Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
Infrastructura turistica

Turism


Infrastructura turistica

Caile de comunicatiePrincipala cale de acces spre Valea Lotrului o constituie drumul national DN 7A ce se ramifica la Gura Lotrului din drumul european E 15A ce strabate Valea Oltului. Aceasta cale este utilizata si de turiş 343x231d ;tii care, venind cu trenul, coboara în statia Lotru, folosind apoi mijloace auto pâna la Voineasa.

De la Gura Lotrului(km 0), soseaua asfaltata se îndreapta spre Brezoi(km 3) apoi, urmând Valea Lotrului, strabate urmatoarele asezari : Valea lui Stan(km 7), Pascoaia(km 12), Saliste(km 14), Malaia(km 23), Valea Macesului(km 31), ajungând la Voineasa(km 38). La Gura Latoritei(km 30) se ramifica spre stânga soseaua ce duce la Ciunget(km 6) si în continuare pâna la Petrimanu(km 20). Din Voineasa, soseaua în curs de asfaltare urca pe valea Manaileasa pâna la lacul Vidra, pe malul caruia se afla statiunea Vidra(km 61). De acolo, soseaua urmeaza malul drept al lacului Vidra pâna la Obarsia Lotrului(km 78), dupa care, traversând Curmatura Groapa Seaca, coboara la Petrosani(km 112).

Între Voineasa si lacul Vidra mai exista un drum forestier, deosebit de pitoresc, prin Cataractele Lotrului, trecând pe la Gura Dobrunului(km 4 de la Voineasa), Gura Hoteagului(km 7), lacul Balindru(km 13), Gura Hanesului(km 17), Gura Steajei(km 20), Barajul Vidra(km 24), statiunea Vidra(km 27), unindu-se apoi cu DN 7A dupa 28 km.

Cea de-a doua magistrala care taie transversal bazinul superior al Lotrului, desi mai veche, se mentine si azi ca cea mai înalta sosea alpina a tarii. Aceasta este soseaua Novaci - Sebes(DN 67C), care în saua Urdele atinge altitudinea maxima de 2145 m, nedepasita nici de Transfagarasean.

Din Novaci, drumul urca pe muntele Cerbul, trece pe lânga ministatiunea Rânca, traverseaza saua Urdele si coboara la Obarsia Lotrului, dupa 48 km, încrucisându-se cu soseaua Voineasa - Petrosani. De aici acest drum se continua peste saua Tartarau, patrunde în valea Sebesului, ocoleste lacurile de acumulare existente în bazinul acestui râu si ajunge în orasul Sebes(distanta Sebes-Obarsia Lotrului - 88 km).

În bazinul Lotrului se mai poate ajunge din valea Polovragi, urmând drumul forestier de pe valea Oltetului, lung de circa 20 km, pâna la Curmatura Oltetului, si coborând apoi la Petrimanu pe valea Latoritei.

O alta cele de acces, accesibila autoturismelor de teren, poate fi considerata cea de la saua Buceci, unde ajunge drumul forestier ce urca din valea sadului si coboara pe Pârâul Pietrii în Valea Lotrului, mai sus de Voineasa.


Document Info


Accesari: 6249
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )