Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
Poluarea aerului si Consecintele poluarii

Ecologie


Poluarea aeruluiPoluarea- se face atunci cand aerul se incarca cu substante straine,

-consta in  modificarea compozitiei naturale prin patrunderea unor elemente straine, nocive si care pot provoca tulburarea sanatatii persoanelor exp 858f51i use.

Aerul este vital pentru om. Fara aer, omul poate supravietui cel mult sase minute. De asemenea nici viata, celorlalte vituitoare, nu este posibila in absenta aerului.

Oxigenul- se afla in aer, in proportie de 20 %. Sub 10% oxigen in aer, viata devine imposibila. Procentul de oxigen scade cu inaltimea si cu reducerea presinii atmosferice.

Aerul poate fi poluat prin doua surse:

-naturale -cand erup vulcanii, degaja praf si gaze, in atmosfera; de asemenea, incediile forestiere si fumurile de nisip imbacnesc si ele aerul.

-artificiale -procese de combustie, transporturi, procese industriale

Datorita activitatilor umane, in ultimul timp au aparut unele modificari ale compozitiei aerului, inspecial in apropierea intreprinderilor industriale si in orase; modificari care, de cele mai multe ori imfluenteaza negativ caliutatea aerului.

Zi de zi ajung in aer cantitati enorme de gaze de esapament. Candvfa fenomenul s-a limitat doat la zonele puternic industrializate si orase. Metodele de agricultura intensa care s-au extins in intreaga lume au contribuit la cresterea cantitatii gazelor poluante, precum si la producerea unor substante, cum ar fi ierbicidele, insecticidele.

Unele componente ale gazelor de esapament, in cazul in care sunt inhalate, provoaca tulburari pulmonare: bronsite, astm pulmonar, si altele.

Gazele freonice deterioreaza statul de ozon, deschizand calea spre pamant a componentelor daunatoare din raditiile solare.

Consecintele poluarii

Agentii poluanti actioneza simultan, exercitand o poluare complexa.

Efectul de sera-este o consecinta a proprietatii gazelor din atmosfera (dioxid de carbon, gaz metan, ozon, clorofluorocarburi) de a imagazina caldura reflectata de pamant.

Fenomenul de ,,Smog'' apare atunci cand in jurul particolelor de praf industrial din aer, se condenseza vapori de apa rezultand o adevarata ,,perdea'' intre Pamant si Soare.

Legatura dintre aer  si sanatate

Pentru a asigura satarea de sanatate a organismului, fiecare celula a corpului omenesc are nevoie de un aport continu si proaspat de oxigen, care este extras din aerul pe care il respiram si este trimis la nivelul tuturor tesuturilor prin intermediul globulelor rosii din sange.

Tot ceea ce impiedica accesul oxigenului la nivelul plamanilor sau eliberarea lui spre celulele organismului prezinta consecinta grave asupra sanatatii.

Observatie

Reciclarea salveaza omenirea

Cand respiri data viitoare, multumeste-i unui copac, sau altei plante verzi.

Daca n-ar recicla ele aerul, noi nu am mai avea oxigen. Daca se distrug padurile, asa cum se intampla in America de Sud, unde imense zone sunt distruse datorita ploilor acide-cantitatea de oxigen scade iar cantitatea de dioxid de carbon creste si retine caldura.


Document Info


Accesari: 33882
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )