Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
TRASEE TURISTICE DINSPRE SUD - BUCEGI

Turism


TRASEE TURISTICE DINSPRE SUD28 Cabana Leaota - saua Strunga (1909 m) - Padina (1520 m)

Marcaj: banda rosie. Durata: 11 ore.

Traseul de legatura din masivul Leaota urmareste creasta principala a acestuia, de la Cabana Leaota pâna la muntele Bucsa si Strungulita, unde trece în Bucegi. Din saua Strungulita traseul se orienteaza spre nord si-n curând atinge saua Strunga. De aici pe pantele muntelui Colti coboara spre est la Cabana Padina.

29 Pietrosita - Valea Ialomitei - Dobresti (1000 m) - Cabana Scropoasa (1205 m) - Cabana Cheile Zanoagei (1400 m) - Cabana Bolboci (1460 m) - Hotel Pestera (1610 m)

Marcaj: cruce albastra. Durata: 1 ore. Accesibil tot timpul anului.

Din Pietrosita traseu 15115p153p l urmeaza 5 km soseaua nationala (DN 71) spre Sinaia, pâna la intersectia cu drumul carosabil spre centrala electrica Dobresti. De la intersectie urmareste spre nord firul Ialomitei pâna la Manastirea Pestera. Astfel, dupa 3 km trece pe lânga tabara Caprioara iar dupa cca. 6,5 km, cu putin înainte de Tabara Cerbu, paraseste soseaua urmând cursul apei. Traverseaza Lunca cu Brusturi, depaseste centrala electrica si Tabara Vânatori si ajunge aproape de intrarea în Cheile Orzei pe care le ocoleste prin est. Trece albia seaca a râului spre est si urca sustinut prin padure, coteste spre nord si printr-o usoara bucla spre stânga ajunge la barajul Lacului Scropoasa pe care-l traverseaza.

În continuare traseul urmeaza malul vestic al lacului si ajunge în curând la Cabana Scropoasa (1205 m). Mai sus patrunde în Cheile Zanoaga Marc pe care le parcurge în urcus domol aproape de firul apei pe care-l traverseaza pe doua punti de lemn. La mica distanta în amonte de chei ajunge în traseul auto 2 pe care-l urmeaza spre nord, pe la Cabana Cheile Zanoagei (1400 m) si Cabana Bolboci (1460 m), apoi pe malul vestic al Lacului Bolboci. De la coada lacului strabate scurtele chei ale Tatarului, trece pe lânga Cabana Izvorul Tatarului, apoi prin Cheile Coteanului. La circa un kilometru în amonte de acestea drumul se ramifica: spre est si nord conduce la Hotelul Pestera si mai sus spre vaile Doamnele si Sugarile; direct înainte (spre nord) la Manastirea Pestera. Traseul continua pe drumul spre nord, depaseste Cabana Padina la mica distanta prin est si pe lânga apa Ialomitei pe care o traverseaza pe doua podete ajunge în dreptul frumoasei poieni a Horoabei (vest), la mica distanta mai sus paraseste spre est drumul care urca la Manastirea Pestera si Pestera Ialomitei. Trece apa pe o punte, urca poteca betonata din Cheile Pesterii si pe lânga schit intersecteaza drumul auto (2) spre Hotelul Pestera. Traverseaza pe poteca un pâlc de padure prin estul rezervatiei botanice Poiana Crucii si ajunge la Hotelul Pestera (1610 m).

TRASEE TURISTICE DE LEGĂTURĂ

30 Vârful cu Dor - Muntele Nucetu - Cabana Cheile Zanoagei (1400 m)

Marcaj: cruce galbena. Durata: 3 ore.

Din zona fostei cabane Vârful cu Dor traseul urca în Curmatura Vârfului cu Dor (1940 m), apoi coboara pe Valea Dorului pâna la confluenta cu Izvorul Dorului (1775 m), portiune comuna cu traseul l. De aici, urmeaza în urcus o portiune scurta dupa care printr-un ocol larg se îndreapta spre sud-vest. Traverseaza drumul alpin Sinaia - Babele si dupa un segment scurt pe aceeasi directie coteste spre vest traversând pantele sudice ale muntelui Nucetu. Continua apoi prin padure pâna la barajul lacului Bolboci (traversând barajul se ajunge la Cabana Bolboci, 1460 m), de aici coboara pe un drumeag în soseaua Moroieni - Pestera (traseul auto 2) pe care o urmeaza spre sud câteva sute de metri pâna la Cabana Cheile Zanoagei (1400 m).

31 Cabana Caraiman (2025 m) - Muntele Jepii Mici (2120 m)

Marcaj: punct albastru. Durata: 20 min.

Traseul face legatura între Cabana Caraiman si traseul 15 între Cabana Babele si Cabana Piatra Arsa.

32 Cabana Diham (1320 m) - Valea Glajariei (990 m) - Poiana Izvoru Malaiesti (1 200 m)

Marcaj: cruce albastra. Durata: 1˝ ore.

De la Cabana Diham traseul coboara spre vest prin padure spre confluenta Vâlcelului Diham cu Valea Glajariei unde întâlneste traseul 34 marcat cu cruce galbena. Traverseaza Valea Glajariei apoi urca prin padure descriind un arc de cerc spre nord, ajunge în Poiana Izvoru Malaiesti (1200 m), unde întâlneste poteca traseului 18, marcata cu banda albastra.

33 Cabana Diham (1320 m) -Cabana Poiana Izvoarelor (1455 m)

Marcaj: cruce albastra. Durata: cca. 30 minute.

De la Cabana Diham traseul porneste spre sud pe drumul spre saua Baiului (la câteva sute de metri, acesta are o ramificatie spre sud care dupa o curba larga spre est revine pe o mica distanta la directia generala sud atingând Cabana Poiana Izvoarelor), dupa câteva sute de metri se desparte de acesta spre sud-vest urmând poteca larga împreuna cu traseul 12, marcat cu punct rosu. Mai sus traverseaza Pârâul Dihamului si ajunge în Curmatura Armasarilor unde se desparte de traseul 12 si urmeaza prin padure, spre sud-sud-est, poteca spre Cabana Poiana Izvoarelor unde ajunge în scurt timp.

34 La sipote - Poiana Frasinetului - Valea Glajariei

Marcaj: cruce galbena. Durata:1˝ ore

Pâna în Poiana Frasinetului traseul este comun cu traseul 12. De aici continua spre sud-sud-vest o portiune pe curba de nivel, apoi în coborâre pâna în Valea Glajariei (990 m), unde întâlneste traseul 32.

35 Malaiesti (1720 m) - Brâna Caprelor - Creasta Bucsoiului Mare (2285 m)

Marcaj: triunghi albastru. Durata: 2 ore.

Din zona fostei cabane traseul urca în amonte pe vale, pe care în scurt timp o paraseste spre stânga. Urmeaza poteca în urcus accentuat, în serpentine pe versantul înierbat. Prinde Brâna Caprelor pe care continua pâna în saua La Brâna Caprelor (2285 m), pe Creasta Bucsoiului Mare, unde întâlneste traseul 17 marcat cu banda rosie.

36 simon (800 m) - Valea simonului - Valea Gaura - Stâna Gaura (1560 m)

Marcaj: triunghi galben. Durata: 3˝ ore.

Din DN 73 traseul traverseaza localitatea simon (5 km ) fiind comun cu traseele 25 si 37, apoi împreuna cu traseul 37 urmeaza pâna la capat (5 km) drumul forestier de pe Valea simonului. Mai sus, urmeaza prin padure poteca dupa cursul pârâului Gaura si ajunge la Stâna Gaura, unde întâlneste traseul 21 spre Cabana Omul, marcat cu cruce rosie.

37 simon ( 800 m) - Valea simonului - Poiana Gutanului (1460 m)

Marcaj: banda albastra. Durata: ore.

Traseul porneste din DN 73 si are parcurs comun cu traseul 36 marcat cu triunghi galben, astfel strabate satul simon si drumul forestier de pe Valea simonului (Catunului) 9 km. Urmeaza o ramificatie a drumului forestier spre sud-est, cca. un kilometru, de la capatul caruia continua prin padure pe Muchia Pietrele Albe si printr-o usoara deviere spre sud ajunge în Poiana Gutanului unde întâlneste traseele 25, 26 si 38.

38 Stâna Gaura (1560 m) - Poiana Gutanului (1460 m)

Marcaj: triunghi albastru. Durata: 1˝ ore.

De la Stâna Gaura traseul urmeaza poteca spre sud pe sub abruptul Gutanului pâna în Poiana Gutanului la intersectia cu traseul 37.


Document Info


Accesari: 4073
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )