Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
Manipulare si Masonerie

jurnalism


Manipulare si Masonerie


Informatia este valuta forte a societatii moderne. Cei care conduc din umbra îi cunosc valoarea. De aceea o manipuleaza cu abilitate pentru a-si face jocurile. Iata câteva dintre regulile de joc si strategiile manevrelor informationale.


Despre "prima directiva"


Aceasta prevede sa nu se actioneze niciodata direct. Se actioneaza însa prin recomandari, sugestii, insinuari, într-un cuvânt te fac sa crezi ce vor ei sa crezi. Iar în final, daca pici în aceasta plasa si iei decizia catre care te-au îndrumat, vor spune: e decizia ta libera, noi nu ti-am impus nimic. Daca observati cu atentie evenimentele care se petrec veti gasi peste tot exemple în acest sens. De pilda se vorbeste frecvent de Recomandarea Uniunii Europeene nr. X din anul Y, de directiva Consiliului Europei, etc.
Despre o situatie asemanatoare mi-a spus un student care locuieste în caminele din Grozavesti. În timpul celui de-al doilea tur al alegerilor generale (pe 12 decembrie 2004) se organizasera sectii de votare în caminele studentesti special pentru studenti. Numai ca la intrarea în sectia de votare se afla un tânar binevoitor care îi întâmpina pe cei ce voiau sa intre cu mesajul: "studentii voteaza la Gara de Nord, nu aici". Stim cu totii ca la Gara de Nord 343j920d sectia de votare a fost în asa fel conceputa încât sa fie neîncapatoare si ca numerosi studenti nu au putut vota, desi asteptasera 4-5 ore la coada. Daca erai bine informat stiai ca se anuntase oficial ca studentii au dreptul sa voteze la sectiile din camine si daca îi si spuneai ferm acest lucru cerberului de la intrare, acesta se dadea imediat la o parte îngaimând: "da, intra, asa este, îmi cer scuze".


Acesta este modul lor de actiune si de fiecare data îsi vor gasi oameni slabi si mai ales oameni neinformati care sa le faca jocul. Este important de stiut însa ca oricât s-ar stradui ei sa te "ajute" sa vezi lucrurile într-un anumit fel si orice mijloace ar folosi pentru aceasta nu îti pot impune nimic. În fiecare moment fiecare este liber sa aleaga! Ei doar au grija sa creeze toate conditiile pentru ca oamenii sa nu aleaga în cunostinta de cauza.


De ce nu se actioneaza direct? Foarte simplu. În primul rând pentru ca forta lor sta în faptul ca actioneaza din umbra: "Cine ar putea rasturna o putere nevazuta? Caci puterea noastra este una de felul acesta. Francmasoneria exterioara, de la suprafata, nu serveste decât pentru acoperirea planurilor noastre; planul final al actiunii acestei puteri, ba chiar si locul organizatiilor sale, suprem conducatoare, vor ramâne totdeauna necunoscute poporului"(Protocolul 4).


Aceasta strategie a actiunilor indirecte poate sa dea impresia celor care actioneaza astfel ca ei sunt de neatins. Fals, caci ei nu vor scapa de consecintele inerente! Manipularea, caci despre manipulare vorbim în ultima instanta, este o actiune profund negativa. Faptul de a actiona indirect nu numai ca nu îi scuteste în totalitate de aceste consecinte, dar atrage si alti oameni în aceasta cursa, facându-i partasi prin ignoranta, complicitate pasiva sau indiferenta. Toti cei care se lasa manipulati vor suporta consecinte corespunzatoare, chiar daca nu au facut decât sa spuna "nu e treaba mea, nu ma bag".


Controlul informatiilor


Pentru a iesi din jocul prin care se manipuleaza oamenii, am vazut cât este de important ca oamenii sa fie constienti ca pot alege în orice situatie. Ori pentru a alege în cunostinta de cauza este necesar sa fii informat. De aceea controlul informatiilor a fost una din preocuparile de baza ale guvernantilor din umbra. S-a pus la punct o retea foarte vasta de mijloace de comunicare în masa. Mass-media este un cuvânt atât de des utilizat încât si-a pierdut adevaratul sens. În orice act de comunicare exista emitator, receptor si o relatie de feed-back. În cazul nostru receptorul este clar definit - masa, nici macar nu se vorbeste de un ansamblu de oameni, având o constiinta si liber arbitru. Ramâne sa ne punem întrebarea: cine este emitatorul? Si cu ce intentie emite un anumit mesaj?


Conteaza cine spune primul!


Gustave Le Bon scria în cartea Psihologia multimilor: "Am spus ca una din caracteristicile generale ale multimilor este excesiva lor sugestibilitate si am aratat cât de contagioasa este o sugestie în rândul oricarei aglomerari umane, care explica orientarea rapida a sentimentelor într-o directie determinata. Oricât de neutra am presupune-o, multimea se afla într-o stare de expectativa atenta, favorabila sugestiei. Prima sugestie formulata se impune imediat prin contagiune tuturor creierelor si stabileste de îndata orientarea care se transforma în act. Totul va depinde de natura stimulului si nu - ca în cazul individului izolat - de relatiile ce exista între actul sugerat si cumpanirea rationala care se poate opune realizarii sale". Asa se formeaza curentele de opinie, la comanda!


De aceea guvernantii din umbra au construit un sistem foarte bine pus la punct prin care sa îsi asigure monopolul si întâietatea asupra informarii oamenilor. În prezent stirile lumii sunt monopolizate de câteva mari agentii de presa care au în spate mari finantatori masoni. Ziarele, televiziunile si radiourile din întreaga lume preiau stirile transmise de ele si fac acest lucru cu toata încrederea considerând ca aceste institutii cu recunoastere internationala sunt cele mai credibile surse. Uneori chiar mai credibile decât faptele în sine. Daca cineva vrea sa transmita o informatie credibila, "oficiala", recunoscuta, trebuie sa treaca prin aceste agentii de presa. În aceste conditii este foarte greu ca cineva sa mai spuna ca Protocoalele Sionului (Planurile Sioniste) nu sunt aplicate, caci iata ce prevad ele: "Nimic nu va putea fi adus la cunostinta lumii fara supravegherea noastra. Acest rezultat este deja atins din zilele noastre prin faptul ca toate stirile si noutatile sunt primite de catre mai multe agentii care le aduna din toate partile lumii. Aceste agentii vor fi atunci fara deosebire numai ale noastre si nu vor publica decât ceea ce le vom îngadui noi." (Protocolul 11)


Când informatiile apar din surse asa-zis "neoficiale", adica nerecunoscute de ei pentru ca nu se afla sub controlul lor, se aplica planul B: informatiile sunt lasate sa se progage aparent liber, dar sunt distorsionate si atent monitorizate. Sunt amplificate anumite aspecte într-o directie dorita si minimalizate sau trecute voit cu vederea celelalte. Pe parcurs sunt puse în functiune si mecanismele de feed-back prin sondaje de opinie sau crearea de spatii în care oamenii îsi pot exprima opiniile referitor la un anumit subiect. Nu va faceti iluzia ca ele au rolul de a da oamenilor dreptul de a se exprima. Singurul scop cu care sunt construite este de a vedea în ce stadiu se afla procesul si daca lucrurile s-au orientat pe fagasul dorit.


E ca si cum, neputând împiedica apa unui râu sa inunde o zona, tot ce poti face atunci este sa urmaresti care este tendinta naturala de scurgere a apei si sa sapi fagasuri prin care ea sa se scurga, astfel încât sa nu fii pus în pericol.


Sunt numeroase exemple în acest sens, poate cel mai evident este cel al crestinismului care se manifesta acum în lume în cea mai mare parte sub forma institutionalizata a Bisericii. De cele mai multe ori institutia bisericeasca este pusa înaintea preceptelor spirituale, iar istoria demonstreaza ca rolul acestei institutii a fost sa monopolizeze, apoi sa filtreze si sa distorsioneze învataturile pe care Iisus le-a daruit omenirii, si nu în ultimul rând sa vegheze ca orice aparitie de informatii ce nu corespund cadrelor stabilite sa fie blocata sau dicreditata.


Acelasi rol îl joaca în prezent si filmele, tot mai numeroase în ultima vreme, care sunt presarate cu idei masonice: Matrix, Al cincelea element, Stapânul inelelor, Harry Potter, Truman Show, Înscenarea, Teoria Conspiratiei, Sim One, pentru a nu da decât exemple mai recente.


Tot mai multi oameni încep sa se trezeasca si sa îsi puna întrebari. Oamenii cer raspunsuri, si din punctul de vedere al guvernului din umbra este mult mai bine sa le satisfaci aceasta curiozitate cât mai rapid, dar într-un mod care sa nu le permita sa descopere adevarul. Astfel ei se asigura ca cei curiosi nu vor cauta mai departe, multumiti ca au avut acces la informatii prezentate ca fiind secrete, multumindu-se cu jumatati de adevaruri sau chiar cu minciuni gogonate. Privite însa din afara si la nivel de ansamblu, lucrurile se leaga între ele si scot la iveala Adevarul, un adevar care este atât de prezent peste tot în jurul nostru încât marea majoritate a oamenilor nici nu îl mai vad.


Reputatia si recunoasterea oficiala


Oamenii ajung sa creada automat ca un lucru este real sau adevarat doar pentru ca provine dintr-o sursa oficiala. Crearea de asa-zisi experti, gata sa faca jocurile acestui guvern din umbra care îi influenteaza, uneori fara ca ei sa îsi dea seama, a fost necesara pentru a completa ceea ce s-a vrut a fi un mecanism perfect de control al informatiilor. Caci atunci când si aceasta creare de fagase esueaza, se apeleaza la discreditarea sursei sau a informatiilor respective.


Traim într-o lume artificiala în care credibilitatea este foarte importanta. O persoana agreata si tolerata de ei trebuie sa fie o persoana ireprosabila din punct de vedere al regulilor acestei lumi. Cei care devin constienti ca aceste reguli sunt de fapt reguli inventate de oameni sunt exclusi rapid. Se fac mari eforturi de a-i izola, fie fizic acolo unde se gasesc motive, fie social sau economic. Din fericire însa exista înca oameni care se conduc dupa legi mult mai puternice decât cutumele sociale sau eticheta: legile lui Dumnezeu carora si masonii trebuie sa li se conformeze pentru ca ele sunt universale.


Un exemplu de aplicare a acestor strategii masonice îl gasim în emisiunea lui Dan Diaconescu de la OTV din 2 ianuarie 2005 care l-a avut ca invitat pe masonul Olimpian Ungherea, dar si în emisiunea de a doua zi cu Lorin Fortuna.


PRO si ANTI-masonerie la OTV


Daca cei care conduc din umbra au decis sa îsi trimita un mesager, care nu se sfieste sa declare sus si tare ca este mason într-o emisiune cu audienta maxima si într-un moment de început de an înseamna ca ceva important se petrece si era momentul sa intervina mai pe fata decât o fac de obicei. Sa ne aducem aminte ca imediat dupa decembrie 1989 ziarele erau pline de articole care prezentau toata istoria României ca pe o însiruire de succese masonice...


Ce rost a avut emisiunea din 2 ianuarie 2005?


Este vorba de o emisiune în care masonul Olimpian Ungherea se deda la un familiarism exagerat fata de Dan Diaconescu si se plaseaza pe pozitia superiora a decanului de vârsta care da lectii si îsi permite sa faca recomandari! Pretextul emisiunii a fost lansarea unor noi carti ale domnului Olimpian Ungherea, ocazie cu care acesta si-a transmis mesajul: Fosta putere nu mai are puterea, dar actuala putere - da. O astfel de afirmatie pare un truism dat fiind faptul ca noua putere a fost deja recunoscuta în 12 decembrie 2004 de electoratul român, singurul capabil sa o investeasca ca fiind Puterea. Pentru cei capabili sa "auda", aceasta fraza însa este o dezicere publica de Adrian Nastase si ai lui, si o investire, o recunoastere oficiala a noii administratii. Mai mult ca sigur evenimentele care vor urma vor arata acest lucru. Mesajul a fost clar: "Noi suntem adevarata putere, nu guvernul, nu presedintele, si este necesar ca noi sa îi recunoastem pentru ca ei sa existe si sa poata actiona".


În finalul emisiunii am asistat la o a doua recunoastere - cea a lui Dan Diaconescu si a emisiunii sale. Conform pasilor explicati înainte, este vorba de o punere în aplicare vadita a planului B: crearea de fagase atunci când nu poti împiedica informatia sa se propage. Chiar daca rezultatele alegerilor au fost surprinzatoare, credem noi, pentru acesti manipulatori din umbra, ei vor sa creeze impresia ca a fost alegerea lor.


Ca fapt divers, din reluarea emisiunii respective, care s-a difuzat în dimineata zilei de 3 ianuarie 2005, au fost scoase întrebarile (numeroase si repetate) primite de la telespectatori referitoare la Gregorian Bivolaru si M.I.S.A., cele 12 numere ale revistei Francmasoneria, Protocoalele Sionului, etc. în timp ce alte jumatati de adevar si numeroase piste false au fost pastrate si re-difuzate spre telespectatori.


Emisiunea din 3 ianuarie 2005


Pe 3 ianuarie a urmat o alta emisiune la OTV, în care invitatul, domnul Lorin Fortuna, a facut niste observatii critice pertinente la adresa francmasoneriei. El a subliniat si faptul, dureros de real, ca cei care participa pasivi (acceptând prin pasivitatea lor) la anumite decizii politice sau sociale negative ale celor care conduc din umbra se fac la rândul lor vinovati de complicitate. Adica noi, cei care stam pironiti cu ochii în televizor si care, chiar daca suntem nemultumiti de prestatia celor pe care i-am ales, nu facem nimic, preferând sa ne deplângem singuri situatia în care ne aflam.


La reluarea emisiunii care l-a avut ca invitat pe domnul Lorin Fortuna lipseste un pasaj extrem de important. Acela în care domnul Fortuna vorbea despre consecintele karmice ("dupa fapta - si rasplata" spune proverbul) ale actiunilor prin care un popor se face partas al conducerii masonice, prin indiferenta si acceptare pasiva. În acest context domnul Fortuna a fost prima persoana din afara M.I.S.A. care a afirmat în mod public ca momentul declansarii abuzurilor împotriva domnului Gregorian Bivolaru a fost puternic marcat negativ în planurile subtile astrale si va avea consecinte negative ample.


De asemenea el a afirmat ca motivul real pentru care domnul Gregorian Bivolaru este persecutat acum este activitatea sa anti-masonica eficienta, lucru pe care atât domnul Gregorian Bivolaru cât si M.I.S.A. l-au sustinut înca de la declansarea evenimentelor. Surpriza: si acest pasaj a fost scos din reluarea emisiunii de a doua zi!
Document Info


Accesari: 3511
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )