Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload


Directorul fabricii de iluzii

istorie


Directorul fabricii de iluzii


Unul dintre admiratorii dumneavoastra, Aldous Huxley, punea o întrebare vadit retorica: "De unde stiti ca pamântul nu e altceva decât infernul altei planete?" Ar fi putut fi daca nu v-ati fi nascut, Herr Marx. Asa ati reusit, ca pe aceeasi bucatica din univers, sa aduceti iadul pentru propria planeta.Batrânii din satul meu zic ca toate lucrurile bune precum si cele rele, ce-au avut impact asupra omenirii, au fost aduse de evrei. Nu stiu cât de adevarata e teoria lor, dar cel putin, privind în urma la ce-ati lasat, teoria tine.

Ati avut un start exceptional al vietii. Bunicii din ambele parti au fost rabini, oameni morali, cunoscatori de lege si de Dumnezeu. Apoi, prin 1824, tatal dumneavoastra s-a crestinat si-a devenit protestant, iar din evreu circumcis ati ajuns la 15 ani crestin practicant si înflacarat. Sa fii evreu crestin e maximul cu care cineva poate sa fie harazit de Dumnezeu. Apoi v-ati pierdut credinta si L-ati urât pe Dumnezeu, familia si umanitatea.

Mi-ar fi placut ca bunicul meu sa aiba o barb& 22322m121w #259; ca cea cu care v-am vazut prin poze. E singurul lucru ce l-as fi dorit, de la dumneavoastra, pentru bunicul meu. Apoi am aflat ca si aceea era nespalata pentru ca nu v-a placut niciodata sa va spalati, urând sapunul ca si pe patronii din fabrici.

Ati fost toata viata un hot. La noi asa se zice catre cel ce fura de la altii. De la parinti ati furat mereu bani, când nu i-ati furat, i-ati luat cu amenintari si bocete. Mereu înglodat în datorii, ati uitat sa mai restituiti împrumuturile. De acolo vi se trage ura pentru camatari.

Ati furat idei si expresii si vi le-ati însusit. Ati furat de la Heine "religia e opiumul popoarelor", de la Louis Blanc "de la fiecare dupa posibilitati, fiecaruia dupa nevoi", de la Karl Schapper "Proletari din toate tarile, uniti-va", de la Blanqui "dictatura proletariatului".

Ati furat ideea de "stiintific". V-a fost draga si-ati spus ca tot ce faceti, faceti stiintific. E cuvântul pe care l-ati folosit cel mai des, dar în nici o ipostaza prin care ati trecut, de poet, de ziarist, de moralist, nu apare nimic stiintific, oricât ne-am stradui sa gasim.

Ati fost toata viata un parazit... L-ati capusat pe Engels pe care-l dominati din toate punctele de vedere si acesta, luna de luna, v-a dat bani.

Parintii v-au platit impozitele, iar dupa moartea tatalui, la care nici n-ati fost la înmormântare, v-ati intensificat jaful asupra mamei. Aceasta a spus într-o împrejurare: "Karl ar acumula capital daca l-ar produce si nu daca numai ar vorbi despre el". N-ati muncit niciodata, nici cea mai usoara munca. Noptile citeati si dormeati a doua zi pâna la ora 14, mâncati mult si gras, fumati exagerat si beati câte o galeata de bere zilnic. Or aceasta viata e una de tenie, nu de om.

Violenta v-a fost un stil de viata. Rar trecea o saptamâna sa nu va încaierati cu betivii prin parcurile din oras. Ca student, purtati pistol la brâu si va visati om care sa conduca un imperiu. Din pacate, aceasta ati reusit cu vârf si îndesat.

În fond, ati urât "Capitalul" pentru ca nu l-ati avut niciodata. Când l-am rasfoit în tinerete am formulat toata esenta lui într-o propozitie: "Sa piara burghezia!" Gresesc?

Când am citit atâtea lucruri despre muncitori, despre fabrici si productie, mi-am imaginat un barbat cu sapca, tip Nicolae din Scornicesti, care toata ziua umbla prin fabrici si uzine sa se documenteze, sa strânga mâini crapate, muncitoresti, sa manânce în cantinele lor, sa se înghesuie în tramvaiele cu care acestia veneau de la lucru. Aiurea! Am aflat mult mai târziu ca erati un soarece de biblioteca, ca niciodata n-ati pus piciorul într-o filatura, fabrica, mina, ci doar ati colectat fapte din alte carti, care spuneau sau nu adevarul.

Puteati face practica la unchiul Philips în fabrica pentru ca sunt sigur ca aveati ceva de învatat de la cel ce-a pus temeliile concernului Philips. Dar nu v-ati dus pentru ca, de fapt, îi urati din toata inima pe muncitori, îi priveati cu dispret si îi numeati "carnea de tun a revolutiei" si expresia asta va apartine, n-ati furat-o de la nimeni. Desi va autointitulati apostol al muncitorimii, v-ati asociat cu intelectualii marunti care va semanau perfect.Ati scris mult. Aproape o suta de caiete umplute cu un scris labartat, iar printre foile lor s-au gasit si hârtii despre rivali, ce le puneati la dispozitia politiei atunci când acestia puteau fi înfundati. La noi oamenii acestia se numesc "sifon" si mai târziu comunismul a facut din "sifon" omul nou, multilateral dezvoltat. "Capitalul" nu e o lucrare stiintifica, ci un almanah astrologic, pentru ca asa se numeste o carte de profetii scrisa cu un vadit nerespect fata de adevar si care ia texte scoase din context si le lipeste unde trebuie si unde nu. "Capitalul" vine cu idei teoretice ce nu pot fi puse în practica, practica pe care nu ati suportat-o niciodata si când a venit o delegatie de muncitori acasa la dumneavoastra cu solutii viabile de redresare a situatiei lor, i-ati scos pe usa afara.

Spunea un istoric american ca singurul membru al clasei muncitoare pe care l-ati cunoscut bine, a fost servitoarea din casa, Lenchen, pe care ati abuzat-o sexual si care a dat nastere unui copil pe care nu l-ati recunoscut niciodata, acesta murind în saracie în 1929, când Stalin punea în practica în Rusia, învataturile pe care i le-ati vârât în cap.

Spre sfârsitul vietii am auzit ca ati încercat sa pozati într-un individ respectabil, fiind ales chiar în comitetul unei biserici reformate, dar cu Luther în comun n-ati avut decât ura fata de evreii camatari.

O sa mi se reproseze ca tonul acestor rânduri e unul putin politicos si plin de acuzatii, lipsind obiectivitatea necesara, dar nici nu încerc sa fiu obiectiv, iar rândurile mi se par mult prea blânde fata de raul pe care l-ati facut omenirii. Indiferent cât de mult cred în puterea lui Dumnezeu de a ierta pe un individ, când ma gândesc la dumneavoastra, mi se pune un nod în gât si îmi doresc ca la sfârsitul vietii sa nu fi apucat sa va caiti, ca sa nu-L fi obligat pe Dumnezeu, în marea-I dragoste, sa va ierte.

Singura circumstanta atenuanta pe care v-o gasesc este ca poate nu v-ati gândit ca Lenin, Stalin si Mao Tze-tung, fanii cei mai mari pe care i-ati avut, o sa puna atâta râvna în îmbinarea teoriei cu practica. Tipul de dictatura personala conceput pentru sotie si Lenchen a fost pus în valoare la scara mondiala, cu consecinte groaznice pentru omenire, nu numai de cei trei, ci si de multi altii, dar i-am dat pe cei ce-au ucis peste suta de milioane de nevinovati.

Jumatate din omenire a trecut si trece printr-un nazism care se numeste comunism si pe care l-ati inventat între doua beri. Acest comunism a înlocuit egalizarea de rasa, concept cu care Hitler n-a reusit sa ucida mai mult de 6 milioane de taiati împrejur de-ai dumneavoastra, cu egalizarea de clasa care a ucis peste suta de milioane, numai Dumnezeu stie câti.

Premisa majora de la care ati pornit este egalitatea absoluta, dar asta e o tâmpenie pentru ca nu exista asa ceva nici în regnul mineral, nici în cel vegetal, nici în cel animal, nici în cel uman. E o utopie, o scurgere blenoragica a mintii îmbâcsite de opiu. Nu poti pune semnul egal între aur si tinichea, stevie si trandafir, hiena si leu, destept si tâmpit, numai în fata mântuirii lui Dumnezeu.

Cei mai mari admiratori i-ati avut în Rusia si-ati profetit ca în tara lui Esenin se pot construi sindicate victorioase cu tinerii prosti si cu apostoli. S-a nimerit sa fie acolo carne de tun destula, milioane de prosti si trei apostoli ai diavolului. Nimeni nu i-a obligat sa-si distruga tara cu atâta entuziasm iresponsabil, când stim cu totii ca în 1907, când la mine în tara nu cresteau nici urzicile, Rusia tarista cunostea cel mai puternic avânt economic din ultima suta de ani.

S-a potrivit ca Dostoievski sa-si propage credinta ca poporul lui va salva pamântul si istoria a confirmat exact pe dos aceasta credinta. Poporul lui Dostoievski a dus lumea pe marginea prapastiei, facând o revolutie pe care un filosof român o clasifica drept teroare iacobina mutata în stil tataresc la Moscova. Rusii au spus ca sunt un popor mesianic, dar de adus pentru noi, l-au adus pe Antihrist. Am avut nefericirea sa fim vecini...Cu ajutorul lor istoria moderna a tarii mele se încheie si reintram pentru o perioada de 50 ani, printr-un artificiu istoric, direct în comuna primitiva. Atât a tinut istoria moderna a tarii mele, din 11 ianuarie 1866 pâna la 23 august 1944.

Bolsevizarea s-a suprapus peste actul conceperii statului modern, sugrumându-l pentru multi ani si cu multa ardoare pâna în 1964, fanii dumneavoastra ne-au distrus structurile clasice, ne-au exterminat elitele, ne-au secatuit rezervele economice, ne-au umilit si torturat.

Din 1948 si pâna în 1964 aproape 1 milion de români din totalul de 18 milioane au ajuns prin închisori, iar jumatate nu s-au mai întors acasa si-au fost îngropati în gropi comune.

Proprietatea a fost distrusa, conducerea a fost preluata de impostori inculti cu limba de lemn si inima de piatra. Spunea un filosof de-al nostru care s-a fofilat din fata terorii ca "teroarea, brutalitatea si crima sunt virtuti daca ajuta la propagarea unor idei". Dumnezeu sa-l ierte! Pentru ce s-a întâmplat în tara mea sunt mai cuprinzatoare vorbele lui Musil care zicea ca brutalitatea e praxisul prostiei.

O jumatate din biserica crestina româna a fost îngenuncheata pentru ca nu recunostea ca ideile dumneavoastra ar fi inspirate de la Dumnezeu. Astfel comunistii au desfiintat Biserica Greco-Catolica, împreuna cu cele 152 de scoli de fete, 224 scoli de baieti, 160 fundatii de caritate, 30 publicatii, iar Biserica Ortodoxa a numit pogromul acesta "revenirea fratilor uniti la Biserica mama". Au mai revenit cei ce n-au fost executati în închisorile comuniste.

Dupa 1964 nu mai era nimic de distrus. Un popor terorizat si obosit a lasat capul în jos si-a acceptat soarta pentru ca asa ati profetit în "Capitalul", spunând ca orice regim totalitar nu se mentine prin forta, ci printr-un tacit si vinovat sprijin popular. În acea perioada m-am nascut eu, când nimeni nu mai zâmbea, rezistenta din inimi, minti si munti încheindu-se. Îl iubeam pe Marele Frate...

Am avut nesansa ca dupa rasturnarea regimului comunist, oamenii sa aleaga (blestemata fatalitate!) pentru multi ani, un presedinte care va stie pe de rost opera, avea o icoana cu dumneavoastra si erati idolul lui. A trecut si asta.

Ce ma deprima este gândul ca sunteti nemuritor si aceasta e cea mai mare obsesie a mea. Tot mai multi tineri poarta tricouri cu Che Guevara, desi putini din ei stiu cine a fost. Daca privesti mai atent surâsul lui Che Guevara, seamana cu cel din pozele de la orele de marxism-leninism. si azi sunt destui care zic ca ideile pe care le-ati avut sunt generoase. Sunteti nemuritor si infractor pentru ca Petre Ţutea spunea ca a te opune comunismului înseamna a apara puritatea Codului Penal, pentru ca dumneavoastra si cei ce va urmeaza trebuie sa fiti priviti ca niste borfasi, hoti de buzunare si violatori de dame.

Atât pot sa fac, sa lovesc si eu cu invective în cineva care dupa Isus Hristos, a zguduit cel mai mult lumea, dar în sensul tragic.

La cel de-al zecelea congres bolsevic, Lenin, care v-a înteles asa de bine, a numit tot ce-ati facut "o fabrica de iluzii" pe care ei, bolsevicii, au pus-o pe picioare. si Lenin stia ca dumneavoastra habar n-aveti cum arata o fabrica...

Document Info


Accesari: 1974
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )