Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
1 decembrie 1918

istorie

reluate de romani in anul 1917 cand armata romana au reusit respecga atacurile germane la Marasti, Marasesti si Oituz.Navele aeriena si maritime folosite de Aliati impotriva Puterilor Centrale in timpul celui deal doilea razboi mondial.Stema lui Alexandru Ioan Cuza din anul 1862.


In timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza a fost o etapa importanta a formari statului roman.Acesta realizeaza o serie de reforme importante(agrara, financiara ,administrative, electorala, invatamantului).In anul 1864 s-a promulgat legea invatamantului care declara invatamantul primar obligatoriu si gratuit.

Mihail Kogalniceanu ester principalul colaborator al lui Alexandru Ioan Cuza . A fost prim-ministru intre anii 1863-1865, lui I se datoreaza o mare parte din elaborarea programului de reforme infaptuite in canasta perioada.


Taranii fruntasi care au luat parte impreuna cu boieri la Divanul ad-hoc din Moldova de la Iasi. Care arata la vointa populatiei, in anul 1857 se pronunta in favoarea anirii. Statul care se va forma in urma uniri avea sase numeasca Romania.Harta Romaniei Mari.

Document Info


Accesari: 3873
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )