Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
NU PERMITEŢI TATĂLUI SĂ IGNORE COPILUL

Copii


NU PERMITEŢI TATĂLUI SĂ IGNORE COPILUL

Ceea ce este foarte clar deja, este faptul ca tatii par sa se teama de copii. Reactioneaza ramânând la distanta de orice contact. Nu suntem siguri ca stim înca toate motivele. Tot ceea ce stim sigur este faptul ca tatii stau la distanta fata de copii si ca acest lucru nu este indicat. Pastrând distanta, ta 16216n1318q tal, împiedica formarea legaturilor afective, iar aceasta nu face bine relatiei tata-fiu.Relatiile cu tatal se claseaza pe un loc secundar în ordinea importantei în viata unui copil, mai ales pâna la vârsta de cinci ani. ( Voi consacra o mare parte din capitolele ce urmeaza în a demonstra importanta raporturilor tata-copil). Înca de acum, insist asupra faptului ca rolul tatalui, ca si acela al mamei, începe de la nastere (desi, dupa modul în care reactioneaza unii tati, se poate crede ca acest rol nu începe înainte ca micutul sa împlineasca cel putin doi ani!)

Specific ca nu pledez pentru asumarea rolului mamei de catre tata. Nu ar fi sanatos pentru familie, din punct de vedere psihologic, ca tatal sa se întoarca de la seviciu si sa se astepte de la el sa preia activitatile care sunt specifice mamelor.

Ceea ce afirm este ca tatii trebuie sa învete sa faca tot ce fac mamele. Nimeni, barbat sau femeie, nu stie din nastere cum sa tina un copil, de exemplu. Marea noastra majoritate facem acest lucru în mod stângaci, la început, pâna ce ne obisnuim. Cursurile organizate de Crucea Rosie sunt excelente pentru a învata cum sa ne ocupam de un nou-nascut, dar, cea mai buna ocazie de a face acest lucru este acasa, cu micutul dumneavoastra. Este foarte dificil sa va simtiti aproape de un copil pe care nu l-ati tinut niciodata în brate, cu care nu v-ati jucat niciodata.

Daca sotul dumneavoastra nu se intereseaza de copil, nimeni altcineva în afara de dumneavoastra nu va putea sa o faca. De ce sa nu începeti în a încerca sa descoperiti de ce nu se intereseaza? Cautati raspunsul în mediul sau familial. Poate ca nici tatal sau nu s-a interesat de el când era copil si ca repeta acelasi procedeu, urmând acel prost exemplu. Sau poate ca se simte mai putin abil decât dumneavoastra dar nu vrea sa va arate acest lucru. Oricare ar fi sentimentele sale încercati sa îl faceti sa vorbeasca. Folositi-va de toate atuurile feminine pentru a-i trezi interesul de tata pentru nou-nascut. Cu unii tati va trebui sa depuneti un efort mai mare dar, va asigur ca merita!

Bazele raporturilor lejere între tata si copil se stabilesc din cea mai frageda copilarie iar acesti ani nu vor mai reveni niciodata. Tatal care motiveaza ca este mult prea ocupat cu serviciul pentru moment, dar va putea, mai târziu, sa consacre mai mult timp copilului se înseala. Foarte repede, înainte sa apuce sa realizeze "bebelusul" va merge la scoala. Ca scolar în clasele primare va avea deodata aerul de a se fi transformat in adolescent, iar din acest moment, copilul nu va mai avea nevoia contactului apropiat cu tatal. Va fi deci prea târziu. Deoarece tatal nu s-a interesat de el când era mic, copilul nu mai este interesat acum de ceea ce tatal sau doreste sa îi transmita. Tatal a devenit un strain pentru propriul sau copil. Prapastia care se creeaza între tata si adolescent depinde în mare parte de relatiile pe care acestia le-au avut în anii care au precedat varsta scolara.


Document Info


Accesari: 2760
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )