Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
Munchen

geografie


Munchen


Capitala landului Bavaria din Germania, orașul Munchen, cu o populație de 2 200 000 locuitori, este o combinație bogată de intreprinderi industriale cu simboluri istorice ale unui trecut st 757k107h rălucitor.Orașul a fost fondat în 1158 de către Heinrich, duce de Saxonia, devenind de-a lungul timpului unul dintre cele mai importante centre de putere și dominație în Germania, leagănul dinastiei Wittelsbach. În timpul celor 663 de ani cât a durat dominația acestei dinastii în Munchen s-au construit o serie de fastuoase castele,cea ce exemplifică fascinația bavarezilor pentru grandoare și spectacol.

În 1920 Munchen devine locul de naștere al Național Socialismului, mai cunoscut sub numele de nazism. 18 ani mai târziu, orașul își leagă numele de odiosul tratat politic prin care Franța și Marea Britanie consfințesc cipârțirea Cehoslovaciei de către Hitler.

Reconstruit după război, Munchen devine centrul industriei de înaltă tehnologie al țării, aducând o mare prosperitate locuitorilor săi.

Orașul are și un mare potențial turistic, trei porți medievale împreună cu magnificul turn al Catedralei Frauenkirche din secolul al XV -lea și impozanta clădire în stil gotic a Primăriei, sunt numai câteva din atracțiile vizitatorilor acestui oraș.Document Info


Accesari: 2530
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )