Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
Vantul

geografie


Directia vantului

Este dificil de stabilit si de analizat in detaliu date legate de vant, intrucat atat directia cat si viteza sa se schimba frecvent, deci orice reprezentare grafica trebui sa aiba si o dimensiune in timp 21521y244v sau frecventa.
Figure 1 - Annual hourly wind direction data for New York, USA.


Sistemul de mai sus permite analiza vantului in 16 directii diferite, fata de un multiplu de 22.5 (360/16). Viteza vantului poate fi reprezentata ca o distanta din centrul unei diagrame polare. Aceasta este facuta in 10 inele concentrice de vanturi de pana la 50km/h,care da nastere unei diagrame in care pot fi inscrise in fiecare ora diverse proprietati ale vantului, folosind o scara de culori care sa indice frecventa relativa. Acest sistem da posibilitatea ca temperatura, umiditatea si cantitatea de ploaie medie sa poata fi de asemenea reprezentate. Cu acest sistem se pot calcula orice momente din zi si din an, facand posibila comparatia, spre exemplu, intre dupa amiezile de vara si diminetile de iarna etc.

 Aceste informatii sunt vitale pt arhitect cand stabileste protectia la ploaie, locatia cea mai buna pt zonele in aer liber si culoarele de ventilatie naturala.


Roza vantului

  O diagrama octogonala, fiecare directie avand 12 linii ce corespund celor 12 luni ale anului dispuse pe digrama in sensul acelor de ceasornic. Fiecare linie reprezinta procentul din timpul fiecarei luni in care vantul bate din cele 8 directii.


Figure 2 - The octagonal wind rose, showing data for
Perth, Western Australia.


  Rezultatul este o diagrama care arata f clar directia domonanta a vantului in decursul celor 12 luni ale anului. Aceste diagrame nu arata schimbarile diurne ale directiei vantului. Astfel, de obicei se construiesc 2 diagrame, una pt ora 9am si una pt 3pm.


Document Info


Accesari: 3922
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )