Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
V. Tapului

Turism


V. Ţapului

(Timp necesar: 6-7 ore; grupe mijlocii cu conducator si frânghie).Seria vailor de abrupt de pe partea dreapta a vaii Cerbului (Costila) continua cu V. Verde si V. Seaca despre care nu ne vom ocupa în acest capitol, deoarece nu constitue iti 656i87g nerarii alpine de sine. statatoare, ci sunt numai anticamera unor ascensiuni de ordin tehnic ce vor fi enumerate în capitolul respectiv.

În schimb, V. Ţapului, prin contactul ei direct cu Brâul mare al Costilei, poate fi escaladata - nu cu prea mari dificultati - ascensiunea putând fi continuata cu traseul de pe acest brâu, accesibil grupurilor mijlocii.

Pentru a intra în V. Ţapului, ne folosim de traseul B. I 3 (Drumul Munticelului si Drumul Ureche) pâna în punctul unde poteca de pe V. Cerbului iese din padure si trece pe malul drept al vaii, la "Piatra Pârlita", (inscriptie: V. Ţapului).

Se evita enormele blocuri care astupa gura vaii si se merge mai întâi pe malul drept al vaii (stânga cum urcam), apoi pe cel stâng; se ocoleste o mare saritoare si se reintra în fir sub zidul înalt al Crestei Frumoase care se ridica în stânga si separa V. Ţapului de V. Seaca (M. Haret: Creasta Viilor Senzatii).

De aci, mereu în sus, fie pe fir, fie pe fetele din dreapta, bogate în brâne cu iarba si cu jnepeni, se traverseaza o regiune de medie dificultate si se iese în Brâul Mare al Costilei unde prima parte a traseului ia sfârsit (alt. 2240 m.).

În fata noastra, Coltii Malinului si, mai departe, spre Sud, Strunga si Coltul Galbenelelor.

Se foloseste în continuare traseul B. III. 13, pe Brâul Mare si apoi spre Busteni pe v. Cerbului (înca 3-4 ore), traseul B. I. 3.

Restul afluentilor Vaii Cerbului (v. Urzicii, v. Caprelor), constituind încercari mult prea dificile pentru grupurile de alpinisti mijlocii, le vom prezenta în capitolul special; V. Priponului (ultima pe partea dreapta) face parte integranta din traseul B. III. 13 (Brâul mare din Costila).

Cu aceasta am epuizat seria vailor de abrupt din Costila si trecem în Morarul.


Document Info


Accesari: 1323
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )