malaiesti si Valea Ialomitei.

Obiective turistice: Castelul Bran; Muzeul etnografic în aer liber; Muzeul Vamii; monumentul Reginei Maria.

Branul ofera numeroase posibilitati de cazare în vile si pensiuni cochete.

Moieciu de Sus situat în culoarul Bran-Rucar, pe DN 73 (Brasov - Câmpulung -Pitesti), la 27 km de Brasov, altitudine 950-1100 m.

Traseele turistice (26, 27) care pornesc de aici fac legatura spre culmea Strunga si mai departe cu Valea Ialomitei.

Pietrosita situata pe Valea Ialomitei, pe DN 71 (Sinaia - Târgoviste), la 37 km de Târgoviste; de aici porneste traseul turistic 29.

Moroieni este situat pe versantul sudic, pe DN 71 (Sinaia - Târgoviste), la 42 km de Târgoviste, altitudine 700-800 m. De aici se face accesul pe Valea Ialomitei pâna la Hotel Pestera pe drumul auto nemodernizat (traseul auto 2).Document Info


Accesari: 5045
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2022 )