Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
Agentia de turism - Lira Tour Travel

Turism
Facultatea de Studii Economice, Juridice si Administative Pitesti
Agentia de turism

Lira Tour Travel

Student:Popescu Rizica Georgiana

Specilaizare:E.C.T.S anul II grupa:2

Logo SC LIRA TOUR TRAVEL SRL

Identificarea firmei

Denumirea societatii este:”Lira Tour Travel ‘’ in toate actele, facturile si acte emanand de la societate, denumirea va fi precedata sau urmata de societate cu raspundere limitata sau initialele S.R.L; adresa sediului societatii ; numarul de ordine din Registrul Comertului; capiatlul social si codul fiscal.

S.C. Lira Tour Travel S.R.L este persoana juridica r 141d320b omana de societate cu rapundere limitata.

Codul unic de inregistrare: RO1882870

Nr de ordine la Registrul Comertului: J031030/2006

Sediul societatii este in Romania, localiatatea`Pitesti, Strada Victoriei Nr.89

Nr. Tel 

Fax : 0348401054

Adresa e-mail:liratourtravel@yahoo.com

Capital Social  RON

Asociat: unic (Bratu Daniela)

Societatea poate infiinta, avea sucursale, filiale, reprezentante situate si in alte localitati din tara sau stainantate rspectand prevedirele legale.

Durata societatii este nelimitata, cu incepere de la data inregistatrii la Camera de Comert.

Scopul societatii :comercilaizarea de produse, promovarea si punerea in aplicare a initiativelor de interes general in domeniul turismului.

Obiectul de activiatate : comercializarea de pachete turistice sau componente ale acestora pe plan intern si international.

Istoricul activitatii 

Inca de la inceput ,de la data infintarii in anul 2006, Lira Tour Travel s-a ocupat, in caliatate de agentie de turism detailista, de comercializarea excursiilor in tara si strainatate, pachete turistice, sejururi, ticketing, incheiere de asigurari de viata cu societetea EuroAsig.

Desi noua în lunga lista a agentiilor de turism s-a impus rapid prin diversitatea si complexitatea ofertelor, prin deschiderea constanta catre nou, prin amabilitatea si competenta personalului. Toate aceste atu-uri au în spate o mare pasiune si o bogata experienta – de peste 20 de ani –, Daniela Bratu.

Inca de la infiintare este membra a Agentiei Nationala a Agentiilor de Turism cu sediul in Bucuresti (A.N.A.T) .

Afacerea a fost demarata cu costuri relativ mici în raport cu alte activitati. Costurile ar fi: înfiintarea societatii (maximum 300 €), achizitionarea echipamentelor de birou (computere, soft, imprimanta, copiator, scanner: 1500–5000€),cheltuieli legate de cumpararea sediului 20000 euro, alte cheltuieli initiale 1500 euro(stabilire contacte cu partenerii, angajare personal, consumabile, cheltuieli cu promovarea etc).

Totusi, rata profitului net nu este una prea spectaculoasa, de regula ea atingând în jur de 3-5% din cifra de afaceri.

Produsele si serviciile de baza

Serviciile pe care le ofera :


- servicii turistice la cererea clientului, care se refera la programele organizate in mod special, ca urmare a solicitarilor turistilor , denumite in continuare servicii la cerere ;

-Bilete`de`avion :
Departamentul de Ticketing al agentiei de turism Lira Tour Travel sta la dispozitia clientilor atat pentru rezervari ferme de bilete de avion cat si pentru orice informatii legate de orarele de zbor ale curselor interne, tarife aplicabile biletelor, conditii de rezervare, anulare sau modificare ale itinerariilor, detalii de contact ale filialelor Tarom ;Blue`Air ;Easy`Jet ;Myair.etc

-servicii turistice preorganizate de agentia de turism si puse la dispozitia clientului prin materiale de prezentare de tipul : cataloage, pliante,brosyuri, si alte oferte letrice(servicii din oferta satndard)

-Servicii de informare si consulting in domeniul turistic

-Servicii de cazare, inchiriere de sali de conferinte, asigurarea suportului tehnic (aparatura audio-video, traducere simultana etc.), transferuri si servicii de transport, ghizi insotitori si interpreti, cocktail-uri si mese festive, toate acestea pot fi rezervate, inchiriate

-comercialiazrea de pachete de servicii pentru turismul cultural si itinerant
Iubitorii turismului cultural si ai celui itinerant pot oricand opta pentru unul dintre tururile tematice propuse de noi sau pot ei insisi solicita tururi speciale, organizate la cererea si dupa preferintele lor.

-Ghizi experimentati, vorbitori de limbi straine de circulatie internationala, specialisti din diverse domenii culturale si artistice vor fi incantati sa va insoteasca in explorarea universului cultural romanesc.

-Servicii turistice interne si internationale, comercializate pe baza de vouchere servicii turistice interne sau bilte de odihna si/sau tratament

4. Misiunea, obiective, valori de baza

Declararea misiunii firmei :

-acoperirea unui segment cat mai variat de nevoi

-atragerea unei clientele fidele

-patrunderea,afirmarea pe piata locala

Obiective:

-crestere cifrei de afaceri cu 15%

-crestterea profitului cu 10%

Valorile de baza :

-inovatie

-creativitate

-integriatate

-accentul pus pe client, produs, service, specializareAnaliza Diagnostic(A.S.O.A)

În conditiile în care România se afla înt-un îndelungat proces de trecere spre economia de piata, turismul face parte din acele ramuri ale economiei care au un potential real de dezvoltare economica.

Trecerea la economia de piata a adus schimbari substantiale în

conditiile de desfasurare a activitatii agentilor economici, care sunt nevoiti sa se adapteze ”regulilor de joc” specifice economiei de piata.

În noul context creat, un rol fundamental în viata economico-sociala îl are agentul economic, acesta confruntându-se permanent cu noi elemente, neverificate practic într-o societate anterioara. În acest sens o economie de piata si cu atât mai mult o economie care a rupt chingile centralismului si se afla în tranzitie spre o economie de piata libera, este într-un permanent proces de autoreglare, de autostabilitate; nemaiexistand acele pârghii pur administrative prin care unitatile economice erau conduse, dirijate, acestea se afla într-o continua miscare si pentru a-si da seama de evolutia lor recurg la unele procese de orientare prin care îsi asigura comparabilitatea proprie cu restul economiei, cu piata.
În noul cadru economico-social creat, un element esential în activitatea fiecarei firme îl constitue capacitatea sa de cunoastere si perceperea propriei activitati, dar mai ales gradul sau de adaptabilitate la dinamica mediului în care îsi desfasoara activitatea.


Analiza diagnostic reprezinta o metoda de cunoastere a potentialului firmei. Conceputa prin analogie cu medicina, analiza diagnostic îsi propune sa evidentieze punctele forte, punctele slabe, oportunitatile si pericolele, pornind de la simptomele semnificative, sa identifice cauzele care le-au generat si sa formuleze recomandari pentru valorificarea punctelor forte si a oportunitatilor si pentru eliminarea sau atenuarea punctelor slabe si a pericolelor.

Diagnosticul unei companii se impune si atunci când rezultatele activitatii sunt bune, dar se doreste îmbunatatirea lor.
Evaluarea activitatii unei firme are ca punct de plecare bilantul contabil- ”motorul” tuturor operatiilor de evaluare. Pornindu-se de la bilantul contabil, la un moment dat, evaluatorul se desprinde de acestea si elaboreaza bilantul economic – bilant teoretic. Pe baza diagnosticului, evaluatorul construieste anasambluri financiare abstracte, scenarii de dezvoltare, de rentabilitate.
Evaluatorul trebuie sa aiba mereu în vedere si sa considere ca toate informatiile nu constitue decât imagini ale unei realitati, iar el trebuie sa se apropie cât mai mult de realitatea însasi.
Rezultatul evaluarii unei firme reprezinta valoarea economica a acesteia, respectiv acea calitate conventionala, atribuita în urma unor succesiuni de calcule aferente unor metode diferite de evaluare.
Rezulta deci, ca valoarea economica este o optiune a evaluatorului, pe care o recomanda ca baza pentru realizarea unei tranzactii. De aceea doua evaluari nu seamana una cu alta, nici daca se refera la doua societati evaluat de aceiasi specialisti si nici daca se refera la doua evaluari ale aceleiasi societati facute de specialisti diferiti.
În orice evaluare se urmareste potentialul si nu obiectul în sine: un activ, o societate nu e privita ca o îngramadire de bunuri, ci ca un organism viu într-un mediu productiv, în continua schimbare.

Atuuri :

-propietar de tehnologie

-aptitudini concurentiale

-management capabil

-proprietarul spatiului unde societatea isi desfasoara activitatea

-experienta in vanzari

-efectuarea unor studii de piata periodice

-cunoasterea segmenului de clienti caroara se adreseaza

- furnizeaza un serviciu prietenos si de calitate;

- personal specializat in domeniul turistic;

- ghizi instruiti cu spirit de orientare foarte dezvoltat;

- amplasarea unui sediu central intr-o zona strategica a orasului;

- contracte avantajoase cu firmele de transport aerian si rutier;

-contracte avantajoase cu marile agentii tour operatoare

- program de lucru cu publicul 6 zile din 7;

- prezenta constanta pe primele locuri in topul agentiilor de turism detailiste

- informarea permanenta a clientilor prin intermediul unui site pus la dispozitia acestora;

- campanii publicitare eficiente;

- management performant;

- strategii manageriale bine concepute.

Slabiciuni :

-incapaciatatea finantarii

-directionare strategica neclara

-linie de produse limitata

Oportuninati :

-deserevirea categoriei suplimentare de clienti

-largirea pietei

-diverificarea gamei de produse

Amenintari :

- modificarea sau diversificarea brusca a cerintelor clientilor;

- modificari demografice nefavorabile;

-modificari defavorabile ale ratelor de schimb si ale politicilor comerciale ale guvernelor interne.

-schimbari demografice

Echipamente  din dotare :

-mobilier modern de la NEOSET

-telefon,fax,imprimanta,scaner
-2 calculatoare PENTIUM IV

Cultura organizationala se reflecta in responsabilitate, dedicare si satisfactia reusitei.

Sistemul de valori al organizatiei:

Valorile sociale ale agentiei Lira Tour travel se reflecta prin:

- respectul reciproc intre angajati,

- comunicarea deschisa intre colaboratori,subordonati si sefi,

- increderea reciproca intre parteneri dar si intre sefii ierarhici,

- respectul fata de opiniile celorlalti indiferent de nivelul ierarhic,

- comportament etic,

- satisfactia salariatilor fata de postul si functia ocupata,

- evaluarea corecta a performantelor individuale si recunosterea meritelor

Valori intelectualeprofesionalismul,

- sinergia actiunii în echipa,

- personal calificat,instruit in domeniul turistic,

- personal cu vocabular dezvoltat in special in domeniul turismului

- experianta vasta a personalului,

- capacitati inovatoare ale personalului.

Valori economice:

practicarea unor preturi avantajoase,

- practicarea unor servicii profesionaliste.

Valori religioase:

nediscriminarea angajatilor in functie de apartenenta la cultul religios.

6. RESURSELE UMANE

Agentia este formata dintr-un colectiv tanar, rabdator si profesionist care isi doreste sa faca din fiecare client un partener pe termen lung. Eforturile intregii echipe se concentreaza in permanenta asupra diversificarii serviciilor turistice oferite clientilor si in special asupra calitatii acestora, prin dinamismul, profesionalismul si flexibilitatea cu care vor lucra. Numarul angajatilor este de 4 iar salarizarea se face in conformitate cu legislatia Romaniei.

Pentru succesul dezvoltarii agentiei, sistemul de valori trebuie sa fie in stransa legatura cu elementele vizibile ale culturii organizationale. Managementul agentiei trebuie orientat spre practici care sa se regaseasca in realizarile de exceptie ale personalului. Pentru aceasta angajatii trebuie respectati si incurajati in initiativele lor dar nu inainte de a cunoaste elementele vizibile ale firmei.

Agentia Lira Tour Travel este o societate comerciala specializata pentru vânzarea produselor turistice.In cazul agentiilor de turism Autoritatea Nationala pentru Turism acorda la cerere licenta de functionare pentru agentie si brevet de turism pentru conducatorul si personalul sau de specialitate.


1.Obtinerea licentei de catre agentia de turism
În conformitate cu prevederile HG nr.238/2001, licentele de turism se elibereaza de catre Directia Generala de Autorizare si Control din cadrul Autoritatii Nationale pentru Turism care asigura si evidenta licentelor eliberate, respectiv a celor suspendate sau anulate. Urmatoarele anexe aduc la cunostinta date legate de istoria si oferta unor agentii de turism.

Documentatia necesara obtinerii licentei de turism este urmatoarea:
-cerere`de`eliberare`a`licentei`de`turism;
- certificatul constatator de la Oficiul Registrului Comertului din care sa rezulte urmatoarele informatii: - obiectul de activitate al societatii,
-structura`actionariatului,
-datele de identificare a societatii ce se înscriu în certificatul de înmatriculare si sediul punctului de lucru unde se înfiinteaza agentia de turism (agentul economic poate furniza informatiile respective si prin prezentarea copiilor de pe actele oficiale ale societatii, din care rezulta informatiile sus-mentionate.)
-copie legalizata a brevetului de turism al persoanei care conduce agentia;
-copie de pe contractul de munca al persoanei ce detine brevetul de turism;
-dovada achitarii contravalorii prestatiei efectuate pentru eliberarea licentei.

Documentatia astfel întocmita se transmite reprezentantului teritorial al Directiei Generale de Autorizare si Control în Turism din cadrul Ministerului Turismului, care o verifica, solicitând eventuale completari.

Termenul de solutionare a cererii este de 30 de zile si curge de la data înregistrarii documentatiei complete.

Eliberarea licentei se face numai dupa verificarea la fata locului a îndeplinirii criteriilor minime de catre Directia Generala de Autorizare si Control din cadrul Ministerului Turismului si consultarea cu reprezentantii din teritoriu ai asociatiei profesionale de profil.

Situatii in care Licenta de Turism se suspenda :

-comercializarea pachetelor de servicii se realizeaza fara respectarea reglementarilor legale

-neasigurarea de ghizi atestati pentru programele turistice

-utilizarea de autocare neclasificate

-siguararea de servicii de cazare si alimentatie in structuri de primire turistice care nu detin certificate de clasificare

-functionarea agentiei de turism fara ca persoana care asigura conducerea sa detina brevet de turism

-se suspenda din oficiu pe perioada in care ag. ec. nu are incheiat polita de asigurare pt.riscul de faliment al agentiei

-atunci cand se constata ca nu sunt indeplinite conditiile cre au stat l baza acordarii acesteia,licenta se suspenda pana la remedierea deficientelor

Suspendarea se face pe o perioada de pana la un an.

Pentru a putea conduce o unitate prestatoare de servicii turistice (hotel, motel, camping, cabana,sat de vacanta) o persoana fizica trebuie sa beneficieze de brevet de turism.Acesta este valabil pe o perioada nelimitata, iar daca detinatorul isi schimba locul de munca,brevetul ramane valabil pentru aceiasi functie.

Documentatia necesara pentru eliberarea brevetului de turism :

*cererea

*C.V cu declaratia « declar pe proprie raspundere ca datale cuprinse in prezentul inscris sunt reale, iar in cazul in care se constata contrariul,sa imi fie anulat brevetul de turism”

*copie dupa actul de identiatate

*copii dupa actele ce atesta pregatirea profesionala

*copii dupa doc. de atestare a perioadei lucrate in turism

*atestat de limba starina de circulatie internationala

*certificat de cazier juridic

*dovada detinerii permisului de munca in Romania(cetatenii straini)

*atestat de limba romana pt. cetatenii straini

*dovada achiatrii contravalorii prestatiei efectuate.

Functiile pentru care se elibereaza Brevetul de Turism :

~manager in activiatatea de turism

~director de agentie de turism touroperatoare

~director de agentie de turism detailista

~director de hotel

~director de restaurant

~cabanier

Situatii in care brevetul de turism se retrage de catre Ministerul Turismului :

-cand nu mai sunt indeplinite criteriile ce au stat la baza eliberarii acestuia

-cand titularului de brevet, i s-a anulat licenta de turism sau certificatul de clasificare a structurii de primire turistice pe care o conduce

In general o agentie de turism opereaza cu urmatoarele categorii de personal:

a) Personal administrativ: -personal cu functii de conducere

-personal ordinar

-personal de ordine-personal de ingrijire

b)Personal tehnic:  -personal cu functii de conducere

-personal destinat vanzarilor

-personal de executie

c)Personal specializat: -curierii

-hostessas

-ghizii turistici

-interpretii

Atributiile personalului operativ in cadrul unei agentii de turism sunt determinate de numarul de persoane, de volumul de activiate si specificul acesteia.

Agentia Lira Tour Travel are un numar de 4 angajati,din care calificati patru, doamna Daniela Bratu detinand brevet de turism. Cu precizarea ca toti angajatii vorbesc cursiv cel putin o limba de circulatie internationala si detin atestate din care reiese pregatirea lor profesionala in domeniul turistic.

Director de vanzari: BRATU DANIELA

-coordoneaza activiatatea agentilor de turism

-incheie contracte de vanzare

-satbileste contingentele

-stimuleaza vanzarile

-tine evidenta vanzarilor

Agent ticketing: GEORGE SANDULESCU

-participa la incheierea contractului specific

-intocmeste si verifica decontarile periodice transportatorului

-tine evidenta incasarilor si a biletelor

-rezerva si vinde bilete de avion

-colaboreaza cu celelalte compartimente

-intocmeste fisiere si rapoarte specifice

Referent de specialitate : MIHAI GRUSEA

-elaboreaza programe turistice interne si externe

-efectueaza calculatia de pręt

-preia programe pentru vanzare

-incheie contracte cu prestatorii

-difuzeaza comenzi si grafice de desfasurare a progaramelor

Agent de turism : RADU iONUT

-ofera spre vanzare produsele agentiei tour operatoare

-furnizeaza informatii despre pridusele oferite

-incheie contractul cu turistul

-incaseaza contravaloarea serviciilor

-emite bilete(voucher-ul)

-face rezervari in numele clientului

Ghidul de turism:

-se informeaza cu privire la structura si specificul programului

-se informeaza despre strucura grupului

-informeaza turistii despre program

-instruieste turistii

-gestioneaza resursele financiare

-rezolva problemele aparute

-intocmeste rapoarte

Agentia de turism tour-operatoare are ca obiect de activitate organizarea si vanzarea pe cont propriu a pachetelor turistice sau a componentelor acestora, bdirect sau prin intermediari, pe cand agentia de turism detailista vinde sau ofera spre vanzare in contul unei agentii de turism tour operatoare, pachetele de servicii sau compnente aller acestora.

Dezvoltarea rapida a tour operatorilor a generat schimbari mari in managementul firmrlor si in modul lor de operere, devenind absolut necesara o baza financiara solida, pentru achitarea pretului curselor charter. Unii cu dimensiuni modeste au fost absorbiti de mari corporatii cu activiatae diversifiacata, altii s-au asociat cu companii aeriene sau lanturii hoteliere, iar altii s-au implicat in dezvoltarea statiunilor turistice.

Produsul pe care tour-operatorii il ofera este pachetul de servicii format din servicii de transport, cazre in hotel, transfer la si de la hotel. Pe langa acestea, pachetul poate cuprinde servicii de divetisment, plimbari, inchirieri masini si altele. Avantajul pe care il prezinta acest produs pentru turisti este pretul forfetar, care este mai mic decat suma tarifelor serviciilor cuprinse in pachet,daca acestea ar fi fost cumparate separat.

Pentru a putea oferi o gama cat mai variata de servicii, agentiile turistice tour-operatoate s-au specializat pe anumite destinatii turistice in vederea satisfacerii in conditii de calitate maxima a cerintelor clientilor.

Din oferta unei agentiei de turism Lira Tour Travel fac parte de obicei mai multe sau toate serviciile enumerate mai jos: bilete de odihna si tratament în statiunile din tara, tabere si programe educationale (lingvistice, de creatie, cultural-educative) pentru elevi si studenti, sejururi internationale în sistem hotelier sau “homestay” (gazduire la familii), circuite interne si mai ales internationale, transport turistic cu mijloace de transport proprii – în tara si strainatate – ca si rezervari de bilete pentru avion / tren, asigurari medicale, carte verde, asigurare auto (RCA).

Lira Tour Travel are contaracte incheiete cu multe agentii, in functie de destinatii  dintre cele mai importante amintim :

~Grecia : SC. Christian Tour SRL, SC. Romantic Travel SRL, Mareea

~Turcia: Alibaba Tour, Kusadasi, Tez Tour, Fly Nova

~Spania : Paralela 45, Cockteil Holidays, J’ Info Tour

~Malta Malta Travel

~Tunisia Tunisiana Travel, Kartago Touts

~Egipt: Kartago Tours, Calibra, Tez Tour

Turistii care contacteaza agentia Lira Tour Travel prefera siguranta conferita de acestea necunoscutului pe care îl presupune calatoria pe cont propriu. Sunt cel mai adesea persoane mai comode, se implica în organizarea calatoriei doar daca este absolut necesar, se bazeaza pe programul conceput de agentie, pe care o considera în întregime raspunzatoare de buna desfasurare a evenimentelor.

Logo SC LIRA TOUR TRAVEL SRL


Document Info


Accesari: 27850
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2022 )