Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
COMUNICAT DE PRESA

jurnalism


9 ianuarie 2006


C O M U N I C A T D E P R E S A
Referitor la noile prevederi ale Codului de Procedura Fiscala, Compartimentul de Relatii Mass-Media din cadrul Agentiei Nationale de Administra 18418x234s re Fiscala va transmite urmatoarele precizari:


Incepand cu data de 1 ianuarie 2006, notiunea de "dobanda" datorata pentru neachitarea la scadenta a impozitelor, taxelor, contributiilor si a altor sume datorate bugetului general consolidat a fost inlocuita cu notiunea de "majorare de intarziere", astfel cum s-a prevazut in art.III din Legea nr.210/2005 privind aprobarea Ordonantei Guvernului nr.20/2005 pentru modificarea si completarea Codului de procedura fiscala, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei nr.580 din 5 iulie 2005.

Majorarile de intarziere se calculeaza pentru fiecare zi de intarziere, incepand cu ziua imediat urmatoare termenului de scadenta si pana la data stingerii sumei datorate, inclusiv. De la 1 ianuarie 2006, nivelul majorarii de intarziere este, astfel cum prevede acelasi act normativ, de 0,1% pentru fiecare zi de intarziere, si poate fi modificat prin legile bugetare anuale.

Precizam, totodata, ca acelasi nivel al majorarii de intarziere va fi datorat si de catre organele fiscale in cazul in care acestea nu restituie sau nu ramburseaza sumele cuvenite contribuabililor in termenul prevazut de lege.

De asemenea, de la 1 ianuarie 2006 nu se mai percepe penalitatea de intarziere de 0,6% pentru fiecare luna si/sau fractiune de luna de intarziere la plata obligatiilor fiscale, fiind abrogat art.121 din Codul de procedura fiscala, republicat, cu modificarile si completarile ulterioare.
Document Info


Accesari: 2348
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )