Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
Analiza activitatii instructiv-educative desfasurata pe parcursul anului scolar 2005 - 2006

gradinita


ALTE DOCUMENTE

Sunetul si litera i
PLANIFICAREA ACTIVITATILOR MATEMATICE - grupa mijlocie
ACTIVITATI EXTRACURRICULARE
UF, DE I- AR VEDEA PISICA
Fise didactice - fructe
FISA CULORI
PUTEM INVATA UN DELFIN SA SCRIE LA MASINA
EDUCATIA ECOLOGICA LA VARSTA PRESCOLARA
Asezari rurale
Deasupra norilor

Invatamantul prescolar este privit ca o instruire realizata prin educatie dobandita prin instruire in care se acorda o mai mare libertate copilului si capacitatilor sale de expresie.

Obiectivele invatamantului prescolar se concretizeaza in continutul activitatilor instructiv-educative 13413d323n cu caracter integrat.

La grupa pregatitoare, organizarea si desfasurarea activitatilor instructiv-educative 13413d323n s-a realizat in conformitate cu orarul trupei si planificarea. Grupa pregatitoare a fost formata din 23 copii, dintre acestia 20 de copii au mers la scoala, 2 au ramas la grupa mare pregatitoare in cadrul gradinitei, iar un alt copil a fost transferat la gradinita cu program normal.

Pe parcursul anului scolar 2005 - 2006, activitatile destinate educarii limbajului au avut in vedere comunicarea orala, ca mijloc principal de relationare interumana. Prin activitatile de povestire s-a pus accentul pe redarea de catre copii a continutului acestora avand la baza imagini, memorarea numelor personajelor si a unor expresii, de asemenea s-a urmarit si dezvoltarea expresivitatii si a creativitatii prin insusirea unor poezii pe diferite teme, recitarea acestora cu respectare intonatiei, a ritmului, pauzei, prin dramatizari - utilizarea vorbirii dialogate, intonatia,nuantarea vocii, miscare scenica, etc.

Prin jocuri didactice adecvate s-a incercat corectarea unor deficiente de vorbire precum si exersarea vorbirii corecte.

Activitatiile si cunostintele copiilor au fost verificate atat la inceputul anului scolar cat si pe parcursul acesteia in timpul activitatiilor, a jocurilor, prin fise de evaluare si nu numai. Cunostintele a aproximativ 90% din prescolarii grupei pregatitoare au fost evaluate cu calificativul foarte bine (FB

In cadrul activitatilor de cunoastere a mediului, care au luat forma observarilor minutioase, a jocurilor didactice, a povestirilor sau a convorbililor s-a urmarit atat dezvoltarea capacitatii de cunoastere si intelegere a mediului inconjurator precum si stimularea curiozitatii pentru investigarea acestuia, utilizarea unui limbaj adecvat in prezentarea unor fenomene din natura si din mediul inconjurator precum si formarea si exersarea unor deprinderi de ocrotire si ingrijire a mediului inconjurator, in vederea unei atitudini pozitive fata de aceasta.

Evaluarea cunostintelor s-a realizat atat oral cat si scris prin rezolvarea unor fise de munca individuala menita sa formeze deprinderea de a lucra independent, fara ajutor.

Activitatiile cu continut matematic vin in sprijinul formarii si dezvoltarii gandirii logice- matematice, conditie de baza a asimilarii acestei discipline exacte.

Prin aceste activitati s-a urmarit dezvoltarea operatiilor intelectuale prematematice a capacitatii de a intelege numerele si cifrele in conceptul 1- 10, recunoasterea, denumirea, construirea si utilizarea formelor geometrice : cerc, patrat, dreptunghi, triunghi, utilizarea corecta a unitatilor de masura , intrbuintind un vocabular adecvat, rezolvarea de probleme prin achizitia de strategii adecvate, luand forma jocurilor didactice in mod special.

Activitatile cu caracter moral - civic au avut ca drept scop cunoasterea si respectarea normelor de comportare in societate, educarea abilitatii de a intra in relatie cu ceilalti, atrasaturilor pozitive de vointa si caracter si formarea unei atitudini pozitive atat fata de sine cat si fata de ceilalti. Acestea s-au realizat atat prin discutii libere cat si prin convorbiri, povestiri, etc.

Activitatile artistico-plastice au venit in sprijinul valorificarii potentialului creator al copiilor precum si in formarea si dezvoltarea unor deprinderi de lucru prin activitati de modelaj, pictura decupare, taiere, lipire.

Educatia fizica a ocupat si ocupa un loc important cu formarea pesonalitatii, a deprinderilor motrice de baza si aplicativ-utilitare si dezvoltarea acestora in cunoasterea deprinderilor igienico-sanitare necesare pentru menbtinerea starii de sanatate.

In cadrul activitatilor extrascolare s-au realizat serbari cu ocazia sarbatorilor de iarna, a zilei de 8 Martie, a sfarsitului de ciclu.

S-au desfasurat diverse activitati la care au participat si parintii, plimbari, vizite la muzee : Muzeul de Stiinte ale Naturii, Muzeul Etnografic, care au impresionat si au avut un caracter formativ important. De remarcat este prezenta copiilor la diferite activitati desfasurate in Cetatea Medievala, cum ar fi : impodobirea bradului, recitalul de colinde, etc., activitatile desfasurate in cadrul gradinitei cu ocazia zilelor gradinitei, 1 Decembrie, 24 Ianuarie.

Un rol important l-a avut si implicarea in mod deosebit in participarea la diferite concursuri judetene : "Insecta Hazlie", concursul de dramatizare si arta dramatica desfasurat la gradinita nr. 16 cu piesa "Turtita".

Activitatile instructiv -educative in ansamblu au determinat descoperirea de catre fiecare copil a propriei identitati si formarea unei imagini de sine pozitive, precum si sprijinirea prescolarului in dobandirea unor cunostinte, capacitati si actiuni necesare activitatii viitoare din scoala.


Document Info


Accesari: 8739
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )