Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
Definitia cuvântului Montauk

istorie
Definitia cuvântului Montauk

Observatia lui Amado Crowley referitoare la legatura de nume dintre Men-an-Tol si Montauk a fost cea care m-a determinat sa ma duc la biblioteca (asa cum am aratat pe larg în capitolul 5), declansând efectul de domino care avea sa conduca la scrierea acestei carti. În con 24224h717y tinuare, ne vom ocupa mai îndeaproape de definirea cuvântului Montauk.Etimologia, stiinta semnificatiei cuvintelor si a originii lor, este un instrument folosit dintotdeauna de magicieni, care îl considera o stiinta sacra[1]. Vom tine cont de aceasta traditie inclusiv la examinarea definitiei cuvântului "Montauk".

Montauk are mai multe semnificatii. A fost definit de diferite autoritati în domeniu ca "loc izolat", "spirit", "arbore al spiritului", "movila", "fortareata" sau "loc de observatie". Am vorbit deja de un maestru taoist care traieste în Long Island, pe nume Mantak Chia. Acesta mi-a spus ca numele "Mantak" pe care l-a primit el înseamna în tibetana "virtute pozitiva", dar si claritate, întelegere si lumina stralucitoare. În dictionarul Webster's New World virtutea este definita de cuvântul latin vir, care înseamna om. Dictionarul ne trimite apoi la cuvântul werewolf (n.n. vârcolac), derivat de la wei - a fi puternic sau a avea putere. Asemanarea cuvântului Montauk cu un cuvânt tibetan cu rezonante pozitive nu mi se pare deloc surprinzatoare, caci limba tibetana are foarte multe cuvinte identice sau similare cu limba hopi a nativilor din America. Spre exemplu, muyaw, cuvântul hopi pentru soare înseamna în tibetana luna. Tiawa, cuvântul hopi pentru luna înseamna în tibetana soare. Indienii hopi vorbesc dialectul shoshone, care face parte integranta din familia de limbi uto-aztece.

samanii indienilor Montauk sunt cunoscuti pentru spiritele lor calauzitoare, pe care le numesc Manatu sau Manitou. Se spune despre acestea ca au puterea de a schimba formele si de a calatori în timp. Numele are o rezonanta comuna cu tibetanul "mantak". Daca facem conexiunea dintre ele, obtinem: mantak = virtute = om = putere. Altfel spus, mantak ar însemna puterea sau potentialul total al omului, care include din start puterea de a schimba formele si de a calatori în timp.

În glosarul la lucrarea Cheile lui Enoh a lui J.J. Hurtak, "tak" apare ca traducerea tibetana pentru Orion, fiind definit ca "prag al creatiei care face trecerea de la galaxia noastra fizica la urmatorul nivel al creatiei din universul Tatalui nostru ceresc, alcatuit din miriade de super-supergalaxii". Daca adaugam aceasta semnificatie a cuvântului "tak" la prefixul "man", obtinem o semnificatie a cuvântului "mantak" destul de apropiata de cea data mai sus (facând aluzie la aceeasi natura interdimensionala a omului).

Definitia lui Hurtak continua cu o referinta la Cheia 107, versetul 2. În acest verset ni se spune ca Orion este împartit în cel putin doua diviziuni. Una are de-a face cu "crearea stelelor", cu nasterea si regenerarea, iar cealalta cu "moartea stelelor". Autorul continua: "Ambele izvorasc din Tronul Tatalui, care guverneaza din sistemele stelare Alnitak, Alnilam si Mintaka". De remarcat similaritatea cuvântului "Mintaka" cu Montauk. Hurtak afirma în continuare ca Mintaka si celelalte doua sisteme stelare "reprezinta poarta care face legatura între universul soarelui nostru si miriadele de stele din universul Tatalui nostru".

Evident, tibetana nu este singura limba legata de cuvântul Montauk. Potrivit unui lingvist galez, Montauk si Men-an-Tol sunt derivate din aceeasi radacina mer, asociata cu marea, dar care înseamna inclusiv cerc al unei miscari perpetue, la fel ca si vârtejul prin care se manifesta creatia si care permite iesirea în afara ei. Mer este si radacina numelui magicianului Merlin, derivata de la mori - mare si dunn - colina, care ne conduce la ideea de colina sau fortareata la malul marii. De remarcat ca Montauk a fost definit de anumiti savanti indieni tot ca o fortareata. Uneori, cuvântul mer este înlocuit de mar, care ne duce cu gândul la Marte, o planeta despre care oamenii au crezut dintotdeauna ca este înzestrata cu mari.

Mai exista si o alta etimologie curioasa a cuvântului Montauk, daca pornim de la cuvântul luna (n.n. moon), care deriva de la men, care înseamna chiar luna (calendaristica sau corp ceresc). Men nu numai ca apare în numele Men-an-Tol, dar mai înseamna si sânge. Este radacina cuvântului menses (n.n. ciclu menstrual), adica a pierderii de sânge de catre femei în timpul menstruatiei lunare. Pe de alta parte, luna a fost dintotdeauna masura cea mai la îndemâna a timpului.Cuvântul "Men-an-Tol" este derivat din men, care mai înseamna si piatra (de la cuvântul latin stipare, care înseamna a comprima) sau om (n.n. man), si de la tol, care înseamna a lua, a impozita, a sustine sau a atinge. Men-an-Tol ar putea fi interpretat din aceasta perspectiva ca luarea omului sau sustinerea omului. si putem continua cu acest simbolism la infinit.

Poate cea mai importanta corespondenta a cuvintelor Montauk si Men-an-Tol este cea cu templul lui Mont sau Montu din Teba antica. Romanii îi spuneau lui Montu Mentu sau Menthu. Primul rege al primei dinastii din Egipt se numea Menes. Se crede ca el a fost cel care a pus fundamentul pentru primul templu al lui Montu, imediat dupa preluarea puterii. Indiferent cine a construit templul este cert faptul ca acesta a reprezentat un omagiu la adresa zeului razboiului Marte.

Mai exista si cuvinte precum "montologie", care înseamna studiul divinatiei. Unul din accesoriile folosite de cei care practicau divinatia era "mantaua" (n.n. mantle sau manteau). Vesmintele actuale ale preotilor sunt reprezentative pentru acest concept. O alta asemanare apare în numele lui Montezuma, preotul-rege al populatiei native din Mexic. Numele lui deriva din Mohtecuzomatzin, care înseamna print nobil, foarte curajos si foarte respectat. Acesta a jucat rolul de faraon pentru poporul sau, desi fara prea mare succes.

Putem continua astfel la infinit, dar sunt convins ca ati înteles mesajul. Unicul cuvânt pe care mai doresc sa-l mentionez este cel spaniol "montar", care înseamna a calari pe cal, care ne duce cu gândul la calul de aur pe care a calarit Duncan si care apare pe coperta Proiectului Montauk.

Revazând toate aceste definitii, mi-am dat seama ca am petrecut foarte mult timp studiind etimologia acestui cuvânt, inclusiv fenomenele de la Montauk. Probabil ca am devenit cel mai mare expert din lume. De aceea, definitia mea este urmatoarea:

Mon.tauk: [nume al tribului Algonquin; cuvânt atlantic vrillic: mon - prim, om, sau primul om (Adam) + tok - a arata, a revela, a scoate la iveala. Originea cuvântului are la baza prima manifestare a omului sub forma constiintei umane care se dilata în continuumul spatio-temporal, implicând un proces de generare, degenerare si regenerare. Cuvântul Montauk si fonemele sale sunt atât de strâns legate de expresia primordiala a gândirii încât numeroase cuvinte din diferite limbi exprima practic acelasi concept initial]. 1. Numele portii interdimensionale care face legatura cu sistemul circulator al planetei si cu fortele superioare ale creatiei, manifestata uneori ca un vârtej energetic în apropiere de capatul dinspre est al peninsulei Long Island, New York, în diferite locuri situate la aproximativ 71,4ș longitudine si 41ș latitudine; 2. nume generic folosit pentru a descrie pamântul sacru al nativilor americani din aceasta regiune (partea de est a peninsulei Long Island), marcat cândva de piramide si care corespunde unei retele energetice numita reteaua morfogenetica a pamântului, care permite manifestarea constiintei planetare si a tuturor constructiilor fizice de pe Terra; 3. numele unui trib regal al nativilor americani în care populatia poarta numele de Pharoah si se considera pazitori ai retelei; 4. referinta generala la Proiectul Montauk sau la alte operatiuni similare prin care se încearca limitarea constiintei oamenilor si împiedicarea trezirii plenare a potentialului uman; 5. oras de pe coasta de est a peninsulei Long Island, cu o populatie de 12.666 oameni.

O practica obisnuita a acestora era aceea de a reduce literele alfabetului la numerele corespondente (A=1, B=2, etc.), comparând apoi numerele astfel obtinute. Spre exemplu, cuvântul grecesc agape (iubire) are acelasi echivalent numeric ca si cuvântul grecesc thelema (vointa). În magie, aceste cuvinte sunt echivalente, considerându-se ca omul nu trebuie sa iubeasca decât în conformitate cu vointa sa. Cele doua stari nu trebuie diferentiate, fiind identice. Metoda nu poate fi aplicata întotdeauna pentru limba engleza, dar exista corespondente care se pot stabili din când în când.

Document Info


Accesari: 2810
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2023 )